Zakaj ljudje pri toliko izbire še vedno hodijo na Hrvaško
Si mogoče pomislil da je razlog da nisi srečal niti enega samega prijaznega človeka na Hrvaškem mogoče v tebi samem. Ker po mojih izkušnjah je bilo več kot 98{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} domačinov izjemno prijaznih in vljudnih.
[/quote]
jaz sem bil prijazen, torej je problem v njih
Živim blizu obale pa se nikoli ne kopanm, še najmanj bi mi pa prišlo na pamet, da bi se na Hrvaškem pa nimam nič proti Hrvatom. Samo ko bi vedeli turisti, kako onesnaženo je Jadransko morje ne bi niti nog namočili v njem. Večina hrvaških prijateljev, ki so ribiči mi vedo povedati, da rib ne jedo, svojim otrokom, jih sploh ne dajejo, saj dobro vedo, da je Jadran poln fekalij in drugih tudi strupenih snovi, mikroplastike…za turiste je pa ok, drago plačujejo prikazujejo jim pa kako čisto je morje. Že takoj v Savudriji imate lep primer modra zastava, tabla z analizo perfektne vode v morju celo poletje, nekaj metrov, od obale pa v resnici v zaliv tečejo fekalije, krasno kopanje v fekalijah 🙂 in taka je celotna Hrvaška obala od Istre do Črne Gore. Na Hrvaškem mislijo turisti, da se kopajo v kristalno čistem morju v resnici se kopajo v dreku polnem še drugih strupenih snovi. Veselo kopanje vam želim na Jadranu 🙂
Imamo stanovanje v HR IStri, ampak gremo 1x letno nekam na eno potovanje. Da bi samo na Hr hodila, ne to mi ne sede. Hocem kaj videti. Videli sko ze kar precej, pa upam da bomo se dosti videli. Hr je taka instant varianta, morje kopanje in zvecer pivo. Da ne bi imeli lastnega stanovanja in bi morali app najemati, bi sla pa sigurno raje v Grcijo. Je lepsa . In Hr je predraga za to kar nudi. Jadran ni niti priblizno cist. In zgoraj ena pise o izraelskih plazah- tam je pa res cudovito in osupljivo lepo , plaze dolge 12 km pescene.
Kaj tako neumnega pa še ne. Tudi jaz sem Primorec, a žal ne živim več na obali, vem pa koliko mojih frendov se še vedno poleti raje kopa na Hrvaškem kot doma. Z barko grejo najmanj do Savudrije, veliko jih gre še dlje, na jadranje po Hrvaški in podobno. Da ribiči ne dajejo rib otrokom? Ta je pa še najboljša! LOL
Moj oče je pomorec in imam to srečo, da sem lahko šel marsikam z njim in videl praktično vsa morja sveta. Tudi drugače veliko potujem, ne samo v obmorske kraje.Poznam skoraj vsa morja. In še vedno se z veseljem vsako leto vsaj za kakšen dan vrnem tudi na Hrvaško, kjer imam vikend. Pa veselo nabijanje proti Hrvaški vam želim še vsaj do konca avgusta tega leta. Hitro ste začeli letos.
Pa povej malo več kam si šel da si bil tako razočaran? Ker meni je vsepovsod zelo všeč, še nisem bila v destinaciji, ki bi me razočarala – Tenerife, Lanzarote, Mallorca, Grčija otoki, Barcelona, Sicilija trapani, Sardinija, Maroko. Vsepovsod je bilo prelepo, res sem bila očarana nad lepoto pokrajine. Hrvaška pa ne hodim več razen za nekaj dni- podaljšan vikend. Edino kar mene zadane, je revščina in zapuščene živali, samo tako je vsepovsod v Afriki in Aziji, da ne govorim o bivši jugi, Bosna , Srbija, tam je stanje zapuščenih živali grozljivo. To še v Afriki ne vidiš. Glede onesnaženega Jadranacse pa strinjam, to je eno najbolj umazanih morij.
