Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek zakaj je toliko žensk samih

zakaj je toliko žensk samih

Js mam pa vsen eno prašanje za vse te supersamice na forumu. Kaj pa ve lahko ponudite sposobnim decom ? Krizirate domače tipe kot da so zadnji izmeček na tem svetu.

Ta del pa moram komentirati, ker mi je najbolj zanimiv. Samska ženska se včasih ne začne takoj plaziti po samskem moškem zato, ker so primeri (sploh, če je moški fejst), da se okoli njega slinijo vezane ženske (torej take, ki živijo “na koruzi” ali so poročene). Neverjetno je, koliko primerov sem videla takih vezanih žensk, ki se slinijo okoli samskih moških, sploh tistih, ki še nimajo otrok. Domnevate lahko, zakaj se tiste vezane ženske, ki že imajo otroka, slinijo okoli samskega moškega, ki še nima otrok. Bojim se pa, da mnogi samski moški tega takoj ne pogruntajo in na začetku nepravilno reagirajo. Pozornost teh žensk jim tako godi, da pozabijo zakaj so jih vzele za “plen”. Potem pa samska punca, če ni posebno agresivna, raje počaka, da se “zrak sčisti” in da zopet dobi priložnost pokazati temu fantu oziroma moškemu, da ji je všeč. Včasih pa taka ženska prej izgubi potrpljenje in gre naprej.

To drži, da so matere sokrive.

Ampak še vedno je dejstvo: več je kvalitetnih žensk, kot kvalitetnih moških. In ker se kvalitetne ženske ne zadovoljijo s čimerkoli, pride do logične posledice, namreč, da ostane presežek kvalitetnih samskih žensk.[/quote]
Več je kvalitetnih žensk, kot kvalitetnih moških ? Hahahaha dobra ! Potem si se pa zbudu s prstom v ritki 🙂

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Me prav zanima kako si prišel do te tvoje teorije.

To tudi mene zanima. No ja, ali pa se vsaj delam da me zanima 😛

antilopa-vezane se začnejo sliniti zato ker jih doma partner ne opazi več. Ni več ljubezni med njima. Dober primer je moj best frend, mu je bila sodelavka všeč, in sem ga opogumila da jo je ogovoril. Ga je čisto napadla, vsa presrečna, potem je izvedel da ima 2 mala otroka, stara 35 let, doma ima moža. On se je potem seveda odmaknil ker je izvedel da je ženska vezana. Potem so se začele igrice, da je ona začela siliti vanj. Nekaj igračkanj z sms-i maili, mu je govorila da jo doma mož ne ceni. Sedaj se ji je on umaknil ker mu gre ženska že full na živce ker je opazila da se on ne zanima več zanjo, ga ženska zasleduje po hodnikih v službi, mu skoraj v faco skoči ko ga vidi.

Skratka to so ženske, ki imajo probleme v vezi, in nimajo moči oditi iz veze zaradi skupnih, kreditov, denarja, otroci itd..potem se pa obešajo po samskih in se tolažijo z njimi “attention whores”. Isto je s takimi tipi, sem že sama doživela, ko sem spoznala poročenega tipa, ki se mi je zlagal da je poročen, ista scena. In potem takšni iščejo tolažbo, in pride do izkoriščanja samskih. Sem šla skozi podobno zgodbo kot moj frend. Vseeno dobra izkušnja za vnaprej.

Spider, so tudi kvalitetni samski moški, vendar so ti največkrat življenjsko neizkušeni oziroma naivni. Te dobričine potem dobijo ne tiste kvalitetne samske ženske, ampak ravno nasprotno. Moški, ki nima izkušenj oziroma moški, ki je naiven, ne bo znal ločiti zrnja od plev, ampak bo izbral tisto, kar se je najbolj lepilo nanj. To pa je logična posledica tega, da se sam ni znal angažirati okoli ženske.

Me veseli, da si tudi ti opazila te primere, moški bi me verjetno napadli, da se mi stvari dozdevajo :)). No, jaz pa sem želela sodelavca opozoriti na to, da se neka vezana sodelavka nenavadno slinasto vede, celo do mene je bila čudna zaradi njega in še vedno je, pa sem se zadnji trenutek vgriznila v jezik in molčala, ker sem se bala njegove reakcije. Skratka, jaz sem ga želela opozoriti, da bi zaradi te ženske lahko kasneje imel še probleme v smislu raznih nadlegovanj. Problem je v tem, da moški včasih ne ločijo med ženskami, ki so res prijazne po naravi in “preveč prijaznimi in vsiljivimi ženskami”. Me ženske pa takoj vemo, kam pes taco moli.

