Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice zakaj na hrvaško

zakaj na hrvaško

Se moram na žalost povsem strinjati.

Kaj ni malo morbidno priti s šopi evrov in se it turista v državi, ki je eno samo koncentracijsko taborišče. Narava ni opravičilo, da bi pa s svojo navzočnostjo lahko komu pomagal, pa niti misliti ni. To velikokrat slišim, zdaj je treba dol, pol bo pa konec, to ne bo več “prava” Kuba. Samo vprašam se, ali je sploh mogoče razmišljati na ta način?

Šit, ta post spada v temo o Kubi

811 napisal:

> Vse kar si želim kupim(če zmorem)če ne zmorem si ne želim in
> kar sem kupil mora opravičiti svojo ceno. Če jo ne potem
> najprej skritiziram samega sebe ker sem to kupil , nato pa
> sklenem , da se tistemu trgovcu ki me je nategnil ne bom
> približal več in ga odsvetoval še bližnjim in daljnim znancem.

O sveta preproščina 🙂
Aja, to je to! Zdaj pa vem v čem je razlika in kaj nas žuli 🙂 To, da se ne zastopimo, kaj nam pomenijo popotništvo, počitnice ipd. Šele zdaj sem dojela, da nekateri ne hodimo po svetu zato, da bi kupovali to, kar ima svet za pokazat, kot da gre za en Špar ali Leclerc.

Pač gremo tja ta svet občutit. In to je bilo, bo in zmeraj bo dokaj poceni, pa še veliko ponudi … Stane prenočišče in en malček hrane. Ob tem vidiš prekrasno naravo in srečaš same super ljudi, ki ti nočejo nič prodat in sploh nič nočejo od tebe, samo malo bi se podružili ob pivu. In se imamo vsi fajn. Evo, to je to.

Ti imaš pa pač drugačno perspektivo, in kaj potem? Kupuješ razne usluge in imaš to srečo, da ravno na Hrvaškem narajmaš na take, ki te nategnejo. Smola. Se strinjam, ne hodit tja, ker te bodo še bolj nategovali, očitno si tak material, da se to da. Eni pač nismo iz takega testa in nas ne nategujejo. Zato še ni treba nobenemu predpisovati, kam naj gre, ima vsak svojo pamet in lahko popolnoma sam presodi.

Pa še tole za tistih nekaj, ki jih žuli tale razvoj: ja, kot pravim, se Hrvaška, kljub posledicam vojne, zelo hitro razvija. Če kdo tega ne verjame, bo zadeva kristalno jasna v cca 10-15 letih, saj razvojni projekti potekajo potiho, vsekakor pa mimo glasnih nacionalističnih zdrah. Vmes, ko pri nas jamramo in gradimo svoje avtoceste kolk-časa-že in spodimo ryanair iz maribora in dajemo na cnn zastave (pa so kao hrvatje nacionalisti, mi pa ne, ane), imajo tam ceste že narejene, po njih se valijo dolge kolone, Easyjet ima direktno linijo v split, tja hodijo poleg množičnih turistov, popotnikov, ruzakarjev, newagerjev, navtikov takih in onakih ter drugih različnih profilov celo superzvezde, kraljevske glave in bogataši, so med top destinacijami, kot je že nekdo povedal, če vsega ostalega, na podlagi česar trdim, da se hitro razvijajo, niti ne omenjam. Menda naj bi jaz to svojo trditev dokazovala, vendar razčistimo takoj: nisem dolžna polagat računov za nič, če želite, si poiščite vire in dokaze v spletu ali pa se malo razglejte naokrog, ko ste že tako odprtih oči in glav, kajneda (v pomoč: google – nastavitev iskalnega jezika hrvaščina – iskalni pojmi: nove investicije, razvoj, projekti in slično oziroma potovanje od Savudrije do Dubrovnika + še malo počez brez plank na očeh v živo).

Pa tako grozno srečna bi bila, če bi bilo ta isti trend zaznati tudi v naši deželici, ker jo imam, glej ga zlomka, neskončno rada, čeravno marsikdo tule meni, da se ljubezen do lastne dežele lahko izkazuje izključno s pljuvanjem po sosedih (seveda samo po točno določenih, da ne bo pomote).

Tudi mene, kot še nekoga v tej debati, pa zelo zanima, koliko patriotskih duš tule bi brez zemljevidov in interneta in knjižnih ter drugih vodičev samostojno našlo pot na Bloke ali na Kog ali v Slap ali na Mašun ipd., da ne omenjam še kakšnih veliko bolj skritih kotičkov. Sodeč po borni uporabi slovnice bore malo. Ljubezen do domovine se izkazuje tudi s poznavanjem njene zgodovine, geografije, kulture, jezika in celo njenih sosedov, saj so današnje meje veljavne šele kratek čas in se je naša kultura, pa če vam je to všeč ali ne, vedno prepletala s sosednjimi. Tisti, ki trdite, kako čistokrvni Slovenci ste, bi bili presenečeni, koliko je v vaših rodovnikih furlanskih, uskoških, germanskih, dalmatinskih, laških in drugih osebkov. Najbolj hecno pa je, da imate nekateri res zelo patriotske vzdevke, lordwales (kaj zdaj, Wales ali Slovenija?), Samnaun (kaj zdaj, Švica ali Slovenija?), clody (btw. clod = ang. tepec, butec, neotesanec :-)))), nefretete …

Toliko; kar koli več povedanega na to temo bi bila pa že potrata časa, ker se strinjam, da ni vredna popotniškega foruma.

