Zakaj me, ženske, ne gremo z vami na drugioz. tretji zmenek
kenguru, 24.08.2025 ob 10:59
Anonimen15748292, 24.08.2025 ob 10:49
Kot pravi Zartrose:
“tipične ženske, ki hodite na zmenek zaradi zastonj prehranjevanja, pitja in ne zaradi želje biti s tem moškim in ga spoznavat kot potencialnega partnerja. razlika je namreč ogromna.”
Tu je veliko resnice napisane.
Valjda, ful se ti da prenašat kr enega tam, samo zato da lahko kavo za 2€ zastonj spiješ. 🙂 Za ceno dveh kav dobiš že 250g cegel, ga imaš za 14 dni, pa še mir zraven.
Sicer pa v nešteto številnih temah tipi jamrajo, da so po več let na appih, na zmenku so bili pa 1x, 2x, 3x ali pa nobenkrat. Dejte se že uskladit. 🙂
Kot navaja avtorica (verjetno avtor) ni bil kar en tip ampak ga je že poznala (vsaj okvirno) pred zmenkom.
Zagotovo je veliko resnice v tem, samo da še niste spregledale.
Anonimno12321, 24.08.2025 ob 11:45
Prvi zmenek je bil, kot je bil; z vabilom v restavracijo je on postavil standard vsaj še za kakšen zmenek. Ali pa bi povabil ob uri, ko se hrana ne pričakuje.
Kalkuliranje v smislu “danes plačam jaz, naslednjič ona (brez dogovora)” ali pa samovoljno naročanje za drugega je pa mimo. Če si nekaj zastavil, potem izpelji do konca, vzdržuj nivo, ne glede na rezultat. Ta moški očitno ni tisto, kar je hotel zaigrati na prvem zmenku.
Sicer pa, kdaj boste ženske dojele, da je imeti “barabo” običajno napačna, predvsem pa nezanesljiva odločitev; razen, če želite dramo.
Še vedno verjamem, da je “stara dunajska šola” še vedno najboljša, čeprav malo dolgočasna. Na dolgi rok pa zagotovo prinese največ.
“Sicer pa, kdaj boste ženske dojele, da je imeti “barabo” običajno napačna, predvsem pa nezanesljiva odločitev; razen, če želite dramo.”
Odkod vam pa ideja, da hočejo ženske barabe? OK, ene najbrž že, če so imele težko otroštvo, normalno socializirane in tudi večina tistih s težkim otroštvom iščejo pa normalnega tipa, barab je tudi relativno malo, ne bi bilo toliko poparčkanih žensk, če bi samo barabe iskale.
Razen če pod “baraba” razumemo tipa, ki ni konformističen, dolgočasen papučar, rojen za podložnika, to je pa najbrž normalno, da jim paše malo bolj ekstrovertiran in dominanten tip, testosteron zavohajo.
Sicer pa, če bi ji bil interes druženja z njim s hrano in ne ravno še v domačih kuhinjah, bi mu loh pa rekla, naslednjič te pa jest kam peljem. Al si naj pa enga futr financerja najde, ki jo bo vozil po njenih željah tja pa sem. In neko namigovanje, a avtorca nima jezika za izražanje in morajo biti pri njej desci še jasnovidci, da vidijo, kaj se v njenem zgornjem loncu kuha? ☺️☺️☺️
8409, 24.08.2025 ob 12:43
“Sicer pa, kdaj boste ženske dojele, da je imeti “barabo” običajno napačna, predvsem pa nezanesljiva odločitev; razen, če želite dramo.”
Odkod vam pa ideja, da hočejo ženske barabe? OK, ene najbrž že, če so imele težko otroštvo, normalno socializirane in tudi večina tistih s težkim otroštvom iščejo pa normalnega tipa, barab je tudi relativno malo, ne bi bilo toliko poparčkanih žensk, če bi samo barabe iskale.
Razen če pod “baraba” razumemo tipa, ki ni konformističen, dolgočasen papučar, rojen za podložnika, to je pa najbrž normalno, da jim paše malo bolj ekstrovertiran in dominanten tip, testosteron zavohajo.
