Zakaj kupujete draga oblačila znanih blagovnih znamk?
Ena južna neprijavljena, 02.02.2023 ob 17:50
yram, 02.02.2023 ob 17:40
Ena južna neprijavljena, 02.02.2023 ob 17:31
yram, 02.02.2023 ob 16:55
Oh lepo vas prosim no, ne more biti nek hm ali primark in podobno kvaliteten. Samo 1x sem bila v primaru, to je res zanic roba, seveda nisem nic kupila, sla sem iz firbca ker ste tu gor o njem tolk govoril. Men je zgledal kot kitajska trznica.
EJ yram
imam par cunj tud iz Primarka, neki tud iz HM. Ok, mogoče so te cunje pr men dolgotrajne, ker imam full garderobe, pa ne nosm skoz eno in isto.
Ampak so ble te cunje tud že parkrat oprane, pa ni nobene spremembe na njih.
Enkrat se spomn, sm tuki gor napisala, da sm si eno jopco s kapuco kupla v Primarku, mislm, da sm takrat 1.bla tm notr. So me eni popljuval, da tiste jopce so skor za v smeti. Mislm, da imam glih to jopco že cca 2 let, jo tko pod bundami kr nosm. Oprana že ne vem kolkrat. Niti zmuckana, strgana, da bi se skrčla al raztegnla, NIČ.
Jaz sem bila samo 1x, pogledala blago, potipala, povohala…prav na prstih sem imela tak lepljiv obcutek, blago smrdi po kemikalijah in po skladiscu, po postani vodi- morda od tu ta vlazen, lepljiv obcutek. Mogoce si imela samo sreco pa je tvoja jopica izjema. Ne zelim omalovazevat nikogar ampak ta roba je cudna. Pol sem videla da prodajajo tud make up in to po par evrov, sem se prav sprasevala, ce res kdo to kupi. Pa neke torbice so imeli, sama plastika.
ZA yram
Ma ja, imajo svega i svačega.
Ma jst sm bla parkrat tm s frendicami. Sej pravm, tud povoham VSE ? še v prehrambenih trgovinah določene stvari ?, pretipam. Če naletim na kej da je kolikortolk ok, pa da mi je res všeč, uzamem drugač praznih rok vn.
Kozmetke…pa tud jst tm ne kupujem.
Aja, pa eno kapo sm si 1x v Primarku vzela, ampak ok, mislm, da je bla takrat cca 2€. Ti matr, vsa glava me je srbela pod njo. No, kapa je pa res šla v smeti.
Cudo od robe :))
Zanimivo je pa to, da so imeli ljudje polne roke in vrece. Mogoce pol to robo preprodajajo, bog ve.
Jst se nikol nisem preseravala, v drage trgovine ne hodim ce bi bla miljonarka ajde bi sla pa se to ko bi res rabila nove stvari.. ne maram sopingiranja, sem enostavna zenska, ne kompliciram, stvar pa mi mora biti vsec mora mi lepo pristajat in mora biti udobna za nosenje. Nekako v srednjem rangu mam najvec stvari, se pa najde tud kak majcka hm pa ny .. od primarka mam pa sinove jopce, so cist okej za sprehod varjanto…
Ce nimas, tezko kupujes mal drazje cunje. Ce pa imas, pa ne vem zakaj ne bi kupoval kvalitetna in veliko bolj trajna oblacila. A je stvar kvalitetna al ne pa vidis na izgled in otip. Jaz raje kupim manj kvalitetnih stvari in jih dolgo nosim. Ne maram nakupovat, pa se relativno kvalitetno je. Ne kupujem pa oblacil, ki imajo gor napisane znamke. Ne bom kupila npr zadeve z napisom firme. Zakaj? Naj si sami placajo reklamo.
yram, 02.02.2023 ob 17:58
Cudo od robe :))
Zanimivo je pa to, da so imeli ljudje polne roke in vrece. Mogoce pol to robo preprodajajo, bog ve.
Za yram
A jbg, razumem tud folk, ki pač ni glih pr dnarju, pa kupjo neki kar jim je všeč, pa tud če je pocen.