Saj se pozneje najde kakšna rešiteljica.

Ne vem, od kdaj je naivnost dobra lastnost.

Nice guyi svoji lastnosti, da ne upajo do žensk, pravijo “jaz sem dober”, kar je vic stoletja.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Spider, idealnih moških in žensk ni. Lahko gre za osebo, ki je sicer v redu, a naivna. Nekateri se te “slabe lastnosti” znebijo kasneje, ko dajo skozi kakšno življenjsko šolo. Nekateri se pa iz lastnih napak nikoli ne naučijo.

Kje sem rekel, da obstajajo idealni ljudje? Samo pravim, da pizdeki niso dobri.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Antilopa, točno tako nič se nisi motila. Ko je moj frend to žensko ogovoril in mi rekel kako prijazna in naklonjena mu je bila. To vse se mi je zdelo čudno, in sem mu rekla da to ni normalno, je prijaznost in je “prijaznost” in ko mi je to žensko opisoval potem kako flirta z njim med sestanki, mu take otročje sms-e pošilja v stilu “a ni dolgcajt” in neke smajlije, kot neka zaljubljena srednješolka. Pa to ni neka tupača, baje je odvetnica te firme ima zahteven job, 2 mala otroka doma, frend mi je rekel kako se ji sploh da ukvarjati s takimi bedarijami.

Me je ravno zadnjič vprašal da ne ve kaj naj naredi, ker prej je rad hodil v službo. Da ženska sedaj kar do njega pride tudi če so drugi sodelavci zraven in ga prime za roko in odpelje nekam na samo in ga potem sprašuje čisto kaj je počel čez vikend itd…, drugi sodelavci pa čudno gledajo. Skratka ful mu je neprijetno, je še meni žal, ker vem kako sem ga opogumljala da naj jo ogovori, (on se je takrat vanjo full zacopal), ker ženska je bila takrat nova v firmi. Sicer on je sedaj videl kakšna je v resnici in se ji umika. Sam tega je precej, sploh med temi malo nad 30 let ljudmi, z malimi otroci, partnerji, in ko jim začne škripati v razmerju začnejo pozornost iskati drugje in se igračkajo. Bolano.

Alo ti Pajk. Kakšna je po tvoje kvalitetna ženska ? Zanima me ta tvoja definicija.

Princess, ne boš verjela, ampak temu tvojemu prijatelju se da pomagat :)). Sta dve možnosti za njeno nediskretno obnašanje – lahko da je že po naravi takšna in ji je vseeno kaj si drugi mislijo ali pa imajo tudi nekateri drugi sodelavci veliko masla na glavi (v smislu ljubezenskih afer) tako, da ona smatra, da njeno ravnanje ni nič posebnega v tem kolektivu. Verjetno pa se ne zmrdujejo vsi, temveč le nekateri od sodelavcev. Pa tudi tu je treba biti previden, ker se velikokrat zmrdujejo tisti, ki tudi sami niso zvesti.

Mislim pa, da bi se ta tvoj prijatelj moral z njo pogovoriti in ji direktno povedati, da ga ne zanima oziroma ji vsaj reči, da “prezira nezvestobo”, tako ji bo takoj jasno, da je pri njem oplela. Še najboljša bi bila ustrezna njegova reakcija pred drugimi sodelavci, tako da bi jo bilo sram. Namreč, te vsiljivke so precej ponosne in javna zavrnitev z njegove strani bi bila zanjo hud udarec in bi si še dolgo “lizala rane”. Vem, da se verjetno boji zameriti tej osebi, ampak le tako bo imel mir. Mogoče pa on podzavestno še ni razčistil s tem, da mu je vizualno všeč (kot praviš je privlačna). Če bi bila neprivlačna, bi jo verjetno hitreje odpravil. Kar ti želim reči je to, da mora on najprej pri sebi razčistiti, ali bi bil po vsem tem z njo, če bi bila spet samska (npr. bi se razvezala). Če bi se v takšnem primeru odločil za njo, se ne čudi, da ne reagira pravilno na njeno očitno slinjenje. Da skrajšam, vsekakor menim, da bi pri njej zalegel samo direkten pristop, v nasprotnem primeru se bodo tudi druge vezane ženske začele lepiti nanj, ker bodo mislile, da je pač takšen in da mu to ustreza. Samske ženske pa ga ne bodo jemale resno.

