Zakaj je družba vedno bolj nastrojena proti otrokom??
Ja, jaz se čudim. Odrasel človek, športnik na tekmovanju, bi pač moral biti prijavljen na vse vrste okoliščin, tudi stresorje. Kaj, če bi na drevesu nad igriščem krakale vrane, bi zahtevala, da jih požgejo z ognjenim topom? A če bi na cesti poleg stadiona tulile sirene rešilca, bi zahtevala, da odpeljejo mimo ponesrečenca? Če bi grmelo in bliskalo, bi odpovedala tekmo? Jaz v resnici ne vidim tako podivjanih otrok, kot vi trdite. Ko smo bili mi otroci, smo se igrali in žogali in vzklikali na ulici in redko kdaj nas je kdo podil, zdaj pa vidim (isti okoliš) te “suhe veje” kako se zdirajo na otroke, podijo, kričijo, njihove čivavice pa tulijo po cele ure zaprte v stanovanu, ko si grejo gospe delat nohte.
Angleska Katra, zena prestolonaslednika, ve, da njen najmlajsi otrok pri 7ih letih ne sodi na teniski turnir. Na pricakujem , da se boste zgledovali po njih, ampak kaksno dobro stvar pa lahko poberete od njih, boste vsaj videli, kako se obnasa v druzbi, ce vas tega doma niso naucili in posledicno vi tega vasih otrok ne znate nauciti.
Ko smo bili mi otroci, smo se igrali in žogali in vzklikali na ulici in redko kdaj nas je kdo podil, zdaj pa vidim (isti okoliš) te “suhe veje” kako se zdirajo na otroke, podijo, kričijo
Ah, daj ne nabijaj! Kdo si pa danes kaj upa direktno povedat kakšnemu otroku, kaj šele, da bi kričal nanj in se zdiral??? Še policija si nič več ne upa, kaj šele naključni mimoidoči. Župana so takrat na križ pribili, ker je enega mulca malo trše prijel. Ko smo bili mi mulci, je bilo pa čisto drugo. Še sosed ti je lahko prilepil eno vzgojno, če si štalo delal ali škodo. Pa ni nihče domov prišel jokat in stari ni cajtngov klical, da bi groznega soseda vlačili v njih, ampak ti je še sam napel enih par, če je zvedel, da si bedarije delal. Tako da ne bluzi neumnosti. Nihče si danes ne upa arogantnega mulca postaviti na svoje mesto, še policija ne. Starši so pa itak že zdavnaj spušili.
Mislim, ne vem, kje najdete vse te grozne otroke. Res ne.
Jaz mogoce vidim enega takega na leto, pa sem skoz med ljudmi.
Sem ne stejem seveda malckov pri 2 letih, te pac pri taki starosti mece in veliko trmarijo in uveljavljajo svojo voljo. So jo od nekdaj.
Se mi bolj zdi, da danasnja druzba postaja cedalje bolj podobna eni zatezeni stari suhi veji, ki ji gre vse na jetra, svojih otrok ni hotela ali pa nikoli ni imela koga, s katerim bi jih imela. Sedaj pa tecnari, pametuje in nabija cele dneve – seveda anonimno po forumih, ker v zivo itak ni sposobna normalne komunikacije.
Zenske, zaboga, najdite si kaksno zabavo v zivljenju. Tako ne morete ziveti, zgnile boste v duso!
Anonimno309, 05.09.2025 ob 11:09
Mislim, ne vem, kje najdete vse te grozne otroke. Res ne.
Jaz mogoce vidim enega takega na leto, pa sem skoz med ljudmi.
Sem ne stejem seveda malckov pri 2 letih, te pac pri taki starosti mece in veliko trmarijo in uveljavljajo svojo voljo. So jo od nekdaj.
Se mi bolj zdi, da danasnja druzba postaja cedalje bolj podobna eni zatezeni stari suhi veji, ki ji gre vse na jetra, svojih otrok ni hotela ali pa nikoli ni imela koga, s katerim bi jih imela. Sedaj pa tecnari, pametuje in nabija cele dneve – seveda anonimno po forumih, ker v zivo itak ni sposobna normalne komunikacije.
Zenske, zaboga, najdite si kaksno zabavo v zivljenju. Tako ne morete ziveti, zgnile boste v duso!
