Zakaj nakupujete v teh trgovinah?
Zdaj me boste seveda napadle, ampak me reees ne zanima. Ne prenašam ljudi, ki nakupujejo v Primarku, New Yorkerju, naročajo na Shein, Wish, Beloved in podobno sranje. Zakaj si doma kopičite cele kupe te nekvalitetne poceni robe???? Pa ne nakladajte mi o revščini, namesto 30 puloverjev za 10€ iz poliestra bi komot kupile 2 za 150€ iz kašmirja. Ampak ne. Lepo vam je zgledat ceneno. Sploh veste kakšno škodo delate svetu? Koliko tako onesnažujete? Da o otroškem delu sploh ne govorim. Zakaj se ne odločite za brezčasno capsule garderobo? Sama skoraj vse nakupujem v butikih, kjer imajo samo po 2 kosa nekega modela. Da bi morala it v kak primark, pa sej se mi zmeša.
Neprijavljena, 01.12.2022 ob 21:26
Zdaj me boste seveda napadle, ampak me reees ne zanima. Ne prenašam ljudi, ki nakupujejo v Primarku, New Yorkerju, naročajo na Shein, Wish, Beloved in podobno sranje. Zakaj si doma kopičite cele kupe te nekvalitetne poceni robe???? Pa ne nakladajte mi o revščini, namesto 30 puloverjev za 10€ iz poliestra bi komot kupile 2 za 150€ iz kašmirja. Ampak ne. Lepo vam je zgledat ceneno. Sploh veste kakšno škodo delate svetu? Koliko tako onesnažujete? Da o otroškem delu sploh ne govorim. Zakaj se ne odločite za brezčasno capsule garderobo? Sama skoraj vse nakupujem v butikih, kjer imajo samo po 2 kosa nekega modela. Da bi morala it v kak primark, pa sej se mi zmeša.
Nimam 30 puloverjev, niti 20 in niti 10.
Iz Sheina pa naročam kopalke. Ker je dober material. Celo bolj zdrži od Lisce.
Ravno nove Liscine kopalke so se mi lani strgale po 2-eh dneh uporabe.
Pa tudi os Shina nimam 10 kopalk. 2-krat bikini, ene celovne. Več ne potrebujem.
V Primark ne hodim. V Ney Yorkerju otroci kupujejo predvsem majice.
Da pa bi vsako leto za velo družino kupila puloverje po 150e, se pa še ni zgodilo. Si v takšni vrednosti ne kupim v sezoni samo zgornje dele.
Pa nimam čisto male plače.
Enostavno mi ni, da bi kopičila in zapravljala.
Ker 10 puloverjev ne potrebujem, 2 pa sta vseeno premalo.
Pa 5 torbic tudi ne potrebujem. No, imam eno bež, en nahrbtnik in eno črno.
Vse to že več kot 2 leti.
Niti ne potrebujem xy parov čevljev. Pa zato, ker imam 1 škornje za sneg, 1 gležnarje, ne dam potem za en par 200 €.
uff, 01.12.2022 ob 21:36
Nimam 30 puloverjev, niti 20 in niti 10.
Iz Sheina pa naročam kopalke. Ker je dober material. Celo bolj zdrži od Lisce.
Ravno nove Liscine kopalke so se mi lani strgale po 2-eh dneh uporabe.
Pa tudi os Shina nimam 10 kopalk. 2-krat bikini, ene celovne. Več ne potrebujem.
V Primark ne hodim. V Ney Yorkerju otroci kupujejo predvsem majice.
Da pa bi vsako leto za velo družino kupila puloverje po 150e, se pa še ni zgodilo. Si v takšni vrednosti ne kupim v sezoni samo zgornje dele.
Pa nimam čisto male plače.
Enostavno mi ni, da bi kopičila in zapravljala.
Ker 10 puloverjev ne potrebujem, 2 pa sta vseeno premalo.
Pa 5 torbic tudi ne potrebujem. No, imam eno bež, en nahrbtnik in eno črno.
Vse to že več kot 2 leti.
Niti ne potrebujem xy parov čevljev. Pa zato, ker imam 1 škornje za sneg, 1 gležnarje, ne dam potem za en par 200 €.
ti svetujem da si pogledaš sheinove “delavce”
Ne kupujem v naštetih trgovinah ampak v butikih pa tudi ne. Gledectrgovin se strinjam samo butiki..kaj pa je butik pri nas?? V par sem jih iz radovednosti zašla in meni je bilo vse skupaj odbijajoče. Bolj mi je delovalo kot ostanki iz večjih trgovin z nekimi xy etiketami. Par kosov enega modela ker je pač to ostalo nekje, ne pa ker bi bila neka exkluziva. Pa nimam v mislih trgovin ala max mara, escada ipd..pač trgovina z nazivom butik blablabla. Cene pa da te prime nekam.