Sej pravm, imam tud sama garderobe in obutve res raznorazne, od pocen do dragih. Ne vem, mogoče ker full menjam oblačila in obutev, ker ne nosm eno in isto pogosto, da traja dlje. Al pa vseen ni to kr ena škart roba. Ne vem. Vem pa, da imam že par let par majčk, skor za đabe jih kupla, pa so śe zmer kot nove.
Ena južna neprijavljena, 02.02.2023 ob 18:40
Za yram
A jbg, razumem tud folk, ki pač ni glih pr dnarju, pa kupjo neki kar jim je všeč, pa tud če je pocen.
Sej pravm, imam tud sama garderobe in obutve res raznorazne, od pocen do dragih. Ne vem, mogoče ker full menjam oblačila in obutev, ker ne nosm eno in isto pogosto, da traja dlje. Al pa vseen ni to kr ena škart roba. Ne vem. Vem pa, da imam že par let par majčk, skor za đabe jih kupla, pa so śe zmer kot nove.
AJa, pa isto obutev. Imam par tenisic, mislm, da sm za njih dala cca 20€, tud, še zmer kot nove ?
Pikica700, 02.02.2023 ob 13:45
Sem Slovenka in srednje situirana, moja plača ni velika, je nekje srednja, nimam je za razmetavat. Včasih tudi zmanjka za kako reč. Rada pa se lepo oblečem, včasih mi sicer mogoče ostane kaj več denarja za boljši kos oblačila. A še vedno velik raje kupim poceni cunjice, s popusti, ker mi je bizarno absurbno plačevat drage blagovne znamke, da se afnam in praznim svoj žep in polnim bogatašev žep. Ni logike, Potem sem jaz budala.
Vidim ženske kako bolujejo in v vrsti stojijo po več ur, da plačajo za jakno 150 ali 200 evrov. A jaz jo dobim tudi za 25-50 evrov in nihče ne ve, kakšne znamke je, pa še lepše barve je kot dražja jakna.
Afnanje z dragimi oblačili je že od nekdaj, a še vedno ne razumem poante, zakaj je treba imeti superge za cca 300 ali 400 evrov, Samsung za 800 evrov in pulover za cca 100-200 evrov. Vem, da tisti z visoko plačo uživate podpirat bogataše, ampak to je vaš problem. Meni je brezveze kupovat predrage cunje, ki itak pridejo iz Bangladeša ali Indije, kjer za to pulover nek lačen otrok dela za 1 dolar na dan. In zaradi tega dragega oblačila nisem boljša oseba.
Opažam, da tole glupiranje z znamkami vedno bolj počnejo tudi moški. Smešno.
Avtorica, odgovor je sila preprost: KER LAHKO.
Herman576, 02.02.2023 ob 16:51
Angleški pregovor pravi, nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.
Točno to.
Nikoli ne kupujem stvari zato, da bi z njimi izstopala, da bi se videle znamke ipd. Zato vedno poiščem znižane kvalitetne kose, ki zdržijo veliko let, trajnostna klasična oblačila. Popestrim jih z mNe maram občutka poliestra na koži, zato ne kupujem v ‘tapoceni’ trgovinah. Sploh ker s tem kupci podpirajo suženjstvo, otroško delo.. da ne govorimo o kemikalijah, ki jih ta oblačila lahko vsebujejo..
Ukvarjamo se preprodajo tekstila. Dobavitelj iz Portugalske, ki ima tovarno za šivanje v Afriki , mi ponuja enake majice , ki se prodajajo pod priznano znamko, za 5€ po kosu. Zato kar plačujte tisti napis ki vas pride 90% več. Ne mislite da z napisom kupujete kvaliteto , v teh 90% ni niti evra v boljših materialih. Vseh 90% gre za reklamo in zaslužek.
Oprosti, ampak zame izraza majica in priznana znamka ne sodita v isti stavek. Izraz priznana znamka povezujem z visoko kvaliteto in eleganco, kamor majice pac ne sodijo.
Da bi pa nosila karkoli z napisom, mi ne pade na kraj pameti. Za reklamo bi moral proizvajalec mene placati, ne da jaz njim placam, da jim lahko delam reklamo.
