Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zakaj imeti avto

zakaj imeti avto

danes je to nepotrebno. Imeti lasten avto?

Odvisno kje in kako si. Realno gledano, če živiš v centru Ljubljane se ti ga že kakšno desetletje, dve na podlagi parkiranja ne izplača imeti. Veliko ljudi živi v spalnih naseljih – takrat ne moreš brez. Če si pa recimo znotraj LPP, trgovina blizu; za enkrat mesečni nakup npr. Gajbe Radenske, ali izlet si vzameš car sharing, taksi ali javni prevoz.

Veliko ljudi ima avto za ven metanje, mariskdo bi lahko imel veliko boljšo kvaliteto življenja, če ne bi zaradi egoizma hodil 10min do avta, se v gužvi 20min J*, parkiral nadaljnje 10min in hodil do službe 5min (=45min), medtem ko lahko prišel v 15ih s kolesom. In to je časovno vprašanje – ne finančno.

Zelo odvisno od lokacije, kjer živiš (in  ostalih osebnih okoliščin). Zagotovo je razlika med centrom mesta in podeželjem, imaš otroke ali ne …

Koliko tem bo še “zakaj to, zakaj ono”?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4811, 28.12.2021 ob 12:43

Odvisno kje in kako si. Realno gledano, če živiš v centru Ljubljane se ti ga že kakšno desetletje, dve na podlagi parkiranja ne izplača imeti. Veliko ljudi živi v spalnih naseljih – takrat ne moreš brez. Če si pa recimo znotraj LPP, trgovina blizu; za enkrat mesečni nakup npr. Gajbe Radenske, ali izlet si vzameš car sharing, taksi ali javni prevoz.

Veliko ljudi ima avto za ven metanje, mariskdo bi lahko imel veliko boljšo kvaliteto življenja, če ne bi zaradi egoizma hodil 10min do avta, se v gužvi 20min J*, parkiral nadaljnje 10min in hodil do službe 5min (=45min), medtem ko lahko prišel v 15ih s kolesom. In to je časovno vprašanje – ne finančno.

Živim v centru Ljubljane in si ne predstavljam življenja brez avta. Res je, da jih tukaj veliko nima avta.

Da bi se morala vozakati in čakati z busi in vlaki, ni šans. Rada grem na izlete in si ne predstavljam, kako bi to naredila brez avta. Enako pa tudi po Ljubljani, kjer je, roko na srce, javni promet katastrofa. Semizdi čista potrata časa, čakati na bus in/ali vlak.

kako pa misliš da večina ljudi pride v službo, še tisti ki živijo v lj ponavadi z avtom

sam par čudakov s filofaksa in prišlekov se vozi po LJ z bajkom. Jaz še za 300m do trgovine vklopim mojo bavarsko konjenico

Sem sprobala biti brez avta pa ni šlo. Do službe ni javnega prevoza. sem morala s kolesom, ampak je bilo prehudo. Predaleč.

Pa trgovino imam sicer blizu, eno vaško. Ampak za kaj več pa potem zmeraj na bus. Pa busi zelo na redko. Pa morala k zdravniku pa ni bilo busa ali pa čakat po več ur na bus.

Sem obupala in kupila avto.

No, mislim, da sem dovolj jasno obrazložila okoliščine, ki ne potrebujejo avta. Se pa strinjam, da je naš JP katastrofa. Ni mišljeno, da se 1:30h voziš z LPP, ko je z avtom 10min, ampak, da ne potrebuješ avta, če z izjemno 1xmesečno je JP 10min, avto pa 1:30h. Če imaš do LPP 5min je 5min; veliko ljudi išče parkiranje 15min.

Imam(o) avto in motor. Z obema se na letni ravni odpelje 8000km( z vsakim). Pa sm praktično v centru, 500m od prešerca.

Mopedsharing? Za to še nisem slišal.

Sem šel našiht parkratz biciklom, časovno je isto, 15- 20min, sam da sm z biciklom mal prešvican, pol je pa treba še dam…in ja,nisem pisarniški molj ali podobno statično delo, zato se mi dam z biciklom dostkat ni dal.

glede na javni prevoz (če izvzameš največji mesti), ga ponekod enostavno moraš imeti. Primer…živim 60 km iz ljubljane. Če hočem it za nek opravek v ljubljano z vlakom, izgubim cca 6,7 ur….z avtom pa 2,5….  če bi bilo tu  cca pol ure razlike, ne vidim težave….ampak dejstvo je da zgubiš cel popoldan za rešit neko drobnarijo…

Odgovor na objavo uporabnika
radovedni taček, 28.12.2021 ob 11:42

danes je to nepotrebno. Imeti lasten avto?

Zato, da lahko sexaš v avtu. Ker eni mamini sinki doma ne upajo, zaradi njihove mamice, ker jim ne dovoli, da domov vlačijo babe.

Zato je dobro imet tudi avto!!

Pravijo da ni neumnih vprašanj. Ta forum dnevno dokazuje nasprotno.

Zato ker trenutni neuravnovešeni režim lahko vsak čas ukine javni prevoz. Kako pa boš potem lahko kam šel??

Lj. Za tedenski vsakdan ga res ne rabim. Za potepe in šport pač. Ravno včeraj cca 300 km in z vso robo, ki sem jo vlačil s sabo, bi bila res zanimiva izkušnja z javnim prevozom…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close