Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek zakaj je toliko žensk samih

zakaj je toliko žensk samih

Imam sorodnico, ki je samska, glede na opis pa bi najbrž ustrezala večini moškim na forumu:

– je luštna za pogledat, se ne liči (dobro, edino lase ima pobarvane :-)), večinoma je v športnih, a lepih oblačilih, veliko se ukvarja s športom, je izobražena in brihtna, z redno službo, preprosta, nasmejana, s smislom za humor (po domače povedano faca), zna delati popolnoma vse od zunaj in znotraj, tudi moška dela. Zelo samostojna. Skratka, ni da ni. Prav zares pa kaže nekaj let manj kot jev resnici, sicer je nekaj čez 30.

Samska je zato, ker je doživela zanjo zelo slabo izkušnjo z ljubljenim moškim in zveze ne išče.

[/quote]

Če na vse gledaš z negativne strani, nezavedno daješ nezaupnico vsem moškim, ker si prepričana, da ni “pravih” zate, da je to razlog za tvojo samskost. Nem more biti drugi kriv za tvojo samkost! Najslabše je ravno to, da potem okrivite nasprotni spol za neuspeh v ljubezni, in se tako potegnete v trdo polžjo hišico razočaranj. Z ambivalentnim odnosom do moškim: imam jih rada – vsi so luzerji, ne morete žeti uspeha.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

HM30 je verjetno samo vrnil/a žogico na prvotno temo.

Jaz se pa vprašam, zakaj je samskost tabuizirana in označena, da je nekaj narobe s takšno osebo in se ji takoj pripiše, da išče nekoga. Kaj pa, če ne išče ali če noče iskat trenutno? Ker se, kot je že faunus lepo napisal, posveča pač sebi in svojim atributom?

Sama sem samska pol leta pa se mi nikakor ne mudi v vezo. Sem pa odprta za spoznavanje in poglabljanje s kako zanimivo osebo. Niti podrazno pa ne iščem. Za svojo srečo (in nesrečo) sem odgovorna izključno jaz, službo si bom sama zrihtala (oz. sem si jo), stanovanje in položnice tudi moram plačat sama, če sva dva, so tudi stroški večji. Ja, bi mi bilo fajn, ko bi mi kdo posodo pomil ali postoril kaj namesto mene (deljenje opravil), pa včasih bi se cartala, ni pa to razlog, da bi šla v vezo.

Ne razumem dejanj ljudi, ki so nekaj časa v vezi, po 2 mesecih samskosti imajo že abstinenčno krizo in takoj odprejo vse registre in našpičijo antene in si poiščejo koga. Za par mesecev, Ko med poližejo pa pravijo da so že od spočetka vedeli, da to ni to, da se nismo videli z njim ali njo in iščejo dalje. Priznajo da pogrešajo seks (nisem vedla, da za to rabiš bit v vezi) in pozornost (klici, smsi) in ta se ti “kej dogaja” (če je dogajanje v vezi edina aktivnost, je potem vse skup en velik dolgčas), obenem pa občasno pojamrajo, da “ni ta pravih”, a bejž.

Saj ni malo podobnih. Poznam jih celo nekaj, ki so načrtovale (in tudi realizirale), da bodo ostale same, a kljub temu imele otroka. Ampak marsikdaj se mi taka razočaranja zdijo le izgovor vkolikor je od tega minilo precej časa.

Saj ni malo podobnih. Poznam jih celo nekaj, ki so načrtovale (in tudi realizirale), da bodo ostale same, a kljub temu imele otroka. Ampak marsikdaj se mi taka razočaranja zdijo le izgovor vkolikor je od tega minilo precej časa.[/quote]

Otork ne sme biti prikrajšan za očeta! Da se odločijo za otroka na lastno pest, ptoem pa namesto, da bi ji maprtner dajal tisto čustveno in telesno toplino in ostale čustvene ptorebe, se pretirano vežejo na otroka.

matjazko, sem vedela, da se boš nalepil na limance. Točno sem vedela, da te bo moja bodica zbodla. Si se našel v mojem opisu, a ne :)?
Sicer pa kot sem ti že enkrat napisala: nimam potrebe skakat iz ene veze v drugo. Nisem še dolgo samska in še nimam potrebe po novi vezi. Vsekakor pa raje vedno samska kot s tipom, ki ves prosti čas prebije pred računalnikom, TVjem ali kaj podobnega. Kot sem napisala, z leti postajamo bolj zahtevni. Z leti sem ugotovila, da nima smisla biti v vezah z moškimi, ki so značajsko povsem drugčani, ki nimajo delovnih navad, ki jim šport ne diši. Bolje biti samska.

