zakaj delajo avte, ki niso primerni za na ceste?
velikokrat se sprašujem, zakaj avtomobilska industrija izdeluje avtomobile z ne vem kliko konji oz. močmi, ki niso promerne za na cesto? Potem pa se dogajajo neumnosti, ko objestneži pritisnejo na plin in vozijo kot raketa po cesti… 🙁
morale bi obstajati prav posebne steze, ki bi omogočale, da se ljudje znorijo in pritiskajo na gas do konca, kolikor lahko…
malo na glas razmišljam in ne dojamem te politike…
pozdravček vsem vam, ki vozite strpno in po omejitvah… vsem ostalim pa polagam na srce in dušo, da se zavedajte, da na cesti niste sami…
Več konj še zdaleč ni samo zato, da avto doseže višjo končno hitrost. In kot je Rok-1 napisal, večja moč ti včasih lahko izvleče iz nerodne situacije.
npr. prehitevanje traja manj časa. pospeški so večji…[/quote]
čakaj malo… imam reanult clio 1.2 in me je še vedno pripeljal do vsakega cilja pa tudi nobenih problemov nimam pri prehitevanju… kakšno nerodno situacijo imaš v mislih? a če koga izsiliš, da te potem hitrost reši ali kaj??? zato pa so omejitve in znaki na cesti… če jih upoštevaš, ni nobenih zagat in nerodnih situacij… vsak avto, če bi bilo po moje bi imel max. 130km7h in nič več, ker več kot toliko ni dovoljeno nikjer vozit…
Več konj še zdaleč ni samo zato, da avto doseže višjo končno hitrost. In kot je Rok-1 napisal, večja moč ti včasih lahko izvleče iz nerodne situacije.
npr. prehitevanje traja manj časa. pospeški so večji…[/quote]
čakaj malo… imam reanult clio 1.2 in me je še vedno pripeljal do vsakega cilja pa tudi nobenih problemov nimam pri prehitevanju… kakšno nerodno situacijo imaš v mislih? a če koga izsiliš, da te potem hitrost reši ali kaj??? zato pa so omejitve in znaki na cesti… če jih upoštevaš, ni nobenih zagat in nerodnih situacij… vsak avto, če bi bilo po moje bi imel max. 130km7h in nič več, ker več kot toliko ni dovoljeno nikjer vozit…[/quote]
v nemčiji na avtocesti ni omejitve in to je zame edino pravilno 🙂 245 km/h? ja, tudi jaz, če je možno – če je “prazna” avtocesta ne vidim razloga, da ne bi in če se ti s 130 km/h pelješ normalno po desnem pasu, ne vem, koga pri tem oviram, kvečjemu sebe, ko se ti spraviš prehitevat tistega, ki pelje 125 km/h 🙂 …za mene je najbolj nevarna ravno ta hitrost, kjer skačeš z enega pasu na drugega.
nerodna situacija? npr. da ti mene izsiliš, lahko čisto nevede, jaz 90 izven naselja, ti pa s svojimi “konji” varnega cliota s stranske ceste…kdo je na boljšem?
čakaj malo… imam reanult clio 1.2 in me je še vedno pripeljal do vsakega cilja pa tudi nobenih problemov nimam pri prehitevanju… kakšno nerodno situacijo imaš v mislih? a če koga izsiliš, da te potem hitrost reši ali kaj??? zato pa so omejitve in znaki na cesti… če jih upoštevaš, ni nobenih zagat in nerodnih situacij… vsak avto, če bi bilo po moje bi imel max. 130km7h in nič več, ker več kot toliko ni dovoljeno nikjer vozit…[/quote]
v nemčiji na avtocesti ni omejitve in to je zame edino pravilno 🙂 245 km/h? ja, tudi jaz, če je možno – če je “prazna” avtocesta ne vidim razloga, da ne bi in če se ti s 130 km/h pelješ normalno po desnem pasu, ne vem, koga pri tem oviram, kvečjemu sebe, ko se ti spraviš prehitevat tistega, ki pelje 125 km/h 🙂 …za mene je najbolj nevarna ravno ta hitrost, kjer skačeš z enega pasu na drugega.
