Zakaj ljudje pri toliko izbire še vedno hodijo na Hrvaško
Slab si ti za jezike, če ti polomljena angleščina dela probleme. Ljudje se marsikaj samo s kretnjami zmenijo, tebi pa dela problem pol. angl. In to ti je celo ovira za potovanje:-()
[/quote]
Za potovanje ne, za dopust pa ja. Meni to ni isto. Na potovanje grem, ko si želim kaj ogledati. Takrat tudi polomnjeno angleščino potrpim. Na dopust pa grem na oddih. Letanje sem in tja in pol ure mahanja z rokami, da kupim eno plastrnko vode, zame ni oddih. In zakaj točno ne smemo imeti vsak svoje predstave o dopustu in različnih interesov?
– ker je blizu
– ker znamo jezik (znamo tudi angleško, a po do sedanjih izkušnjah v tujini govorijo tako polomnjeno angleščino, da bog pomagi in ne razumeš nič)
– ker mi ni treba skrbeti, s čim vse in proti čemu vsemu se moram cepit pred odhodom, da ne prinesem kake bolezni s seboj domov
– ker sta voda in hrana dokaj “varna”, ker ne mislim dopusta preživljati na školjki z drisko
– ker me kultura in vera nekih tretjih držav ne zanima
[/quote]
Še nikjer po Evropi nisem imela težav s sporazumevanjem, če ni šlo angleško, nemško ali malce italijansko, smo se zmenili pa z rokami.
Nobeno cepljenje ni potrebno za potovanje po Evropi.
Hrana in večinoma tudi voda sta povsod varna, hrana mnogokje boljša in bolj raznolika kot na Hrvaškem.
Tudi evropska kultura (če vero izpustim) je zelo raznolika in zanimiva , predvsem pa bogatejša od hrvaške.
Tako da noben od tvojih naštetih razlogov, zakaj hodiš na dopust na Hrvaško, ne vzdrži. Ker poleg Hrvaške in “tretjih držav” je tu še cela Evropa, kjr se da preživljat zelo zanimive in mnogokje tudi zelo ugodne počitnice. Se je pa za to seveda treba mal znajt v svetu.
Zelo lepo si to povedala. In točno tako je. Ljudje hodijo na Hr, ker vse tam poznajo, celo vsa leta hodijo v isti app, kupujejo v Lidlu.P to delajo tudi izobraženi ljudje, imam kolegico ,staro 43 let, uni izobraženo, ki ne zna do Poreča priti. Si ne upa niti čez mejo. Mi smo najprej samo na Hr hodili, starši imajo dol hiško. Gradili smo doma in nismo imeli denarja, zato smo hodili dol ker je zastonj bilo. Sedaj pa čeprav je pri starših zastonj, gremo vsako leto nekam,Grčija, Kanarski otoki, Španija je lepa tako celina kot otoki, Valencia je meni top, potem Korzika, Sardinija, Ibiza. Pa tu sem naštela samo Evropo. Kje je šele Azija, Afrika, Bližnji Vzhod. Svet je res čudovit .
Za potovanje ne, za dopust pa ja. Meni to ni isto. Na potovanje grem, ko si želim kaj ogledati. Takrat tudi polomnjeno angleščino potrpim. Na dopust pa grem na oddih. Letanje sem in tja in pol ure mahanja z rokami, da kupim eno plastrnko vode, zame ni oddih. In zakaj točno ne smemo imeti vsak svoje predstave o dopustu in različnih interesov?
[/quote]
Seveda komot ima vsak svojo predstavo o dopustu in hvala bogu tudi različne interese.