Pa naj v tem primeru ne jamrajo zarad posledic, pa je.
ah ja no, 24.08.2025 ob 09:16
Zakaj ste ženske samske? Zakaj nas nočete?
Vam bom jaz opisala zmenek s tipom, ki je deloval zelo ok in poln zanimanja zame. Prvič je povabil na normalno večerjo, ribja restavracija, zmenek je bil super. V drugo pa … no ja. Povabil me je opoldne, torej najbrž kosilo? Ne, na kavo. Opoldne! No ja. Po kavici sva se še malo sprehodila, jaz sem namigovala, glej tu pa zgleda kar dobro za jest, on pa nič. Potem je predlagal, da si greva pogledat novo trgovino s hrano, ki so jo pred kakšnim mesecem odprli. Tam je nekaj namigoval, saj bi si lahko kar tu kaj za pojest kupila, neke vrste street food. Na koncu sva šla sicer v neko restavracijo. Ni mi pustil naročiti, sam je naročil eno jed in dva krožnika. Peljal me je domov in na koncu izustil, a naslednjič bova pri tebi pa nama bošti kuhala? Ja gotovo. Tu se bo pa zgodba zaključila.
Še sreča, da ne! Ta ženska je red flag, ki se sam razreši. Opažam trend, da so koze večno samske, ker so neumne, moški pa na srečo ne dobijo te grozote v zvezo, čeprav se tega niti ne zavedajo…
Za prvi zmenek je bilo vse skupaj čisto mimo. Recimo te dve opciji bi bili normalni:
a) V popoldanskem času se dogovoriš za kavo in sprehod. Spijeta kavo in moški predlaga sprehod. Če je opcija, bi med poletjem sprehod usmeril tako, da je nekje možno kupiti še kak sladoled. Če se vse skupaj res zavleče, bi žensko vprašal: “Bi šla še kaj pojesti, da te ne bom spustil lačne?”
b) Zvečer (petek ali sobota) se dogovoriš za neko pijačo, nekje kjer ni preveč obljudeno in je romantično vzdušje. Zraven pijače bi predlagal še kakšno tortico ali kremšnito. Odvisno od ure in temperature zunaj bi vse skupaj zaključil z enim res kratkim sprehodom.
Če bi bilo smeha res ogromno in kemija na vrhuncu (zelo redki scenariji), bi pred razhodom zmenek zaključil s poljubom. Vse kakor pa bi žensko na koncu pobožal po laseh in rekel kaj v smislu: “Lepo mi je bilo s teboj, bi še kdaj ponovila/nadaljevala?”
Fokus mora biti na spoznavanju – moški mora čim več izvedeti o ženski (pa tudi obratno) in poskrbeti, da je zanimivo (doza smeha), ne pa da se sprašuje, ali morda ženski kruli v želodcu. Razna obilna kosila in večerje na prvem zmenku odpadejo. Prav tako po prvem zmenku (če je interes) pričakujem pobudo ženske (recimo, da sem za prvi zmenek dal jaz pobudo). Za drugi zmenek pa se lahko dogovoriva in greva kaj konkretnega pojest – kar pa ne pomeni, da bo zato plačala ženska.
Fora je, da vse več moških dojema, da ne vem kakšno razdajanje za žensko korist več nima smisla.
Neizkušeni se sicer še vedno radi zaletijo in že kar na prvem zmenku “izprsijo” s povabili na lepo večerjo, ipd. In šele po vrnitvi domov, ko končno pomislijo kaj so s tem pravzaprav dosegli, spoznajo, da od tega plačevanjem ni nobene koristi. Namreč ženske, kot ta iz teme, zgolj postanejo prevzetne, prepričane, da je to samoumeven minimalno sprejemljivi standard. Moški poskusi nižanja tega standarda pa seveda kaj hitro pri ženski pripeljejo do razočaranja, če ji tip ni ravno močno všeč, ker le takšnim so pripravljene vsaj na začetku skoraj vse spregledati. Samo kaj, ko velika večina pač ni v tej kategoriji.
