Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zakaj hodite kampirat, če imate potem vse tako kot doma

Zakaj hodite kampirat, če imate potem vse tako kot doma

Ta vikend smo bili pri enih prijateljih v kampu na morju, imajo ogromen šotor,po moje bi lahko 20 ljudi not spalo, zunaj tendo, neke posebne kuhinjske omarice, kuhalno ploščo, ma ni da ni. Pa se sprašujem kje je point kampiranja, če imaš vse to enako kot doma? jaz sicer nisem ljubiteljica kampiranja, ampak če bi hodila kampirat bi imela majhen šotor in plinski kuhalniček pa mizico in stol pa nič drugega. To kar pa eni počnete je pa navadna hinavščina, kao se hvalite, da kampirate v resnici pa imate kot v hotelu. KR NEKI!

In kaj ti potem ni jasno, razen da boš zaradi foušije pozabila dihat

Najbrž kampirajo da spremenijo okolje. Čas šotorčkov in plinskih koharjev je minil, zakaj ne bi bilo udobno če bi lahko bilo.Hočeš reči, da tudi doma kampirajo, hahahahah!? Ne štekam tvojega razmišljanja o hinavščini pri tem, KR NEKI, res!

To je za mene klosarsko kampiranje. Doma imajo verjetno 25 m² stanovanja, tam pa pol nek se vidi raskos. V 99% je to kaksen socialni kemp v neki hrvaski vukojebini.
Ce je cas koherckev in plinksih kuhalnikov minil, potem to pomeni da ce grem kampirat cez pol evrope, si moram zraven vlacit se pol kuhinje, rostilj, montazno bajto in prenosni wc? Eni ste si res bogi, ko imate vakum v glavi

Eni imamo pa še počitniške prikolice in avtodome, kaj pa to??:))

Razlika je med hoditi kampirat in hoditi na počitnice/dopust v kamp!
Jaz potrebujem udobje, zato imam novo prikolico, v njej vseee kar potrebujem za luksuzno dopustovanje:)

Tistim ki pa paše spati na tleh in v šotorih – nimam nič proti.

Zakaj pa it v apartma, če je tam vse kot doma….bolš kr doma ostat

Zakaj pa se obremenjuješ s tem, kako drugi živijo?

Če so celo poletje tam, potem jih čisto razumem. Dva ali tri mesece ob mizici in kuhalničku, se jim zmeša, po moje :9. In tudi čisto razumem, zakaj bi kdo hotel biti dva ali tri mesece na morju – že to, da se zjutraj zbudiš in vidiš morje in borovce, je nekaj vredno. Tudi, če imaš štedilnik s sabo …

Da ne bo pomote – kampirala sem nazadnje pred enimi dvajsetimi leti, tako da nimam absolutno nobenega osebnega interesa v tej debati :D.

Evo ena taka, ki rada kampira in ima vse to kar avtorica našteva, razen namesto šotora imamo avtodom. Zakaj vsa ta oprema, j valda a misliš da bom sedela na plastičnem stolu in kuhala na mini štedilniku pać zato ker sem v kempu. Avtorica res si ena butara in govoriš stvari o katerih nimaš pojma.

to kar je avtorica napisala je povprečen slovenski kamperist, za katereag kampiranje pomeni pavšal v nbekem kampu na cro obali, po možnosti ena stara zjebana nevozna prikolica in trije baldahini. višek pa je, če ni treba te ropotije jeseni spraviti iz kampa.
Kampiranje se je tako iz nekega preprostega prenočevanja in živvljenja v naravi, sprevrglo v navadno preseravanje, kdo ma večjo prikolico in kamper in v kako dragem kampu si lahko privoščiš dopust.

Žal ostaja vedno manj prostora za tiste prave počitniške nomade, ki se peljejo, kjer se jim nekaj zagušta, se ustavijo, prespijo, gredo dalje itd….svojevrsten višek vsega so tudi kampi, kjer bivaš lahko samo ob rezervaciji, menjave samo ob sobotah itd…še strožje kot hoteli v plavi laguni pred 20 leti.

Pa če imaš še ne vem kakšno udobje moraš v kopalnico ven iz hiše, tko da ni kot doma. Mejhen šotorček pa kuhalniček, s vsem skupaj te zagrabi en a tromba in odnese!

Kampiram izključno zato, da se potem lahko fovšljivci po forumih sprašujejo, zakaj kampiram.

Re: Zakaj hodite kampirat, če imate potem vse tako kot doma?

