Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj ljudje pri toliko izbire še vedno hodijo na Hrvaško

Zakaj ljudje pri toliko izbire še vedno hodijo na Hrvaško

Ampak potem moraš v strošek dopusta prišteti tudi to spanje. Kolikor gledam že nekaj let to Grčijo, pride na koncu precej dražja od Hr. Vsaj moj način dopusta s familijo. Za dva bi še šlo, za več ne. Ko gledam apartmaje – eni so za precej višjo ceno od tiste, ki smo jo lani plačali na Hr, tako ubogi, stari, da joj. Nisem še obupala, samo dvomim, da bo Grčija res kdaj cenejša.
[/quote]

Saj ti je zgoraj napisala: 500 € apartma za 10 dni, 400 za bencin in cestnine, 500 € za hrano. Lahko tudi kampiraš, kampi so v primerjavi s hrvaškimi skoraj zastonj. Če greš izven glavne sezone, ko je itak najlepše, pa sploh prihraniš. Ni tako drago. Kot tudi Hrvaška ni draga, če se malo znajdeš, ne izbireš ravno hotela in si kdaj kaj sam skuhaš. Meni je všeč tako na Hrvaškem kot v Grčiji, pa v Maroku, na Malti, tudi deli Španije so lepi, Kanarci, Tenerife, ampak povsod se najde tako lepe mikrokotičke kot manj lepe, kjer nikoli ne bi dopustovala. Pa povsod se da dopustovati dražje ali ceneje. Tako da take debate, zakaj ljudje hodijo nekam in ne kam drugam, so zelo brezvezne. V resnici sama ne razumem predvsem tega, zakaj gre kdo za en teden ali celo manj časa kam zelo daleč, dva dni itak izgubi za avion in nima po moje praktično nič od dopusta. Kot tudi ne razumem dopusta v obliki letanja od znamenitosti do znamenitosti. Ampak vsak po svoje.

Verjamem – a Murter je meni osebno brezvezen. Enkrat bila, nobene potrebe, da bi še kdaj šla. Obala povsem bedna. Je pa marsikateri del Jadrana lep. Dalmacija sploh, kvarner z istro prav tako. Z leti pa tudi blizina odtehta svoje.
Grške plaze, sploh jonski otoki, so nekaj najlepšega, s ponudbo kulinarike ne morejo zgrešiti kar odlocilno pripomore k odločitvi za izbiro oddiha. (Še dobro, da je s pred/posezono topli del leta radodaren in se izmenjaje kopamo v jadranu, jonskem morju) … Če bi bilo manj, bi bilo pa res treba cez ocean, tako pa te potrebe ni …

Moram reči da sem tudi jaz kar malo začudena nad vašim navdušenjem nad Hrvaško. Kaj tam vidite? Jadran je najbolj onesnaženo morje, ker je plitvo in nepretočno, Hrvatje dokaj neprijazni in hinavski, tudi politično neprijazni do nas, ponudba nikakva. Zakaj ne greste v Grčijo, dosti lepše in čistejše morje? Mi na Hrvaško ne hodimo več, razen za kakšen vikend, pa isto večina kolegov. Vsi pravijo da je drugje lepše, pa ljudje imamo radi spremembo okolja. Ko vidiš kako je drugje, vidiš da je Hrvaška močno zaspala na področju turizma. Pa kakšne so cestne povezave, obup. Pa tudi v lepoti, pa dajte mi povedat no, kaj vam je dol tako lepo. Kaj je tako vredno ogleda? Meni je vsepovsod drugje lepše, na Hrvaškem sploh nimam kaj slikati, ker je vse isto, tako mlačno. Sem taka da rada vidim kaj novega. Tudi plaže, kakšne pa so, vse neurejeno, nobene zasaditve, nič urejeno. Mi hodimo v Grčijo,Kreto, pa Mallorco, Ibizo, Kanarski otoki, Valencia, Madeira. Tudi Črna gora se izboljšuje, če ste tako sentimentalni na bivšo jugo. Albanija ima zelo lepo morje. Za ljubitelje koral in delfinov je najbližji Egipt. Znanka hodi tja več let, s čolnom se zapeljejo v zaliv in pride jata delfinov in plavajo ljudje med njimi. Kaj takega nisem videla na Hrvaškem. Pa Turčija, morje ni nič posebnega, a vseeno lepše kot na hrvaškem, ampak njihova pokrajina, ste videli Kapadokijo, Altanijo, ma čudovito. Turčija je čudovita, je blizu in zelo zelo poceni. Samo to niso počitnice da boš ležal pod borovcem in pil pir cel dan. Je treba it mal okoli. Sodelavka je šla z majhnim otrokom v Turčijo, animacije , zabavišča in igrišča za otroke na vsakem koraku. Otrok je bil čist navdušen. Kje ste to videli na Hrvaškem? Sem pa tja kakšno polomljeno igrišče in luna parki ki v Sloveniji sploh ne smejo več obratovati, zaradi varnosti. Mislim da je edini razlog v komotnosti, pa ceni, da se z avtom zapeljete tja, pa znate jezik, pa kupujete v Lidlu skoraj domače proizvode. In se počutite kot doma. Drugega razloga res ne vidim. Čeprav eni zapravijo veliko na hrvaškem, ker gostilne so kar drage. Saj pravim ne razumem takih ljudi, svet je tako lep, a hodite v en in isti kraj, v sosednjo državo. Meni je to tako kot da bi bila doma. Včasih pred 40 – 50 leti nam je to bilo edino morje ki je dostopno, napokali smo se v fičkota pa šli v sindikalni apartma. Še hrvatje pravijo da so Maldivi cenejši. Dajte se mal znebit teh okovov.

