Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj imet deca?

Zakaj imet deca?

Odgovor na objavo uporabnika
yram, 28.12.2021 ob 09:03

je kaka prednost, 28.12.2021 ob 08:59

yram, 28.12.2021 ob 08:52

je kaka prednost, 28.12.2021 ob 08:46

yram, 28.12.2021 ob 08:42

je kaka prednost, 28.12.2021 ob 08:37

yram, 28.12.2021 ob 08:35

Zakaj imeti deca…hm

Npr zaradi ogrevanja, brez njega zmrznem v tej veliki bajti.

Ha, ha, jaz pa bajte nimam. Imam samo toplo stanovanje.

Če bom kdaj imela hišo, zdaj vem, da moram najti potem tudi deca :).

Obvezno deca :)) Tam po 40tem ti zacne resno pihat okoli ledvic.

Ha, ha, je pa že kar nekaj let nazaj od mojega 40tega RD.

Ce je tako in ti nic ne piha, pol ga pa res ne rabis :))

Je treba racunat tud na to, da je treba vlozit lep cas vanj z veliko volje in truda, da ga naucis sledece, ko reces naj te ogreje da to ne pomen njegova roka v tvojih hlackah ampak preprosto samo to da te zebe in da naj povisa hudicevo ogrevanje. Moski pac, treba jim je vse narisat :))

Hja, večina jih je takih, da sicer imajo funkcijo gretja, ampak zelo kratkotrajno.

Je bolj v stilu, da nalagaš, nalagaš ogromne količine drv v peč, potem pa nastane ogenj, ki hitro ugasne.

Imas prav, kaj ce ti  dec. Cez dan tezi, zvecer pa lezi na tebi in te dusi. Ni lahko biti zenska, sploh ce si nagnjena k zmrzljivosti. :))

Hja, kaj pa vem, če smo ženske zmrzljivke. Jaz v spalnici nočem imet več kot 18 stopinj. Najraje nekje 16-18. Sem imela enega moškega, on je želel imet 23 in več. Neznosno za spat.

Dedca nobena pametna ne rabi. Si pa večina čustveno nezakrnelih žensk (in moških) želi partnerja. Jaz si recimo želim človeka s katerim se bova ujela, me bo razumel in bo na moji strani. Sem že imela to in vem kako je življenje drugačno če imaš nekoga, ki je vedno na tvoji strani. Tudi sam bit ni slabo, boljše kot v slabi družbi. Če vidiš samo slabe stvari in delo potem brezveze. Jaz tega ne vidim tako. Pospravljat moram po hiši če je kdo tam ali pa sem sama. Prati oblačila isto. Kositi in urejati vrt isto. Kuham tudi sedaj ko sem sama. Ne vem meni te stvari niso bile nikoli v nek hud napor. Pač narediš sproti. Del življenja odraslih ljudi. Ko sem bila v paru sva naredila ali skupaj ali tisti ki je imel čas. Nikoli ni bilo problemov glede tega. Mislim da ljudje iščete izgovore, ker ste bili razočarani v preteklosti. In vidite samo slabo. Mogoče niste nikoli izkusili dobrih strani. Škoda.

dedca, 28.12.2021 ob 09:06

Dedca nobena pametna ne rabi. Si pa večina čustveno nezakrnelih žensk (in moških) želi partnerja. Jaz si recimo želim človeka s katerim se bova ujela, me bo razumel in bo na moji strani. Sem že imela to in vem kako je življenje drugačno če imaš nekoga, ki je vedno na tvoji strani. Tudi sam bit ni slabo, boljše kot v slabi družbi. Če vidiš samo slabe stvari in delo potem brezveze. Jaz tega ne vidim tako. Pospravljat moram po hiši če je kdo tam ali pa sem sama. Prati oblačila isto. Kositi in urejati vrt isto. Kuham tudi sedaj ko sem sama. Ne vem meni te stvari niso bile nikoli v nek hud napor. Pač narediš sproti. Del življenja odraslih ljudi. Ko sem bila v paru sva naredila ali skupaj ali tisti ki je imel čas. Nikoli ni bilo problemov glede tega. Mislim da ljudje iščete izgovore, ker ste bili razočarani v preteklosti. In vidite samo slabo. Mogoče niste nikoli izkusili dobrih strani. Škoda.