nerodna situacija? npr. da ti mene izsiliš, lahko čisto nevede, jaz 90 izven naselja, ti pa s svojimi “konji” varnega cliota s stranske ceste…kdo je na boljšem?[/quote]
sedajle sem se rolala zunaj in je en objestnež vozil čez naselje po moji oceni okrog 100km/h, zavil v ovinek skoraj z nezmanjšano hitrostjo in za delček sekunde pristal na drugi strani pločnika, to ga ni niti najmanj ustavilo, je oddivjal naprej… če bi bil tisti moment kakšen sprehajalec na pločniku bi ga pometel… jutri pa bi brali v črni kroniki… 🙁
ne razumem tudi ljudi, ki mislijo, da ponoči ni nikjer nikogar in da lahko vozijo brezglavo…
pomembno je tudi to, da se na pot odpravimo pravočasno in da ne lovimo zadnjih minut in potem besnimo v morebitni koloni…
menim, da je avto prevozno sredstvo, ki naj bi nas varno pripeljalo od točke A do točke B. Avto ni predmet na katerem izživljamo svoje frustracije in pri tem ogorožamo sebe, še huje pa je, da tudi druge… najbolj žalostno pa je to, da v prometnih nesrečah najpogosteje nastrada tisti, ki ni nič kriv…
toliko…
Prednosti močnih ladij:
-prehitevanje kjerkoli, kadarkoli brez panike….
-zelo hitro ustavljanje(široke gume, dolga medosna razdalja, neprimerljivo boljša tehnologija in materiali napram malčkom)
-višja teža pomeni večji težni pospešek, se pravi je pri trku na slabšem tisti z manjšo težo, če gre za trk pod podobnim kotom pri obeh
-zadnji pogon(MB, BMW in vsi Ferariji, Poršeji, F1, ter ostali športaki) je neprimerljivo bolj obvladljiv napram sprednjemu….
Panične babe, ki ne znate vozit , tisti, za katere je avto kos pleha, ki te pripelje od A do B in tisti, ki nikol niste vozili močnih avtov, se pa ne oglašajte.
Najbolj mi gre pa na kurac besedičenje okol strpnosti in omejitev!!! 130 km/h na avtocesti zgleda pri močni ladji ena navadna nedeljska penzionistična vožnja, zaradi katere šofer hitro postane nervozen…dost naroda pa vozi celo pod 100 km/h na avtocesti. Pa kva so-ste to za ene budale????
Tisti, ki mislite, da moč ni pomembna, se mal zamislite, ko dohitite tovornjak na voznem pasu al pa nedeljskega šoferja, ki vozi 90 km/h, pa ga želite prehitet in se z zmanjšano hitrostjo, po možnosti sred klanca prestavite na prehitevalni pas, kako luštno je nekomu, ki se je že prej prestavil na prehitevalni pas in ima, da bomo v okviru omejitev, hitrost 130 km/h in mora potem na hitro bremzat zarad vas…
Moč avtomobila ni povezana samo z divjanjem po cesti, je pa res, da se močnejši avtomobil definitivno drugače “drži” ceste kot tisti z manj konjev, tako da je v bistvu težko vozit počasi, če razmere dopuščajo hitrejšo vožnjo. Kako bo pa kdo vozil je pa odvisno predvsem od tistega v glavi, ne od konjev v avtomobilu.