Saj ti je zgoraj napisala: 500 € apartma za 10 dni, 400 za bencin in cestnine, 500 € za hrano. Lahko tudi kampiraš, kampi so v primerjavi s hrvaškimi skoraj zastonj. Če greš izven glavne sezone, ko je itak najlepše, pa sploh prihraniš. Ni tako drago. Kot tudi Hrvaška ni draga, če se malo znajdeš, ne izbireš ravno hotela in si kdaj kaj sam skuhaš. Meni je všeč tako na Hrvaškem kot v Grčiji, pa v Maroku, na Malti, tudi deli Španije so lepi, Kanarci, Tenerife, ampak povsod se najde tako lepe mikrokotičke kot manj lepe, kjer nikoli ne bi dopustovala. Pa povsod se da dopustovati dražje ali ceneje. Tako da take debate, zakaj ljudje hodijo nekam in ne kam drugam, so zelo brezvezne. V resnici sama ne razumem predvsem tega, zakaj gre kdo za en teden ali celo manj časa kam zelo daleč, dva dni itak izgubi za avion in nima po moje praktično nič od dopusta. Kot tudi ne razumem dopusta v obliki letanja od znamenitosti do znamenitosti. Ampak vsak po svoje.
[/quote]

Kdo pa pravi da letaš od znamenitosti do znamenitosti? Ne želijo si vsi samo ležanja na plaži in spanja. Saj nismo tako itrujemi no:) Mi smo bili v Maroku v marakešu za 7 dni, let traja samo 3 ure ne 24 ur oz 1 dan, kot ti govoriš, več kot dovolj časa smo imeli za oglede, sprostitev, lahko bi bili še kakšen dan manj. Kolegica ki ima pa multiplo sklerozo pa ne more več dosti hoditi, ona pa najraje gre na križarjenje, ker se na ladji spočije.

Oprosti, ampak to, kar ti opisuješ, mene ne zanima. Hodim vse povsod po svetu, a me urejene zasaditve na plažah res ne zanimajo. Zanima me čim bolj naravno okolje, ne pa hotelski bazeni. Za otroke se mi pa sploh zdi trapasto iskati animacijo, ker jim je nekaj morja, kamnov ali peska dovolj, da se igrajo cel dan. Pa naj bo to na Hrvaškem, v Grčiji, na Tajskem…. Mene skrbi ravno razvoj turizma na Hrvaškem, ker bodo z njim uničili še tiste lepe kotičke, ki še ostajajo. Enako se drugod te še najde, a vprašanje, koliko časa še. Albanija je zaradi tega zanimiva, a pospešeno gradijo hotele, veliko je tudi smeti.

Kdo pa pravi da letaš od znamenitosti do znamenitosti? Ne želijo si vsi samo ležanja na plaži in spanja. Saj nismo tako itrujemi no:) Mi smo bili v Maroku v marakešu za 7 dni, let traja samo 3 ure ne 24 ur oz 1 dan, kot ti govoriš, več kot dovolj časa smo imeli za oglede, sprostitev, lahko bi bili še kakšen dan manj. Kolegica ki ima pa multiplo sklerozo pa ne more več dosti hoditi, ona pa najraje gre na križarjenje, ker se na ladji spočije.
[/quote]

Govorim o dveh različnih zadevah, ki jih ne razumem: ne razumem nenehnega letanja od znamenitosti do znamenitosti, kar je enim vrhunec dopusta – tako kot to recimo ponujajo agencije, ne glede na to, koliko časa traja dopust – en dan ali en mesec.