Prav ceneno in bedno izgleda folk, ki se oblači kot da so disko kugle. Povsod se svetijo napisi znamk (Armani, Guess, Kors in kaj jaz vem kaj je še te škart robe), vse je v bleščicah, popisano in porisano… se že na daleč vidi, da se morajo pač na tak nači nekomu dokazovati. Komu? Nimam pojma. Pa to je itak značilno za folk nižjega (inteligenčnega) sloja, skratka: Balkan. Pojdite malo na sever (Švedska, Norveška, Finska…). Vsi oblečeni enostavno, enobarvno, udobno, nevpadljivo. Kar pa je najbolj pomembno: trajnostno. Capsule wardrobe stil. Malo kosov, ampak so kvalitetni, iz dobrih materialov, krasno krojeni in kvalitetno izdelani/zašiti. Kot je ena zgoraj napisala: če naštejem te znamke, zanje živ bog pri nas ni slišal (80%, zagotovo). Imam malo garderobe, ampak jo nosim res po par let. Tekstil kupujem redko, ampak kvalitetno. Če daš za plašč vsake 3 leta po 100€, imaš hitro plačan kvaliteten in brezčasen kos.
Ampak: vsak po svoje, ne? Nisem tako bogata, da bi poceni kupovala.
…u evo ravno prava tema, da mi nekaj pomagate. ?
Kupujem bundo…malo daljso.
Ker sovrazim letat po stacunah, bi jo narocila preko spleta( ala zalando/ about you/glami) in sedaj me zanimajo znamke in modeli, ker razen dolocenih sportnih ne poznam prvic slisim ( sem s kmetov jbg) … ok poznam zaradi drugih cunj HH, luhta mi nima vsecnega modela, jurja+ za moncler ne dam ..colmar imam sportno..ostalo pa ??!? ?
Rada bi tako bolj debelo, malo na plascek ,po moznosti puh in, da je kvalitetna, pa da lepo stoji..ne da je vse prezvekano.
…gledam po teh trgovinah mi odpira neke khujo… pozna kdo to znamko ( cena mi je vsec ker sem gorenjka ?) …kaksne so ?
Ali pa kaksne druge … save the duck mi odpre ce dam naravno polnilo … Verjetno se kaksno znamko…mi je usla iz spomina.
Lepo prosim za pomoc..kaj je kvalitetno .
Vi se kar tolažite in nakladajte, kako kvalitetne so majice iz npr. nekega Kika. No, niso. Pa bunde za 50 € tudi ne. Že po izgledu se močno razlikujejo od kvalitetnejših oblačil.
Poceni oblačila enostavno drugače stojijo, pozna se pri šivih, pozna se pri napačno urezanih kosih blaga (ne v smeri tkanja), majice se po prvem pranju razvlečejo, niti zlikati ne moreš več v prvotno obliko.
Zakaj bi kupila trenerko v Zari, ki namesto svetlo modre barve zraven “ponuja” še nek sivkast odtenek, ki se ga sploh ne da oprati? In se zmucka po dveh dneh? Tega npr. pri Adidasu ni, ne glede na to, da gre za “enak” material (bombaž, recimo) in ne glede na to, da ga šivajo v isti državi. Je razlika, je.
Zadeva je popolnoma enaka kot pri avtomobilih – od točke a do točke b te pripelje cenena kripa ali dober avto. Ampak to ne pomeni, da je vožnja enaka. No, dokler se človek ne usede v dober avto, bo hvalil svojo kripo in prisegal na njeno kvaliteto, ko se bo prvič usedel v dober avto bo pa težko sesti nazaj v kripo.
HannaMontana, 03.02.2023 ob 10:27
…u evo ravno prava tema, da mi nekaj pomagate. ?
Kupujem bundo…malo daljso.
Ker sovrazim letat po stacunah, bi jo narocila preko spleta( ala zalando/ about you/glami) in sedaj me zanimajo znamke in modeli, ker razen dolocenih sportnih ne poznam prvic slisim ( sem s kmetov jbg) … ok poznam zaradi drugih cunj HH, luhta mi nima vsecnega modela, jurja+ za moncler ne dam ..colmar imam sportno..ostalo pa ??!? ?
