Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek zakaj je toliko žensk samih

zakaj je toliko žensk samih

Resnica je takšna kot je, vsak ima svojo. Res je, da z leti postajamo zahtevnejši (kompleksnejši, kar zame ni enako kot zakomplicirani), določene stvari imamo razdelane, popredalčkane in ne odstopamo od svojih predstav. Res je tudi, da imamo polno kriterijev, predstav o tem, kako zgleda ideal. A vendar, vse to je odraz odraslosti, jasnih načel, zrelosti. Obdobje iskanja samega sebe je mimo. Sedaj je čas, da pustimo vstopiti nekomu drugemu v naš prostor, da nam pokaže še kak drug odtenek:). V tem je point. Seveda smo si različni, tudi ni treba, da iščemo kompatibilnost…stvar je veliko bolj preprosta:).

In potem prideš spet nazaj na začetek. Torej do kemije. Samo da imaš sedaj en kamion prtljage (kriterijev), ki te bodo obvarovali pred slabimi izkušnjami iz preteklosti, oziroma bodo zagotovili, da dobiš od partnerja vse kar si zaslužiš v prihodnosti. Kao. 🙂

Recimo:
Pri 20ih se ne bii obremenjevala s tem ali je moški zaposlen ali ne. Sedaj pa me to zanima. Če je slučajno brezposeln in išče službo je druga. Če pa pri recimo 30ih še nikoli ni bil v službi, ja pa žal odpade. Kemije hitro zmanjka.
Če je to slab kriterij… po mojem, da take kriterije kar pogosto postavljamo.

Ampak če je nekdo pri 30-ih brez službe, ker mu je bolj lagodno furat lajf maminega sinčka, je to zame zadosten razlog, da ne trzam. Ker se s takim človekom ne bi ujela na sto drugih področjih. Eno odprto okno lahko odpre pogled še drugam:).
Saj ni slabih in dobrih kriterijev. Ta isti človek se ujame pač z drugimi, z mano ne, ker je prepad prevelik. Nekdo bo rekel, da presojam, selekcioniram in predalčkam ljudi. Thanks god:).

Ja faunus saj sem ravno o teh stvareh govorila, pač eni ljudje ste taki, da vas ne moti vse stvari početi, nekateri smo pa pač bolj muhasti oz. nas zanimajo samo določene stvari ostalo se pa še pritaknemo ne, in nas v bistvu bi motilo, če bi imeli partnerja, ki ne bi bil tak kot smo mi.

In športni tipi ljudi, ki jih ne moti šotor in hoja v gore taki se običajno skupaj potegnejo, kar je tudi prav. Ne spadajo pa takšni ljudje k nekomu, ki ga zanima mogoče samo fitness ali pa samo par stvari glede športa in ne bi hotel šotoriti. Tako pač je face it. Pa ne me narobe razumeti, to je samo ena faseta, govorim o tipih ljudi, ki najmanj klapajo skupaj v partnerskih odnosih.

Ja sam vsi iščemo samo kompatibilnost + kemijo. Samo kot je že metka84 rekla z leti postajamo vedno bolj zahtevni in sedaj recimo tudi pri meni kemija ne zadostuje več. Če je nekdo ni treba da je tip kreten samo če vidim da je res drugačen me bo tudi tista sex-kemija ki jo čutim do njega zelo hitro minila.

Mislim da tam nekje po 25 letu se vsakemu dosti obrne, pri moških mogoče malce pozneje samo pri sebi sem opazila da sem nekje po 25 postala drugačna kar se tiče izbire moških.

Vse kar naštevate, mi je jasno. Še vedno ne vem, kaj ima to veze s samskostjo? Se pravi, če človek ne dobi, kar išče (ker je z leti postal zahteven itd.), potem to pomeni, da ni več primernih duš, s katerimi bi lahko delil prostor pod soncem? Kje je tukaj logika. Ko berem te poste, ugotavljam kako vas je več podobno mislečih, zakaj se torej ne najdete?

Po moje je samskost rezultat zavestne odločitve ali pa zafrustiranosti človeka, ki je samski. Nekje mora biti vzrok. Najtežje si je nastaviti ogledalo.

Goldfish imaš prav, mislim da je samski stan bolj zavestna odločitev pa tudi ljubezen je usojena in če je tisti moment ni na spregled in ko si starejši se valda ne boš silil v nekaj z nekom, ki ti sploh ni všeč, samo da ne boš več sam.

Pa saj tukaj ni pravil, osebno se mi zdi totalni bullshit tista trditev, da ni normalno da je človek sam. To mi je čista budaleština, kaj pa je sploh normalno? Nekaterim ljudem v tem lajfu kot sem že omenjala ni namenjeno da se zaljubljajo imajo druge stvari za početi. Poleg tega da večini od nas ni oz. ne bo namenjeno biti samo z enim človkekom do konca lajfa. Ker imamo pač karmo za oddelati ali se pa imamo kaj za naučiti od teh ljudi.

