Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice zakaj na hrvaško

zakaj na hrvaško

in dobre in slabe cene

če smo pametni , kar smo , ne bomo 2 -3 % zgubljali pri menjavi tolar – kuna in še 2 % pri ddv !
turčija , grčija in maroko so veliko cenejši

lordwales

Jaz tudi v Intersparu ne morem plačat z euri…

Datum: Četrtek, 27. Julij 2006 – Večer online

Novinarka napadena zaradi poročanja o pomanjkanju vode na Pagu

Medtem ko je novinarka pripravljala prispevek za večerna poročila, naj bi župan Dabo ob spremstvu še štirih moških pristopil do nje in jo verbalno ter fizično napadel.

Hrvaško novinarsko društvo (HND) in uredništvo Nove TV so ostro obsodili včerajšnji poskus novaljskega župana Ivana Dabe, da z verbalnim in fizičnim nasiljem prepreči novinarki Nove TV Kristini Tešiji poročanje o pomanjkanju vode in okužbah na Pagu.

Novinarka Nove TV je v živo za dnevnik televizije poročala o pomanjkanju vode in okužbah, zaradi katerih je več turistov končalo v bolnišnici. Prav tako naj bi javnost obvestila o tem, da novaljske mestne oblasti niso želele javno spregovoriti o teh problemih tudi po pozivu urednika iz Zagreba. Medtem ko je novinarka pripravljala prispevek za večerna poročila, naj bi župan Dabo ob spremstvu še štirih moških pristopil do nje in jo verbalno napadel, da bi preprečil njeno ponovno javljanje. Župan naj bi pri tem uporabil tudi fizično nasilje. Kolegico je branil snemalec, ki je Dabu preprečil nadaljevanje incidenta, trenutno pa je pridržan. Uredništvo Nove TV in Hrvaško novinarsko društvo ostro obsojajo obnašanje župana kraja Novalje, s katerim naj bi ogrozil novinarko. Prav tako so ogorčeni, da predstavnik javne oblasti »očitno ni seznanjen s kulturo komuniciranja v medijih in smatra, da takšen način lahko uvede cenzuro ter prepreči, da javnost izve resnico o dogajanju na Pagu«. Novinarka je kljub incidentu in šoku delo opravila do konca ter profesionalno, in javnost seznanila z resničnimi informacijami o dogajanju na Pagu.

Poleg suše na Pagu tudi tifus?

Ljubljana/Zagreb | 28.7.2006 | T.S.
Zaradi pomanjkanja pitne vode se utegne na Pagu pojaviti tifus, opozarjajo strokovnjaki.

Hrvaška mornarica je na Pag že pripeljala večjo količino vode in tako vsaj delno otok ‘založila’ z vodo (Foto: Reuters) Zaradi visokih temperatur in prevelike porabe vode se hrvaški otoki soočajo s problemom pomanjkanja pitne vode. Najhuje je na otoku Pag, kjer trenutno biva okoli 60.000 turistov, ki nad razmerami niso najbolj navdušeni. Hrvaško ministrstvo morja, prometa in turizma je zato pred dnevi tamkajšnje gostince pozvalo, naj znižajo cene storitev in tako skušajo zadržati turiste na otoku.
Pomanjkanje pitne vode pa grozi tudi drugim otokom in mestom na jadranski obali, po pisanju hrvaškega dnevnika Večernji list opozarja ekologinja Višnja Bukvić. Na Pagu sicer živi okoli 10.000 ljudi, tako da novih 60.000 turistov pomeni tudi veliko breme za sam otok in njegove resurse. Bukvićeva opozarja, da pitje vode iz različnih drugih virov lahko povzroči hude posledice. Če se vodovodni sistem preobremenjen, se zgodi, da voda ni primerno prečiščena, zato lahko pride do različnih obolenj, celo do trebušnega tifusa, še opozarja Bukvićeva.
Pristojne službe že dlje časa opozarjajo, da je treba vodo na otokih uporabljati varčno, tako pri zalivanju obdelovalnih površin, kot pri hlajenju ulic in pranju avtomobilov ter podobno.
Našli rešitev za pomanjkanje vode
Na Pag, v kraj Kolan, pa je tanker hrvaške mornarice v sredo pripeljal 356 kubičnih metrov vode in s tem mesto rešil pred pomanjkanjem vode. Tanker pa bo tudi v prihodnjih dneh na Pag iz Zadra vozil potrebne količine tekočine. Turisti, ki se nahajajo v tem kraju, so tako kot lokalni veljaki zelo zadovoljni z dogovorom, saj jim tako ni treba iskati novih lokacij za dopustovanje