Hja, pri nas doma je bilo tako:

mama prala za vse, kuhala za vse, delal v štali, na traniku, foter nič od tega. Pil po gostilnah, se valjal po kavču.

Ko se je ločila, je imela ogromno več časa. Prej mu je bila gospodinja, služkinja, zdaj je tisti čas ostal njej.

Pa na splošno je tako, da ima ženska, ko se poroči, bistveno manj časa. Dedec pa veliko. Takrat, ko ženska njemu kuha, on popiva okrog al pa gleda TV. Ko ona njmeu srajce lika, on kolesari naokrog.

Koliko dedcev si samih lika srajce? Še huje, če hodi zmečkan okrog, ženo opravljajo, da je nemarna, da mu ne lika.

je kaka prednost, 28.12.2021 ob 09:06

Hja, kaj pa vem, če smo ženske zmrzljivke. Jaz v spalnici nočem imet več kot 18 stopinj. Najraje nekje 16-18. Sem imela enega moškega, on je želel imet 23 in več. Neznosno za spat.

Pri nas je obratno haha. Spim v pizami, dec v gatah. 24 stopinj hocem, on manj in se skor na mrtve pobijeva vsak vecer. Ampak v drugo spalnico pa noben noce, on zniza gretje, jaz se derem dej dec nori zvisi ogrevanje… Vsak dan nama hci rece- vidva nista normalna :))

je kaka prednost, 28.12.2021 ob 08:11

Ženske, povejte, je pametno imet deca oz. kake so prednosti, če imaš deca?

Stroški položnic so nižji, ker se delijo na dva dela. Še kaka druga prednost?

Redni seks se da drugače dobiti. Tako, da to ni problem.

Slabosti so seveda, da dec pričakuje, da mu bo žena gospodinjila.

Za @je kaka prednost

Če neb blo “deca” tudi tebe ne bi bilo.

Prednost?

Ja to, da se sedaj lahko oglašaš.

darwindarko, 28.12.2021 ob 09:14

Za @je kaka prednost

Če neb blo “deca” tudi tebe ne bi bilo.

Prednost?

Ja to, da se sedaj lahko oglašaš.

Ja, zelo se bi sekirala, če me ne bi bilo na svetu. Čisto depresivna bi bila.

je kaka prednost, 28.12.2021 ob 09:16

Ja, zelo se bi sekirala, če me ne bi bilo na svetu. Čisto depresivna bi bila.

No zdej veš kakšna prednost. Če ne drugega si lahko depresivna 😀

yram, 28.12.2021 ob 09:13

Pri nas je obratno haha. Spim v pizami, dec v gatah. 24 stopinj hocem, on manj in se skor na mrtve pobijeva vsak vecer. Ampak v drugo spalnico pa noben noce, on zniza gretje, jaz se derem dej dec nori zvisi ogrevanje… Vsak dan nama hci rece- vidva nista normalna :))

Jaz sem bila pa čisto boga od nespanja, ker je imel vedno tako vroče.Pa še modem celo noč prižgan pa TV v sobi pa radio pa kaj vem kaj še vse. Jaz pa vajena na hladno pa mir. No smrčal pa ni :).

Brez deca tega ne bi bilo 😛

Pogledam samske ženske: večinoma fajn plače, visokoizobražene, nič jim ne fali.

Pogledam samske moške: večinoma neki zapiti ali pa mamini sinčki, čisto propadli. Redke svetle izjeme.

Govorim za samske 35+.

Če pogledamo pa ločence pa podobno. Ločenke se po ločitvi kar razcvetijo, na novo zaživijo. Ločenci pa ponavadi tečejo nazaj k mami domovat. Eni se prislinijo k drugi ženski, eni pa žalostno propadajo.

