Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj Bitcoin pada

Zakaj Bitcoin pada

Odgovor na objavo uporabnika
Darko100, 26.02.2025 ob 21:01

Anonimno903, 26.02.2025 ob 20:55

Pa ste sigurni da vedno lahko dobite izplačilo? Nenazadnje je to virtualni denar

Kašn je pa tvoj keš ko s kartico plačaš kruh? Flikneš kartico k aparatu in prodajalka ti izroči kruh?

KJE JE KEŠ?

Ce menjalnica nima za izplačati, da preveč vlagateljev hoče prodati bitcoina, si ziher da bodo vsem izplačali? Jaz nisem . Vlagam v zlato, ki je fizično v sefu v banki. Vedno ga lahko prodam . Za Bitcoin si siguren?

Anonimno903, 27.02.2025 ob 12:09

Ce menjalnica nima za izplačati, da preveč vlagateljev hoče prodati bitcoina, si ziher da bodo vsem izplačali? Jaz nisem . Vlagam v zlato, ki je fizično v sefu v banki. Vedno ga lahko prodam . Za Bitcoin si siguren?

joj kje vam je logika resno? BTC se kupuje in se prodaja.  če se v enem momentu odločijo vsi prodat BTC noben pa kupit, kar se verjemi, ne bo nikoli zgodilo!! potem bi vrednost padla na nulo in dobil ne bi nič. To se dogaja z raznimi meme trump, melanija in podobnimi coini, ki jih kupujejo verniki, njihov guru jih pa nateguje.

razumeš razliko med tvojo in mojo hipotezo?

Saj mogoče bitcoin niti ni bil zamišljen za vlaganje, plačevanje kot prvotna osnova pa je zanemarljiva. Ker se denar v samem sistemu ne plemeniti, bodo vsi udeleženci v tem sistemu zaradi stroškov dobili ven manj, kot so vložili. Klasična ničelna igra. Bitcoin pa je vreden samo toliko, koliko si sposoben dobiti zanj. Tisti, ki ga kupi danes in hoče zasluziti mora pač pri prodaji dobiti nekoga, ki ga bo pripravljen kupiti po večji ceni. Važno je samo, koliko ljudi je še pripravljeno za nami kupiti Bitcoin. Ko ne bo več nobenega bo vrednost nič. Ljudje, ki imajo danes sredstva v Bitcoin-ih, pač mislijo, da bodo lahko prodali po višjih cenah, kot je trenutna. Ko pa izračunaš vrednost vsega namišljenega premoženja, pa začneš dvomiti, da bo še toliko dotoka denarja v ta sistem. Ven bodo nekateri dobili samo toliko, kolikor bodo drugi vložili. Denar, ki je bil vložen do danes, je že razdeljen. V vseh teh igrah je podobno. Zadnji izgubijo, prvi pa jedo banane za milijone….

Še kar ne štekate.

Bitcoin je prikazal novo tehnologijo množicam in jim dal zanimanje zanjo ter večjo prepoznavnost in uporabnost.

(veriženje blokov, blokovna veriga, blockchain)

Sprožil je svetovni masovni razvoj v tej smeri. Če ne bi bil ob tem uporaben in tudi donosen v smeri financ takega zanimanja za omenjeno, kot je sploh ne bi bilo ob enem pa bi tisti, ki bi hoteli približati to masovni javnosti sami financirat, kar pa je praktično nemogoče. Tako pa se je zaradi zanimanja in donosa samo razvijalo, saj ljudje tudi sami somovoljno vsa ta leta razvijajo tehnologijo, programirajo nove aplikacije, metode, platforme,… skratka razvija se na pogled vsa kripto scena sama od sebe in je polna entuziastov, geekov.

Če bi to katera država sama hotela spelat tak razvoj bi se prej usrala, kot pa ga dosegla.

Še bo padal…vse bolj kaže na to, da je down trend. Proti 60k USD. Vmes bodo kakšni skoki in bull trapi.