Neprijavljena, 01.12.2022 ob 21:40
ti svetujem da si pogledaš sheinove “delavce”
Jaz sem bila enkrat v primarku, cisto iz firbca, ker se je na forumu toliko govorilo o njem. Z eno besedo sama zalost. To niso obleke, to so…saj sploh ne vem kaj je to. Ze ko potipas materjal vidis da je najslabsa kvaliteta, kr lepi se ti po prstih. Ko pogledas ceno pa samo pobuljis, struca kruha stane vec. Tudi jaz se sprasujem kdo to kupi. Pol tam kjer imajo kao kozmetiko, stani- pani, si to res upate dat na obraz*?
Jaz imam 10 majic iz primarka. Kupila sem jih v Franciji, pred leti, ko nisem imela kaj počet in sem zavila še v Primark. So nek bio bombaž in so najboljše majice “za spodaj”, pod pulover. So neuničljive in res zelo kvalitetne. Verjetno imajo kakšen mini procent elastana, ker se lepo prilegajo ob telesu, čez pa dam pulover ali trenirko. So pa to cunje za doma, ne za v službo 🙂 Aja, pa še to. Te majice sem že večrat iskala v Primarku, pa jih ne dobim. Vsaj pri nas ne.
Kupujem v Primarku, HMju, CA, tudi kake stvari v Mirelli. Zakaj? Ker mi je to, da imam 20 zgornjih delov spodobne kvalitete- bolj pomembno kot da imam eno ful drag kos. Ker z dvema puloverjema iz kašmirja ne moreš bit vsak dan drugače oblečen. Pač sem smotana, neokološka, nimam okusa. in kaj naj zdaj? ko se kos oblačila, ki sem ga kupila za npr. 20 evrov raztrga, obrabi, razvleče, ga mirno vržem v smeti (groza od vseh groz). Po drugi strani pa še nekaj. Ljubljanski butiki- večina ima ponudbo iz trgovin ala Mirella tako, da ni blazno velike razlike v kvaliteti. In pulover iz kašmirja je tudi MADE IN CHINA tudi, če je na njemu znamka HUGO BOSS
TicaMarica, 02.12.2022 ob 11:29
Kupujem v Primarku, HMju, CA, tudi kake stvari v Mirelli. Zakaj? Ker mi je to, da imam 20 zgornjih delov spodobne kvalitete- bolj pomembno kot da imam eno ful drag kos. Ker z dvema puloverjema iz kašmirja ne moreš bit vsak dan drugače oblečen. Pač sem smotana, neokološka, nimam okusa. in kaj naj zdaj? ko se kos oblačila, ki sem ga kupila za npr. 20 evrov raztrga, obrabi, razvleče, ga mirno vržem v smeti (groza od vseh groz). Po drugi strani pa še nekaj. Ljubljanski butiki- večina ima ponudbo iz trgovin ala Mirella tako, da ni blazno velike razlike v kvaliteti. In pulover iz kašmirja je tudi MADE IN CHINA tudi, če je na njemu znamka HUGO BOSS
Podpis!
Raje mam 20 puloverjev, pa vsak dan oprane, kot pa 4 neoprane (tolk dnarja pa nimam, žal).
In ja, številni butiki preprodajajo Mirellino kolekcijo (preverjeno, mi je prodajalka sama priznala), v btcju sem pa tudi že naletela na kos z etiketo shein, zanj plačala 40 €, čez 2 meseca je šel pa v smeti (takrat še nism vedla, kaj to je).. Zdj pač naročim na vsakih nekaj mesecev za cca 100 € in mi je vseeno, če se kj strga, uniči.. – kljub temu sem v plusu ?
OHOHOH. Mater ste glupi. Ko rečem “butik” se vam v glavah narišejo ljubljanski kao “butiki” v stilu Beloved in Everly. Roba iz Mirelle, Kitajske in Turčije. Škrt roba, itak. Jaz pa imam v mislih italijanske butike, vse made in Italy. Pulover tudi po 350€. Očitno nimamo enakih predstav o tem, kaj je butik.
Jaz pri svoji plači 5K kupujem v primarku, mirelli, takko, C&A….
Torbice in čevlje v deichmanu. Zakaj? Ker preizkušeno, sem s tem blagom veliko bolj zadovolnja, kot z dragimi stvarmi! Raje si vsako leto kupim novo stvar, kot pa da bi 10 let nosila isti pulover! Ne bi ga nosila 10 let že zaradi higienskih razlogov. Ravno tako čevljev ne bi nosila več, kot 1-3 leta zaradi higienskih razlogov. Zakaj bi torej dala za 5 parov čevljev preko 500 eur in to vsako leto? Moje izkupšnje pa so tudi takšne, da čevlje iz deichmana imam običajno cca. 3 leta. Ko pa sem si v massu kupila guess, replay, ki so bili čez 100 eur pa sem bila res razočarana, saj se mi je podplat že v prvem letu nošenja odlimal, pri enih zadaj pri drugih spredaj! Pri deichmanovih čevljih pod 50 eur se mi to še ni nikoli zgodilo! Gremo na cote! Prej sem kupovala Michael Kors, Guess, CK….. nič več niso vredne, kot vse ostale cote, samo ime plačaš in nič drugega! Parkrat opereš in je vse isto! Škoda dat za majčko od Liu Jo čez 40 eur, ki se po večih pranjih ravno tako spere, ravno tako odstopi spodaj šiv, ki je narejen rob…. Fora je samo ta, da se folk v teh cotah razkazuje kok je pomemben, na kakšni nogi živi….to je vse samo hvala! Jaz bi si marsikaj lahko privoščila, pa si pač ne. Denar vlagam raje v potovanja, hišo, vikend… Definitivno pa ne v avto in cote, torbice in čevlje. Denar raje porabim, da z družino hodimo vsak vikend na izlete, toplice, hribe, razvajanja, na morje, potovanja v eksotične kraje….. Raje imam spomine kje sem bila in kaj sem doživela in ne kaj sem nosila oblečeno. Avtorica tega posta nima nič v glavi! Žaljiva do konca in se vidi, da ona daje le na zunanjost!