Ampak jaz nikakor ne zastopim razlike med dopustom in potovanjem. A dopust je, da ene 14 dni ležiš na plaži? Potovanje pa letanje okoli od jutra do sutra? Meni se recimo po 3 dneh plaže strga od dolgega časa, na potovanju pa tudi ne dirkam cele dneve okoli, tako da je zame dopust=potovanje in obratno. Ker potujeva večinoma v lastni režiji, si tempo potovanja sproti prilagajava, če so ravno taki kraji, pride na vrsto tudi kak dan ali dva plaže (pa ne nujno na morju), pa še nikoli nikjer nisem potrebovala poln ure za karkoli se zmenit, tudi za kaj bolj zapleenega kot je nakup plastenke vode ne. In spoznavanje novih krajev in nova doživetja me napolnijo z energijo za kar nekaj časa. Če je pa za ene dopust plaža in vse štiri od sebe, pa tudi prav. Pač naj to priznajo, ne pa da se zgovarjajo na to, da v tujini ne znajo angleško pa nimajo varne hrane in je nevarno zaradi bolezni …
Še nikjer po Evropi nisem imela težav s sporazumevanjem, če ni šlo angleško, nemško ali malce italijansko, smo se zmenili pa z rokami.
Nobeno cepljenje ni potrebno za potovanje po Evropi.
Hrana in večinoma tudi voda sta povsod varna, hrana mnogokje boljša in bolj raznolika kot na Hrvaškem.
Tudi evropska kultura (če vero izpustim) je zelo raznolika in zanimiva , predvsem pa bogatejša od hrvaške.
Tako da noben od tvojih naštetih razlogov, zakaj hodiš na dopust na Hrvaško, ne vzdrži. Ker poleg Hrvaške in “tretjih držav” je tu še cela Evropa, kjr se da preživljat zelo zanimive in mnogokje tudi zelo ugodne počitnice. Se je pa za to seveda treba mal znajt v svetu.
[/quote]
Zame našteti razlogi vzdržijo. Zate pač ne. Malo prej sem zgoraj napisala še razliko med potovanji in dopustom. No, vsaj zame je med tem razlika, če zate ni. In povej, zakaj bi me morale zanimati iste stvari kot tebe?
Seveda komot ima vsak svojo predstavo o dopustu in hvala bogu tudi različne interese.
Ampak jaz nikakor ne zastopim razlike med dopustom in potovanjem. A dopust je, da ene 14 dni ležiš na plaži? Potovanje pa letanje okoli od jutra do sutra? Meni se recimo po 3 dneh plaže strga od dolgega časa, na potovanju pa tudi ne dirkam cele dneve okoli, tako da je zame dopust=potovanje in obratno. Ker potujeva večinoma v lastni režiji, si tempo potovanja sproti prilagajava, če so ravno taki kraji, pride na vrsto tudi kak dan ali dva plaže (pa ne nujno na morju), pa še nikoli nikjer nisem potrebovala poln ure za karkoli se zmenit, tudi za kaj bolj zapleenega kot je nakup plastenke vode ne. In spoznavanje novih krajev in nova doživetja me napolnijo z energijo za kar nekaj časa. Če je pa za ene dopust plaža in vse štiri od sebe, pa tudi prav. Pač naj to priznajo, ne pa da se zgovarjajo na to, da v tujini ne znajo angleško pa nimajo varne hrane in je nevarno zaradi bolezni …
[/quote]
In kaj sem drugega rekla kot to? Zame je dopust poležavanje na plaži z dobro knjigo, spanje do kosila, dolg sprehod ob obali, kaka masaža, posedanje in klepetanje z družbo….. Potovanje je pa nahrbtnik in superge, pa akcija, kaj pogledat in kaj spoznat. Seveda stvari, ki me zanimajo, ne stvari, ki so trenutno najbolj poceni in zato v modi, ter se vsi prepričujejo, kako jih to zanima.
Zanimivo, imam kar nekaj arabskih stempljev v pasušu in nisem imela težav. Čisto nobenih. Slovenija je njihova prijateljska država. Izraelci ne dajo štemplja v potni list da ne bi imel kasneje težav pri vstopu v arabske dežele. Naredijo ti scan potnega lista kjer so vsi podatki.
[/quote]
Res, z iransko vizo si šel v Izrael? Resno? Katere vize si pa imel?
In ja, izraelci odvisno od volje dajo štempelj na listek ali pa v pasoš! in pregledajo te pri odhodu, kar je najbolj nagravžno. Ne ob vstopu, ob izstopu. Videno in doživeto.
