Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj avtohiše kupce silijo v nakup avta prek "financiranja"?

Zakaj avtohiše kupce silijo v nakup avta prek "financiranja"?

Stalno prijavljanje in odjavljanje zna biti precej moteče?
[/quote]

??? Kje imaš pa sedaj spet problem?

Ravno zato sem raje kupila malo rabljen Nissan. Uprlo se mi je vse to siljenje s financiranjem. Sicer z gotovino ob na kupu novega ne bi imela daljše garancije in zastonj servisa za tri leta. Zdaj imam vse.

Zastopnik avt. znamke preko banke naroči in plača tovarni večje število avtomobilov (npr. 10.000 vozil) in tovarna da pri nabavi popust.

Marsikdo pozablja, da je leasing zaradi konstantnega finančnega toka dodatna spodbuda za nakupe vozil v podjetjih ki imajo svoje flote. Ta vozila imajo davčno priznano minimalno amortizacijsko dobo 5 let, po tej dobi pa je vozilo brez knjigovodske vrednosti in se lahko neodplačno prenese v zasebno rabo.

Banke tako omogočajo podjetnikom, da prosta sredstva namesto za davek od dobička državi namenijo za nakup vozil najprej za potrebe podjetja, nato pa ga po petih letih uporabljajo za svoje osebne potrebe ali ga takoj prodajo za gotovino. Zakaj bi kdorkoli kupoval vozila z že obdavčeno neto plačo in to v enkratnem plačilu?
Poleg tega v Sloveniji celo teh pet let niti ni potrebno prikazovati dobička, saj ni avtomatskih kontrol vezanih na prijavljeno izgubo in dolgoročne finančne obveznosti. Tako ima lahko katerokoli podjetje izgubo, obenem pa se vozijo v popolnoma novih vozilih.

Pozdravljeni,
Avtohiše ” silijo” v nakup preko financiranja:
– ena stvar je da ponudijo bolj ugodno ceno, ker je v ozadju veliki kupec Leasing hisa
– druga stvar pa, da se naceloma ti novi avti ne prodajajo na druge trge.
V teh primerih morate kupiti preko financiranja. Lahko pa na zacetku vplacate max 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in zadevo predhodno poplacate.
Avtohisa pa v vsakem primeru dobi vozilo placano takoj ali od financne hise ali pa od vas.
Ce vam te stvari niso ok pri Fordu lahko kupite avto z gotovino (nakazilo) oziroma ce vseeno potrebujete financiranje se ga lahko uredi pod enakimi pogoji.
Lep pozdrav
Rode Matija
Summit avto
051/634 826

Zakaj forsirajo lizing?

Po mojem misljenju zaradi dobicka. Gre takole:

Oni ti “prodajo” avto na lizing na 5 let, a ostanejo lastniki. Ker so oni kot podjetje lastniki, si lahko amortizacijo avta dajo v stroske, servise in se mali milijon zadev. Bistvo je amortizacija. Avto se v casu lizinga v celoti amortizira.

Ce ti avto prodajo na kes, ustvarijo v letu prodaje dobicek, od katerega morajo del pogace dati drzavi.

Tesko razlozim zadevo, ampakracunovodjebodo ze vedle o cem govorim, pa me lahko dopolnijo/popravijo

Avti, prodani na leasing, niso osnovna sredstva, ampak blago v prodaji … in tam ni amortizacije.

Res? Ce podjetje, ki je kupec ni lastnik in si ne more amortizirati avtomobila, kdo si ga vsa ta leta amortizira?

Na linku si lahko prebere nekaj osnov

Vaš link

Avti so ena izmed manjših stvari ki se vzemajo na lizing. Direktorji trgovin in tovarn, ki kupujejo stroje in nepremičnine po milijon eur se ji lahko samo smejejo.

Če letno prodajo preveč avtov na keš, običajno sledi otvoritev kakšnega novega salona. Ki je seveda spet financiran na lizing 🙂 Že poznano in videno.

zato ker ti poleg vozila prodajo tudi denar, podaljšano garancijo, gume, zavarovanje itd, v končni fazi mora vse to nekdo plačati in ko si ti na koncu 5 let ko se recimo izteče financiranje ter podaljšana garancije, ki te veže k rednemu servisiranju potegneš črto vidiš kje si, nič ni zastonj, saj na koncu vse to ti kot kupec plačaš ampak redki si to znajo izračunati, te bom recimo vprašal takole, ali si se bila pripravljena opovedati garanciji na vozilo in iz tega naslova plačati avto recimo 1500 eur manj?

In zakaj se pustite prepričati? Če imaš gotovino, nakažeš cel znesek in se odpelješ. Simpl. Jaz vedno tako kupujem avte.

MI smo poleti kupili golfa in smo ga lahko direkt na gotovino, brez lizinga.

Pri financnem lasingu je avtomobil osnovno sredstvo leasingojemalca, amortizira ga normalno.
Pri operativnem leasingu pa je mesecni obrok leasinga tekoci strosek (in s tem pokrije tudi amortizacijo), nima pa avta med OS do koncnega obroka (ce avto na koncu odkupi).

Po mojih izkusnjah (smo ze prakticirali oboje), pa vse stroske (redne servise, zavarovanja…) krije leasinojemalec.

Oprosti, ampak na navedenem linku nisem nasla koristnih info.