Druga zadeva je pa prekratko potovanje. Kaj pa vidiš v Maroku za 7 dni? To je zame instant potovanje. Nima veze, koliko časa traja let ali pot do tja, ampak prvega dne si običajno od tega malo utrujen in zato bolj počivaš. Sem bila v Maroku 14 dni, pa je res velika, raznolika država, zanimiva. Saj se da tudi okrog sveta priti zelo hitro – to kar zdaj propagirajo na 24ur – ena družina gre okrog sveta v nekaj mesecih, njihovo potovanje pa vsebuje predvsem veliko dolgih letov. Zame to ni potovanje oziroma potovanje na tak način izgubi vsak smisel. Potovanje je zame doživetje, to, da si nekaj časa v enem kraju, da spoznaš lokalne prebivalce, najboljšo pekarno, posamezne besede, veš, kaj naročiti, da bo dobro, se nekako udomačiš. Ne pa, da celo Slovenijo obkljukaš z dnevom v Ljubljani, dnevom v Postojnski jami in enim na Bledu. Kaj imaš od tega?

Oprosti, ampak to, kar ti opisuješ, mene ne zanima. Hodim vse povsod po svetu, a me urejene zasaditve na plažah res ne zanimajo. Zanima me čim bolj naravno okolje, ne pa hotelski bazeni. Za otroke se mi pa sploh zdi trapasto iskati animacijo, ker jim je nekaj morja, kamnov ali peska dovolj, da se igrajo cel dan. Pa naj bo to na Hrvaškem, v Grčiji, na Tajskem…. Mene skrbi ravno razvoj turizma na Hrvaškem, ker bodo z njim uničili še tiste lepe kotičke, ki še ostajajo. Enako se drugod te še najde, a vprašanje, koliko časa še. Albanija je zaradi tega zanimiva, a pospešeno gradijo hotele, veliko je tudi smeti.
[/quote]

A na hrvaškem pa ni smeti? Pa kaj tu ne preberem? Hrvaška plačuje kazen eu, ker nima urejenega ločevanja odpadkov, ob poti pa najdeš toliko smeti da česa takega v sloveniji ne vidiš niti v romskem naselju. Plaže umazane, med skalami so papirji. Imamo v Novigradu stanovanje in ko pridem , vzamem vrečko in pobiram smeti ker ne morem tega gledati. Same vrečke, škatlice od cigaretov, to oni kar ven iz avtov mečejo. Kontejnerji za mešane odpadke pa polni plastike in kartonov, ljudem se ne da ločevati. Pa gradbeniki notri mečejo gradbeni material. Taka brezobzirnost da te prav prizadene. Briga njih za okolje. Oni so glede smeti 20 let za nami.

Mene pa zanima, kam hodite tisti, ki uživate v neokrnjenih kotičkih hrvaške, srat ko ste cel dan na plaži? Smo bili eno leto s prijatelji na eni sklanati plaži, na katero smo se iz app vozili z avtom. Zjutraj je res bilo kot v katalogu, mirno morje, čisto, nikjer ljudi. Čez dve uri pripeka brez sence, čolni levo desno, wc ja nikjer, kolegica je za eno skalo počepnila, roke si je šla kar v pličak mal pomencat. Ko je našo družino stisnilo, smo se odpravili nazaj na mestno plažo, tam pa si lahko šel na wc samo kot gost bifeja.

tisti, ki hodijo k hrvatom, niso pravi slovenci in slovenke

Govorim o dveh različnih zadevah, ki jih ne razumem: ne razumem nenehnega letanja od znamenitosti do znamenitosti, kar je enim vrhunec dopusta – tako kot to recimo ponujajo agencije, ne glede na to, koliko časa traja dopust – en dan ali en mesec.

