Zakaj je barvanje las tako nujno?
Res ne razumem več. Zakaj naj bi bilo tako nujno, da si ženske barvamo lase? Zakaj frizerke takoj težijo, da bi bilo fajn, če si naredim pramene pa pobarvam s tako in tako barvo?
Prav na živce mi gre, ko mi kaka frizerka teži s tem barvanjem in ko se čudi zakaj si nikoli ne barvam las.
Sem res tako čudna, če sem stara 38 let pa še nikoli nisem imela pobarvanih las?
ojla, nepobarvana:) ker sem že v prejšnji tematiki nekaj napisala o barvanju las, da ne bom nasmetila tiste teme. Meni osebno so barve za lase super. Sama uporabljam že od 18 leta blond-nianse od Preference-Loreal. Mislim da je barva za lase eden izmed najboljših izumov prejšnjega stoletja. Ljudi predvsem ženske pomladi za 10-15 let. Ne boš verjela še celo moj oče se barva pri 54 s temno rjavo in mu zelo paše. Ga pomladi, drugače ima že precej sive lase.
No ne vem kakšne lase imaš pri 38, si že kaj siva? Imam eno znanko, ki je 31 stara ima pa zelo lepe naravne čokoladne rjave lase, ko sem jo prvič spoznala sem mislila da se barva. Samo takih žensk, ki imajo res lepo naravno barvo las ni tako veliko. Frizerke v salonih ti verjetno težijo za barvanje las zato ker bi same rade zaslužile kakšen evro več. Meni je vedno škoda ko vidim tisto igralko Natašo Tič Ralijan, ko je že pošteno siva in izgleda 10 let starejša, bi izgledala veliko bolje s kakšno lepo barvo las. Pa barve za lase so tudi dobre za tiste ženske, ki imajo mastne lase in barva za lase da lasem lep lesk..skratka prednosti je full.
Ne, nisi čudna. Frizerjem je v interesu, da malo eksperimentirajo, se potrjujejo v svojem fohu in zraven opravijo še kakšno storitev od običajne pri rednih strankah. Mene ne silijo k barvanju, večinoma so zelo navdušeni nad mojo naravno svetlo barvo las. Če bi mi kdo silil v spremembo barve, bi pa bila pripravljena o tem razmisliti, ne bi pa tega naredila zato, ker se je to nekomu “zahotelo”. Nekje sem nekoč brala (leksikon značajev), da če ženska spremeni barvo las, ker to začuti kot željo, da to hkrati pomeni, da je doživela velike spremembe znotraj sebe…koliko je temu za verjeti pa ne vem.
O predlogih frizerke lahko razmisliš, ni pa treba jemati njenih idej kot obvezo; če si sama sebi s svojo naravno barvo super, ne razumem zakaj delaš iz tega problem.
Preseda mi to gnjavljenje s strani frizerk, ne ene, ampak večih. In tudi to žensko čvekanje na temo, da je ženska z nepobarvanimi lasmi dolgočasna.
Zgleda, da sem res edina, ki ne vidi nobene napake v naravni barvi las.
Zgleda, da je narava moške obdarila s čudovitimi barvami, da se večinoma ne barvajo, ženske imamo pa smolo, da nas je mati narava obdarila s pustimi barvami? Ali kako je to?
Ne vem, no jaz tudi hodim v različne, a mene nobena ne sprašuje kaj dosti ali pa da bi kje slišala kakšno opravljanje ali pa to preprosto preslišim…zakaj pa ne poveš, da boš šla raje kam drugam, če boš zopet morala poslušati “zgodbice”, a se je tako težko postaviti zase in odločno zavrniti to kar te ne zanima barve, laki, opravljanja ipd budaleštine.
Saj frizerji ne težijo samo glede barvanja, njim se gre za denar seveda, hočejo čim več narediti da bodo čim več lahko pokasirali. Meni vedno ko sem šla k frizerju, so se pogovarjali kako imam dolge lase, in potem me hočejo ostriči in mi predlagajo razne frizure. Jst imam vedno samo resice ob robu pa uzadi da mi poravnajo, pa bi vsi mi najraje jih kar krajšali in ja ekspirementirali. Sicer imam sedaj že 2 leti stalnega frizerja in ona točno ve kaj hočem, tako da ni nobenega pregovarjanja več.
Krivokljun, princesa, take rabi kozmetična industrija. Za take snemajo vse te številne reklame na TV :). Nista vidve tisti svetovljanki, ki jim SLovenci niso ok? Se opravičujem, če sem vaju zamenjala, ampak se mi zdi, da sta vidve tisti Londončanki :).
Bi pričakovala več razglednosti od svetovljank :).
nepobarvana, in kaj je narobe, če imava rade nego telesa, a ne veš da gre to z roko v roki skupaj tudi z zdravjem?
In kaj ima tukaj veze s tem da sem bila v Londonu? Ne štekam, in pol kao kaj pričakuješ da mora imeti vsak enake poglede kot ti, da je kull da hočejo biti vse ženske kot chubbake, in imeti uni-brown:) in mozolje na riti. Jst se full rada negujem in rada dobro izgledam v prvi vrsti zaradi sebe. Živi svoj lajf, če ti ne paše nega telasa pač ne hodi h kozmetičarjem ne puli si obrvi če si natural tip ženske so be it, samo pusti druge, ki se urejajo na miru potem in jih ne sodi da so kao high maintanance pa da niso dovolj open minded.
By the way ko si že omenila London, men je blo tam full dobro, ker sem se lahko res crazy oblekla v miniče, 12 cm štikle, v lakasti skinny pants, in me noben ni gledal ljubosumno na cestah in me opravljal, zato ker so bili skoraj vsi mladi takšni. Tako kot tle v sloveniji, daš gor mogoče ene malo bolj opazne štikle in že mislijo da si nekaj več, aroganten…ma ta slov. mentaliteta mi gre full na živce, tuki je full ljubosumnosti. Folk naj že sam zase živi.
uncolored-Okay, I see you didnt get my point, let me explain roughly what I meant: People that take care of their body, that like to eat healthy, are using make up etc..They are probably also little bit of perfectionistic nature. Because of that, they are more in touch of their body, and they can notice the beginnings of serious diseases faster then others, because as I said earlier, they are more careful of differences that can manifeste on their bodies.
And about my writings in half english and half slovenian. You know I think in english, that is why I write the way I write, I express myself easier in english language. Another thing is I do work with english language a lot, I translate, optimize and write articles all in english. And english is one of the wordly languages so maybe it’ll be easier for you if you learn it too.
Princeska, mene pa ni sram, da sem Slovenka. Imam navado, da govorim s Slovenci slovensko, v slovenskih trgovinah, portalih, šolah, uradih, govorim slovensko. Razen seveda, če naletim na tujce.
Hvala za pojasnilo zakaj ti ne gre slovenski jezik :). Ti kar piši v angleškem jeziku sem gor, zdaj te razumem zakaj taka močna potreba :).
Odličen tekst za manipulacijo in za prepričat ljudi, da potrebujejo nekaj, kar sploh ne. 🙂
Ti nepobarvanka ne obračaj mojih besed, nikoli nisem izjavila da me je sram da sem slovenka. Imam pa dovolj takih zavistnih babnic, ki so nezadovoljne s svojim videzom in ljubosumne vsem in vsakomur. Komaj čakam da faks dokončam da grem lahko spet nazaj. Obvladam pa slovenski jezik zelo dobro. Čutim in izražam se pa veliko bolje v angleškem, ker mi je to poleg nemščine eden izmed najlepših jezikov na svetu in ju čutim v duši.
Forum je zaprt za komentiranje.