Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Zakaj cuka če je pa nov?

Zakaj cuka če je pa nov?

Imam c3 dve leti.Prvo zimo mi je delal normalno, zdaj mi, ko je mrzlo cuka v drugi, dokler se ne segreje. So mi na servisu baje resetirali rač., ampak še zmeri ga cuka.
kaj zdaj?

Menjajte znamko avtomobila !!! Imam C4 pol leta in z njim nisem nikakor zadovoljen. Prej sem vozil Hondo Civic ( stara je bila že 12 let) pa z njo ni bilo nobenih težav (motor kot urica) poraba dpsti manjša, le rjaceti je začel blatnik. Skratka stran od francoskih znamk in kupite si avte, ki so vredni denarja (Honda, Toyota, Mazda, Subaru)!!!
Pa brez zamere pristaši francozov priznajte poraz od Japoncev.

Res imajo citroeni stalne napake. Imam kolega ki dela na servisu in prihajajo reklamacije. Tudi hjundaj je boljša znamka.

Imam P 407 pa tudi nisem zadovoljen, verjetno bo naslednji avto res japonec, ampak pravi narejen res v deželi vzahajočega sonca.

Pa kaj Vam pravim, to kar naštevate so samo dejstva. Po raziskavah najbolj zadovoljnih kupcev avtomobilističnih znamke prednjačijo Japonci, kakor tudi po tem, da imajo najmanj okvar od vseh znamk avtomobilov.

Ma, privoščljivi nakladači! In kaj ste sedaj pomagali voznici? Samo izkoriščate neko situacijo, da štulite svoje bolane teorije.

Upam, da je tvoj C3 še v garanciji. Če je, brž na servis in vztrajaj, da ti izdajo delovni nalog za prijavljeno okvaro pod garancijo. Ko bodo trdili, da je avto popravljen, zahtevaj testno vožnjo z mehanikom in ne podpiši papirje pred tem. Vzemi si čas za test. Če samo malenkost ni v redu ne sprejmi avtomobila. Če se zdi v redu, podpiši, a se takoj vrni, ko se zopet pojavi napaka in vztrajaj, da se šteje čas popravila še od prej in da avto ni bil popravljen v redu. In tako naprej….
Tvoj zaščitnik je Zakon o varstvu potrošnikov!

20. člen

Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.

Proizvajalec oziroma pooblaščeni servis lahko potrošniku za čas popravila blaga, za katerega le ta uveljavlja garancijo, zagotovi brezplačno uporabo podobnega izdelka.

V primeru, da proizvajalec oziroma pooblaščeni servis tega potrošniku ne zagotovi, ima potrošnik pravico do povračila škode, ki jo je pretrpel zaradi tega, ker stvari ni mogel uporabljati, in sicer od trenutka, ko je zahteval popravilo ali zamenjavo, do njune izvršitve.

He-he dejan pol je pa moja renault laguna boljša kot tvoja honda, ki rjavi.

Moja laguna letnik 1995 še vedno dela kot urca, je kot nova, niti enega izrednega servisa, samo redni (olje, svečke, filtri,…jermen) in sem prepričan, da mi bo še vsaj 4 leta služila.

Subaruja nikakor ne bi štel med zelo kvalitetne. Justy 1.2 letnik 1990 je bil kar problematičen. Stalno okvare računalnika, podvozje nonstop nekaj pokalo, so menjali vse živo, po 6 letih je prerjavel pri zadnjem blatniku (luknja skozi), spuščalo tesnilo pri 80kkm na glavi,… Pri rav4 letnik so nam pri 40tkm menjali zadnje zavore (ročna odpovedala), amortizer je prav tako spustil malo pred 50tkm. Pri 60tkm pa totalka (nesreča). Skratka niso vsi japonci biseri in vsi evropejci zanič.

lp

Ma, nehajte že nakladat o Japoncih (pa so zaradi mene lahko najboljohinsplohsuper avti na svetu in okolici) in povejte Voznici kaj naj naredi, da ji C4 ne bo več cukal.
Vsaj Juris je nekaj uporabnega napisal.
Ne bo šla menda prodajat dve leti stareg avta v garanciji zato ker ji malo cuka…

saj s tem ko jaz kaj simfam nocem druge firme vcect v nic in svojo povelicevat, ni ni to namen niti slucajno, gre zgoljza dobronamerni nasvet kako ravnati v pridnje da ne bi prihajalo do tolkih problelov. drugace mi je pa cist vseeno kaj ma kdo pri hisi, ce je to ami, katra, bmw, letnik 50, 70, 2005, meni je avto predstavlja zgolj prevozno sredstvo iz kraja a v kraj b in za ti rabim nekaj zanesljivega, sploj pa ker nisem magnat in ne rad hodim po servisih. zgleda avta mi je pa se zadnja star ki me pritegne, mnogo vec dam na motorje:)

Once a biker, allways a biker!

Vztrajaj! Napako ti morajo popraviti, računalnik tudi ni vsemogočen in je včasih treba tudi kaj pogledati…. In zamenjaj servis.
Imaš pa na http://www.avtomobilizem.com podobno temo, tudi o citroenu, pojdi pogledat! Tam tudi nekdo svetuje dober citroenov servis.

Tudi če ti ga enkrat popravijo, vztrajaj (preveri), da je zapis o tej napaki zapisan v njihovem računalniku, ali vsaj na dokumentu, ki ga prejmeš, ko avto oddaš na servis. Tudi pri nas imamo služben C, ki podobno deluje oz. cuka in nobeno popravilo (trajno!) ne pomaga. Zgleda, gre za napako, ki je povezana z delovanjem motorja (nekje na liniji: procesor, sonda, vbrizgavanje, katalizator). Tega pa običajno vsega ali po sklopih noben servis v garanciji ne menja rad (posebej pri bolj konfekcijskih znamkah) (raje le malo pobrkljajo in očistijo ventile, kable in podobno in začasno je zadeva boljša…). Ko pa je avto izven garancije, pa privrejo ideje servisa o menjavi teh sklopov na dan. Zato ti tak zapis tudi kasneje lahko pomaga pri zahtevi po brezplačni odpravi že v garancijskem roku ugotovljenih (vendar nikoli popolnoma odpravljenih) napak.

Res sem slišal za več takih napak na novih bencinskih motorjih. Naslednjo generacijo bencincev razvijajo z BMW-je, v C1 pa se vrti Toyotin motor.

Sem zapriseženi citroenar, no skoraj vsa naša žlahta je na Citrotih, pa še hihče ni imel problemov in imamo tudi do 280.000 prevoženih km.

Pri citroenu je tak, da so servisi v k*rcu. Imajo jih 33, dobro jih dela kakih 10.
Sam imam dobre reference od naslednjih :
Na MB koncu je OK Avto City, v okolici LJ Merlak in Jerovšek v Grosuplju. Potem pa se že skoraj konča. Včasih so bili še dobri Kos Ločica in v Trzinu Štefe.

Tisti, ki imate napake točno napišite na kateri servis hodite, pa ga potem zamenjajte.

Pojdite na te referenčne servise, ali se obrnite na citroenove forume:

citroenbilten ali citroen planet.

New Report

Close