Pri financnem lasingu je avtomobil osnovno sredstvo leasingojemalca, amortizira ga normalno.
Pri operativnem leasingu pa je mesecni obrok leasinga tekoci strosek (in s tem pokrije tudi amortizacijo), nima pa avta med OS do koncnega obroka (ce avto na koncu odkupi).

Po mojih izkusnjah (smo ze prakticirali oboje), pa vse stroske (redne servise, zavarovanja…) krije leasinojemalec.
[/quote]

Ma to mi ni cist jasno.
hvala ti za info.
Bom se malo poglobila

2 leti nazaj avto kupljen na 1 letni lizing. Imeli smo keš, a je prišel lizing ugodneje. Ker ni samo popust pri ceni avta, so še druge ugodnosti in ko sva preračunala je bilo ceneje.

Leasing hiša, ki najemniku vozila nudi operativni leasing, je lastnik avtomobila do zadnjega obroka in to vozilo tako kot vsako podjetje ki se ukvarja z oddajanjem osnovnih sredstev amortizira in ima zaradi registrirane dejavnosti oddajanja v najem tudi možnost odbitka vstopnega ddv pri pridobitvi vozila od proizvajalca ali njegovega pooblaščenega zastopnika.

Eden izmed pozitivnih legalnih derivatov te sheme za posameznika in negativnih derivatov za državo je nakup avtomobilov na podjetja, doregistrirana za oddajanjm v najem in oddaja osebnih vozil družinskim članom udeležencev v podjetjih. FURS bi lahko te posameznike celo popolnoma legalno klasificiral kot povezane osebe, če bi se jim dalo.

Pokvarjeni ste do amena

Jaz sem pa mislil samo to da se posredno ukvarjajo s posojanjem denarja in pol skupaj s prodajo avta dobijo se kakega jurja viska zaradi obresti.

Res je, v primeru leasinga nisi lastnik avta ti, ampak je leasing hiša.
Vse ostalo pa ne drži – sama razen prvega servisa pri 3.000 km nisem nikoli več bila b tisti avtohiši, za garancijo pa je obveza samo redno servisiranje in ne več pri pooblaščenih serviserjih (EU direktiva velja že kar nekaj let), pri leasingu pa je že ob izračunu jasno tudi, kaki bodo obroki in kak bo zadnji, odkupni obrok.
Edini dodatni strošek je menjava prometnega dovoljenja, saj je v času trajanja leasinga kot lastnik vpisan leasingodajalec, kupec pa kot uporabnik.
[/quote]
Pri podaljsani garanciji si se kako vezan ba pooblascene servise;splosna garancija na avtomobile je dve leti in res evropska direktiva drzi;v primeru podaljsane garancije pac ne in ce servisiras abto izven pooblascene mreze ti zavrnejo skodni primer..in se naprej tudi pri jrefitu nisi lastnik dokler kredita ne odplacas…bolj pozorno berite kreditne pogodbe pa bo ;se to splosna garancija in podaljsana garancija sta dva razlicna pojma

Pri podaljsani garanciji si se kako vezan ba pooblascene servise;splosna garancija na avtomobile je dve leti in res evropska direktiva drzi;v primeru podaljsane garancije pac ne in ce servisiras abto izven pooblascene mreze ti zavrnejo skodni primer..in se naprej tudi pri jrefitu nisi lastnik dokler kredita ne odplacas…bolj pozorno berite kreditne pogodbe pa bo ;se to splosna garancija in podaljsana garancija sta dva razlicna pojma
[/quote]

Podpis pod tole…prvi dve leti lahko voziš na nepooblaščeni servis z originalnimi deli v podaljšani garanciji pa zgolj na pooblaščeni servis….sekirca v med…prvi dve leti zgolj olje in filtri kdo se bo J s tem, potem pa diski, pakne, pumpe, jermeni

Kot veliko naivnežev sem tudi jaz kupil avto preko leasinga, zaradi popusta, podaljšanja garancije , zimskih gum in mi je žal da sem se pustil prepričati, ker sem imel denar in bi lahko avto plačal v gotovini. Ni mi všeč odnos leasing hiše Puegot , SKB-leasing do svojih komitentov. Pri nakupu so bili vsi medeni, vse vključno z zavarovanjem sem uredil v avto hiši Vič, vsi dokumenti so se večkrat kopirali-skenirali in mislil sem daje vse urejeno. Nato pa šok po enem mesecu dobim od SKB-leasing PRVI OPOMIN da moram dostaviti manjkajoče dokumente, kopije prometne in zavarovanja. Sicer nič posebnega moti pa me način. V življenju nikoli nisem bil nikomur nič dolžan, tudi za plačilo položnice še nisem dobil opomina.
Mislim da si komitenti SKB-leasing hiše zaslužimo prijaznejši odnos, konec koncev živijo od našega denarja. Seveda sem jim napisal e-mail, na katerega ni bilo odgovora. Kot je nekdo že napisal: ljudje smo za leasing hiše pač ovce, ki se pustijo striči.

Jaz za keš nisem uspel dobiti tako nizke cene, kot za leasing. Probem sem rešil tako, da sem 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cene avtomobila pač vzel na enoletni leasing. Ja tudi jaz imam zdaj SKB leasing.
Tak način mi tudi pri prošnji za socialko pride prav, ker prometno ni na moje ime.

lol

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close