Zakaj bi bili ljudje, ki varajo slabi?
Meni pa ne bi bilo popolnoma vseeno, kakšne prijateljice imam, ne morem izključiti, da ji ne bi sledila…v obnašanju.[/quote]
Zakaj bi ji sledila? Misliš, da bi te prijateljičina izkušnja premamila in zvabila v varanje? Saj najbrž imaš svoje mnenje, načela glede tega in jih ne more nekdo kar tako premakniti. Tekmuješ s prijateljicami?[/quote]
Tekmovanja ni, vem pa da se rada zgledujem po drugih in to bi me znalo zapeljati v skušnjave, še zlasti, če bi imela šibke dneve in bi bila precej nezadovoljna z življenjem. Varam ne, a razmišljam le, kaj bi me lahko k temu spodbudilo.
Jaz lahko prijatelja razumem, ampak še vedno nečesa ne odobravam. Da razumem, pomeni, da poznam njegove razloge za njegovo početje. Ampak zame so to v takem primeru bolj izgovori, zanj so konkretni razlogi.
Jaz lahko prijatelja razumem, ampak še vedno nečesa ne odobravam. Da razumem, pomeni, da poznam njegove razloge za njegovo početje. Ampak zame so to v takem primeru bolj izgovori, zanj so konkretni razlogi.[/quote]Razumeti in strinjati se je različno. Sam tolk, da razjasnimo preden boš začel s kontriranjem, ker pač danes še nisi 🙂
Od prijateljev ne pričakujem, da so mi v vsem iskreni, ker ne živim njihovega življenja in se bodo sami soočali s posledicami svojih dejanj. Mene izključno zanima odnos, ki ga imam s prijatelji. Kako mi med sabo funkcioniramo, kaj vse smo že dali skozi in kako so se stvari odvijale. Kaj bi bilo, če bi…dokler se ne zgodi, ne morem obsojati.
Polno mojih prijateljic je ločenih ali samskih. Iz tega bi lahko sklepala, da niso sposobne ustvariti daljšega in zdravega partnerskega odnosa. Kaj ima to veze z mano? Na mene se lahko obrnejo v vsakem trenutku in jim bom stala ob strani.
Ja nekaj takega. Vidim, da večina folka meša res dobrega prijatelja in pa na drugi strani samo prijatelja oz. z drugo besedo znanca. Če se ti družiš z nekom po več ur na dan, potem da, se strinjam z antilopino izjavo, v nasprotnem primeru pač ne. Tudi sam sem se že družil z debili, hvala bogu samo na faxu in na podobnih lokacijah, kjer sem bil na nek način prisiljen vstrajat v debati. Da bi pa odjebal nekoga, ga gledal grdo, ker se ne razumeva v določenih pogledih, pa to ne pride v poštev pri meni, razen, če si se mi že pred tem hudo zameril in naredil kaj nedopustnega. Morš bit nice pa to.
Česa je konec ?
Bilo bi konec, če bi res le enkrat skočili na drugo stran plota. Ampak ljudje skaćejo sem in tja….Na drugo stran plota in spet nazaj na prvo stran plota….Dokler se jim enkrat to skakanje ne posreči in se zataknejo na samem plotu. To pa potem boli.
Res je ista kot prej. Ampak, če je bila toliko boljša od moža, potem ne bi bila z njim.
Zato ni nič boljša od svojega moža. Prav tako je nesamozavestna, kot je nesamozavesten njen mož, ki to sicer kaže na drugačne načine, ki so bolj tipični za moške. Kot je posesivnost…..
Tale že ne prenaša brez problema, saj doma trpi, skače pa z drugimi, da si olajša bolečino. Rešuje problem na svoj način, nedirektno, kar pa slabo vpliva na otroke. Če je zaradi tega slaba oseba, pa naj presodijo drugi.[/quote]
OK, konkretno v tem primeru (izmišljenem, ali ne): zakaj misliš, da jle tak način reševanja slabo vpliva na otroke, ne pa recimo odnos njenega nesamozavestnega moža? Ali misliš, da je preoblačenje posteljnine njihova naloga in morajo to počet bolj pogosto?