Odgovor, zato ker vseeno nismo doma a ne? 😉

Mislim pa pojdi v majhen šotorček za npr. 3 tedne. Pa da te vidimo, kako zelo boš uživala, ko se ti miši sprehajajo po oblačilih in razne ostale zadevice. 😉 Mislim če ti paše ne obsojam, nekaterim tud paše svoj drek zakopat v luknjo poleg denarnice. Ostalim pač ne. Mi imamo kamper doma in ima cela družina rada malo bolj razkošno vse skupej.

In preden kdo pogrunta, da se potem zapeljemo nekam na hrvaško in tam ždimo 1 mesec (spet naj poudarim, če vam paše…:)). Smo imeli pred tem šotor, ki pa smo ga prodali, saj je bilo za nas to vseeno preveč stika z naravo. Obdelali smo celotno evropo, imeli smo pač plan za vsak dan kje približno bomo spali, če nam je bilo kje bolj všeč smo pač ostali tam ;D.

Tako da ne vem zakaj imamo slovenci ves čas problem s sosedi, prijatelji…. Če jim paše bit v tistem šotoru z vsem razkošjem doma zakaj pa ne? Nekaterim je to v užitek, nekateri pač kaj drugega. Ali je najbolje da smo kar vsi doma? Ker pa imaš drugje česar doma nimaš;)?

Nikoli mi ni jasno, zakaj se toliko ukvarjate z dopustimi drugih in zakaj mislite, da je ravno vas nacin najboljsi?

1. Najbolj mi grejo na kukuku ljudje, ki se prislinijo čez vikend na morje v kamp (ker oni so preveč fini, da bi tja hodili, ampak rečejo, da grejo na obisk, ker je to bolj fensi) in v resnici uživajo ko mali pujsi v blatu, včasih toliko, da zajedljivo komentirajo vse – če je opreme preveč ali premalo, če je šotor prevelik ali premajhen, če je prikolica prestara ali pa ganc nova, če je avtodom že zguran ali nov sodoben concorde. Vse to je samo rezultat zavidljivosti in vaše nesposobnosti, kajti sami ste preleni in preveč zavaljeni in komot, da bi si sami privoščili take vikend paketiče, nimate pa nič proti skočit malo na obisk, saj itak ni treba nič prinest s sabo, ne?

2. Na kukuku mi grejo ljudje, ki ne razumejo kaj je avtokamp. Avtokamp je urejeno zemljišče, ki nudi možnost izrabe parcele, elektrike, vode, sanitarij, površin in storitev – če prideš z rikšo ali najnovejšim avtodomom si lahko v okviru dogovorjenega vzameš pravico bivanja na svojem kosu, ki ga nato plačaš. Kampiranje NI taborjenje. Kampirati ne pomeni iti z nožem v gozd kot MacGyver in si istočasno narediti bivak, zaklati in odreti žival ter zakuriti ogenj brez vžigalic, kjer boš žival spekel za kosilo. Temu je približno (poudarjam približno) podobno taborjenje. Ne pa kampiranje. V kampu imaš lahko roštilj na pogon na tekoče zlato, če hočeš.

3. Na kukuku mi grejo ljudje, ki vidijo kampista in bi mu stisnili v roko 10 eur, ker je ubogi in si drugega ne more privoščit. V resnici kampiranje ni poceni, če še menjuješ in sproti dopolnjuješ opremo, nisi revež, pravzaprav danes moraš biti kar pri denarju, če želiš kampirat. Pa to mene ne moti in razumem tudi stisko ljudi in razumem tudi, da nekateri grejo v kamp s sposojenim denarjem in tam res pogrevajo konzerve, na kukuku mi grejo ljudje, ki to obsojajo.

4. Na kukuku mi grejo ljudje iz točke 1, 2 in 3, ki grejo v apartma, kjer pa je itak vse isto kot doma, samo se počutijo boljše, uglednejše, bolj sofisticirane, ko ščijejo v 45 let staro školjko, ki kdo ve kdaj je bila nazadnje res obrisana po vseh tistih, ki so se v teh letih zvrstili v teh apartmajih, da ne bom niti razmišljala o prešvicanem ležišču v apartmaju, ki ga oddajajo od takrat ko “baš naša baka Jelica zbog duge bolesti umrla”, s tem, da je Jelica dolgo poležavala na njem. Pa tej isti ljudje so sposobni obiskovat svoje prijatelje v kampu od nedelje do naslednje sobote in v Jeličinem apartmaju samo prespat.

