Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zakaj je ta rugola tako popularna

Zakaj je ta rugola tako popularna

Kamorkoli prideš je samo še rugola za solato v menzi če greš pa tudi kam ven jest pa tudi rugola zdraven vsega. Meni ta plevel sploh ni dober imam raje regrad.

A slučajno misliš rukolo??

Hja, vsak ima svoj okus… no, ti si povedala svojega, meni pa je dobra rukola in regrad!

tud jst ne vem zakaj je ta plevel okusa po zažgani plastiki tolk popularen.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Kakšen regrad, reče se rekrat.

jebala te rugola kaj ste tu res en klub samih polpismenih retardiranih bab?

hehe

Zakaj si pa nesramen?

Res je malo precenjena, preveč popularna;). Meni je njen okus všeč.

Nikjer nič ne najdem o njeni ev. zdravilnosti, o tem, kaj vsebuje?

Tudi meni “rugola” ne potegne.
Imam ful rada vse sorte solat, samo okus rukole tudi mene nekako moti.

Odlicen vir antioksidantov in antikancerogenikov. Bogata z vitamin in minerali.

100 g rukole vsebuje 97 µg or 24% folne kisline. Odlicen vir vitamin A, 100 gr vsebuje 1224 µg beta karotena in 2373 IU vitamina A.
Poleg tega, ostale vitamine B (thiamin, riboflavin, niacin, vitamin B-6 ), vitamin C in vitamin K ( dober proti osteoporozi).

http://www.nutrition-and-you.com/arugula.html

Meni je pa rukola fobra, regrata pa ne maram.

Meni je božanska, res ustreza mojem brbončicam.

A slučajno misliš rukolo??

Hja, vsak ima svoj okus… no, ti si povedala svojega, meni pa je dobra rukola in regrad![/quote]
REGRAT!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

KAJ JE SPLOH TU RUGOLA

Slovenjeno rukola izhaja iz italijanščine: ruccola, še bolj strokovno pa iz latinščine Eruca sativa.

Rukola je fajn tistim, ki imajo tudi drugače radi naprimer redkvice in pekoče. Ker rukola ima okus po pekočih malih redkvicah.

Je pa to težka solata, obleži v želodcu, zato je ni fino jest po 17. uri popoldan – je potrebno kar precej ur da v želodčnem soku in encimih razpade in se prebavi, draži tudi želodčno sluznico zaradi eteričnih olj, ki jih vsebuje.

Rukola je bila popularna in nekaj posebnega pred 10 leti. Pri nas doma jo sadimo in jemo že vsaj 15 let, še preden je postala kao fensi 🙂

Jaz jo imam rada z bučnim oljem.

Ha, ha, ha. Kako sem se nasmejala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close