Zakaj imate moški najraje suhe in drobne ženske?
Ne, ni najlažje, ampak pogumno in pametno. Ljudje se zavedajo, da imajo samo eno življenje.
Smisel življenja verjetno ni trpljenje v srednje slabi zvezi.[/quote]
Temu ne oporekam, če je zakon trpljenje. A moraš vedeti, da če sam ne verjameš v dobro vezo, da to še zdaleč ne pomeni, da dobre veze ne obstajajo. A dobra veza ni tista, v kateri se nikoli ne pojavijo težave, temveč tista, kjer se dva zavestno odločita in skupaj prebrodita težave, ki jih prinese bodisi življenje samo ali pa so posledica napačni odločitev.
Predvsem se mi pa zdi pomembno to, da bi morali vedeti, da dobra veza ne pomeni, dihati skupaj, vse početi skupaj…
Ha, ha, Marko se pa je zelo vpiknil v te devičnike. Tudi jaz bi se vprašal kaj je narobe z žensko, ki je pri 30ih še nedolžna.
Markota pa to nekak prizadane, le zakaj 🙂
S katerimi pa se želiš ti ukvarjati? Z izkušenejšimi od tebe, da bi se od njih kaj naučila? Si predstavljaš, da bi se oni vedli do tebe, tako kot se ti do neizkušenih? Smo malo dvolični? ;)[/quote]
Jaz pa vse preberem, kar napiše, pa imam ravno nasproten občutek. Zanimivo a ne. Mogoče ga pa samo premalo (pozorno) bereš? 🙂
Le kdo ima čas vse te dolge litanije brati?
Aja, ti.
Drugi imamo še kaj življenja izven virtuale. Tako, da ni možno prebrati vseh dolgih litanij, tudi tvojih ne.
Sicer pa bereš Njega, bereš Marka, oba iste litanije.
Jaz pa vse preberem, kar napiše, pa imam ravno nasproten občutek. Zanimivo a ne. Mogoče ga pa samo premalo (pozorno) bereš? :)[/quote]
Ne, ni najlažje, ampak pogumno in pametno. Ljudje se zavedajo, da imajo samo eno življenje.
To je res. Če pa veš, da si trpljenje lahko povzročaš tudi sam, boš nekaj ukrenil pri sebi, ne pa nujno le pri drugem, kot da so drugi vsega krivi. 😉
S katerimi pa se želiš ti ukvarjati? Z izkušenejšimi od tebe, da bi se od njih kaj naučila? Si predstavljaš, da bi se oni vedli do tebe, tako kot se ti do neizkušenih? Smo malo dvolični? ;)[/quote][/quote]
Tebe pa več kot očitno nekaj, kar druge prizadane, to razveseli. Ni to žalostno? Čeprav mene ni nič prizadelo, da ti vzamem veselje nazaj, ampak je pa očitno, da si tako mislil. 😉
Iz tvojega zornega kota je res nesmiselna, tistim, ki si zadajo za “nalogo” še kakšno drugo spoznavanje partnerja, ne samo seksualno, pa verjetno ni nesmiselno ;)[/quote]
Jaz sem bolj pri ta počasnih (torej ne grem v spolne odnose čim prej, ampak raje čim kasneje), pa mi je vseeno ne samo nesmiselno čakat do poroke, ampak tudi nezdravo. Združitev duš ni možna brez združenja teles in združenje teles brez združenih duš je precej prazno. Kako se lahko poročiš, ne da bi vedel, ali to funkcionira … mislim, da gre pri ljudeh, ki dejansko gredo nedolžni v zakon, prej za speči libido. In prosim, naj me ne prepričujejo, da se jim potem sname. Ker to ne gre na ukaz. Saj tudi pri žuranju (ali navsezadnje pri prevzemanju odgovornosti) ne pogledaš na koledar, o danes sem pa 18, zdaj pa smem vse/sem odgovoren za vse.
Jaz pa vse preberem, kar napiše, pa imam ravno nasproten občutek. Zanimivo a ne. Mogoče ga pa samo premalo (pozorno) bereš? :)[/quote][/quote]
Potem pa te tako ne moremo več resno jemat, če le trajbaš svoje, drugih pa sploh ne poslušaš (bereš). Nespoštljiv si. :)) Katera te bo pa hotela, če si boš zanjo tako površno jemal čas. 🙂
Aha, očitno sem falila tole modrovanje o tem, da se je najlaže ločiti.
Koliko ločitev pa je za tabo, Japkica, da to tako dobro veš?[/quote]
Za mano nobena. Tebi pa tudi ni potrebno jemati napisanega iz konteksta, temveč vzami napisano, kot celoto. In ja, poznam takšne, kjer je bila ločitev težka in krvava in poznam nekaj takšnih, kjer je bila ločitev pobeg od dejanskih težav, ki jih je prinesla realnost.
