Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zakaj je shizofrenija tako prevladujoča v sloveniji?

zakaj je shizofrenija tako prevladujoča v sloveniji?

nikjer v zahodu niti malo ne poznajo toliko tega, pa sem bila po vseh zahodnih državah, zakaj je pri nas toliko shizofrenije, a je to še komunistična navlaka?

KUL mi daje shitofrenijo

Dejansko je to dediščina komunizma; kdor je bil zoper oblast, so ga pač zaprli v norišnico in mu napisali tako diagnozo. Psihiatri so še iz tistih cajtov. Podalšana roka vsakokratne oblasti.

Druga izbira je bil Goli otok, pobeg v Avstralijo, Argentino.

Zlovenija shizofrenija.

Pa še rima se.

Odgovor na objavo uporabnika
Vesel oče, 18.10.2021 ob 20:08

Dejansko je to dediščina komunizma; kdor je bil zoper oblast, so ga pač zaprli v norišnico in mu napisali tako diagnozo. Psihiatri so še iz tistih cajtov. Podalšana roka vsakokratne oblasti.

Druga izbira je bil Goli otok, pobeg v Avstralijo, Argentino.

Psihiatrija v službi režima. Zanimivo bi bilo zvedeti imena oseb, ki so jih tam (vstavi poljubno besedo). Strokovnjaki za (vstavi poljubno besedo) so z zlatimi črkami zapisani v večnem spominu. Kdor je koga na oni svet poslal ga lahko tam tudi najde. Lahko pa tudi oni z onega sveta pridejo kdaj pa kdaj nazaj na obisk.

Sej ni prevladujoča. Sploh ne. Za anksioznostjo in depresijo trpi skoraj vsak tretji človek,je veliko bolj pogosto. Sploh pa anksioznost..skoraj ga ni človeka k ne bi doživel napad panike enkrat v življenju. Shizofrenija ni prevladujoča,je pa se za zamislit da je 1% svetovnega prebivalstva diagnoziranega z njo,v Sloveniji 20.000 ljudi govora o tem pa ni. Razne depresije,ja,pa žalostni potrti,pa izgorelost ko poslovneži pričajo oh bogi,pa kakšna spomladanska utrujenost-hormončki..seveda o tem je full debate-ker je easy,tud ni odbijajoče. O shizi,blodnjah,umorih,neprištevnosti,norosti,paranoji,prisluhi,prividi–skratka SHIZA-to pa ne. razen Barbka Špruk k pa itak tolče proti psihiatriji na polno. Pa še to ona naj bi mela depro ne pa shizo. zdravi pa depre pa anksioznost ne pa shizofrenike. Ni prevladujoča,je pa zelo zelo skrita. Samo ko se nekja zgodi,nek dogodek ki pretrese vse sosede in medije-pol pa itak,aha ja bil je duševni bolnik.

obrnjen ritem mam.. glih kosilo sem mela 😀 fakk.. že 10 dni nisem sonca vidla omg jaooo…. 😀 😀 😀

vsi te kličejo v umobolnico ampak ti še kar vztrajaš na prostosti 😀

redna187, 19.10.2021 ob 02:35

vsi te kličejo v umobolnico ampak ti še kar vztrajaš na prostosti 😀

LoL,ha? Kdo me klice v umobolnico? ?

A ni to samo trenutno stanje cloveka? Ce se ne motim obstajajo 4 vrste te bolezni.

shizofrena slovenija, 18.10.2021 ob 20:00

nikjer v zahodu niti malo ne poznajo toliko tega, pa sem bila po vseh zahodnih državah, zakaj je pri nas toliko shizofrenije, a je to še komunistična navlaka?

Shizofrenija je dedna, malo tudi odvisna od okolja, uporabe mamil v nosečnosti, kriterijev diagnoze in dostopnosti (fizično, psihično in finančno) zdravstvenih storitev.

Nisem zasledila, konkretnih podatkov (jih tudi ne iskala), vendar menim, da je pri nas (če je pri nas) veliko shizofrenije (relativno na druge države) je zaradi dostopnosti zdravstva in genetike – imamo malo npr. Nosečih odvisnic od amfetaminov, ali najstnikov, ki so odvisniki od mamil ali brezdomcev brez dostopa do zdravstvene oskrbe, v primerjavi s kakšno drugo populacijo npr. ZDA; hkrati pa diagnostične kriterije razvitih držav.

Na nek način je komunistična navlaka dostopnost zdravstveno in socialne varnosti, kljub temu, da se dandanes večina razvitega sveta ponaša z enakim ali boljšim javnimi “dobrinami”.

A spet nekdo, ki kar nekaj napiše, samo, da da kost za glodanje? Prosim, navedi vir.

Avtor, mi lahko poveš, kje si prebral, da je shizofrenija prevladujoča v Sloveniji, koliko je takih zbolelih glede na št. prebivalstva?

V sistat.si sem na hitro preverila, pa ne najdem teh podatkov.

Našla sem eno raziskavo o duševnih boleznih, ki je bila objavljena 2009, raziskovali pa so v letu 2006.

In zakaj bi bila shizofrenija prebivalcev Slovenije vezana na komunizem? A si bral kakšno raziskavo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close