Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj kupovati med pri čebelarju in ne v trgovini ?

Zakaj kupovati med pri čebelarju in ne v trgovini ?

Ali mislite, da je razlika v kvaliteti medu v kolikor ga kupimo pri čebelarju ali pa v trgovini?

Resnica je razložena v naslednjem prispevku: https://e-panj.si/969-2/

LP

Obiskovalec 5511

Brez klika na prispevek – ne, ni nobene razlike, v ničemer, ne v kvaliteti, ne v ceni, ker čebelar dvigne ceno glede na cene v trgovinah, tako da kar pogumno, v nabavo v trgovino 😀

Odgovor na objavo uporabnika
Obiskovalec 5511, 04.02.2023 ob 23:17

Ali mislite, da je razlika v kvaliteti medu v kolikor ga kupimo pri čebelarju ali pa v trgovini?

Resnica je razložena v naslednjem prispevku: https://e-panj.si/969-2/

LP

Obiskovalec 5511

Ni razlike.

Glede na to, da je cenejši med predvsem iz držav EU in ki NISO iz EU  ( Kitajska, …) kjer je tudi zakonodaja precej drugačna od Evropske bi si upal trditi, da je razlika v kvaliteti verjetno kar precejšna.

Lp

V trgovini je ceneje.

Razlika je velika če kupiš v tgrovini SLOVENSKI MED ali pa mešanico medu iz držav EU in držav ki niso v EU  !!!  Najboljše pa je tako ali tako kupiti med direkt pri čebelarju, pa še cenejši je kot SLOVENSKI MED v trgovini.

Lp

Mišo302, 04.02.2023 ob 23:29

Glede na to, da je cenejši med predvsem iz držav EU in ki NISO iz EU  ( Kitajska, …) kjer je tudi zakonodaja precej drugačna od Evropske bi si upal trditi, da je razlika v kvaliteti verjetno kar precejšna.

Lp

V državi, kjer kmetje škropijo s strupi, ki so prepovedani – temu sledijo vsakoletni pomori čebel – in čebelarji, ki  uporabljajo prepovedane kemikalije, ti blebetaš o zakonodaji?

Daj umiri se.

Jaz ne rabim brati prispevkov, kateri med je najboljši, moj okus pove vse!!

Razlika je velika, sploh če si že kdaj poizkusil pravi med !!!

jaz kupujem S Budget med in sem zelo zadovoljna z njim. 

Med od cebelarja, ki nima masovne proizvodnje in med s trgovinskih polic, razlika je ogromna.

Celo med cebelarjem, ki ima vecjo proizvodnjo in trgovinskim medom je velika razlika.

Trgovinskega uporabljam samo za peciva in nic drugega, temu se sploh ne more reci med.

Tudi slovenski čebelarji imajo veliko masla na glavi. Pred leti so ga nekaj biksali. Jaz kupim med, tam kjer je v akciji. Večina je uvožena iz Belgije, tam pa menda ne goljufajo..

Kateregakoli jem,zbolim(dobim vrocino)

Hehe…

Kar kupujte med od s budgeta…

To je sladkorna raztopina… Pobarvana.

Ce niste toliko, da ne poznate kaksnega cebelarja, ki mu lahko zaupate.. potem pa kar kupujte brozgo v trgovinah..

Me ne vidijo več pri nobenem čebelarji

Pa še kako se pozna razlika v medu!

Med iztočen direkt iz satovja pusti v temnem prostoru in na nižjih temperaturah, tam med 10°C in 15°C dovol časa se bo odvisno od vrste medu strdil! Takemu medu pravimo “strd“. Med ki pa je že enkrat segret nad 36°C se nikoli več ne bo strdil in ne bo več pravi med, torej “strd“!

Edini med ki je res pravi in obdrži čisto vse snovi ki so jih čebele nabrale iz narave je torej enkrat in edinkrat točen med “strd“!

Zato pa vsi tekoči medovi iz trgovine so vsaj že enkrat bli izpostavljeni termični obdelavi in se zaradi tega sladkorji in cel kup drugih zdravilnih snovi spremeni v v neuporabne ali celo škodljive!

Zato pa kupci zahtevajte od čebelarjev da ne gledajo samo na svojo korist, oziroma zaslužek!

Oa še nekaj je! Da čebele preživijo zimo jih hranijo z navadnim sladkorjem ker jim ne pustijo dovolj njihovega medu za prezimovanje družine!

Posledično je spomladi med iz prve paše, prvi med  krepko bolj sladekega okusa kot kasnejši. Razlaga čebelarjev je da je to zaradi tega ker je to travniški, tako imenovani cvetlični med in je zaradi tega bolj sladek a v tem ni nič resnice.

Tako da ja dajte se pogovorit z vašim Čebelarjem in med iz trgovine ni več pravi med.

Ja, samo to pomeni, da bo cebelar iz panja vzel mogoce par kg medu na leto.  S tem potem omogoca cebelam, da z svojo zalogo prezivijo zimo.

Ali ste pripravljeni placati za tak med 20..30 € za kg?

Sbudge pocukrana voda pa je 5 € za kg.  Dober biznis za proizvajalca.

Pa ne verjeti Medexu.. ki mesa vse zivo…

Za mene najboljši med do sedaj je grški, kupljen od kmeta na Kreti. Nas  se niti približati ne more. Tako kot imajo boljši paradižnik od našega Lušta. Kupiš  na veliko hobuk medu, daš narediti nalepke, pretočiš, greš na kmečko stojnico in za vikend prodaš 30 glažov. Čisti zaslužek 180€, brez davka.

v Hoferju je med, ki mu čisto nič ne manjka. Cena je zelo ugodna, okus pa res meden.

Anonimno 7745, 05.02.2023 ob 10:17

Za mene najboljši med do sedaj je grški, kupljen od kmeta na Kreti. Nas  se niti približati ne more. Tako kot imajo boljši paradižnik od našega Lušta. Kupiš  na veliko hobuk medu, daš narediti nalepke, pretočiš, greš na kmečko stojnico in za vikend prodaš 30 glažov. Čisti zaslužek 180€, brez davka.

Grški med pomaranče ali timijana.

Oba zmagata.

Meni je najboljsi med s Hvara, mesanica zajblja in vrbene, malo sivke in se kaj, vrhunski med.

Dokler je imel dedek cebele, je bil njegov med edini, ki smo ga uzivali, potem sem dolgo iskala novega cebelarja in ga nasla na Hvaru.

Prisegam na med poznanega in po možnosti lokalnega čebelarja. Nikakor se ne more primerjati z medovi v trgovinah, razlika je že v gostoti  da o okusu sploh ne govorimo.

V preteklost so med AJDE  pustili čebelam za prezimitev, med kostanja, ki je sedaj v veliki večini zadnje točenje medu pa žal ni primeren za prezimitev čebel. Zato je potrebno med čebalam pobrati ( stočiti ) in jih nahraniti z sladkorno raztopino. Vesten čebelar pa spomladi, ko se prične medenje in čebele že lahko naberejo dovolj hrane zase, satje v katerem je še ostala zimska hrana ( sladkorna raztopina ) pobere iz panjev in jo porabi za hranjenje mladih družin ali jo pa shrani za naslednjo zimo.

Včasih sem dobila od kolegice domači med, je razlika, že po vonju.

Seveda je razlika, jaz dobivam od čebelarja, ki ne dela na veliko, ta prav strd. Kot pravi ena zgoraj, to je najboljši med in niti malo se noben trgovinski med ne more primerjati s tem, strdom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close