Rada bi tako bolj debelo, malo na plascek ,po moznosti puh in, da je kvalitetna, pa da lepo stoji..ne da je vse prezvekano.
…gledam po teh trgovinah mi odpira neke khujo… pozna kdo to znamko ( cena mi je vsec ker sem gorenjka ?) …kaksne so ?
Ali pa kaksne druge … save the duck mi odpre ce dam naravno polnilo … Verjetno se kaksno znamko…mi je usla iz spomina.
Lepo prosim za pomoc..kaj je kvalitetno .
Khujo je dobra znamka. Save the duck pa nima naravnega polnila, ker so veganske, notri je plastika.
Poglej si kaj od Gil Bret, mogoče Betty Barclay, oni imajo bolj klasične bunde/plaščke.
najbolj poceni je žal zanič, 03.02.2023 ob 10:56
Khujo je dobra znamka. Save the duck pa nima naravnega polnila, ker so veganske, notri je plastika.
Poglej si kaj od Gil Bret, mogoče Betty Barclay, oni imajo bolj klasične bunde/plaščke.
Hvala. Bom pogledala.
No evo nisem cista kmetica BB pa poznam?( celo) imam en prehoden plasc in mislim da se celo en kostim res klasicen ( za pogrebe) ze lepo stevilo let( kupila v wtc-ju ..ziher ni vec trgovine tam ?) . Lahko potrdim kvaliteto.
Sem začela kupovati cenejša oblačila, pa nisem zadovoljna. Razvlečena, muckasta, strgana in nekakovostna – je moja ugotovitev. In namesto, da grem v šoping 1x na 2-3 leta, sem vsako leto v trgovinah in iščem enako.
Tudi doma ne maram biti v nekih ponošenih in nikakvih oblačilih, takih za na vrt in beljenje imam dovolj.
Moja izkušnja: oblačila, ki so dražja, so bolj kakovostna, oblika ostane, pri pranju ne spreminjajo ne oblike ne kvalitete ne barve. Raje kupim 1 majico za 60€ in jo nosim 3 leta in več, kot pa vsako leto majico za 20€ + slaba volja ker ne maram šopingirat in izgubljen čas za isto zadevo.
pozabi, da so tisti ki šivajo za znamke bolje plačani! Ne živeti v neki pravljici! Eni ljudje pojma nimajo, še posebno pa bogatuni, tisti ki za cote zapravljajo po par tisoče eurov mesečno… To je vse samo zato, da se ljudje na vzven kažejo, koliko so “vredni” Potem pa se skupaj te tiči družijo in gledajo kaj ima kdo oblečeno, obuto…. in če kera doma kaj nima, ima po zabavi takoj leti v štacuno in si kupi isto ali celo boljše-dražje. Poznam eno, ki zasluži 1K mesečno…. pa se druži s tremi bogatunkami, ki imajo svašta in svega znamk na sebi…. in potem si ona kupuje večkrat ta draga oblačila razno raznih znamk, doma pa potem komaj napraska za položnice, za hrano, včasih si sposodi denar, da si lahko kupi kakšno drago coto….. potem po obrokih vrača. Bolano! Pa samo zato, ker bogatuni ocenjujejo po videzu…. če ne bo tako kot treba, jo bojo skenslale. Tega se boji. Ampak ne razume, da je niso vredne!
Žalostno je to, da niti cena, niti znamka ne zagotovita kakovosti. Nekaj znamk ja, tiste imam preizkušene in še kdaj kupim, nekaj jih je pa tako obupno precenjenih, da se norca delajo iz folka.
Sploh pa tiste, ki se afnajo po desetkratnik normalne cene – tusti naj pa sploh kar imajo, mene ne vidijo.