Crypto Shark, 28.02.2025 ob 14:54

Še bo padal…vse bolj kaže na to, da je down trend. Proti 60k USD. Vmes bodo kakšni skoki in bull trapi.

SI morš mislit da je bil par let nazaj 3kUSD, zdej pa je???

Anonimno 7238, 28.02.2025 ob 17:18

SI morš mislit da je bil par let nazaj 3kUSD, zdej pa je???

Ja saj bo tudi 155k USD dosegel, ampak najprej bo šel z zelo visoko verjetnostjo v rang 70k ali še nižje proti 60k.

zakaj bit konj pada?konjiso crkknili ostali so zgolj se osli hehe

narobe sveta darko casha….zanj je drzava utvara,iluzija, bitkojn pa realen denar hehe

Julij Cezar, 28.02.2025 ob 20:37

narobe sveta darko casha….zanj je drzava utvara,iluzija, bitkojn pa realen denar hehe

a ti si že prodal tiste delnice, ki ne kotirajo še na borzi? ti je ratal? razkrij skrivnost, bomo še mi probal ?????????

Anonimno 5020, 28.02.2025 ob 20:40

a ti si že prodal tiste delnice, ki ne kotirajo še na borzi? ti je ratal? razkrij skrivnost, bomo še mi probal ?????????

katere delnice pa,?a mam kake delnice?ko kojni padejo osli poskakujejo hehe

Julij Cezar, 28.02.2025 ob 20:43

katere delnice pa,?a mam kake delnice?ko kojni padejo osli poskakujejo hehe

dementen kt Trump ?? enako kt tuki daješ ultra pametne nasvete o kriptu, pa sploh ne veš kaj to je, si dajal nasvete naj folk delnice Vzajemne proda takoj, ker tud če niso na borzi jih lahko prodajo ????? ker ne vepš kaj delnica je ???

Anonimno 5020, 28.02.2025 ob 20:48

dementen kt Trump ?? enako kt tuki daješ ultra pametne nasvete o kriptu, pa sploh ne veš kaj to je, si dajal nasvete naj folk delnice Vzajemne proda takoj, ker tud če niso na borzi jih lahko prodajo ????? ker ne vepš kaj delnica je ???

jaz nimam nobenih delnic,si ti dementnez ocitno pozabil ko sem pravil da nisem nikli sodeloval pri prevari imenovano dodatno zdravstveno zavarovanje?pa razlozi mi…na kaku osnovi bo ta delnica sploh zivela bumbar..?na koncu bo zgolh nicvreden papir ki bo lastnika zaziral tepec zabiti….al ti naj recm…konju jedan hehe

Odgovor Darko 100. Pa kaj je tu za štekat?

Bitcoin je nastal kot novi način plačilnega sredstva. Glede na vložen trud na področju plačevanja, bi jaz rekel, da je prej neuspel, kot uspel. Jaz osebno še nikoli nisem imel problema, da ne bi mogel plačati z valuto, ki jo uporabljam. V njem ne vidim prednosti pred obstoječimi plačilnimi sredstvi. Kritiki mu očitajo ne učinkovitost sistema (baje energetsko prepotraten), države ga ne sprejemajo kot uradno plačilno sredstvo, kar pa pomeni, da jaz ne morem nekoga prisiliti, da bom plačal v bitcoin-u, če on to noče. In za vzpostavitev tega sistema se uporablja ta naprednja tehnologija, ki jo omenjate kot nek vrhunski dosežek.

Vendar sedaj se o kriptovalutah govori v glavnem kot priložnost vlaganja. To pa je druga zgodba. Ko pa se govori o vlaganju, je pa lepo, da si odgovoriš na vprašanje koliko je pričakovan donos nekega vlaganja. In ker se denar v teh sistemih ne plemeniti, gre za ničelno igro. In danes že slišimo, da so ene kriptovalute kot jih imenujete meme kovanci, kjer naj bi šlo za nategovanje, potem pa je tu bitcoin, ki pa ni nategovanje. Vendar so razlike samo v imenih. Cena je odvisna od ponudbe in povpraševanja, vsi so ničelna igra. In nekateri meme kovanci so imeli zelo kratek rok, bitcoin pa naj bi živel večno. Vendar če je kaj zagotovo je to, da ima tudi bitcoin omejen rok trajanja (glede vlaganja). Vsaka ničelna igra ima rok trajanja. Lahko, da bodo vlagatelji pobegnili, drugače pa bo konec, ko bo prišlo do zasičenja. Pa nič bati, takoj bo zadaj druga priložnost, kot je bil prej forex.

