Zakaj me obsojajo?
Ali sem res tako grozna oseba, če želim, da me ne boli več? Na kratko: pred tremi meseci rodila v tretje z CR, dva dni kasneje revizija abcesa v trebuhu, po treh mesecih zopet abces v trebuhu velikosti 5×5, 6×4 s tekočinsko vsebino, vendar pa me nočejo operirati, češ prezgodaj od poroda.
Boli me tako, da otroka sede sploh ne morem dojiti (ker mi pritiska na trebušno steno), včasih imam težave (beri: močne bolečine) pri vstajanju iz postelje ali daljšem sedenju, pa tudi kadar grem na blato ali urin me pri pritisku močno boli. In ko hočem to na vsak način dati ven (sita sem teh bolečin, ki jih trpim od poroda naprej), me doktorji (seveda moškega spola) čudno gledajo, češ, počakajte malo… dokler še dojite, je prezgodaj, da bi kar koli naredili.
Ali sem res tako sebična za vse, če si želim samo odpraviti bolečine za vsako ceno? Pa čeprav bi to posledično lahko pomenilo konec dojenja? Po eni strani sem žalostna glede tega, po drugi strani pa sem jezna na svoj organizem, ker mi to dela. Najraje bi si sama ven odrezala tisto, kar ne paše vame…
Pomagajte mi prosim z nasvetom, ker sem res že na koncu.
Hvala in lep pozdrav!
Dej mi prosim povej kako to zgleda če imaš tekočino v trebuhu in zakaj se ti je to zgodilo?
Namreč jaz sem po operaciji črevesja in imam non stop občutek, da se mi nekaj pretaka po trebuhu, kruli itd. Me tudi boli.
Zakaj pa se ti po porodu naredi abces in kaj sploh je to in točno kje?
Hvala za pomoč
P.S. Ne nisi sebična in vem kako zgleda če te nekaj tako zelo boli.
Nevednica, abces pomeni vnetje. Tekočina v trebuhu pa ne izgleda tako kot si ti predstavljaš (vsaj v mojem primeru ne), da bi se ti kaj pretakalo po telesu, ampak te neznansko boli pri kakšnem gibu, pri katerem napneš trebušno mišico (vstajanje ali nošenje, držanje kakšne stvari na trebuhu, ipd).
Obstajajo variante, da se abces sam od sebe odpravi, no, v mojem primeru pa te opcije ni, saj je to v bistvu gmota, v kateri je tekočina in gmota sama se ne more odpraviti brez operacije (možna je laparoskopija). Tu ne gre kot npr. pri cistah, ki so tudi tako rekoč tekočine, pri katerih je velika možnost, da se odpravijo same od sebe (odvisno od veličine). Če bi imela v prvo CR, bi bile možnosti okrevanja sijajne, glede na to, da pa je bilo to v tretje, pa še revizija (popravek) dva dni kasneje je okrevanje tu zelo delikatno. Verjetno je večja verjetnost, da me nočejo operirati, ker se bojijo rezultata (da se abces zopet pojavi), kot pa sam razlog dojenje…
ampak, kdo bi vedel, zdravniki ti tako ne povejo čisto natančno, ker niti sami ne znajo predvideti stvari vnaprej…
Hvala vam za podporo in lep dan še naprej!
Forum je zaprt za komentiranje.