Zakaj mi sušilec ne posuši vseh delov oblačil?
Imam Bekotov sušilec, in sicer približno pol leta. Na začetku sem bila nadvse zadovoljna z njim. No, saj sem še zdaj, ampak imam en problem. Namreč, ko sušilec zapiska, da je konec pranja, takoj vzamem ven oblačila in jih zložim na stol za nekaj časa, da se ohladijo. Ko pa oblačila začnem zlagati, pa opažam pri nekaterih oblačilih, da so nekateri deli še vedno mokri. To velja zlasti pri trenirkah, kjer je še vedno moker predel z elastiko. Prav tako so mokre kavbojke (predvsem na notranji strani). Podobno velja za debelejše puloverje. Prav tako so po koncu pranja še vedno mokre kakšne debelejše tkanine iz bombaža.
Ali še komu sušilec oblačil ne posuši povsem? Ali kdo ve, kaj bi lahko bilo narobe?
V bistvu ni nič narobe s sušilcem. Ti deli, ki ti ostajajo mokri, so kot praviš debeli ali pa iz drugačnega materiala. In sušilec , ko senzorsko zazna, da je perilo “suho”, peneha sušit. In zanj perilo je suho, ker ga tako zazna, saj ne zazna teh posameznih kosov. Če bi namreč sušil še naprej, do konca, bi ostalo perilo bilo presušeno, 10x preveč.
Tudi pri mojem Bekovem je tako. Senzor, ki zazna kdaj je perilo suho vcasih odcita vlaznost -suhost na oblacilu v bobnu, ki je tanjse in zato prej suho. Po tem suhem kosu potem ,, sklepa,, da je posusena celotna zehta. V navodilih pise naj bi se pred susenjem sortiralo po debelini blaga. Napr.brisace in kavbojke pa majcke in srajce ipd, kar pa je tezko ker vecina sortiramo in peremo po barvah. Jaz dam po koncu programa ponavadi se za pol ure na cas susit pa je suho 🙂
Ali lahko vprašam tiste, ki imate Bekove sušilce, na katerem programu sušite bombažne majice, nogavice in pisano spodnje perilo? Jaz sušim na tistem bombažku na desni spodaj (drugi od spodaj – na slikci je kot nek obešalnik, zraven pa kepica bombaža) – vendar meni skoraj vse majice skrči. Sploh ne vem, na katerem programu sušite, kar sem navedla zgoraj, da se ne bi krčilo? Sem kar malo žalostna – ne vem, ali naj vse majice in puloverčke kupim 1-2 številki večje?
Jaz sušim na programu ”mešano”. Tam se lahko sušijo tako bombažna kot sintetična oblačila skupaj. Ravno tako se posuši, kot na tvojem, saj ima senzorje in bo še vedno sušil dokler ne bo posušeno, četudi bo trajalo dalj časa kot kaže na začetku.
Program je na levi strani. Na slikici pa je kepica bombaža skupaj z trikotnikom.
Forum je zaprt za komentiranje.