Hvala za čudovito definicijo: avto je namreč natanko to. Kaj pa je avto zate?[/quote]
Dostavno vozilo, dnevna soba, kavč, postelja, fuk plac, diskoteka, TV, adrenalinski pripomoček,itd…[/quote]
ti malo preveč nakladaš. če ti avto pomeni to, potem v njem lahko živiš. tvoja stvar.
dirkat greš pa lahko na Grobnik, naprimer. tam te ljudje, ki se peljejo 100 km/h na AC ne bodo vznemirjali. itak pa imaš mašino, pa jih prehiti. meni tudi niso všeč, grem pač mimo njih.
omejitve so z namenom. in ne primerjat nemških cest z našimi. naše ceste niso ravno neki presežki. in na njih je en kup ljudi, ki na cesti nimajo kaj počet.
sem ženska, z močnim avtom, ogromno na cesti, rada imam hitro vožnjo. se pa zelo dobro zavedam, da nisem sama na cesti, da cesta ni dirkalna steza in da je na koncu avto res sredstvo, ki me pelje od točke A do točke B.
sucer pa MB že itak vgrajuje blokade hitrosti za avte, ki se prodajajo na njihovem trgu. tolk o neomejenih hitrostih v Nemčiji.
Dostavno vozilo, dnevna soba, kavč, postelja, fuk plac, diskoteka, TV, adrenalinski pripomoček,itd…[/quote]
ti malo preveč nakladaš. če ti avto pomeni to, potem v njem lahko živiš. tvoja stvar.
dirkat greš pa lahko na Grobnik, naprimer. tam te ljudje, ki se peljejo 100 km/h na AC ne bodo vznemirjali. itak pa imaš mašino, pa jih prehiti. meni tudi niso všeč, grem pač mimo njih.
omejitve so z namenom. in ne primerjat nemških cest z našimi. naše ceste niso ravno neki presežki. in na njih je en kup ljudi, ki na cesti nimajo kaj počet.
sem ženska, z močnim avtom, ogromno na cesti, rada imam hitro vožnjo. se pa zelo dobro zavedam, da nisem sama na cesti, da cesta ni dirkalna steza in da je na koncu avto res sredstvo, ki me pelje od točke A do točke B.
sucer pa MB že itak vgrajuje blokade hitrosti za avte, ki se prodajajo na njihovem trgu. tolk o neomejenih hitrostih v Nemčiji.[/quote]
Saj za kosilo skuhat in pojest rabiš tud paket(štedilnik, posodo, beštek, krožnik, mizo, stol)….če pa vsega tega ne rabiš, pa zakuriš ogenj , fukneš gor prašiča in ga poješ z rokami….
Take avte delajo izključno zato, ker se vedno najde dovolj kupcev zanje. As simple as that. KEr se glave še vedno obrnejo če se kamorkoli pripelješ v rdeči mrcini, tudi če imaš potem težave zlesti ven.
Kar se pa Nemčije tiče in njenih (ne)omejitev. Trenutno je na 800 km do Frankfurta zaradi številnih del morda samo 100 ali še manj km, ki nimajo omejitve 130, 120 ali manj.
In čudo prečudno, tam se jih ljudje brez problema držijo.
Čudne ure ti izbiraš za rolanje.
A praviš da je en s 100km/h priletel v pločnik, pa ni presekal gume, poškodoval kolesa…LOL
Dej naslednjič ga vprašej, kakšne gume ma gor, da še jest kupim take.[/quote]
najprej se nauči brat in potem pametuj in LOL-aj… napisala sem z skoraj nezmanjšano hitrostjo, živim v naselju, kjer robnikov skoraj ni, in je pločnik (označeno, da je za pešce) skoraj v istem nivoju s cesto!!!!!
Rolam se pa po parkirišču, pred blokom, ker imam v poznih urah največ časa in miru 🙂
Citiram:
DRRR
Panične babe, ki ne znate vozit , tisti, za katere je avto kos pleha, ki te pripelje od A do B in tisti, ki nikol niste vozili močnih avtov, se pa ne oglašajte.
a po tvoji definiciji je nekdo, ki vozi po omejitvah, paničen?!?!?!!? ma nemoj… imam za sabo malo morje kilometrov in ZNAM vozit 🙂 tebe si pa kar predstavljam me vožnjo…- upam, da te nikoli ne srečam na cesti 🙂