Zelo lepo si to povedala. In točno tako je. Ljudje hodijo na Hr, ker vse tam poznajo, celo vsa leta hodijo v isti app, kupujejo v Lidlu.P to delajo tudi izobraženi ljudje, imam kolegico ,staro 43 let, uni izobraženo, ki ne zna do Poreča priti. Si ne upa niti čez mejo. Mi smo najprej samo na Hr hodili, starši imajo dol hiško. Gradili smo doma in nismo imeli denarja, zato smo hodili dol ker je zastonj bilo. Sedaj pa čeprav je pri starših zastonj, gremo vsako leto nekam,Grčija, Kanarski otoki, Španija je lepa tako celina kot otoki, Valencia je meni top, potem Korzika, Sardinija, Ibiza. Pa tu sem naštela samo Evropo. Kje je šele Azija, Afrika, Bližnji Vzhod. Svet je res čudovit .
[/quote]
Sami bogataši na socialnih transferjih. Le zakaj imamo v tejle podalpski vukojebini 250.000 ljudi pod pragom revščine, okoli 50.000 lačno lačnih otrok, ki jim plačujemo vrtec in hrano v šoli, pa vse sorte nabiralne akcije zanje, pa 300.000 ljudi skoraj ali celo na minimalcu, večina vas pa potuje po svetu. To bo, ukinit vse transferje, ker vas je večina zelo bogatih, da lahko toliko in tako potujete.
In ja, izraelci odvisno od volje dajo štempelj na listek ali pa v pasoš! in pregledajo te pri odhodu, kar je najbolj nagravžno. Ne ob vstopu, ob izstopu. Videno in doživeto.
[/quote]
Za vstop v Izrael ne rabiš vize. Poglej na net, vse piše, če meni ne verjameš. Že nekaj let ne dajejo štemplja, naredijo ti scan potnega lista, v katerem so podatki. Mi nismo imeli nobenih problemov, očitno smo poštenjaki. Eni imate pa probleme že na italijanskem letališču.
Sami bogataši na socialnih transferjih. Le zakaj imamo v tejle podalpski vukojebini 250.000 ljudi pod pragom revščine, okoli 50.000 lačno lačnih otrok, ki jim plačujemo vrtec in hrano v šoli, pa vse sorte nabiralne akcije zanje, pa 300.000 ljudi skoraj ali celo na minimalcu, večina vas pa potuje po svetu. To bo, ukinit vse transferje, ker vas je večina zelo bogatih, da lahko toliko in tako potujete.
[/quote]
in ravno ti reveži največ raket mečejo za novo leto. Cigani in socialci. kruha in iger.
[/quote]
Izraelci ne komplicirajo, komplicirajo le dolocene muslimanske drzave glede izraelskega ziga. Zigov meni niso nikoli dali na potni list, vedno na en listek. VIdeno in doziveto z moje strani.
En razlog zakaj se oklepajo HR in to največji, je NAVADA. Ker noben argument ne zdrži, ne da je lepo, ne da je čista voda. Jadran je poln fekalij. V Grčiji npr. je lepša in čistejša voda in lepša narava.
Eni pa res grejo tja, ker najamejo poceni app in si potem kuhajo sami. Taki res pridejo najceneje na Hrvaškem. App stane 50 eur/noč, hrano pa kupiš tu ali pa tam. A takih je res malo, v večini ljudje hodijo kar ven jesti in ne gledajo na denar. Ker na dopustu vsi pravijo da se enkrat živi. Lani je kolega rekel, da oddajajo mobilne hiške za celo 300 eur/noč. Pavšali so 4.000 eur minimalno. To je ogromno denarja. Mi še nismo bili na tako dragem potovanju,/dopustu. Zato gre tu samo za navado, spanje pod istim borovcem, nakup v isti trgovini.
In tudi argument da se vam ne da laufat in gledat znamenitosti, ne zdrži. Potem pa pojdite v all inclusive v Egipt, v hotelski resort, pa vsa bodo stregli in cel dan boste lahko spali. Če ste tako željni spanca. Če pa želite, pa lahko tudi med koralami zaplavate, teh ni na hrvaškem. All inclusivi v Egiptu in Turčiji so dosti cenejši kot na Hrvaškem. Pa spet pridemo do strahu. Strahu pred tujim krajem in spremembo. Ni problem cene, problem je strahu.
