Zakaj ljudje pri toliko izbire še vedno hodijo na Hrvaško
Mi gremo na hrvasko ker nam je zastonj. Starsi imajo stanovanje, kuham sama in nas ne stane nic. Ce bi morali najemati app, me hrvaska ne bi videla. Bi sla raje v Grcijo. Gremo pa vsako leto se nekam na potovanje. Da kaj vidimo, dozivimo. Ne razumem pa pavsalistov in se manj razumem tistih ki najemajo mobilne hiske- alni so cene dosegali 200- 300 eur na noc.
Navada je zelezna srajca. Eto zakaj siroke mase se vedno hodijo predvsem, ce ze ne izkljucno, na Hrvasko.
Ljudje, ki ze dolgo vrsto let dopustujejo striktno na Hrvaski, bodo nasli vsak izgovor, da se naprej zivijo po utecenem ritmu. Dopusta, ki bi bistveno odstopal od tega kar poznajo, si vecina njih niti zamisliti ne more. Kaj sele, da bi zadevo organizirali in izpeljali.
Osebno me hrvaska kot turisticna destinacija vec niti malo ne zanima. Ampak jaz na dopust gledam kot na priloznost, da spoznam kaj novega, se osebnostno razvijam, itd. Tipicni (vsakoletni) cevap na hrvaski obali, je “drugacen”.
Ne piši, če ne poznaš. Predvsem pa prav preberi! Če imaš štempelj kakšne muslimanske države (pa verjemi, da jih še kako dajejo v številnih državah), imaš hude težave pri paranoičnih, militarističnih Izraelcih. In ko si enkrat tam, vidiš, da je Mosad alfa in omega vsega tam. Hvala lepa za tako ultra STASI državo.
[/quote]
Zanimivo, imam kar nekaj arabskih stempljev v pasušu in nisem imela težav. Čisto nobenih. Slovenija je njihova prijateljska država. Izraelci ne dajo štemplja v potni list da ne bi imel kasneje težav pri vstopu v arabske dežele. Naredijo ti scan potnega lista kjer so vsi podatki.
Mora biti pa hudo, če se osebnostno razvijaš samo na dopustu. Ker dopusta navadno ni veliko napram preostalem času:-p
[/quote]
Sprememba okolja z vso svojo drugacnostjo je izrazita stimulacija za vsa nasa cutila. To pa je izrazito plodno tlo za osebnostni razvoj v smereh v katerih se zaradi enolicnosti vsakdajenga zivljenja vecina tezko razvija. Sirine ne dobis, ce vedno znova teras eno in te isto, ampak ce se vedno znova suocas z novimi izzivi.
Zanimivo, imam kar nekaj arabskih stempljev v pasušu in nisem imela težav. Čisto nobenih. Slovenija je njihova prijateljska država. Izraelci ne dajo štemplja v potni list da ne bi imel kasneje težav pri vstopu v arabske dežele. Naredijo ti scan potnega lista kjer so vsi podatki.
[/quote]
A daj no, zdaj pa že hudo pretiravaš. Prijateljska država ja. :-)))) Celo tako, da so znanca, ki je potoval skupaj s skupino na romanje poslali posebej na zaslišanje. Samo zato, ker je bil samski, pa zato hudo sumljiv. Drugi samski romar, židovskih korenin (priimek ) ni imel težav. Druga dva – mož in žena sta bila zasliševana v momentu ko je mož šel na WC, žena pa ga je samo čakala. Obrnjeni antisemitizem 🙂 Pregledajo, zberejo svašta o tebi. Pa o kakšni prijaznosti lahko samo sanjaš. Večina (ti mosadovci pa itak) je zelo hladnih in nezaupljivih. Prijateljska država my ass! Samo po enih lahko hodijo, pa bodo videli samo rožnato. Ne pa npr. svinjarije po tleh.
Posebnih pravil obnašanja ni, čisto po evropsko je. Izrael je zelo zahodnjaški.