Lepo se je zaslužilo, vendar zaslužilo se je tako, da bo nekdo drug izgubil. In za rast vrednosti je potreben dotok novega denarja.

In kakšen je pričakovan donos celotne množice, ki vlaga v bitcoin. Koliko si je ustanovitelj pridržal bitcoinov je podatek na internetu. Koliko so si prvi “rudarji” razdelili bitcoinov lahko sklepamo po “siromaku”, ki je na smetišče odvrgel trdi disk, pa ni bil edini, ki je takrat “rudaril”. Potem so tu menjalnice, pa razni “svetovalci” s področja kriptovalut, ki jih verjetno ne plačuje država itd. Če to skupaj npr. pomeni 20%, si bo celotna množica razdelila 80% denarja, ki ga je vplačala. In to ne glede na to ali bo bitcoin čez mesec vreden 200.000 ali pa 10.000 EUR. Lahko se zgodi samo drugačna razdelitev v množici. Nobenega pa ni, ki bi dal kaj zraven, oz. vsaj jaz kot laik s tega področja ne vem zanj. Lahko pa mi kdo razloži, na kakšen način se v primeru kriptovalut plemeniti denar. Pa prosim ne s nekimi izrazi, ki jih ne razumete. Lepo po kmečko, da bom tudi jaz razumel.

Nekdo482, 01.03.2025 ob 20:03

Odgovor Darko 100. Pa kaj je tu za štekat?

Bitcoin je nastal kot novi način plačilnega sredstva. Glede na vložen trud na področju plačevanja, bi jaz rekel, da je prej neuspel, kot uspel. Jaz osebno še nikoli nisem imel problema, da ne bi mogel plačati z valuto, ki jo uporabljam. V njem ne vidim prednosti pred obstoječimi plačilnimi sredstvi. Kritiki mu očitajo ne učinkovitost sistema (baje energetsko prepotraten), države ga ne sprejemajo kot uradno plačilno sredstvo, kar pa pomeni, da jaz ne morem nekoga prisiliti, da bom plačal v bitcoin-u, če on to noče. In za vzpostavitev tega sistema se uporablja ta naprednja tehnologija, ki jo omenjate kot nek vrhunski dosežek.

Vendar sedaj se o kriptovalutah govori v glavnem kot priložnost vlaganja. To pa je druga zgodba. Ko pa se govori o vlaganju, je pa lepo, da si odgovoriš na vprašanje koliko je pričakovan donos nekega vlaganja. In ker se denar v teh sistemih ne plemeniti, gre za ničelno igro. In danes že slišimo, da so ene kriptovalute kot jih imenujete meme kovanci, kjer naj bi šlo za nategovanje, potem pa je tu bitcoin, ki pa ni nategovanje. Vendar so razlike samo v imenih. Cena je odvisna od ponudbe in povpraševanja, vsi so ničelna igra. In nekateri meme kovanci so imeli zelo kratek rok, bitcoin pa naj bi živel večno. Vendar če je kaj zagotovo je to, da ima tudi bitcoin omejen rok trajanja (glede vlaganja). Vsaka ničelna igra ima rok trajanja. Lahko, da bodo vlagatelji pobegnili, drugače pa bo konec, ko bo prišlo do zasičenja. Pa nič bati, takoj bo zadaj druga priložnost, kot je bil prej forex.

Lepo se je zaslužilo, vendar zaslužilo se je tako, da bo nekdo drug izgubil. In za rast vrednosti je potreben dotok novega denarja.