Antilopa-ja mislim moj frend je res v redu oseba. In točno to kar si napisala v bistvu ga je strah da bi bila kakšna scena v službi. Da se ji ne bi kaj zameril. Samo mi je rekel da sedaj ko vidi kakšna je v resnici, da če se bo to nadlegovanje nadaljevalo da ji bo povedal da naj mu da mir. To je tut res, on ji je rekel da goji do nje občutke romantične narave. Ker je res trpel, sem mu še jst rekla da ji naj pove, in potem mu je ženska rekla da ona tega ne čuti ampak da sta pa lahko kolega in še prav hvalila ga je kako je to lepo in cenjeno da moški dandanes izpove čustva. No in normalna oseba bi se recimo odmaknila stran od njega. Tut jst sem mislila ok zdj se bo ženska sigurno odmaknila preč. Ona ga pa izkorišča sedaj in zalezuje. Mislim da še vedno do nje nekaj čuti ampak je tudi zelo razočaran ko vidi da ga ženska sedaj izkorišča.

Ma ja, saj mi je rekel da ena druga sodelavka stara čez 40, da ga je zadnjič gledala kot da je lačna da je full flirtala. Ne vem upam da bo bolj direkten. Mislim jst ga razumem ker sem dala skozi podobno situacijo s tipom ki je bil poročen in sem šele pozneje izvedela da v bistvu ni ločen. Sicer je prišlo samo do flirtanja samo me je emocionalno full izpilo takrat, bila je živa igrarija z njegove strani. Mi je pa frend rekel, kako za boga sem jaz že od začetka vedela da je ženska ena krava ki se igra, ker on je bil od začetka prepričan da je to ena res v redu ženska:). Očitno ženske res bolj druge ženske začutimo.

Po prebranem lahko rečem le to, da on ni razčistil čustva do nje in morda krivda ni v celoti na njeni strani. Obe sicer lahko misliva, da je vsiljiva, vendar je treba upoštevati, da ona verjetno “sluti”, da je še vedno “slab na njo”, zato ga tudi izkorišča. Pač, ženska je spretna, tega pa ne mislim kot kompliment.

Ker je tema o samskih ženskah in teme se je treba držati, bom prešla na nekaj drugega – upam, da potihem ne upaš, da bo iz vajinega prijateljskega odnosa nastalo nekaj več. Če je temu tako, ti ne priporočam, da se zapleteš dokler zadeve z njo ne bo v celoti razčistil. Samo moj nasvet, ki ga seveda nisi dolžna upoštevati. Četudi je tvoj najboljši prijatelj ni nujno, da ti je povedal vse.

Oh yeah, defenitivno jst vem da ga ima ona v šaki, ker on še vedno nekaj čuti do nje in ona to seveda čuti in izkorišča. Aja, ja haha sem slutila da bo nekdo to omenil, ker priznam me boli ko vidim kaj se dogaja z njim. Midva se poznava že od 9 leta, samo sva res frenda že toliko časa, meni je on kot brat. Je bila ena faza med nama v najstniških letih ko se je nekaj pletlo ampak sva to že zdavnaj razščistila. Mene bolj to boli ker sem šla sama skozi podobno stvar, je bilo isto na delovnem mestu in sem bila tut totalno zatrapana v tega ki me je izigral. In vem skozi kaj gre. Vem pa da je ta tema zanj full boleča s to žensko, zato ker nekaj še čuti do nje samo sedaj jo vidi kot dušo. Po zadnjem pogovoru z njim, bo pomojem enkrat samo popizdil nad to žensko, se mi je zdel že zelo pri koncu. Pa on je drugače too nice tko da ja bedne so te zadeve. Jst sem v Angliji ker je bil moj takratni fant ločen, še zahtevala da mi prinese papirje da je res ločen in mi jih tut je:) Od tiste scene pri poročenemu ne zaupam več nikomur.

princeska, we are all very emotional inside. V vsakem biva en “škrat”, ki potrebuje pozornost, sprejetost, ljubezen in tega škratka hranimo na različne načine.

Mogoče je pa to ravno ta lekcija, ki jo mora osvojit, da se nauči se postavit zase, odklonit tisto, kar mu ni všeč, se pravilno izrazit. Naslednjič, ko ga bo prijela za roko in hotela “odvleč” stran, naj odkloni in ji reče, da ima delo ali da mu ne paše, tudi če so drugi zraven. Čist možno, da ji sploh ni direktno povedal, da ga moti njeno obnašanje. Če se je samo umaknil, ni dovolj.

