Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj avtohiše kupce silijo v nakup avta prek "financiranja"?

Zakaj avtohiše kupce silijo v nakup avta prek "financiranja"?

Današnji pameten voznik bo vzel vozilo na operativni leasing….

Zato ker si potem “vezan na leasing”. V Sloveniji je to morda tezje opazit, tukaj (DE) pa je to ocitno. V cem je stos? Vzames avto na leasing z neko smesno mesecno rato – recimo passata za 34 tisoc z rato 350 eur na mesec (to je konkretna ponudba).

Po 4 letih si placal dejansko 16.800 evrov, dolgujes pa se bistveno vec, kakor je trzna vrednost avta. Torej posledica: avto vrnes in vzames novega na leasing. Prodajalec ima tako konstanten vir prihodkov, fabrika kupce, ki na 4 leta menjajo avte, revnejse drzave pa so poplavljene z dokaj mladimi rabljenimi vozili za spodobno ceno. Vsi srecni in zadovoljni.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Zato ker si potem “vezan na leasing”. V Sloveniji je to morda tezje opazit, tukaj (DE) pa je to ocitno. V cem je stos? Vzames avto na leasing z neko smesno mesecno rato – recimo passata za 34 tisoc z rato 350 eur na mesec (to je konkretna ponudba).

Po 4 letih si placal dejansko 16.800 evrov, dolgujes pa se bistveno vec, kakor je trzna vrednost avta. Torej posledica: avto vrnes in vzames novega na leasing. Prodajalec ima tako konstanten vir prihodkov, fabrika kupce, ki na 4 leta menjajo avte, revnejse drzave pa so poplavljene z dokaj mladimi rabljenimi vozili za spodobno ceno. Vsi srecni in zadovoljni.
[/quote]

Jabolka in hruške.

Jabolka in hruške.
[/quote]

Odgovarjal sem na izhodiscno vprasanje: zakaj je prodajalcem v interesu, da kupec vozilo vzame na leasing.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Odgovarjal sem na izhodiscno vprasanje: zakaj je prodajalcem v interesu, da kupec vozilo vzame na leasing.
[/quote]

Točno tako : jabolka in hruške.

Jaz pa mislim, da drži tudi to, kar pravi Deziderij. Z lizingom te navlečejo nase oz. kupovanje novih avtov, pač plačuješ mesečno toliko in toliko, po nekaj letih se na ta stalni odliv navadiš in mirno shajaš tudi brez tega denarja, zato greš vsakih pet let pač po nov avto. Nimaš občutka, da si karkoli na izgubi, čeprav v desetih letih zmečeš denarja za pol garsonjere.

Jaz sem se odločila in bom novi avto kupila kar z enkratnim pologom oz. gotovino. Klinc pa to mutenje z leasingom.
Kaj pa, če se vmes obresti dvignejo? Se zagotovo ne morejo? Ne verjamem, da avta v 5 ali 6 letih ne preplačaš. Razumem, da se za to odločiš, če nimaš prihranjenega denarja za avto.

Jaz sem bila prepričana v to, da bom plačala z gotovino …

avto na lizin keš pa v kripte – se denar za lizing sam dela ☺

To seveda ni res. Mogoče to drži pri operativnem lizingu, o katerem pa v tej temi ni govora.

To seveda ni res. Mogoče to drži pri operativnem lizingu, o katerem pa v tej temi ni govora.
[/quote]

Seveda je res. Zakaj pa ne bi bi bilo res?

Sicer pa velja (za t.i. financni lizing – posameznik) zelo preprosta formula:

obrok * 100
—————————————– + zadnji odkupni obrok = FAKTOR
nabavna vrednost vozila

Za sprejemljivo vrednost se steje, ce je faktor do 1,3. Kar je pod 0,7 se steje za “vzemi me” ponudbo.

Seveda je res. Zakaj pa ne bi bi bilo res?

Sicer pa velja (za t.i. financni lizing – posameznik) zelo preprosta formula:

obrok * 100
—————————————– + zadnji odkupni obrok = FAKTOR
nabavna vrednost vozila

Za sprejemljivo vrednost se steje, ce je faktor do 1,3. Kar je pod 0,7 se steje za “vzemi me” ponudbo.
[/quote]

Finančni lizing in operativni lizing sta kot jabolka in hruške in nista primerljiva. Vprašanje je bilo postavljeno izključno za finančni leasing.

Finančni lizing in operativni lizing sta kot jabolka in hruške in nista primerljiva. Vprašanje je bilo postavljeno izključno za finančni leasing.
[/quote]

In tudi omenjeno je bilo, da pametni kupci kupujejo danes avotmobile na operativni leasing 😛

In tudi omenjeno je bilo, da pametni kupci kupujejo danes avotmobile na operativni leasing 😛
[/quote]

Že mogoče da je bilo omenjeno, vendat to ni tema pogovora …kot tudi ni tema pogovora, da pametni kupci kupijo rabljene avtomobile, kot tudi ni tema pogovora, da pametni kupcu kupujejo preko spleta…in še be lahko naštevali zadeve, ki niso stvar te teme…ali po domače so različne vrste sadje,

ker je politika prodaje takšna, da se zraven plasira še lizing.