Kaj tako neumnega pa še ne. Tudi jaz sem Primorec, a žal ne živim več na obali, vem pa koliko mojih frendov se še vedno poleti raje kopa na Hrvaškem kot doma. Z barko grejo najmanj do Savudrije, veliko jih gre še dlje, na jadranje po Hrvaški in podobno. Da ribiči ne dajejo rib otrokom? Ta je pa še najboljša! LOL
[/quote]
Če si res Primorec bi vedel, da včasih kakšnih 30-40 let nazaj je morje dišalo po morju, danes dobesedno smrdi, večkrat se tudi dogaja, da se nenormalno peni in pena na obali tudi ostaja, kar se včasih ni dogajalo, to ni pena morja, ampak umazanije in strupov. Ribe so pa sploh super iz Jadrana, kar uživaj jih pa dober tek. Lahko bi tudi vedel, da je Jadran še posebej severni del onesnažen tudi z živim srebrom.
Ker imamo stanovanje v bližini Novigrada, gremo tja kar večkrat, da se izognemo gužvi na plaži, imamo manjši čoln. Sedaj ko so otroci veliki, pa gremo vsako leto na eno potovanje na drugo celino. In nad vsakim potovanjem sem pozitivno presenečena. Včasih poleti oddajamo stanovanje, mi pa gremo raje v Grčijo. Je dosti lepša in voda čistejša, tu ni primerjave.
90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Slovencev ki je starejših od 40 let ni videla drugega kot Benetke, Celovec, Gradec in Trst (kavbojke in kafe pred 30 leti),… Vse ostalo je bila Hr Istra in pa JLA kjer je služil vojsko.
Po domače povedano jih je strah kam it. Ne poznajo jezika (angleščine), sploh pa ne tehnologije (Booking, airbnb, Google maps). Turistične Agencije so pa za delavsko klaso predrage.
Sicer je pa tudi avtor teme v svojem opisu navedel en velik stereotip, ki ga je Slovencem v glavo vlil bivši sistem. Povsod kamor se gre poleti mora bit nujno zraven voda. Neumnost brez primere, ki jo je juga vsiljevala ljudem, da so razvili revno hrvaško primorje in to za mali denar saj lahko tam turizem zganjaš že pod šotorom zaradi toplega podnebja.
Evropa je najlepši kontinent na svetu. Cel preostali svet drvi k nam. Samo v sosednji Italiji imaš skorajda na vsakem koraku čudeso svetovnega formata. Slovenec pa poleti nujno rine na Egipčanske, Turške, Maroške plaže, kjer ni nič drugega kot le pesek….
Ljudje hodijo ker so tako navajeni. Isto kot hodijo v isto sluzbo celo zivljenje, pa jim ta ni vsec. Cona udobja. Ko gres nekam v neznano dezelo, se marsikaj tudi lahko zalomi, isces app, ne najdes taksija ponoci ko priletis na letalisce ( taksi si rezerviral a ga ni bilo)… ampak vse to je car neznanega. Eni pa hodijo vsa leta celo v isti app. Meni nerazumljivo. Da bi vsaj kraj zamenjali. Ne, to je ze prevec dinamike
Meni je pa tvoj komentar smesen. Sem iz slovenske obale, morje vsak dan gledam. Puscava mi je pa nekaj drugega in uzivam v takih potovanjih. Probaj, pa potem komentiraj. Spanje v puscavi je nekaj nepozabnega, tista tisina ki te ocara. Nas ocara, ker nam je to nekaj novega. Domacinom je pa to nekaj tako vsakdanjega kot meni morje, ker ga imam pred nosom. Bila sem v Omanu in v Maroku v puscavi. Tudi Maldivi so nekaj posebnega ker take pokrajine in morja pri nas ni. Koral v Jadranu ni, v Egiptu pa so.
Da je veliko Slovencev, ki imajo vikende in stanovanja na Hrvaški obali, veliko povezanih tako ali drugače s turizmom na obali, oddajajo apartmaje…seveda taki nikoli ne bodo priznali, da je Jadransko morje dobesedno postalo greznica. Pa četudi so lansko leto na Hrvaškem mediji celo poletje poročali o fekalijah, od južne Dalmacije, Dubrovnika, do Savudrije, omete vse na internetu in si preverite pa naj vsaj sam presodi.
Forum je zaprt za komentiranje.