Tudi će imaš ti le eno teh izkušenj, še ne pomeni, da je edina, ki šteje.
Za ločitev je treba imeti pogum.
[/quote]
Tole je pa prav lepo prebrati. Ker običajno beremo, da se je najlažje ločiti, težje je “graditi” in “reševati” zakon. Ne poznam nikogar, ki se je ločil kar tako malo, ker ravno ni bilo nič bolj zanimivega početi.[/quote]
Čisto odvisno od situacije. Včasih je treba imeti pogum za ločitev, včasih pa za vtrajanje, ampak za takšno, kjer sta oba pripravljena na spremembe (pri sebi), sicer tako ali tako ne bo nič drugače.
Iz tvojega zornega kota je res nesmiselna, tistim, ki si zadajo za “nalogo” še kakšno drugo spoznavanje partnerja, ne samo seksualno, pa verjetno ni nesmiselno ;)[/quote]
Jaz sem bolj pri ta počasnih (torej ne grem v spolne odnose čim prej, ampak raje čim kasneje), pa mi je vseeno ne samo nesmiselno čakat do poroke, ampak tudi nezdravo. Združitev duš ni možna brez združenja teles in združenje teles brez združenih duš je precej prazno. Kako se lahko poročiš, ne da bi vedel, ali to funkcionira … mislim, da gre pri ljudeh, ki dejansko gredo nedolžni v zakon, prej za speči libido. In prosim, naj me ne prepričujejo, da se jim potem sname. Ker to ne gre na ukaz. Saj tudi pri žuranju (ali navsezadnje pri prevzemanju odgovornosti) ne pogledaš na koledar, o danes sem pa 18, zdaj pa smem vse/sem odgovoren za vse.[/quote]Poroka je bila omenjena, ker se tako razume kaj se s tem misli v nasprotju recimo s Spiderjem, ki nam pripoveduje kako (poročene) ženske njega moledujejo za seks. Pa neglede nanj vem, da je tega veliko več kot pa tistega, da bi se nekoga spoznalo malo bolj, ne samo par tednov poznanstva, in se potem odločilo za spolnost ali pa tudi ne.
Mislim, da je veliko več takih, ki obžalujejo, da so šlo prehitro s kom v posteljo kot pa onih ki jim je žal, da niso šli prej.
Aha, očitno sem falila tole modrovanje o tem, da se je najlaže ločiti.
Koliko ločitev pa je za tabo, Japkica, da to tako dobro veš?[/quote]
Za mano nobena. Tebi pa tudi ni potrebno jemati napisanega iz konteksta, temveč vzami napisano, kot celoto. In ja, poznam takšne, kjer je bila ločitev težka in krvava in poznam nekaj takšnih, kjer je bila ločitev pobeg od dejanskih težav, ki jih je prinesla realnost.
Tudi će imaš ti le eno teh izkušenj, še ne pomeni, da je edina, ki šteje.[/quote]
Tudi beg oziroma odločitev, da se problemov ne bo reševalo, ni enostavna. Tisti, ki ločitev jemlje z roko, pa tudi zvezo in še marsikaj jemlje tako in taki primerki v bistvu niso merodajni.
Osebno ne poznam nikogar, ki se je ločil, pa da bi to izbral kot lažjo od možnih rešitev.
Saj nobeden ni rekel, da ne obstajajo ljudje, ki jim ni žal, da so šli prehitro. Nič od tega pa ne pogojuje, da bo nekdo imel dober ali pa slab odnos. Tisto se mora šele “zgoditi”. Vsekakor pa imajo več možnosti tisti, ki počakajo, saj pokažejo s tem tudi željo po spoznavanju osebnosti, značaja, ne pa samo telesa. Seveda pa obstajajo tudi takšni, ki se spolnosti bojijo in zato tako dolgo odlašajo, zato tu ne moremo nič posploševati. Vsako izkušnjo in odnos je treba pogledati posebej.
Jaz tudi osebno ne poznam nikogar, ki je poskušal leteti, pa vem, da so to že počeli. Tudi ne poznam osebno nikogar, ki bi skočil z stolpnice na glavo, pa vem da obstajajo. 😉
Za ločitev je treba imeti pogum.
Glej, ti lahko tukaj nas farbaš o svojem super zakonu, resnico pa poznaš itak samo ti.[/quote]
Pravzaprav je zdanje čase ločitev nič drugega, kot stisniti rep med noge in oditi. To je najlažje. Pa pustimo zdaj razna psihična in fizična nasilja, tam je treba imeti pogum, da odideš.[/quote]
Linija najmanjšega odpora in nič potrpeti, se prilagajati, iskati skupne rešitve.
Forum je zaprt za komentiranje.