Prav patetično je poslušat ločence, ki hočejo kar takoj drugo žensko. Ločenke pa praivjo, da nikoli več dedca.

pri nas doma, 28.12.2021 ob 09:10

Hja, pri nas doma je bilo tako:

mama prala za vse, kuhala za vse, delal v štali, na traniku, foter nič od tega. Pil po gostilnah, se valjal po kavču.

Ko se je ločila, je imela ogromno več časa. Prej mu je bila gospodinja, služkinja, zdaj je tisti čas ostal njej.

Pa na splošno je tako, da ima ženska, ko se poroči, bistveno manj časa. Dedec pa veliko. Takrat, ko ženska njemu kuha, on popiva okrog al pa gleda TV. Ko ona njmeu srajce lika, on kolesari naokrog.

Koliko dedcev si samih lika srajce? Še huje, če hodi zmečkan okrog, ženo opravljajo, da je nemarna, da mu ne lika.

Ja če je bilo pa pri vas doma tako je pa povsod. Mislim saj veš a ne da ni to res?

No moj oče bi bil letos čez 80 star, pa nikoli ni bil tak. Ni pil, v gostilne ni hodil, delal je sicer on zunaj mama notri, je pa tudi skuhal in pospravil če je bila mami kaj slaba tisti dan. Super sta se razumela. Kar se tiče otrok sta skupaj urejala. Je bil pa res eden redkih ki je hodil na roditeljske v tistih časih.

Moj pokojni mož tudi ni bil tvojemu očetu podoben. Ker sva živela v bloku se je lotil vsega. Pač smo sproti naredili kar je bilo potrebno. Nihče ni kompliciral glede gospodinjstva. Pač narediš ko je treba. Ni potrebno neke fame iz tega delat. Je bilo vedno kadar se dela delamo vsi, ko se uživa uživamo vsi. Po gostilnah se ne valjamo. Srajce pa odlično v čistilnici za par evrov zlikajo :). Jaz osebno imam veliko več dela odkar ga ni. Sploh ker smo se preselili v  hišo. Da o ostalih stvareh, ki so bile dosti lepše in lažje v njegovi prisotnosti ne govorim.

dedca, 28.12.2021 ob 09:25

Ja če je bilo pa pri vas doma tako je pa povsod. Mislim saj veš a ne da ni to res?

No moj oče bi bil letos čez 80 star, pa nikoli ni bil tak. Ni pil, v gostilne ni hodil, delal je sicer on zunaj mama notri, je pa tudi skuhal in pospravil če je bila mami kaj slaba tisti dan. Super sta se razumela. Kar se tiče otrok sta skupaj urejala. Je bil pa res eden redkih ki je hodil na roditeljske v tistih časih.

Moj pokojni mož tudi ni bil tvojemu očetu podoben. Ker sva živela v bloku se je lotil vsega. Pač smo sproti naredili kar je bilo potrebno. Nihče ni kompliciral glede gospodinjstva. Pač narediš ko je treba. Ni potrebno neke fame iz tega delat. Je bilo vedno kadar se dela delamo vsi, ko se uživa uživamo vsi. Po gostilnah se ne valjamo. Srajce pa odlično v čistilnici za par evrov zlikajo :). Jaz osebno imam veliko več dela odkar ga ni. Sploh ker smo se preselili v  hišo. Da o ostalih stvareh, ki so bile dosti lepše in lažje v njegovi prisotnosti ne govorim.

Lej, jaz sem videla kako je bilo pri nas doma, vidim kako je pri sosedih, vidim kako je pri sorodnikih in v večini primerov je tako, da ženska bistveno več dela kot moški. So redki primeri moških, da res pol del opravijo. Večinoma je pa levji delež na plečih žensk. Pa v službi tudi vidim, nego za otroke, vedno, ampak res vedno samo ženske vzamejo. En sodelavec še ni imel nege za otroke. In nobena sodelavka še ni izjavila, da bo njen mož imel nego in ne ona.

Ja, deca pa moraš imet, kdo ti bo pa avto vozil na servis?

Pa mone pravijo, da jim deci menjajo žarnice. Prava mona bo sedela v temi in čakala, da dec pride domov pa menja žarnice. Dva dni, če je treba.