In kakšen je pričakovan donos celotne množice, ki vlaga v bitcoin. Koliko si je ustanovitelj pridržal bitcoinov je podatek na internetu. Koliko so si prvi “rudarji” razdelili bitcoinov lahko sklepamo po “siromaku”, ki je na smetišče odvrgel trdi disk, pa ni bil edini, ki je takrat “rudaril”. Potem so tu menjalnice, pa razni “svetovalci” s področja kriptovalut, ki jih verjetno ne plačuje država itd. Če to skupaj npr. pomeni 20%, si bo celotna množica razdelila 80% denarja, ki ga je vplačala. In to ne glede na to ali bo bitcoin čez mesec vreden 200.000 ali pa 10.000 EUR. Lahko se zgodi samo drugačna razdelitev v množici. Nobenega pa ni, ki bi dal kaj zraven, oz. vsaj jaz kot laik s tega področja ne vem zanj. Lahko pa mi kdo razloži, na kakšen način se v primeru kriptovalut plemeniti denar. Pa prosim ne s nekimi izrazi, ki jih ne razumete. Lepo po kmečko, da bom tudi jaz razumel.

Podpis pod ta zapis, se v celoti strinjam in to so moji glavni pomisleki glede bitcoina.  Po domače, kako bodo vsi dobili izplačilo

Trenutno je 81.000 €.

lObstajajo močni znaki, da se kreditni balon začenja spuščati. Drama-c kolaps kriptovalut je vodilni, sledijo mu zagonske delnice na NASDAQ. To bo zagotovo povzročilo obsežno likvidacijo v vseh kategorijah finančnih sredstev, čemur bodo sledile posledice obsežne prerazporeditve portfelja stran od tveganja. Finančno nasilje je del končnega dejanja fiat valut, ko bežijo z odra .

Morda popolna nevihta. To je najboljša utemeljitev za zlaganje zlata in srebra. 

Nevarnosti uničenja bogastva, ki temelji na kriptovalutah, ne gre podcenjevati. Zlasti kriptovalute, povezane s Trumpom, so skoraj v celoti propadle. $Trump je padel za več kot 80 %, meme kovanec Melanie Trump pa za več kot 90 %.

Kripto so zelo razširjene, v celoti jih poganjajo fiat krediti in ocenjujejo, da so nedavno imele skupno vrednost 3 bilijone dolarjev. NASDAQ so spodbujali povezani špekulanti, ki so izkoriščali svoje položaje, kot je prikazano na mojem naslednjem grafikonu, marže dolga, ki je bil konec januarja na rekordnih 937,3 milijarde USD, kar je le preseglo prejšnjo najvišjo vrednost oktobra 2021.

Še bo padal… skočil in spet padal.  Počasi se bo spuščal proti dnu. Takrat bo priložnost za nakup.

Če bi imeli perfekten denar s katerim bi merili, bi bila vrednost bitcoina 0, vse skupaj risk-on špekulacija in cena bi se gibala nekako tako kot $TRUMP memecoin.

Žal pa je naš denar daleč od tega, da bi bil dober, kaj šele perfekten. Na zahodu verjetno ne občutiš direktno cenzure in podobnih zlorab denarja, sigurno pa opaziš inflacijo. Vse se ves čas draži. Zakaj? Ker so eni tako pohlepni? Možno, samo zakaj so ravno zdaj podražili storitve in ne prej in kako da ni konkurence, ki bi bila še vedno cenejša?

Razlog je sistemski in sicer da je v obtoku vedno več denarja, kar povzroči, da so obstoječe enote manj vredne. Bitcoin je omejen na 21 milijonov. Se pravi ja, na kratek rok je zero-sum, če ti dobiš, je nekdo izgubil in kratkoročne fluktuacije so vse hype-driven. Samo če upoštevaš še to, da se je število evrov v par letih podvojilo, si ti z varčevanjem v omejeni dobrini – BTC še vedno na boljšem. Ni pa seveda bitcoin investicija, ker nima pričakovanega cash-flowa. Vse skupaj je zelo podobno zlatu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close