In tudi dosti ljudi je zavestno samskih, ker jim je tako lepo in uživajo, določeni so pa tudi bolj carefree sorte, sam podležejo pritiskom množice. In potem videvaš 36, 37 letnike poročene, z malimi otroci kako tipi gledajo lačno 20 letnice, njihove ženske pa pecajo 20 letnike na jobih. Doma imajo pa štalo.

Na nek način je to že lastnost samega življenja oziroma vsakega živega bitja.
Kako s čimmanj vložene energije, ustvariti čim več.
Zato človek ustvarja razne stroje, da lahko le z besedami ali rokami, čim več svojih misli realizira.

Partnerstvo laufa, dokler je pri obeh vzajemen občutek, da se vsak izmed njiju trudi in z veseljem dela za sam odnos in da sta oba z rezultati zadovoljna.
Na kratko rečeno, mora se splačat. Tako, kot se mora splačat, da hodimo v službo. 🙂

Zato človek ustvarja razne stroje, da lahko le z besedami ali rokami, čim več svojih misli realizira.
[/quote]

Jah to je tako, če človek gleda predvsem nase. Vsi pač nismo takšni. In Robi, nikar primerjati topline človeka s stroji in podobno…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mah glede na moje izkušnje z nasprotnim spolom, nebi imel nič proti hugging robot. Tko da se kar sam dam med zakompleksane. 🙂 Je pač razlog, da hodim okrog po svetu s “12 foot pole”. Ampak, ko se začne s kriteriji mi še čisto vedno gre samo na smeh. Ja je štorasto, ampak na srečo se en vozim z avtobusi.

Mah glede na moje izkušnje z nasprotnim spolom, nebi imel nič proti hugging robot. Tko da se kar sam dam med zakompleksane. 🙂 Je pač razlog, da hodim okrog po svetu s “12 foot pole”. Ampak, ko se začne s kriteriji mi še čisto vedno gre samo na smeh. Ja je štorasto, ampak na srečo se en vozim z avtobusi.[/quote]

No pri teh stvareh pa jaz ne vidim kompromisa. 🙂 Moški objem je pač moški objem. No hugging robot for me. :))))

Pa lastni kriteriji, te tudi ti spravljajo v smeh?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hugging roboti…hm, nočem živeti v takšnih časih. Naj me prej pobere:). Al orng al pa nč.

[/quote]

Jah to je tako, če človek gleda predvsem nase. Vsi pač nismo takšni. In Robi, nikar primerjati topline človeka s stroji in podobno…[/quote]
Saj nisem primerjal topline človeka s stroji, ampak le razložil kako deluje naš um.
Če v nekaj vlagamo svojo energijo in če ni željenega odziva, bomo dobili občutek, da nima smisla. Tako, kot tisti, ki zaradi slabih izkušenj svoje življenje doživljajo v negativni luči, več ne vidijo smisla v življenju.
Zato stroji ne morejo zamenjati topline in ljubezni.

If only… In vendar (mogoče zaradi gornje napačne predpostavke) ni vedno tako. Prav zaradi tega je smisel.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Lahko to podkrepiš s kakšnim praktičnim primerom ?

Odločil sem se odrešiti ene ženske samskosti in sicer je ena blond tekačica v enodelni oprijeti športni opremi, že drugič sem jo srečal ta teden in tudi prehitel (ja zarad žensk si pa ne bom tempa uničeval :D), sam mi je bilo danes malo žal 🙂 Torej, odločil sem se, da greva jutri zvečer skupaj tečt, oglasi se, da ti še uro povem. Lp!

Če ženska sama teče, ni nujno, da je samska. 🙂 Tako, da čist možno, da jo ne boš odrešil… lahko pa skupaj tečeta. 🙂

Ah, pri tako luštni in v formi tekačici je bil njen “mogoč fant” zadnja stvar na katero sem pomislil…in tudi sedaj ne 🙂

Ah, pri tako luštni in v formi tekačici je bil njen “mogoč fant” zadnja stvar na katero sem pomislil…in tudi sedaj ne :)[/quote]

Saj imaš prav, kaj se češ s takšnimi podrobnostmi obremenjevat, ampak ker si glih omenil, da se boš nekaj “žrtvoval”, da eno odrešiš, sem te hotla samo potolažit, da mogoče pa se ne bo treba :)))

Bibita, če boš slučajno tudi ti srečala kakšnega fejst moškega na avtobusu, v gledališču, kinu,službi, trgovini, na bazenu, nas takoj informiraj, tako kot faunus, ker bomo vsi držali pesti zate :))).

Hehehe.. antilopa, jaz nisem ženska, ki bi koga “odreševala” 🙂 pesti pa lahko vseeno držite.

Bibita, si videla katero pesem sem namenila Matjažku v najinem imenu?

Lej, ko v nekaj temah zasledim “neverending” žokanje en drugega, virtualno parčkanje ter občasne kokošje boje, sem želel z malce hecnim komentarjem razbliniti enoličnost. LJ je polna fejst deklet in bi lahko cel dan tule objavljal….zato grem raje ven zdajle 🙂

To sem pa spregledala, ker me je fotkica tako prevzela.:)

Sem šla zdaj pogledat …. dvojni udarec si mu zadala 🙂

Ubošček.:) ta naš matjaži.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close