novice iz hrvaške so zaskrbljujoče , nenazadnje se napada tudi hrvaške državljane !
jožkone bo odnehal , v nekaj dneh bodo cvetlična korita odstranjena.
ribiška fight sezona začela

in ljubi turisti

NE TEKAJTE NA HRVAŠKO ,

pri nas je povsod možno plačevati z evri , vse do 50 centov , v večinni primerov pa vzamejo tudi manjše kovance

A resnično ne bi pustili ljudem,da se sami odločijo,kje bodo preživeli dopust.Ha,ha meni je pa resnično vseeno s katero valuto kje plačujem….

Na Hrvaško sem hoil sedaj 4 leta. vsako leto dražje, ponudba ista ali slabša, nacionalni patrioti usmerjeni proti Slovencem…Hvala lepa. Letos Grčija, drugo leto pa še kam drugam…samo na Hrvaško ne. Zaplankanost Slovencev…mu omeniš letalo, pa reče:”Nimam 300 jurjov za dopust!” No in jaz sem dal 140 čukov za Grčijo in grem v top sezoni in imam polpenzion, hotel s 4 zvezdicami… Za ta keš sem imel na Pagu apartma, sam sem si mogu kuhat, trajbal sem se kot nor v koloni, pihnil 20 jurjev za bencin, plačeval cestnine,da ne omenim trajekta, ki se draži skoraj mesečno,… Zbogom Hrvaška.

za vraga,vsak naj gre na dopust tja kjer mu pase.povsod imas slabe in dobre ljudi.mene so naprimer v poljski okradli in skoraj pretepli,pa zato ne bom govoril,da ne grem vec tja.

Jah, za enega je jasno, da greš za en teden na avion. Kaj pa recimo za familijo z dvema otrokoma?

in zgubljaš pri menjavi ? ali vam še ni jasno da ob vsaki menjavi zgubite 2 do 3 % ?

LJUDJE SAMI ODLOČAJO / ODLOČAMO / – ODLOČI PA POZITIVNO STANJE NA TRR RAČUNU.

KO JE NEGATIVA NI VEČ ČUSTEV.

to je filozofija turistov ki se 20 in več ur vozijo v skuhanem avtu na morje. ko pridejo domov rabijo še en teden da pridejo k sebi.

neprecenljivo – kaj vse se da kupiti z 1000 evri ki jih povprečen slovenec porabi na hrvaškem.

Pa kaka menjava, bog vas nima rad!!??!!! Sej če greš v Tunizijo al pa Bolgarijo al pa na Malto, si moraš doma tudi najprej kupiti Evre, pa jih potem spet zamenjati v njihovo valuto!
Eni pač ne gledajo vse skozi denar.
Resda sama že dolgo nisem dopustovala na hrvaškem morju in mislim,da še nekaj časa ne bom, ampak to mi še ne daje pravice, da bi se norčevala iz tistih, ki tja hodijo in jim solila pamet.
To velja tudi še posebej za tebe Lordwales, ki non stop vsiljuješ svoje mnenje drugim in vzbujaš nestrpnost. Sem prebrala nekaj tvojih zadnjih postov in niti v enem nisem zasledila kakšne pomoči turistom ali popotnikom, le podpihovanje sovraštva. Mal se zamisli nad sabo, vsem ostalim, ki delite moje mnenje, pa želim čimbolj odštekane, vesele, umirjene ali avanturistične počitnice – pač take, kakršne si sami najbolj želite in so vam pisane na kožo, pa naj bo to nekje v Burmi z ruzakom na hrbtu ali pa v bungalovih v Umagu!

ma daj lordwales, kjerkoli lahko plačaš z euri, je menjava se slabsa, kot pri menjavi v menjalnici… lep primer so bile recimo slovenske cestnine…:D

btw. povej mi, kje si plačeval z evri??? v mcdonaldsu na madzarskem??

ne sanjaj, prosim te lepo…

Joj, joj, kako lahko greste …. ko pa…
Brez komentarja

Kdor trdi , da hrvaška obala ni lepa je videl zelo malo sveta . Ne trdim , da imajo najlepšo obalo!