Alexis, takih žensk je na kupe. Samo take ženske niso zagrete za moške, ki ves prosti čas zabijejo pred tv in računalnikom.

matjazko, zakaj si pa ti samski? Ker najraje ždiš za štirimi stenami od ženske pa pričakuješ, da bi ti vse postorila pa se nobena ne strinja s tem? Saj si nekaj pisal o tem, da je partnerstvo konec življenja, da potem je konec uživanja in tako naprej?

Jaz gledam na nasprotni spol pozitivno. Na negativne lastnosti, ki si jih naštela pa obče, zakaj ravno bi “diskvalificiral” spol, kot da so te značilnosti vezane na drugi spol. Ta potreba po diskreditaciji nasprotnega psola lahko izhaja samo iz razočarnja in jeze na ljubezenskem področju. In dvojen odnos do nasprotnega spola nič ne pripomore pri iskanju parnterja, ravno nasprotno – zavira, takšne ženske odbijajo moške, ki povsod nergajo, tudi za otroka je potem slab vzor matere, če ne spoštuje moškega, če z izrečenimi besedami “kastrira” moškega.

Matjažko, kako pa bi analiziral mene – jaz imam težave s tem, da bi me nek moški začel v razmerju “dušiti”, torej rabim nek svoj “space”. Se mi je že zgodilo, da je postal kak tip preveč posesiven, da mi je že na začetku postavil pravila igre ipd. To mojo svobodo nikoli ne bi izkoriščala v smislu varanja, nezvestobe, neodgovornosti, prav tako bi dopustila svobodo tudi partnerju v enakem smislu. Seveda pa v nobenem primeru ne gre brez kemije, žal tako je. Ne moreš biti v razmerju z nekom samo zato, da nisi sam.

Torej matjazko, zakaj si samski? Ne verjameš v to, da moški, ki ves prosti čas preživijo na netu niso iskana roba?

Kje sem se opredelejval o svojem ljubezenskem statusu? In kje sem se pritoževal čez ženske? 😀

Partnerstvo je konec življenja? A tako gledaš? Nasprotno, človeku ni namenjeno, da je sam, saj vidiš, da postane zagrenjen ali pa ful športa, da se malo zamoti. :)))) Moški, ki so poročeni, menda tudi dlje živijo, menda imajo bolj urejeno življenje.

Že spet si pri moških in iskanju napak! Zelo si razočarana nad njimi, zelo jezna, kako potem pričakuješ, da boš ustvarila pozitivno vzdušje, ki bi pritegovalo in ne odbijalo nasproten spol?

Matjaži, jaz ne iščem nič, če pride kdo, pride, če ne pa ne. Slaba mati? Jaz sploh ne razmišljam v to smer. Mogoče kdaj bom, ni pa rečeno.
Veš kako kredibilnost imajo tvoji posti? Še ni pozabljen tisti post, ko si pisal o tem, da je sladka bolečina, ko ženska rodi in ko si pisal o tem, da večje prsi pomenijo več mleka za otoroka, erotične fotke pa ves čas lepiš na MON… to so tvoje reference :).

Jaz gledam na nasprotni spol pozitivno. Na negativne lastnosti, ki si jih naštela pa obče, zakaj ravno bi “diskvalificiral” spol, kot da so te značilnosti vezane na drugi spol. Ta potreba po diskreditaciji nasprotnega psola lahko izhaja samo iz razočarnja in jeze na ljubezenskem področju. In dvojen odnos do nasprotnega spola nič ne pripomore pri iskanju parnterja, ravno nasprotno – zavira, takšne ženske odbijajo moške, ki povsod nergajo, tudi za otroka je potem slab vzor matere, če ne spoštuje moškega, če z izrečenimi besedami “kastrira” moškega.[/quote]