Pa nobena prava ženska ne bo sama vozila avto k mehaniku ali pa vulaknizerju. To je pravo moško delo.

No ja…. če rabiš nekoga da nad njim zganjaš svoje komplekse , bo dedec verjetno edina izbira.

Več je minusov kot plusov, dec je v bistvu sam nadomestek za kužija, tega pa že imam, zato  ne, hvala, ne rabim dva

Kakšni izrazi?! Imate problem s tem?! Če bi bili moški boljši ljudje po značaju, tega ženske ne bi pisale, ker ne bi imele razloga.

Ogromono parov je skupaj le zaradi financ. Poznam kar nekaj žensk, ki imajo pijančka za moža ali pa se mož okrog goni ali pa se preprosto ne razumeta. Marsikatera po pravici pove, če bi imela denar, bi se koj ločila. Veliko žensk bi šlo tako stran, na svoje pa ne morejo zaradi financ.

Če imaš manj kot jurja plače, kar velja za večino v SLoveniji, je pač težko se ločiti in raje vztrajajo.

Ogromno žensk, če bi imele denar, bi takoj zapustilo moža.

financce, 28.12.2021 ob 09:47

Ogromono parov je skupaj le zaradi financ. Poznam kar nekaj žensk, ki imajo pijančka za moža ali pa se mož okrog goni ali pa se preprosto ne razumeta. Marsikatera po pravici pove, če bi imela denar, bi se koj ločila. Veliko žensk bi šlo tako stran, na svoje pa ne morejo zaradi financ.

Če imaš manj kot jurja plače, kar velja za večino v SLoveniji, je pač težko se ločiti in raje vztrajajo.

Ogromno žensk, če bi imele denar, bi takoj zapustilo moža.

Če bi imeli ljudje denar, ne bi hodili v službe.

če, če, če…

Sem že večkrat slišala kak moški pogovor, ko starejši moški svetujejo mlajšim moškim. Ponavadi je nasvet v stilu, da naj ji čim prej naredi otroka, po možnosti več otrok, ker potem ženska težko zapusti moškega. Finance pa to. Zdaj, dokler nima otrok, se bo že nekako znašla. Ko ima otroke, je pečena ob moškemu. Ja, finance, so križ.

Enjolassss, 28.12.2021 ob 09:54

Sem že večkrat slišala kak moški pogovor, ko starejši moški svetujejo mlajšim moškim. Ponavadi je nasvet v stilu, da naj ji čim prej naredi otroka, po možnosti več otrok, ker potem ženska težko zapusti moškega. Finance pa to. Zdaj, dokler nima otrok, se bo že nekako znašla. Ko ima otroke, je pečena ob moškemu. Ja, finance, so križ.

Babje čenče. Edin nasvet ki drži je ta, da ne jemlji lepe ženske. Grda je tvoja, lepa je pa od vseh.

Glede na slovensko nataliteto se tega nasveta očitno ne držijo. In tudi tastari niso ravnali po lastnem nasvetu.

Deci v tej temi samo užaljeno jamrajo. Noben moški pa ni napisal kaj bi on nudil ženski.

wd40a148, 28.12.2021 ob 09:56

Babje čenče. Edin nasvet ki drži je ta, da ne jemlji lepe ženske. Grda je tvoja, lepa je pa od vseh.

Za wd

protestiram..jaz sem ful lepa in sem samo od moza, pa se ta me je sit cez glavo :))

zenske smo pac lepe, tko je to

Zakaj imeti babo ? Da boš plačeval preživnino in se vlekel po sodiščih. Zato jo je fino imeti, druga kot beli tok tako ne moreš dobiti od nje. Če pa ni preveč utrujena ti pa mogoče celo skuha kosilo in da oblačila za pranje v pralni stroj, če seveda za sortirati in nastaviti ustrezni program pranja.

spet naša norica na delu. Vprašanje pa tipa kot če reveži sprašujejo bogate, kakšna je prednost, če imaš 100 milijonov na računu? Se to sploh splača:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close