Si kdaj delala v kakšni šoli? Pojdi malo, pa boš videla razliko med danes in pred 40 leti ko si ti bla v šoli. so mulci ki jim nihče nič ne more, zakonodaja jih ščiti, šole nimajo nobene moči, kakšni trije, štirje odpuljenci v razredu pa dirigirajo vse. Nalašč zezajo učitelja in ostale učence. Saj jim nič ne morejo, tistim vzgojnim ukrepom na papirju se režijo. izključit jih ne morejo, tudi če pride do 3. vzgojnega opomina ga nobena druga šola ne bo sprejela. Nič jim ne morejo in to vejo.
V naših časih jih je že učitelj ustavil z eno vzgojno, da si je zapomnil da nima kaj zajebavat drugih. zdaj pa je kar je.
da ne bi, 05.09.2025 ob 17:18
Si kdaj delala v kakšni šoli? Pojdi malo, pa boš videla razliko med danes in pred 40 leti ko si ti bla v šoli. so mulci ki jim nihče nič ne more, zakonodaja jih ščiti, šole nimajo nobene moči, kakšni trije, štirje odpuljenci v razredu pa dirigirajo vse. Nalašč zezajo učitelja in ostale učence. Saj jim nič ne morejo, tistim vzgojnim ukrepom na papirju se režijo. izključit jih ne morejo, tudi če pride do 3. vzgojnega opomina ga nobena druga šola ne bo sprejela. Nič jim ne morejo in to vejo.
V naših časih jih je že učitelj ustavil z eno vzgojno, da si je zapomnil da nima kaj zajebavat drugih. zdaj pa je kar je.
Imam otroke v soli. Moja mam delala v soli 40 let.
Na razred je navadno eden tak. Tj ma 25 otrok. Prijatelji mojih otrok – normalni, lustni ljudje. Otroci prijateljev -enako. Otroci sodelavcev – enako. Veliko potujem – sami normalni. Mogoce ena izjema na leto, dve.
Zdaj, ali ste vse okoli teh parih otrok, ali pa nabijate v tri krasne.
Anonimno309, 05.09.2025 ob 18:46
Imam otroke v soli. Moja mam delala v soli 40 let.
Na razred je navadno eden tak. Tj ma 25 otrok. Prijatelji mojih otrok – normalni, lustni ljudje. Otroci prijateljev -enako. Otroci sodelavcev – enako. Veliko potujem – sami normalni. Mogoce ena izjema na leto, dve.
Zdaj, ali ste vse okoli teh parih otrok, ali pa nabijate v tri krasne.
Ne bo držalo. Učim 38 let in še nikoli ni bilo toliko nevzgojenih, arogantnih in agresivnih otrok kot jih je zdaj. Treba je vedeti, da se v razredu, ko je 28 mandeljcev na kupu, popolnoma drugače obnašajo kot če so pri vas doma trije. Tudi tisti, ki so drugače spoštljivi na 4 oči in prijetni, postanejo mali hudički v družbi z dvema takima, ki mislita, da jima nihče nič ne more. Dva delata neumnosti in v istem trenutku se jim pridruži s klepetom in hehetanjem že 6 drugih. Teh istih, ki so pri vas kot angelčki in ki bi bili tudi pri meni doma kot angelčki. Ker delam tudi v knjižnici, dobro vem, da so v razredu čisto drugačni. Ker v razredu morajo biti, čeprav jih ne zanima, v knjižnici so pa po svoji volji in jih lahko vržem ven takoj, ko prekršijo pravila. Zato jih tam spoštujejo, v razredu jih je pa stalno treba držati v šahu, hkrati pa še snov podajati.
Pred 30 leti so bili seveda tudi podobni kalibri, ampak takrat si se pomenil z njim in starši na sestanku in je bil mir za naslednjih 5 mesecev. Danes ne šmirglajo več staršev, to je problem.
Nevzgojene, motene, nemirne, kričeče, razvajene sončke ni noben dolžan prenašati. Imejte vaše sončke zase in naj pri vas med stenami kričijo, norijo in vam po glavi skačejo.
Vzgojeni otroci, ki se primerno obnašajo niso moteči.
Vemo pa, da je večina problemov posledica neodgovornih, nevzgojenih, razvajenih, narcisticnih in egocentričnih staršev.
Forum je zaprt za komentiranje.