Druga zadeva je pa prekratko potovanje. Kaj pa vidiš v Maroku za 7 dni? To je zame instant potovanje. Nima veze, koliko časa traja let ali pot do tja, ampak prvega dne si običajno od tega malo utrujen in zato bolj počivaš. Sem bila v Maroku 14 dni, pa je res velika, raznolika država, zanimiva. Saj se da tudi okrog sveta priti zelo hitro – to kar zdaj propagirajo na 24ur – ena družina gre okrog sveta v nekaj mesecih, njihovo potovanje pa vsebuje predvsem veliko dolgih letov. Zame to ni potovanje oziroma potovanje na tak način izgubi vsak smisel. Potovanje je zame doživetje, to, da si nekaj časa v enem kraju, da spoznaš lokalne prebivalce, najboljšo pekarno, posamezne besede, veš, kaj naročiti, da bo dobro, se nekako udomačiš. Ne pa, da celo Slovenijo obkljukaš z dnevom v Ljubljani, dnevom v Postojnski jami in enim na Bledu. Kaj imaš od tega?
[/quote]
Mi gremo v lastni izvedbi, ne preko agencij. Ogledali smo si cel Marakeš s turističnim avtobusom ( izstooili smo na skoraj vsaki postaji) in še nekaj znamenitosti v okolici ( pol dneva vožnje stran, ogled slapov, jahanje kamel v puščavi, spanje v puščavi eno noč) , zadnji dan smo šli še en krog okrog Marakeša s turističnim avtobusom ker smo że vse videli in smo še imeli čas. 7 dni nam je bilo več kot dovolj. Nismo videli celega Maroka, seveda ne. Maroko je velik. Videli pa smo celotni marakeš. Gremo pa vedno v lastni izvedbi in ne hodimo samo zato da bi nabirali kljukice kot na križarjenju, ko v pol dneva obredejo eno državi, pa grejo naprej. Tisto meni ne sede, čeprav eni pa prisegajo na to. 7 dni smo imeli dovolj da začutimo utrip mesta, govorice se pa nisem naučila. Pa ti tudi ne v 14 dneh 🙂 Praviš glede leta, da 2 dni izgubiš. Prileteli in odleteli smo v pozni uri , zadnji let, tako da ko smo prišli ob enih zjutraj v marakeš in smo šli samo spat. Nismo izgubili nič dneva. Isto Tenerife, več kot en teden ne rabiš tam, imeli smo rent s car, na koncu smo še enkrat prevozili cel otok ker smo še imeli čas, a smo cel otok videli. Vsako mestece, znamenitost. Pa tudi ležali smo na plaži in se kopali. Mi je pa jasno da na Tajsko, Avstralijo , Japonsko nimaš kaj delati manj kot 3 tedne, tam pa res let traja 1 dan. Samo tako daleč ne hodimo zaenkrat.

Tisti ki napišejo da so cel svet videli, ampak čez lepote Hrvaške jih pa ni. Tisti v resnici niste šli dlje kot do Rijeke ali pa Poreča. Pa vsaj ne smetite teme. Internet omogoča da vsak piše karkoli želi, tudi laži in nabija na polno.

Le da smo v družini bolj smučarsko usmerjeni.
Slovenskih smučišč smo se naveličali – nič od nič.
Tudi mi se ne preseravamo.
Najraje imamo St. Moritz in Zermatt.
In tudi mi gremo v lastni režiji. Zadnje čase vsak vikend smučamo v Aspenu.

A na hrvaškem pa ni smeti? Pa kaj tu ne preberem? Hrvaška plačuje kazen eu, ker nima urejenega ločevanja odpadkov, ob poti pa najdeš toliko smeti da česa takega v sloveniji ne vidiš niti v romskem naselju. Plaže umazane, med skalami so papirji. Imamo v Novigradu stanovanje in ko pridem , vzamem vrečko in pobiram smeti ker ne morem tega gledati. Same vrečke, škatlice od cigaretov, to oni kar ven iz avtov mečejo. Kontejnerji za mešane odpadke pa polni plastike in kartonov, ljudem se ne da ločevati. Pa gradbeniki notri mečejo gradbeni material. Taka brezobzirnost da te prav prizadene. Briga njih za okolje. Oni so glede smeti 20 let za nami.
[/quote]

Pa si bila kdaj v Albaniji ali na jugu Italiji? V primerjavi s tistim na Hrvaškem praktično ni smeti.

Ja, planirali oz razmisljali smo o Iranu, kot druga opcija pa OMan. Iran je bil zelo varen vse do tega atentata pred nekaj dnevi. Vse je odvisno kako se bo odvilo glede atentata, ce se bo zaostrilo, gremo v oman. Kart nismo rezervirali, je se vse odprto. Je pa kolega bil v Iranu pred nekaj meseci in nas je cisto navdusil kako je lepo. Enkrat bomo sli tja, letos ali v nekaj letih, vse odvisno od varnostne politike. In ja, kot studentka sem bila na Hrvaskem v Dalmaciji prvo leto po vojni 🙂
[/quote]

Ne nosim svojega denarja muslimanom.