Torej ti, zakaj si samski? Po tvojem bi se morale ženske nate lepit, če si tako perfekten kot praviš, da si 🙂

Že spet si pri moških in iskanju napak! Zelo si razočarana nad njimi, zelo jezna, kako potem pričakuješ, da boš ustvarila pozitivno vzdušje, ki bi pritegovalo in ne odbijalo nasproten spol?[/quote]

Matjazko a maš ti kaj oken v kleti? :)))

Matjažko, škoda, da ne najdem teme v kateri si pisal v to smer, da je partnerstvo konec vsega luštnega. Saj nisi pozabil kako si pisal, da samski lahko uživamo, počnemo različne stvari, v partnerstvu pa tu ne gre… jaz sem ti pa napisala, da je v partnerstvu dosti lažje, ker enkrat en pomije, drugič drug, enkrat en kuha, drugič drug… ti pa si videl v partnerstvu same obveze. Menda imaš take izkušnje 🙂 in se zato zdaj držiš samskega stanu :).

Haha, a ti se dejansko s tem tolažiš? Zgleda, da res ne razumeš športa, kar se mi zdi malo grozno, ker vem koliko ti lahko ponudi. Brez skrbi, tudi s partnerko bi se z veseljem ukvarjal s športom.

Sicer pa če malo razpišem svoj komentar. Ja, ljubim svoje življenje, čisto vsak delčev, vsak element, vsak premagan problem, vse! Od življenja dosti pričakujem in tudi nič manj ne zahtevam oz. za nič manj se ne bom trudil. V zvezi pričakujem strast, nova obzorja, izzive in osebo, za katero ne bi okleval ubijati v obrambi ali žrtvovati življenje. Mogoče se sliši noro, ampak ej, nič manj mi trenutno ne bi spremenilo prioritet v življenju. Pač je moj stil bolj “živi strastno”, intenzivno in ljubi s celim telesom.

Tocno to je recept do ostanes samski. Sorry, preverjeno 🙂

Uh, kako si me prizadela. škoda, da nimaš škarij, da bi mi kaj bek škrntila, saj sem osovražen moški? :)))

Me čitaš, vidim. Nisem vedel, da sem tako popularen. haha 😀 Kaj ima mleko veze s temo? 😀

Moraš pohvaliti moškega, ne biti agresivna, ko jih napadaš z vsemi topovi, jih samo odženeš. ;))

Matjazko ne potrebuje ženske, perfekcija ne rabi partnerja:), on ima svoje debelorite dekline na compu lol

matjazko, pravi dedec je zame tak kot opisuje faunus. To so zame pravi dedci. No ja, ni potrebno, da je tako zagnan za šport, ampak, da prav nič ni pa tudi ne gre.
Ne tak, ki sovraži šport, ki misli, da mora imeti ženska velike prsi, da lahko uspešno doji, da ženske uživajo pri bolečini, ko rodijo…

Zame je pravi dec tak, ki rad gleda erotic movies na compu. In ima v svoji vlažni kleti na stenah nalepljene erotične slike debeloritih in veliko-prsih žensk v tangicah. V avtu pa ima namesto navadne dišeče smrekce sliko nagice.

In ja pravi dec je tudi tak, ki zna roditi otroka:))

lol

Grozno, če bi moral jaz ali pa punca 1x več pomiti posodo kot jaz,. To bi si vse lepo zabeležil, preračunal, delal pluse in minuse, bognedaj, da bi jaz 1x več kot oan moral skuhati, to bi bil ogenj v strehi in bi se pritožil na upravi za človekove pravice! Kakšna neenakopravnost, kakšno izkoriščanje! 😀

Če imaš nekoga rad ti ni nič težko narediti za njega, če pa prevladuje neka ranjenost in užaljenost, stalen občutek, da si v neenakopravnem položaju, takot pri tebi, potem pa vse matematično preračunavaš. 😉

Metka84, tisti, katerega ne srbi, se tudi ne praska. Zakaj se ukvarjaš z Matjažkom, če on ni tvoj tip moškega? Če ti je bolj všeč faunus, pa z njim debatiraj. Pa brez zamere. :)))

Meni je vseno, takega si najdi, ki ti bo ustrezal, ki te bo zadovoljeval v vseh ozirih. 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close