Skratka, nauk zgodbe je, da mora moški imeti že kar strategijo kako streči tem zadevam, da si po nepotrebnem ne zada avtogola. Pod to spada vse od progresivnega zmenkarjenja, skrben izbor ne le tipa zmenka, ampak tudi lokacije in časa zavoljo upravljanja z ženskimi pričakovanji. V vsakem primeru pa si mora biti sam pri sebi na jasnem koliko mu je še sprejemljivo zapraviti za te hece. Denar je tako le ena postavka. In, če vidi, da zadeve ne gredo v skladu z njegovimi minimalnimi standardi, žensko brez vsakih ceremonij pravočasno odreže.
Razumljivo pa, da je vse to malo dosti za pričakovati od velike večine moških katerim se sila redko ponudi priložnost za zmenek in se že zato vsakič znova lovijo. Tako spet pridemo do tega, da ga t.i. mirni fantje največkrat najebejo že zaradi neizkušenosti na tem področju.
Osvajalec, 24.08.2025 ob 15:29
Za prvi zmenek je bilo vse skupaj čisto mimo. Recimo te dve opciji bi bili normalni:
a) V popoldanskem času se dogovoriš za kavo in sprehod. Spijeta kavo in moški predlaga sprehod. Če je opcija, bi med poletjem sprehod usmeril tako, da je nekje možno kupiti še kak sladoled. Če se vse skupaj res zavleče, bi žensko vprašal: “Bi šla še kaj pojesti, da te ne bom spustil lačne?”
b) Zvečer (petek ali sobota) se dogovoriš za neko pijačo, nekje kjer ni preveč obljudeno in je romantično vzdušje. Zraven pijače bi predlagal še kakšno tortico ali kremšnito. Odvisno od ure in temperature zunaj bi vse skupaj zaključil z enim res kratkim sprehodom.
Če bi bilo smeha res ogromno in kemija na vrhuncu (zelo redki scenariji), bi pred razhodom zmenek zaključil s poljubom. Vse kakor pa bi žensko na koncu pobožal po laseh in rekel kaj v smislu: “Lepo mi je bilo s teboj, bi še kdaj ponovila/nadaljevala?”
Fokus mora biti na spoznavanju – moški mora čim več izvedeti o ženski (pa tudi obratno) in poskrbeti, da je zanimivo (doza smeha), ne pa da se sprašuje, ali morda ženski kruli v želodcu. Razna obilna kosila in večerje na prvem zmenku odpadejo. Prav tako po prvem zmenku (če je interes) pričakujem pobudo ženske (recimo, da sem za prvi zmenek dal jaz pobudo). Za drugi zmenek pa se lahko dogovoriva in greva kaj konkretnega pojest – kar pa ne pomeni, da bo zato plačala ženska.
To, da se na prvem oz. prvih zmenkih moški ženski odpre in zlije bistvo svojega obstoja na tem planetu, če se malo pohecam, po mojem prepričanju po večini ni dobra strategija. Seveda pa je precej odvisno od naše situacije, kdo in kaj smo, itd. Precej več se doseže, če se na zmenku prepustimo sproščenim temam kjer so v ospredju emocije. In skozi slednje mimogrede podamo zanimive drobce o sebi. Tako se ženski pusti, da si na osnovi slednjih o nas ustvari željeno idealno sliko. Namreč, če smo še tako oh in sploh, težko vemo kaj je tisto kar jo res motivira, da se je z nami dobila. In več kot ji povemo, prej bo našla razloge, da bo vsega skupaj hitro konec. To še toliko bolj velja danes, v času, ko ženske živijo z občutkom velike izbire.
Drugače povedano. Na zmenku je pametneje poslušati kot govoriti. Pa še, ko govoriš, je pametno delati bolj na njenih emocijah kot podajati ne vem kakšna dejstva o sebi. Le ta je pametneje povedati mimogrede.
Poljub že po prvem zmenku? Potem, ko sta se z njo prvič videla?