Tale že ne prenaša brez problema, saj doma trpi, skače pa z drugimi, da si olajša bolečino. Rešuje problem na svoj način, nedirektno, kar pa slabo vpliva na otroke. Če je zaradi tega slaba oseba, pa naj presodijo drugi.[/quote]
OK, konkretno v tem primeru (izmišljenem, ali ne): zakaj misliš, da jle tak način reševanja slabo vpliva na otroke, ne pa recimo odnos njenega nesamozavestnega moža? Ali misliš, da je preoblačenje posteljnine njihova naloga in morajo to počet bolj pogosto?[/quote]
Zato, ker nič ne rešuje, ampak se le maščuje. Zdaj pa pomisli v kakšnem okolju in odnosu živijo otroci.
Te to mogoče spominja na ljubeč odnos, ki je poln zaupanja ? 🙂
Kakšne pa so te lepe lastnosti, ki te privlačijo ?[/quote]
Predno na to odgovorim, naj nekaj pojasnim. S prijateljico sem že zdavnaj razčistila glede njene tekmovalnosti, ljubosumnosti, posesivnosti in podobno, kar se tiče v odnosu z mano. Če pogledam nazaj ji je ta njena tekmovalnost celo pomagala (na nek čuden način tudi meni), da je danes tam kjer je. Če tekmuješ z dobrimi ali celo boljšimi od sebe, je to lahko prednost. Pri ljubosumnosti ter posesivnosti je bilo malo težje, ampak v vsaki situaciji, ki je kazala na to dvoje, sem ji neposredno povedala, da pri meni ne bo izvajala svojega obnašanja. Kaj ona počne z drugimi, je njena stvar. Morda pa komu to celo ustreza. Ljudje smo si pač različni. Zase vem, kje so meje toleriranja, tudi pri prijateljevanju.
Glede lepih lastnosti…imava veliko podobnih vrednot, je zabavna, komunikativna in razgledana.
Če bi moja prijateljica tole mislila o meni, sigurno ne bi bila več moja prijateljica. Si dvolična? Imaš jo za tekmovalno, ljubosumno, posesivno in neurejeno….verjetno je tvoja prijateljica zato, ker misliš, da je slabša od tebe.[/quote]
Prijateljicam ne lažem. Ti to delaš? Zato ostanejo pri tebi, ker v bistvu ne poveš, kaj si misliš? Moje prijateljice so sposobne sprejemati in dajati. To je obojestransko, sicer se ne bi družili.
Ja nekaj takega. Vidim, da večina folka meša res dobrega prijatelja in pa na drugi strani samo prijatelja oz. z drugo besedo znanca. Če se ti družiš z nekom po več ur na dan, potem da, se strinjam z antilopino izjavo, v nasprotnem primeru pač ne. Tudi sam sem se že družil z debili, hvala bogu samo na faxu in na podobnih lokacijah, kjer sem bil na nek način prisiljen vstrajat v debati. Da bi pa odjebal nekoga, ga gledal grdo, ker se ne razumeva v določenih pogledih, pa to ne pride v poštev pri meni, razen, če si se mi že pred tem hudo zameril in naredil kaj nedopustnega. Morš bit nice pa to.[/quote]
Ja nice pa dobr body :)))
Eh seba111, kdo bo tebe resno jemal. Že odkar hodiš na forum nisi še niti en pameten post skp spacal. Stari, ti jemlješ ta forum kot dating portal, iščeš potencialne kandidatke za klik na zasebca, debatirat pa itak ne znaš, še najmanj pa osvajat, zato se pa tudi razve vse naokoli. Šalabajzer.
OK, konkretno v tem primeru (izmišljenem, ali ne): zakaj misliš, da jle tak način reševanja slabo vpliva na otroke, ne pa recimo odnos njenega nesamozavestnega moža? Ali misliš, da je preoblačenje posteljnine njihova naloga in morajo to počet bolj pogosto?[/quote]
Zato, ker nič ne rešuje, ampak se le maščuje. Zdaj pa pomisli v kakšnem okolju in odnosu živijo otroci.
Te to mogoče spominja na ljubeč odnos, ki je poln zaupanja ? :)[/quote]
Ne gre za maščevanje. Verjetno gre bolj za analgetik, čeprav tudi to ni rešitev. Ljubečega odnosa, polnega zaupanja pa že prej ni bilo – s strani moža. Zanimivo je, da se v to nihče ne obregne, ampak se poskuša valit krivdo izključno na varajočega.. Koga je tu strah? 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.