Izraelci ne komplicirajo, komplicirajo le dolocene muslimanske drzave glede izraelskega ziga. Zigov meni niso nikoli dali na potni list, vedno na en listek. VIdeno in doziveto z moje strani.
[/quote]
Resje tako, komplicirajo arabci, zato Izraelci ne dajejo več žigov. Da nimate kasneje težav pri vstopu v arabske države.
Enako kot nekateri ne morejo iti na isti kraj ali pa v isto državo večkrat zapored. Našli bodo vsak izgovor, da le lahko gredo drugam. Recimo, da pri rastejo. 😉
Strah pred letenjem seveda ne more bit razlog, da človek ne gre dlje od Hrvaške. Smo z avtom prepotovali pol Evrope, od Francije, Španije, Portugalske do severa Nemčije, Švedske, Danske, Norveške in do Grčije na jugu. Pa seveda se da še dlje.
[/quote]
sem napisala, da gredo tja, kamor pridejo z avtom, kje piše Hrvaška. S križarjenjem pa še kam dlje.
[/quote]
:-))))) zate je res samo Hrvaška. Letos sva bila na Kitajskem in ne boš verjel, še tam nisva ostala žejna.
Za vstop v Izrael ne rabiš vize. Poglej na net, vse piše, če meni ne verjameš. Že nekaj let ne dajejo štemplja, naredijo ti scan potnega lista, v katerem so podatki. Mi nismo imeli nobenih problemov, očitno smo poštenjaki. Eni imate pa probleme že na italijanskem letališču.
[/quote]
Ti si trdil, da z vizumi tujih okoliških držav v tvojem potnem listu nisi imel ob vstopu v Izrael nobenih težav. Za vstop v Izrael res ne rabiš vize, lahko ( če hočejo in včasih hočejo, štempljajo v potni list) ne glede na sken dokumenta, ki je normalen celo na Kazahstansko Kitajski meji. Še kaj?? Brat je treba!
In kaj sem drugega rekla kot to? Zame je dopust poležavanje na plaži z dobro knjigo, spanje do kosila, dolg sprehod ob obali, kaka masaža, posedanje in klepetanje z družbo….. Potovanje je pa nahrbtnik in superge, pa akcija, kaj pogledat in kaj spoznat. Seveda stvari, ki me zanimajo, ne stvari, ki so trenutno najbolj poceni in zato v modi, ter se vsi prepričujejo, kako jih to zanima.
[/quote]
in kaj potem tu pride v poštev, glede na to, da je vse prenevarno, škodljivo, problem je jezik, treba se je cepit, je daleč, ne zanima te druga kultura?
Velika Planina, Pohorje, Nanos, Goričko? Plitvička jezera?
Enako kot nekateri ne morejo iti na isti kraj ali pa v isto državo večkrat zapored. Našli bodo vsak izgovor, da le lahko gredo drugam. Recimo, da pri rastejo. 😉
[/quote]
Spet bi drek mesal, a ne? Si se prepoznal?
Poznas koga, ki gre VEDNO drugam, nikoli 2x v isto drzavo? Jaz ne.
Govorimo o tem, da mnogi Slovenci, in Jugovici na splosno, se vedno masovno dopustujejo skoraj izkljucno na Hrvaski obali. Vedno znova, ne glede na karkoli. Pa jim lahko drek pred usti zaplava. Pa alge vsako leto znova zacvetijo. Pa avto s kljucem podrsajo. Pa porcijo cevapov 20€ zaracunajo. Pa kamp hisko 300€ na noc.
Pa bodo se vedno nasli bogus izgovor o lepotah Hrvaske, cistoci morja, najlepsih plazah in najbolj prijaznih ljudeh, poceni, …
Meni je popolnoma vseeno kje kdo dopustuje. Le povem, da je folk full of shit. Racionalizira nekaj kar pocne predvsem iz navade, drugega pa ga je strah, itd.
Okay. Tudi prav. Moj point pa je, da ljudje s taksnim razmisljanjem skozi leta, desetletja, seveda postanete ZAPLANKANCI, ker si ne sirite obzorij. Ne le v intelektualnem smislu. Tudi osebnostnem.
Forum je zaprt za komentiranje.