Prvo naj se začnejo malo bolj profesionalno obnašat in začet dojemat slovence kot turiste to je goste ne pa kot ene nebodigatreba, ki ga je treba le ožet ponudit pa nič. Napisi in meniji še vedno zelo redko v slovenščini, a ponujajo jih v skoraj vseh ostalih jezikih sveta. Morska hrana iz uvoza, ki ti jo drago prodajajo kot domačo, če se pa kaj pritožiš nad njihovimi storitvami namesto da se opravičijo se bi raje skregali in te nekam poslali. Vstopnine in cestnine z astronomskimi cenami, kar se jim je lani že poznalo na upadu obiska.

Pa si bila kdaj v Albaniji ali na jugu Italiji? V primerjavi s tistim na Hrvaškem praktično ni smeti.
[/quote]
Bila, na siciliji / Palermo umazan, Trapani pa zelo čist, tudi enega papirja ni. Pa je isto Sicilija. Tudi Francija – marseille umazan. Španija zelo čista, ne najdeš papirčks na tleh. So pa na Hrvaškem kar neurejeni glede tega , vidiš ob avtocesti kupe smeti. Pa ločevanja pri njih ni, folki se ne da 5 metrov narediti da bi vrgli v pravo kanto.

Je še ena kategorija dopustnikov: starejši brez otrok.

Takim niti slučajno ni do dopusta v glavni sezoni, tudi “dreki” v morju jih ne motijo… Ker se mnogi niti ne kopajo več, še posebej ne med novembrom in majem…

Kaj taki počnemo? Sprehajamo se, vozimo kolo, najraje po stezah, ki so namenjene kolesarjem, da nas kdo ne podre s kolesa na tla.

Beremo, poslušamo glasbo, nekateri celo meditiramo.
Iščemo mir, duševni – duhovni mir, ki ga recimo v Ljubljani (lansko leto je bilo baje kar 2 mijona obiskovalcev!!!) niti slučajno ne najdemo.

Zakaj hodimo na hrvaške otoke, na Kvarner?

Zaradi mediteranske klime, zaradi velikega števila sončnih dni, zaradi mediteranske hrane. Zaradi povprečno 5-10 stopinj višjih zimskih temperatur, ki so v primerjavi s Slovenijo na htvaških otokih.

Pa še bi se našlo prednosti, tudi pred Grčijo in Španijo. Zagotovo.

Kor rečeno nam niti ni pomembno, kakšne so plaže in ali sploh so…

Mir, mir, mir. Ne pa hrup, hrup, hrup, vpitje, množice turistov, vreščeči otroci.
V trgovini pa poleti 15 minut čakanja v vrsti. Hvala lepa za tak dopust…

To da gremo vsako leto na Hrvaško se ne pomen da nikjer drugje nismo bili
Gremo tudi v Izrael skor vsako leto pa to ne pomen da se nikjer drugje nismo bili kot druzina
Ko so bili otroci manjši smo šli vsako leto tud med zimo nekam na toplo z letalom.
Men se to več res ne da, rada imam svoj mir, svojo posteljo, zaprem dvoriščna vrata in mene turisti ne motijo. Meni hr odgovarja

Hvala bogu, da smobsi različni. Meni je dopust odklop od vsega, od ljudi, direndaja, važno mi je, da imam ležalnik, borovc na plaži in ruzak knjig. Če mi je zvečer za zapeljat se v mal živahnejše mestece se, drgač pa kozarc vina, riba in muzka. Res mi ni do skakanja, norenja za cimvec videt, se tista dva tedna, ko sem frej. Sem probala, pa sm mogla it pol septembra za en teden se odklopit, ker sem imela filing, da sploh nisem bla frej nc. Res, skor bi blo vseen, ce bi bla doma, sam doma se zmer kak delo najde in ni to pol off. Jaz pac rabim to. Razumem pa, da bi se nekateri navelicali. Jaz ocitno nism taka. Dolgocasna, pac 😃

Midva sva v predsezoni, ko je dolg dan v Turčiji ali Grčiji ali Siciliji ali nekje drugje. September je bil ponavadi rezerviran za Hrvaško, ampak sva lani tako ugodno dobila let in nastanitev na Portugalskem, da bova verjetno to ponovila. Nekako mi je na Hr povsod enako. Rada plavava, kolesarim in hribolazim doma vsak dan, zato mi sede toplo morje. Se pa strinjam, da je zunaj sezonski dopust res tisto pravo.