Poljub že po prvem zmenku? Potem, ko sta se z njo prvič videla?
Zakaj pa ne, če bi bilo tako očitno, da se je imela fajn? Saj takoj vidiš, če išče bližino, se poskuša že med zmenkom dotikati itd. Sicer takšen zmenek je redkost, pa vseeno – neki coach je enkrat rekel: “Na zmenek ne greš, ker bi rad bil njen dober frend, ampak nekaj več.”
Če pa kljub temu nisi prepričan, kako je potekalo, jo malo stisneš, pobožaš, lahko se tudi pošališ “poljub pa dobiš naslednjič.”
To je pa mal prvokacija. Jaz bi šla na kavo, plača ok, lahko prvič on, ker je moški, drugič jaz. Na večerje in kosila ni treba, zakaj take stroške si delat na zmenkih. Na zmenkih ugotavljaš, ali imaš kakšne skupne točke, bi lahko skupaj peljala. Ne da dobro ješ. Midva z bodočim možem sva hodila na pijače. Tudi na street food, odličen kebab je bil. Skozi pogovor sva se spoznavala
Če te tip ne privlači, tudi 10 zmenkov ne bo pomagalo.
Lol, saj ženske same pravijo, da ne iščejo samo lepoto, ampak da jih privlači tudi inteligenca, humor, dobrodelnost, ustrežljivost itd. Razen če ženska hoče sama sebe prepričat, da išče nekoga drugega, na koncu pa le ugotovi, da ne more mimo vizualne privlačnosti. Slednje zna biti zelo verjetno, ker kakšni ustrežljivi “nice guy-i” na koncu pristanejo samo v friendzonu.
Ženski ne daš za jest. Niti za pit. Predlagaš za sprehod. Pelješ jo v hrib, kjer pešačita. Čedalje bolj jo ženeš, da prične švicat. Po parih kilometrih ji poveš, da jo testiraš in opazuješ njeno reakcijo.
Če ti je všeč njena reakcija vse o.k.
Ji kaj skuhaš, lepega podariš in imaš jo rad bolj kot vse na svetu. Če ti vrača ji povrneš s objemom
Franci248
Tu je zelo pomemben socialni položaj ženske. Ženska v finančnih težavah, s stanovanjskim problemom ipd. bo šla v vezo, tudi če ji tip sploh ni nikakor privlačen, ne vizualno, ne energijsko, ne čustveno, če bo v tem videla korist za rešitev iz svoje situacije. Takšne, kot je avtorica, pa se po domače povedano smao preseravajo in hodijo na zastonj prve zmenke vedno z drugim neprivlačnim kandidatom.
In potem imamo posledične moške teme, kot so, ženi ni do seksa ipd. take teme odpirajo moški, ki so šli v vezo z žensko, katere v bistvu nikoli niso privlačili, je pa pač šla v vezo iz določenih vzgibov.
Da strnem, po moje, moški z rinjenjem v žensko, katere ne privlači, le strelja sbei v koleno. Seveda pa ima precej moških z ženskami tako malo izkušenj, da sploh niso sposobni razumeti, kdaj žensko zanimajo in kdaj ne.
samski cinik:
Se strinjam, da šteje socialni/ekonomski položaj ženske, vendar: Ženska, ki ima urejeno življenje, kariero, zadovoljivo plačo, rešen stanovanjski problem, moškega nujno ne potrebuje oz. ima do njega višja pričakovanja. Sodoben moški takšni težko ustreže in se bo spraševal, kaj ji sploh lahko še ponudi. Ženska pa bo verjetno prepričanja, da je slabo dobila in si zasluži boljšega. Marsikateri moški zato raje vzame žensko s slabšim položajem, ker ve da bo lahko poskrbel zanjo. Ampak potem prideva oba do vprašanja: Ali takšna zveza temelji izključno na ljubezni ali obstaja le zato, ker ženska ve, da bo tudi brez ljubezni njeno življenje bolj kakovostno?
Forum je zaprt za komentiranje.