Že mogoče da je bilo omenjeno, vendat to ni tema pogovora …kot tudi ni tema pogovora, da pametni kupci kupijo rabljene avtomobile, kot tudi ni tema pogovora, da pametni kupcu kupujejo preko spleta…in še be lahko naštevali zadeve, ki niso stvar te teme…ali po domače so različne vrste sadje,
[/quote]

pa čedalje bolj bo.. ko bodo ljudje dojeli, kakšne so prednosti operativnega leasinga tudi za fizične osebe pred lastništvom vozila in operativnim leasingom in kupovanjem na keš :))) Ampak očitno si tudi ti še daleč od tega spoznanja :). Ker avto je po tvojem očitno treba imet v popolni lasti 🙂

Je že eden zgoraj dobro napisal: avto na leasing, keš pa v kriptovalutah 🙂

pa čedalje bolj bo.. ko bodo ljudje dojeli, kakšne so prednosti operativnega leasinga tudi za fizične osebe pred lastništvom vozila in operativnim leasingom in kupovanjem na keš :))) Ampak očitno si tudi ti še daleč od tega spoznanja :). Ker avto je po tvojem očitno treba imet v popolni lasti 🙂

Je že eden zgoraj dobro napisal: avto na leasing, keš pa v kriptovalutah 🙂
[/quote]

Zakaj se zmeraj najde en bedak, ki skuša spremeniti temo?

[/quote]

V principu nima veze z vidika odgovora, ki sem ga podal. Na vprasanje je bilo z moje strani zadovoljivo odgovorjeno: oskrbovalni verigi bolj prav pride konstanten denarni tok (obroki), leasing pa omogoca fleksibilnost kupca, ki pred iztekom pogodbe dela menjavo, kar omogoca nemoteno produkcijo. Detajli, ali gre za financni leasing s polno ali z delno amortizacijo, ali morda za operativnega, so z vidika izhodiscnega vprasanja irelevantni.

Poanta je v tem, da je treba spodbudit menavo avtomobilov za nemoteno produkcijo in zagotoviti financne tokove za ta namen. Vse ostalo je marketinska strategija.

Zakaj se zmeraj najde en bedak, ki skuša spremeniti temo?
[/quote]

Če je kdo bedačina, si to ti…. :). Ker nočeš razumet poante. Izključno tvoj problem torej….

Če je kdo bedačina, si to ti…. :). Ker nočeš razumet poante. Izključno tvoj problem torej….
[/quote]

O tem ni govora v tej temi.

V principu nima veze z vidika odgovora, ki sem ga podal. Na vprasanje je bilo z moje strani zadovoljivo odgovorjeno: oskrbovalni verigi bolj prav pride konstanten denarni tok (obroki), leasing pa omogoca fleksibilnost kupca, ki pred iztekom pogodbe dela menjavo, kar omogoca nemoteno produkcijo. Detajli, ali gre za financni leasing s polno ali z delno amortizacijo, ali morda za operativnega, so z vidika izhodiscnega vprasanja irelevantni.

Poanta je v tem, da je treba spodbudit menavo avtomobilov za nemoteno produkcijo in zagotoviti financne tokove za ta namen. Vse ostalo je marketinska strategija.
[/quote]

Se pravi ko te nekdo vpraša če je nekaj belo ali črno mu ti odgovoriš da je Donava mrzla?

Se pravi ko te nekdo vpraša če je nekaj belo ali črno mu ti odgovoriš da je Donava mrzla?
[/quote]

V principu bi to kvecjemu lahko aplicirali na operiranje z razlicnimi tipi leasinga. Saj se spomnimo:

Srz vprasanja je: Zakaj avtohiše kupce silijo v nakup avta prek “financiranja”? Pri tem je eksplicitno pudarjeno interno financiranje (brez zunanjih financnih posrednikov). Vzrok za taksno ravnanje avtohis sem jasno opisal: Avtomobilov je prevec, zato je treba zagotoviti vecjo potrosnjo, hkrati pa zmoci financirati produkcijo z zagotavljanjem denarnega toka.

Z leasingom avtomobil ostane v lasti prodajalca. Kolikor je to bila vcasih “manjko” je danes “prednost”, saj lahko z oglasnim pristopom vsilimo kupcu idejo, da on odloca o tem, kdaj bo avto vrnil avtohisi (in ne razmislja vec o avtomobilu kot neki dolgorocni zadevi). Kupec ima tako vsakih nekaj let nov avto, celo nov model.

Ali preplaca je tezko reci, saj ima res moznost “ves cas imeti nov avto”. Definitivno je financno zanj drazje (ne glede na obliko leasinga), kakor vztrajati pri lastnem, ampak je pa bolj udobno (pri operativnem je npr. tudi vzdrzevanje in popravila naloga leasingodajalca).

Po treh razlagah je cas da ponudis boljso, ce ze menis, da imas kaj za povedat. 😉

O tem ni govora v tej temi.
[/quote]

pa še kako je govora o tem v tej temi. čedalje bolj, ker najedaš in se braniš po svoje, trmasto….

leasing in operativni leasing kot najboljša ocija zadnje čas.. Ker ti očitno zanj še ne veš, je zate to “o tem ni govora v tej temi”…..

Osnovno vprašane je bilo vezano na finančni leasing in ne na operativni.

Kot je nekdo zgoraj razložilm, je pravi razlog v tem, da proizvajalec avtomobilov ne želi, da mu cenejši avtomobili iz Slovenije porušijo trg v drugih državah.

pa še kako je govora o tem v tej temi. čedalje bolj, ker najedaš in se braniš po svoje, trmasto….

leasing in operativni leasing kot najboljša ocija zadnje čas.. Ker ti očitno zanj še ne veš, je zate to “o tem ni govora v tej temi”…..
[/quote]

Stalno prijavljanje in odjavljanje zna biti precej moteče?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close