Ja saj to Krivokljun je normalno vsi rabimo recognition, neko potrditev od zunaj. To je logično. Ampak gre se za neko mejo tukaj. Je še full zgodbic, ki mi jih je pravil od nje, kako se do drugih tipov v firmi obnaša, ki so res smešne:). Enega drugega sodelavca dela z njim kot z otrokom:)

Kakor ga jst poznam, recimo ko sva se midva kdaj kaj skregala mi je povedal svoje in jst njemu svoje, vem da se zna zase postavit in sva zadeve vedno razčistila. Samo midva sva frenda in nisva v službi. Njega drugače full skrbi delovno mesto, ker obožuje to kar dela. Enkrat mi je celo rekel da razmišlja da bi job zamenjal zaradi te ženske, nism mogla verjeti. Ker saj vemo kakšno je stanje v slov. glede služb. Boleča je ta tematika zanj, samo v zadnje je bil razpizden in kakor ga poznam ji bo nekaj rekel.

Se strinjam. Če samski moški ne zna direktno reči vezani ženski, da ga ne zanima oziroma da ga pusti pri miru, je ali mevža ali pa dejansko nekaj mutita. Tu ne more biti izgovor, da se boji scene v službi. Do kakšne scene pa bi lahko prišlo, če bi izvedel za njeno obnašanje njen partner oziroma mož? To govorim na splošno in ni vezano na primer, ki ga je opisala Princess28. Enako velja tudi obratno, če bi šlo za samsko žensko in vezanega moškega.

Krivokljunčica, “škrat” – pa kakšne knjige ti to bereš…hahaha…če v tebi biva škrat še ne pomeni, da je tudi v vseh ljudeh 🙂

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Nisem mislila v stilu zunanje potrditve, ampak bolj na to, da vsi znotraj sebe potrebujemo občutek sprejetosti. Kar se je nanašalo na to, da mu piše “otročje” smse. Meja v službi bi pa jasno morala bit.

Tud ni isto, če se skregata dva frenda al pa dva tujca. Tujcu ne upaš kar zmetat v obraz. Glede na to, da razmišlja o zamenjavi službe in očitno v službi ni direktno omenil njej, da ga to moti, mora očitno še osvojit to lekcijo. Sploh pa, saj je odrasel moški. Pač ne gre z njo. Prisilit ga ne more.

Ne bi se pa posluževala antilopinega nasveta o direktni javni sramotitvi. To je po moje kot če bi si prižgano petardo dal … no, nekam pač 🙂 Ni potrebe po zaostrovanju situacije, ampak da se zadeva znormalizira. Med popuščanjem in arogantnostjo je še ogromno morje možnosti.

Pišeš, da je ful jezen, da je tik pred tem, da eksplodira, kar pomeni, da se zna zgodit, da ji bo povedal v afektu, izpadel bo pa on blesav.

Se strinjam Antilopa, tukaj se gre za čustva. Če si čustveno vpet v nekoga se ta oseba lahko igračka s tabo kot mačka z mišjo. Kakor sem jst frenda razumela je bolj to, da prej je full rad prihajal v službo sedaj mu je pa neprijetno zaradi te ženske. Ampak čustveno je vpet zato ji mogoče še ne more reči da naj mu da mir. Podobno je bilo z mano in tem sodelavcem, ko so čustva v igri je težko, čeprav veš da je situacija destruktivna rabiš več časa. Dejansko šele potem dojameš kaj se je dogajalo se počutiš osramočeno ampak lekcija je.

Mislim da te ki so vezani in se hočejo malo poigrati tudi sami zavohajo kdo je tak da bi bil za te stvari. Ker po temu primeru s poročenim se mi je podobna situacija zgodila ampak sem takoj tipu rekla back off. In je bilo konec se zgodba ni nadaljevala. Temu frendu sem isto rekla da naj tko naredi sam ja so ga čustva zapeljala tako kot so mene takrat.

Vem da ne bi nikogar javno osramotil. Ker ima full visoko moralo in se zna diplomatsko zgovarjati. Ne vem pa točno kako bo to naredil, samo rekel mi je da ga baba zalezuje in da zdj razume zakaj jo njen mož ne je*be več, ker je ženska baje on ji pravi kot neka ptica ujeda ki čaka na žrtve. Rekel mi je da ga energetsko full izčrpava in da ni več sproščen na jobu. Sam ja kot smo že rekli, tle bo sam mogu naresti mejo in ji povedati na diplomatski način kako in kaj.

Sorry, če sem zasmetila prvotno tematiko, samo post od Antilope me je na to situacijo od frenda spomnil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close