Tel aviv in Jeruzalem sta dražja od haife recimo. Tako po spominu od lani
Kofe je ene 12 in tud gor šeklov. Preprosto kosilo za dva se začne od 100 šeklov in gor, na gor ni omejitve :)) imas cel kup stojnic kjer lahko ješ in je cenej kot restavracija
Voda 2evra. Pazi če ste kadilci škatla je 8 evrov, moj bratranec kadi LM in mislim da bo bankroteru samo na cikih :)) Zdej če greš zurat sploh tel aviv tam je skoz žur lahko porabiš fino vsoto denarja, plačaš vstopnino v diskac, ne vem kolk točno ker nisem jaz placala
Plaže so čudovite in različne, imaš od družinskih do gej, plus za une iz srednjega veka :)) koliko so namestitve in taksiji pa ne bi vedla ker mi spimo pri sorodnikih, hrana je pa odlična, izbira je ogromna. Priporocam
[/quote]
Tebi je dobro v Izraelu, ker si njihova. Mosad pregleda vsakega nežida!
Vsi židje imate Izraelske potne liste, zato vas Mosad pusti pri miru.
Tebi je dobro v Izraelu, ker si njihova. Mosad pregleda vsakega nežida!
Vsi židje imate Izraelske potne liste, zato vas Mosad pusti pri miru.
[/quote]
Točno to – delajo veliko razliko med židi in nežidi. Sicer pa so večinoma brezobzirni. Tukaj je precej dobro opisano – sploh komentarji spodaj, kako se počutiš tam. Kot med agresivnimi divjaki.
https://www.timesofisrael.com/israelis-are-blunt-and-rude-you-got-a-problem-with-that/
Sprememba okolja z vso svojo drugacnostjo je izrazita stimulacija za vsa nasa cutila. To pa je izrazito plodno tlo za osebnostni razvoj v smereh v katerih se zaradi enolicnosti vsakdajenga zivljenja vecina tezko razvija. Sirine ne dobis, ce vedno znova teras eno in te isto, ampak ce se vedno znova suocas z novimi izzivi.
[/quote]
Ti zelo malo rasteš, pa lahko letiš na konec sveta. Dopusta imaš koliko? Preostali čas pa vegetiraš?
[/quote]
Ti si žid tako kot grda resnica!
O moj bog, eni pa tudi vidijo strah in zasedo na vsakem koraku. Pazi se zdaj, ko pridejo begunci.. , kam boste šli na varno?
[/quote]
???????? Kaj pa ti nakladaš? O kakem strahu? Govorim o znanju jezika in o polomnjeni, težko razumljivi angleščini, ki je bila zelo moteča za poslušanje, posledično je bilo težko z njimi komunicirati. Kaj imajo pri tem begunci?
Tebi in podobno mislečim želim srečno pot! Pa da vas čim večkrat odnese v daljne kraje oz. kamor si želite. Tisti, ki nam je pa na Hrvaškem lepo, bomo pa tam v miru uživali.
[/quote]
Več vas bo šlo v “daljne kraje”, več miru bomo imeli Slovenci na Hrvaškem.
Miru pred drugimi, nasilnimi, nekulturnimi, pijanimi Slovenci…
Toliko govora—pa saj je čisto enostavno:
po svetu potujejo / dopustujejo ljudje, ki imajo malo bolj razširjena obzorja v glavi, se znajdejo, in so sposobni. Vedno pod istim borovčkom na Hrvaškem (ali pa kje drugje) pa tisti, ki drugega ne zmorejo in ne znajo, in jih je strah. Zato trobijo o “moj borovček moja opuščena plaža” kar naprej, vsako leto.
edina izjema so ljudje, ki bi šli, pa nimajo sredstev – o teh nič slabega. Upam, da jim enkrat uspe.
???????? Kaj pa ti nakladaš? O kakem strahu? Govorim o znanju jezika in o polomnjeni, težko razumljivi angleščini, ki je bila zelo moteča za poslušanje, posledično je bilo težko z njimi komunicirati. Kaj imajo pri tem begunci?
[/quote]
Slab si ti za jezike, če ti polomljena angleščina dela probleme. Ljudje se marsikaj samo s kretnjami zmenijo, tebi pa dela problem pol. angl. In to ti je celo ovira za potovanje:-()
Točno, plus tisti, ki imajo fobijo pred letenjem. Moj brat je tak, zato samo do tja, kar gre z avtom.
[/quote]
Strah pred letenjem seveda ne more bit razlog, da človek ne gre dlje od Hrvaške. Smo z avtom prepotovali pol Evrope, od Francije, Španije, Portugalske do severa Nemčije, Švedske, Danske, Norveške in do Grčije na jugu. Pa seveda se da še dlje.
Forum je zaprt za komentiranje.