amen

ja tudi jaz tako pravim amen

No dragi 811 mislim da si zacvilil v pravem trenutku in na sebi lasten nacin. Saj vsi vemo kaksen heroj si in kako neustrasno znas zagrozit. Sedaj vemo da si tudi zaveden slovenec, ampak zal z balkansko prirojeno napako. Mogoce si res povohal nekaj evropskih drzav, vendar verjemi jaz sem vse in celo Azijo, dobrsen del Afrike in se kaj bi se naslo. Svetujem ti da si dobro preberes moj prvi post na to temo, po zelji lahko tudi veckrat. Tam izrecno pise, da kdor ne ve naj ne sodi. Ce bos pa se piskal si pa tokrat naletel na trsi oreh kot je Shanti (proti kateremu nimam naceloma nobenih pripomb).

OPa:)) to je pa se meni vsec….koncno nekdo z jajci…..YEAH….sicer pa tudi meni ni na Hrvaskem nikoli nic manjkalo! Je ze nekaj na tem glede nestrpnosti posameznikov slovenckov, slovenceljnov ali slovencev…..
lp
Shanti

In jaz se ob teh nestrpnostih sprašujem, kaj že piše v pravilih o pisanju na tem forumu?

KJE PA JE NAŠ ADMINISTRATOR???????

Re: zakaj na hrvaško
07. 08. 2006, 23:19
Re: vroča tema : kubanski komunizem good by forewer !
07. 08. 2006, 13:53
07. 08. 2006, 13:40
07. 08. 2006, 13:17
07. 08. 2006, 11:59
07. 08. 2006, 11:09
07. 08. 2006, 10:28
Forum: O travel.over.net
07. 08. 2006, 23:19
Re: vroča tema : kubanski komunizem good by forewer !
07. 08. 2006, 13:53
07. 08. 2006, 13:40
07. 08. 2006, 13:17
07. 08. 2006, 11:59
07. 08. 2006, 11:09
07. 08. 2006, 10:28
Forum: O travel.over.net

Glede na te prispevke se te že bojim
Tu je razvidon kako široko obzorje imaš
Edino kar ne razumem je tisto o mojih grožnjah ? Kje in komu so bile namenjene ?

A mogoče uporabljaš parfum Shanti

Ocitno se kar nisi dojel 811! Kar nekajkrat se preberi moj post!

zelo dojel ! parfum je tapravi nedvomno. pakončajva to debato !

Evo tip je ze preprican, da sem nekdo drug, ki ga ocitno se v sanjah preganja:)
shizo

Ocitno se nekomu spet malo tozi po zmerjanju in obtozevanju………ne hvala……..

na dopustu

Ja verjetno res najboljša rešitev! Nekaterim je začelo spet prevec dogajat!

na Hrvaškem…. :-)))

Verjetno zbira gradivo…

No še enkrat:
Še en zakaj?
Zato, ker sem ravnokar prišel z Zakynthosa in je tam najgrša plaža kot najlepša na hrvaškem, cene pa so cirka iste, določene stvari še precej cenejše, no ene pa malo dražje…..
Pa zato, ker je tam vseeno iz kje si in se res počutiš kot turist in da dobiš za un svoj dnar kar ti pripada…….
Uglavnem dopust na hrvaškem je v primerjavi z npr. Zakynthosom kot spanje na postelji iz žebljev v primerjavi z spanjem na domači postelji….sej se da, pravijo….vendar…….

Pa da o prijaznosti javnih uslužbencev niti ne govorimo, no saj sem o tem pisala, da se ne ponavljam.

LP

Hvališ Lignano in Zakyntos ampak, ti dve destinaciji sta popolnoma različni!? Vidim , da ti je najbolj pomembno samo to , da ne vidiš Hrvatov.Verjetno si bil prvič v Grčiji, zato razumem tvoje navdušenje.
Najpomembnejše je ,da si užival.

Hvališ Lignano in Zakyntos ampak, ti dve destinaciji sta popolnoma različni!? Vidim , da ti je najbolj pomembno samo to , da ne vidiš Hrvatov.Verjetno si bil prvič v Grčiji, zato razumem tvoje navdušenje.
Najpomembnejše je ,da si užival.

Aha se pravi po tvoje dve različni destinaciji enemu človeku ne smeta-ne moreta biti všeč??
Da, najbolj pomembno je, da ne vidim hrvatov in tebi podobne.
Da bil sem prvič, no enkrat sem bil še službeno ampak to ne šteje. Aha se pravi, da, ko bi bil recimo 3. ali 8. v Grčiji bi mislil drugače??? Naprimer sem tokrat srečal en par v Grčiji, ki je bil tam prvič pred 10 leti, od takrat hodita samo še tja, cca 2x letno…..Torej sta bila cca 20 x na različnih destinacijah…In sta navdušena….Zakaj pa sta tadva naprimer po tvoje??
Ja najpomembneje je, da uživamo….

“Da, najbolj pomembno je, da ne vidim hrvatov in tebi podobne. “

S tem stavkom si mi vse povedal o sebi.Ne bom se več spuščal v polemike s teboj. Vseeno ti želim čim več prijetnih počitnic.

Mimogrede, ta stavek si ti vnesel v debato, zato sem ti ga le vrnil, ker sem videl, da ti nima smisla kaj bolj pametnega odgovarjat. Tudi tebi želim še naprej lepe počitnice na hrvaškem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close