Svet je prevelik in prelep da bi svoj omejen čas zapravljal za že prevečkrat (v rosnih letih) videno
Chroatio kao što je nekad bila (a više nije). Svoje eure sem že drugo leto zapored raje nesel v Grčijo kjer sem se počutil “kot na dopustu” brez nepotrebnih zaj*bavanj raznih kelnarjev in borcev z Vietnamskim in nacionalističnim sindromom.

Če pa maš familjo z dvema otrokoma pa vzameš hotel v Grčiji s polpenzijonom kjer je en otrok zastonj drugi pa 50% pa je ane? Ja morda pa je vseeno na koncu malo več kot v CRO.
A saj veste ne kako gre KOLKOR EUROV TOLKO MUZIKE.

Nikoli ne reci nikoli, a zaenkrat mi ni do tega da bi se vsiljeval nekam kjer sem nezaželjen.

Vsako leto vidim Hrvaško iz 10.000 metrov in od tam zgoraj ni prav nič posebnega

Zato zbogom Hrčkolandija SE VIDIMO VEĆ KSNO.

Avtor: miroko
Datum: 03-08-06 19:30

Kdor trdi , da hrvaška obala ni lepa je videl zelo malo sveta . Ne trdim , da imajo najlepšo obalo!

ALI NISI VIDEL TI

To se moram pa še jaz oglasiti. Sej ne vem kje naj sploh začnem? Mogoče pri lepotah, pa sinjemu morju…..HALLLLOOOO??? Letos sem bil na Azurni….takega morja hrvatlni tudi od blizu niso vidli, brez travce, brez meduz….v Grčiji enako….Španija tudi….. Kdor pravi drugače, definitivno ni bil drugje kot dol….

O prijaznosti, grčija, italija, španija, francija…nikjer slabe izkušnje…..o hrvaški ne bomo razpravljali a ne? Pa se spet kdo pameten najdel, pa bo rekel…ja, če jih pustiš pri miru, ne bo nič….če samo opazijo, da si Slovenec, bo….

O hrani, ne vem kje si ti Jake jedu v Italiji plastično?? Ja sem v Italiji jedel zelo dobro povsod….
Da o ponudbi, povsod, razen na Hrvaškem ne govorimo, ker je povsod kaj, le hrvatlni nič.

Pa še o bližini….letos sem bil z Azurne v 9 urah…koliko pa rabim do Hvara???? najprej cijazenje do Splita, čakanje 1-2 uri na trajekt, vkrcavanje, vožnja 2 uri, izkrcavanje….. kolk je že to? Dej ne mi prodajat bližino… Ja v Istro je pa res blizu….izvolte.

Pa o primankanju vode?? Ravno tako je bila vročina povsod, pa jo je edino na hrvaškem zmanjkalo….

Na hrvaško definitivno hodijo, neizobraženi in tisti ki težko govorijo kaj drugega kot srpsko-hrvaško……

Definitivno Hrvaško zagovarjajo samo čefoti oziroma njihovi potomci, ali pa kot pravi prejšnji nerazgledani ljudje, ignoranti. Vendar jih ni moj cilj zmerjat. Tudi jaz grem kdaj pa kdaj na Hrvaško, sicer vse manj, pa vendar. Nikakor pa je ne morem zagovarjat, ker vse kritike tega posta so na mestu!
Hrvaška ima mnogo predelov, kjer je obala bi lahko rekli lepa, tega ne moremo oporekati, vendar suma sumarum, vse ostalo jo naredi nevredno, da bi tam svoje fekalije izlival.
Normalno, da niso vsi hrvati idioti in da imate dol tudi kake kulturne sorodnike in prijatelje in to ni nič narobe.
Vendar tukaj se govori bolj generalno in ker je ta stran slovenska, naj bi se tukaj govorilo bolj varianta patrioti! Ali je to tako težko razumet? Vsem tistim, ki pravite, da ste objektivni in moralizirate s kritikami, da se vzpodbuja nestrpnost in sovraštvo:
Surfnite na hrvaške forume, pa boste videli kaj je to nestrpnost in sovraštvo!!! Cepci zarukani!!!