Justforgeit, 03.02.2023 ob 11:38
pozabi, da so tisti ki šivajo za znamke bolje plačani! Ne živeti v neki pravljici! Eni ljudje pojma nimajo, še posebno pa bogatuni, tisti ki za cote zapravljajo po par tisoče eurov mesečno… To je vse samo zato, da se ljudje na vzven kažejo, koliko so “vredni” Potem pa se skupaj te tiči družijo in gledajo kaj ima kdo oblečeno, obuto…. in če kera doma kaj nima, ima po zabavi takoj leti v štacuno in si kupi isto ali celo boljše-dražje. Poznam eno, ki zasluži 1K mesečno…. pa se druži s tremi bogatunkami, ki imajo svašta in svega znamk na sebi…. in potem si ona kupuje večkrat ta draga oblačila razno raznih znamk, doma pa potem komaj napraska za položnice, za hrano, včasih si sposodi denar, da si lahko kupi kakšno drago coto….. potem po obrokih vrača. Bolano! Pa samo zato, ker bogatuni ocenjujejo po videzu…. če ne bo tako kot treba, jo bojo skenslale. Tega se boji. Ampak ne razume, da je niso vredne!
Človek ki čevlje za par znamk šiva (ja ročno) ali pa tisti ki torbice za te tvoje bogatuše praviš (tudi ročno), so boljše plačani kot večina slovencev :). Ker zelo malo ljudi na svetu to zna delat. Seveda pa ti tvoji bogatuški znanci ne nosijo tega. Nosijo verjetno CK majice z napisi čez celo, katerih pravi bogataši in ljudje z okusom niti za spat ne bi oblekli. Ampak za večino slovencev je višek bogastva da se navlečejo v guči majico z napisom :). O stilu, materialih, šivih, krojih….se večini sanja ne. Ne opazijo sploh razlike med krojem blazerja iz H&M in recimo tom ford. Za njih je vse isto 🙂 Za tom ford jakno bi verjetno mislili da je 20e zato ker nima nobenega napisa čez cel hrbet 🙂
Včasih kakšna ženska pametuje, da kupuje drage znamke zato, da kupi kvalitetno. V resnici pa večina takšnih niti ne kupi nekaj ne vem kako kvalitetno, ampak samo neko razvpito znamko, katere logo “fleša” navzven, češ, poglejte me, ima se, može se. Na koncu takšne stvari izpadejo ceneno, kot da bi v resnici nosile ponaredke in kakšne bosanske tržnice. saj mogoče jih.
Tisti, ki kupujejo res kvalitetno, kupujejo znamke, ki jih takšne tetke niti ne poznajo in niti niso nikjer na vidnem mestu napisane, ampak na bolj diskretnih mestih. Ampak njihova logika ne sega tako daleč, one hočejo, da se vidi tisti logo, magari na riti, joških, čevljih, torbici. Najboljše, da bi si ga še na čelo vtetovirale.
To je res takooo ceneno, da je kaj. Tudi znak slabega okusa. Ponavadi se tako nosijo ravno tiste znamke, katerih ponaredki preplavljajo trg.
Ljudje, ki res kaj dajo na kvaliteto, bodo to drugače ocenjevali. Pogledali bodo materiale, kako je oblačilo krojeno, zašito in podobno. Ni nujno, da so to neke razvpite znamke, lahko je znamka, ki je večina ljudi ne pozna, pa bo to oblačilo imela relativno visoko ceno zaradi kvalitete, ne zaradi etikete.
Verjemite, poznavalci, prepoznajo kvaliteto. Ne rabijo gledat etikete.
Kroji, način šivanja in sestava tekstila/materialov narekujeta kaj bom kupila. Svila, jakna z gosjim puhom, pravo krzno, usnje, kašmir, bambusova vlakna merino volna, jak volna to so vse bolj kakovostna naravna vlakna in materiali, ki imajo višjo ceno od poliestrov, najlonov, poliamidov, akrilov… Kakovost je nažalost draga, ni pa vse kar je drago kakovostno.
Slovencu ni problem par svojih letnih plač za avto dat. Na lizing seveda, da še kakšnih 10k preplačajo tisti pleh. Za kakovostne čevlje zase in familjo, za kakovostno hrano, za nestrupene obleke….to je pa škoda. Je bolj smiselno vsako leto 10 majic za 10e kupit kot vsake 10 let kupit 10 majic za recimo 50e. Po njihovo prišparajo 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.