Jah kdo vam je kriv, če druzga kot sam poležavat na plaži in pa zvečer it na krajši sprehod ne znate. V tem primeru vrjamem da vam je dolgcajt.
Veš, eni se znamo zorganizirat, se nam skoz neki dogaja, ni sam poležavanje na plaži, čeprav kdaj pa kdaj tud to paše. Zame npr ni dopust poležavanje na plaži, zame je dopust da se neki dogaja. Ležim lahk tud doma.
In ja, vas npr zanimajo razne znamenitosti, enih pač ne, al pa čist neki druzga.
Ok, Afrika, Azija, Bližnji vzhod me sploh ne zanimajo, nimam niti najmanjše volje da bi v bližnji prihodnosti šla tja. Npr v Španiji sm bla, pa se je isto dogajal kot ko grem na Hr, nobene večje razlike. Pač uživancija, zabava na plaži, shoppingiranje in pa zvečer žuranje uzun, to ti je život 😉 tud na tak način spoznaš folk, njihovo kulturo in vidš marskej.
Zato lej, enim paše neki, enim spet čist neki druzga. Ljudje smo si različni, pa sej to menda veš.

Sodelavka je 40 let hodila v isti kraj, v Puli. In vsako leto smo poslusali da ni lepsega kot hrvaska. Jo nisi premaknil. 2 leti nazaj so ji otroci kupili za 50 let letalsko karto ( prvic v zivljenju je takrat letela) za Spanijp, obiskala je Valencio, barcelono, pa se nekaj mest. Otroci so sli z njo, ker si ni upala sama. In prisla nazaj spremenjena. Navdusena in ocarana. Letos gre v Grcijo, na en otok. Kar naenkrat noce vec slisali za svojo ljubljeno Pulo 🙂 to je strah pred tujimi kraji. Zaplankanost.

[/quote]
Glej, če si omejen na takorekoč glavno sezono (otroci so pač šoloobvezni), si prisiljen v te termine. Pa dopust manj od 14 dni tudi zame ni pravi dopust, pač pa le kratek oddih. In če ne maraš hotelov, gneče, hrana ti pa tudi ni glavna okupacija (kuhaš večinoma sam in pri tem ne izgubljaš preveč časa), ravno tako nisi prišel na dopust, da boš letal od ene znamenitosti do druge, pač pa si odpočil in uporabil avto ne ravno vsak dan, iščeš apartmaje, kjer si lahko sam kaj skuhaš, vmes pa skočiš na plažo (torej je plaža, po možnosti ne mestna kar zraven). Animacij za otroke nikoli nismo iskali, ker je dovolj morje, kamenčki, skale, maska, plavutke, kak sup in to je to. To iščem že par let in do sedaj še nisem našla cenejšega v Grčiji. Je konkretno dražje, pa pri tem ne upoštevam še prevoza. Grčija mi je sicer lepa, zato imam namen enkrat iti tja, samo bolj verjetno bo to takrat, ko bova šla brez otrok. Pa Italija, Korzika – destinacij, ki jih nameravam obiskati. Samo zaenkrat sta predragi za to, kar ponujata. Ker je pač tako, da za bolj odmaknjen dopust plačaš precej več drugje, kot pa na Hrvaškem. Žal. Je pa res, da je čedalje težje najti tak dopust tudi pri sosedih, ker sami sebe res uničujejo.

Mi podobno. Sploh danes, ko lahko dobis res poceni letalske. Ampak treba je malo sam poiskat, se znajdit. Moja dva sta stara 9 in 11,pa se nista bila na hrvaskem. Bila pa marsikje drugje.

Letal ne maram, niti čakanja na letališču.
Vsedem se v avto in čez dve uri sem v kampu.Med Slovenci.
Znamenitosti me ne fascinirajo, na morje grem zato, da plavam , lenarim, berem in klepetam, berem revije in knjige.
V kampu se počutim lepo in domače.
Vem, kje je kaj in kam se lahko obrnem, če kaj potrebujem.
Zvečer gremo v mesto, kjer se dogaja.
Vsi napisi so v hrvaščini, občutek imam, da sem skoraj doma.
To je to.
[/quote]

Ojojoj, jaz bi bila pa res žalostna, če bi bila tako omejena.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close