…pač…vsak kmet svojo kravo hvali… dobro jutro….

TUDI TUKAJ JE SLOVENIJA !!!

Kdor trdi da Slovenska obala ni lepa ni vreden Slovenskega državljanstva.
Za tiste kvazi NE Nestrpneže pa še to:
Seveda so tudi druge obale lepe samo prav jih je treba pogledat. In zakaj nekateri sploh še Živijo v Sloveniji ko pa so pri sosedih takooooooooo fejst in lepi in prijazni in dobri in poceni in in.

Ja Hrvaska, lepo ste se razpisali, predvsem kriticno. Moram povedat, da smo po delu v turizmu dalec za hrvati. Vse napisano je malo prevec nacionalisticno obarvano, da bi bilo vredno odgovarjat in sploh komentirat, ampak vseeno!
Na hrvaskem so prijazni do slovencev in to je dejstvo! Vendar ce se ne obnasamo vzviseno do njih kar je na dnevnem meniju delavcev v turizmu na hrvaskem. Slovenec se pac pocuti zapostavljenega ce takoj ne skacejo okrog njega, zato ker je na hrvaskem. To je pac omejenost, pogojena z taksnimi in podobnimi izpadi kot se jih greste tukaj. Kdor ni bil zadnjih 12 let na hrvaskem, nima kaj piskat in kritizirat na racun necesa kar ne pozna. Za sproscanje nacionalisticnih travm je seveda internet zelo koristen, hkrati je skodljiv za tiste, ki to berejo in si ustvarijo iskrivljeno sliko realnega!
Hrvati imajo ogromno morja in trzijo ga zelo dobro, njihova mesta so odlicno urejena, turisticna ponudba je na nivoju, med tednom odprte trgovine do desetih zvecer, vecina je vec kot prijazna in nevsiljivo ponudijo kar je na razpolago pa naj bo to slovencu ali pa komurkoli drugemu!
Preden se vsuje val kritik na moj racun naj vam dam vedet, da veliko potujem po svetu na na cimbolj pristen nacin, kakrsnega marsikdo od vas ne pozna, vendar vseeno grem kdaj tudi na Hrvasko, zato ker svet nima nacionalisticnih okvirov in omejitev v ozkem misljenju za nekoga, ki se ima za popotnika!

Sicer že povsem zlajnana tema pa vseeno:
– (kot pravi Martina/nefretete) spim in jem lahko doma – bolje in ceneje kot kjerkoli
– če si želim lepe obale grem na Maldive, v Kolumbijo, na Sejšele… magari v Grčijo
– če si želim dobre morske hrane grem na Zanzibar
– če si želim prijaznosti pa v Iran
– “hrvaško prijaznost” z lahkoto doživite tudi v Egiptu (pa še kanček več eksotike je, hehehehe)
– hrvaške cene z dodatkom (ako prodje) so pa itak primerljive s skandinavskimi

… samo ozreti se je treba čez planke 😉

Pa še o tem kako so počitnice drage, če moraš s sabo “vlačit” še (vsaj enega) otroka:
bodite prepičani, da si bo vsak otrok veliko lepše ohranil v spominu teden aktivnega bivanja ob Gardi, kot pa mesec poležavanja na hrvaškem.

Kadunc podpišem se pod tvoj post. Še to bi dodal, da je hrvaška obala tako blizu, da si vsak sam lahko ustvari svoje mnenje in se potem sam odloči.

Kaj če bi vi počasi končali tole debato, ker čisto ničemur ne koristi.
Enim je Hrvaška všeč, enim ne. Koga to briga? Naj gre vsak tja, kjer se počuti prijetno, ostalim pa pusti, da storijo kakor njim paše.

..lepo si to napisal, čeprav se ne strinjam s tabo. Glede na priimek verjetno tudi od dol nisi. Tko, da mi ni jasno kako to da ti je hrvaška tako blizu, še posebej, če praviš, da dosti potuješ…
…no ja, saj je pač očitno možno, da ima kdo stalno dobre izkušnje in posledično dobro mnenje…sicer eden redkih, pa vendar…lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close