5. Kakor koli obrnem, ne razumem kaj točno vas moti, saj ne gre za vas. Iz človeškega in pragmatičnega vidika ne razumem v čem je problem, kar razumem je neracionalni del nevoščljivosti, ki veje iz vašega nezadovoljstva, ker vi tega nimate. Če si tega ne želite in se nad tem zgražate, potem ne zahajajte na nenehne obiske, saj se vas takih nikakor ne moremo rešit!!! Cele dneve visite po naših stolih, za našimi mizami, jeste iz našega roštilja, iz našega hladilnika si jemljete pive in vaši otroci se derejo po naši parceli, pa pejte že enkrat v vaše apartmaje pa se tam zadržujte!

Avtorica če bi šla kampirat bi imela en mali kuhalnik pa mizico in stol vse ostalo je zanjo preseravanje oz hinavščina.
Če kampiraš rabiš imeti tudi posodo in nekj hrane iz temu primerö imajo kampisti postavljive omare oz kuhinje v katero spravijo vse to. Če si dlje časa na morju ti razne juhce dosadijo, zato imaš še roštilj sabo ali picopek. Po večini tudi hladilnik. Skratka kar hočem povedati da se tvoji znamci ne preseravajo ampak imajo stvari iz praktićnih razlogov in z namenom. Šotor pa imajo tako za spat kot zaradi slabega vremena, da se lahko vmaknejo vanj. Grdo od tebe, da si koristila njihovo komuniteto zdaj pa o njih grdo pišeš. Ne vem zakaj nisi jedla iz tal ter sedela na travi da ne bo isto kot doma.

Hahaha, avtor-ica “evo moje obisku, spet so tu”, hvala za te komentarje, si mi polepsala dan…

Tale forum me vsak dan znova preseneti z neumnimi osebki in še bolj neumnimi vprašanji.

No ja point kampiranja je zame v tem, da grem lahko na morje takrat, ko je vremenska napoved dobra in se vedno najde prostor za šotor. Če imaš otroke, je kuhinja nujna. Pa še to, ti greš za 1 teden v hotel, oni pa za ta dnar za 3 tedne, alpa 3x za en teden v kamp.
Kampiranje je zakon.

Stvar je pač malo v financah, malo pa v tem, da je kampiranje tako zelo enostavno… Ni ti treba že januarja rezervirati neke počitniške destinacije, ampak se v petek spomniš, v soboto pa že lahko greš, malo še za vreme pogledaš…

Ti sprašuješ: Zakaj hodite kampirat, če imate potem vse tako kot doma?

Jaz pa tebe vprašam: Zakaj pa ne bi? Kampiranje je bivanje v naravi in spanje v šotoru. Kje piše, da šotor ne sme biti velik, da kuhalnik ne sme biti kvaliteten in da stol pred šotorom ne sme biti udoben?

Odlična služba, odličen delodajalec, da greš lahko na dopust od danes na jutri.
Morda pa samo nakladaš?

Odlična služba, odličen delodajalec, da greš lahko na dopust od danes na jutri.
Morda pa samo nakladaš?[/quote]

Se vidi, da ne razmišljaš tako, kot razmišljajo tisti z možnostjo kampiranja.

Večina slovenskih delavcev nekako pride do 2 ali 3 tednov dopusta v poletnem času, večina že zaradi otrok vzame dopust, če so mlajši osnovnošolci. Tri tedne si lahko doma, lahko si pa doma prvi teden, ko je od ponedeljka do četrtka deževalo in se ti ni ljubilo nikamor, od petka naprej pa je vremenska napoved lepa in se v petek spakiraš in greš.

Nam se je tudi že zgodilo, da smo imeli namen iti na neko soboto na dopust in biti 2 tedna tam, nato pa še en teden doma. Otrok je zbolel, ostali smo doma par dni, ko se je stanje normaliziralo, smo šli na pot in ker nam je bilo všeč, smo ostali čisto do konca predvidenega dopusta. Če bi imeli rezerviran hotel, bi spušili nekaj denarja, saj se hotel navadno rezervira vnaprej in ne moreš kar reči otrok je zbolel, ne vem če pridemo – soba te najbrž ne bo čakala, razen če plačaš. Kampiranje pa plačaš za tiste dneve, ko si tam. To je vsa logika.

To ni nakladanje, pač pa organizacija časa. Če pa delaš v firmi, ki ti da več/manj dopusta, kot ga imamo ostali, se pa pač organiziraš po svoje.

ja, zdej pa nč ne rečem, nimam več argumentov, pa mlačno pivo smo pili 🙁
bljak… sploh ne vem, zakaj smo šli na obisk – no, vem…

a ne, avtor-ica!?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close