Škrta bogatunka, 02.12.2022 ob 13:27
Jaz pri svoji plači 5K kupujem v primarku, mirelli, takko, C&A….
Torbice in čevlje v deichmanu. Zakaj? Ker preizkušeno, sem s tem blagom veliko bolj zadovolnja, kot z dragimi stvarmi! Raje si vsako leto kupim novo stvar, kot pa da bi 10 let nosila isti pulover! Ne bi ga nosila 10 let že zaradi higienskih razlogov. Ravno tako čevljev ne bi nosila več, kot 1-3 leta zaradi higienskih razlogov. Zakaj bi torej dala za 5 parov čevljev preko 500 eur in to vsako leto? Moje izkupšnje pa so tudi takšne, da čevlje iz deichmana imam običajno cca. 3 leta. Ko pa sem si v massu kupila guess, replay, ki so bili čez 100 eur pa sem bila res razočarana, saj se mi je podplat že v prvem letu nošenja odlimal, pri enih zadaj pri drugih spredaj! Pri deichmanovih čevljih pod 50 eur se mi to še ni nikoli zgodilo! Gremo na cote! Prej sem kupovala Michael Kors, Guess, CK….. nič več niso vredne, kot vse ostale cote, samo ime plačaš in nič drugega! Parkrat opereš in je vse isto! Škoda dat za majčko od Liu Jo čez 40 eur, ki se po večih pranjih ravno tako spere, ravno tako odstopi spodaj šiv, ki je narejen rob…. Fora je samo ta, da se folk v teh cotah razkazuje kok je pomemben, na kakšni nogi živi….to je vse samo hvala! Jaz bi si marsikaj lahko privoščila, pa si pač ne. Denar vlagam raje v potovanja, hišo, vikend… Definitivno pa ne v avto in cote, torbice in čevlje. Denar raje porabim, da z družino hodimo vsak vikend na izlete, toplice, hribe, razvajanja, na morje, potovanja v eksotične kraje….. Raje imam spomine kje sem bila in kaj sem doživela in ne kaj sem nosila oblečeno. Avtorica tega posta nima nič v glavi! Žaljiva do konca in se vidi, da ona daje le na zunanjost!
Bravo, sem istega mnenja in tud delam tko. Se čisto najdem v tvojem zapisu, kot da bi sama napisala ?
Avtorico bi vprašala matematično iz uvoda, kje res prodajajo plastiko od puloverjev za borih 33 centov? Ker govori o 30ih za 10 €. In da bi nekdo vsaj realno provociral. Rečem lahko zgolj, da včasih cena ni sinonim za kvaliteto. Torej, bolj je drago, kvalitetnejše je. Ene 3 pulije imam ene 20 let, kupljene na Ljubljanski tržnici nekoč. Perejo se normalno, so še vedno celi in topli. Res pa da ne drajdam to 365 dni. Pozimi imam rada malo daljše jope, da me greje še čez rit, stane ena cca 40 €, če je akcija manj. Perejo se normalno, še vedno držijo oz. so obstojne in tople. Ne razumem, zakaj bi dajala pa ravno 150 € za eno. Kje kupujem, ne povem, da se ravno ne zgodi modni kiks kot predsednici in ministrici, ki sta ubodli isti reklc iste barve. Takoj slečem v takem primeru. Je enkrat kupila bivša sodelavka v takratni štacuni sredi Ljubljane Stiefelkonig ene poletne sandale z miniaturnih paščki za recimo sedanjih 200 €, pa kaj, ko jih je 1x obula in vsa jokajoča nesla nazaj. Me srbi, da bi kakšen smajli pripopala, zastonj. Ena zdrava mera bi morala biti, da kar kupiš, od cunj do čevljev, da imate stvari vsaj 5 do 10 let. In če vam stvari razpadajo po pranju ali nošnji po kratkem času, da tam ne kupujete več. Da me pozimi kaj greje ali da imam kvaliteto oblačil ali obutve, pa res ne rabim dat 150 zgolj za en pulover. Zaradi sebe pa, tudi če nosijo plastiko za 1 cent, je dobro, da v tem ne smrdijo. Avtorica, a drugače delaš ankete in vsakega povprašaš kje kupuje, da se s tem obremenjuješ? Res, smajliji so zastonj.
Forum je zaprt za komentiranje.