Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Zagorelost ohraniti čimdlje

Zagorelost ohraniti čimdlje

Kako ohranite zagorelost čim več časa?

se umivat,druge možnosti ni:))
malo heca ampak zagorelost od morja npr. lahko ohraniš samo da hodiš v solarij..pa še to ni to.
pusti koži malo dihat po morju

Vsak dan poglodaj precej svežega korenja. ( Če se ti čez čas začnejo rasti dolga ušesa, je to samo en nepomemben stranski učinek.)

Lahko vprašam, zakaj vsi tako stremite k tej zagorelosti. Kaj vam novi spomeniki na pokopališčih nič ne povedo???

Raje pridem z morja s kakšnim lepim spominkom kot pa s kožnim rakom.

kar gledam, kako hoćejo biti vsi zagoreli.
Pozimi se pečejo v tistih ” krstah! Vseskupaj ni zdravo!
Zagorelost lahko ohranjaš samo tako, da se sončiš.
Pojdi v hribe, tam so podobni žarki,……..
Na dolgi rok ne no šlo!

No, jaz pa razumem vprašanje. Po moje bi kakšen losion ali pa krema za telo sigurno pomagal. Pa tuširanje namesto kopanja. Drugega recepta pa ne poznam, še razen občasno kaj dodatnih sončnih žarkov.

Jaz fascinacije z zagorelostjo nimam, se načrtno ne sončim, uporabljam zaščitne faktorje, se pa na morju seveda kopamo in pridemo domov lepo zagoreli. Ne zažgani, lepo zagoreli. In seveda bi rad tak videz kože (ki človeka polepša, čeprav boste skočile v luft) ohranil čim dlje.

Porjavelost lahko obdržiš s tem da pred izpostavljanjem soncu, povečaš vnos hrane s karotenoidi (naravnimi barvili v hrani), s pilingom celotnega telesa – pred sončenjem, s počasnim izpostavljanjem soncu…

In ko se vrneš, se še naprej zadržuješ na svežem zraku in soncu pri športanju, sprehodih, ter redno in običajno nego kože.

( ne razumem, kako naj bi pa kopanje odpravilo barvo v primerjavi s tuširanjem??)

Ko sem bila jaz na morju, sem se čudila kako se ljudje vztrajno sončijo ob najbolj nevarnih urah -npr. od 11 do 15, ko resnično žge. Najbolj sem bila šokirana nad enim moškim, ki je bil ves opečen, pa je še vedno ležal na soncu ob 12. uri.
Meni se zdi, da je barva, ki jo pridobimo na način, da se mažemo z kremami, čisto ok. Ko gre pa stran, gre pa barva stran …
Toliko opozoril, pa se mi zdi, da jih večina sploh ne upošteva.

A ni logično? Ko se namakaš v topli vodi, se koža zmehča in zgornja plast kože se svaljka in odlušči. Vsaj meni.

Zagorelost lahko obdržimo za dalj časa s tem, da kožo negujemo z vlažilnimi losioni za telo, ki kožo ohranjajo navlaženo in preprečijejo luščenje in pokanje kože.

Namakanje v kopalni kadi ni najbolj še, ker se odlušči preveč kože, pa tudi pilingi po sončenju ne pomagajo, ker “izpirajo” barvo.
Pomaga, da že pred sončenjem naredite na koži piling, da ni preveč odmrlih celic, ki se potem odluščijo in stem tudi barva.

Za podalševanja zagorelega videza lahko uporabite losione za po sončenju oz. mleka za telo, ki imajo malo samoporjavitvenega učinka in tako podaljšate zagorelo barvo na telesu.

Jaz osebno sončenja in zagorelosti ne priporočam, nikakor tudi ne solarij, vendar nekatere ženske se zagorele dobro počutijo in če to osrečuje in vpliva na počutje ni nič narobe z zagorelostjo, pazite da je čimbolj varno prodobljena in ne na hitro. Pač še vedno imamo občutek, da je koža lepša če je zagorela, ker se ne vidi raznih nepravilnosti. Težko je doseči lepo brezhibno kožo, ko je bleda.

Trendi bledice se sicer vračajo, a potrebujejo še nekaj časa, da se to vsidra v miselnost in postane splošni trend in lepotni ideal.

Gledamo holivoodske zvezde, ki so lepo zagorele, a večina jih ne ve da je ta barva umetna in ne od sonca. Taki postopki samoporjavitve, ki zdrži dalj časa pa so zelo dragi , tako da je sonce še vedno najcenejše, če odštejete kasnejše stroške za popravljanje nastale škode na koži ( pigmentacija, gube, uvela koža, rak)

V kolikor barvo pridobivate počasi, bo tudi ostala dalj časa. V kolikor kožo zažgete, vas opeče se bo tudi bolj poškodovala in hitreje oluščila.
Dobro je vedeti, da barva na koži pomeni že poškodbo kože.

Na tržišču je kar nekaj izdelkov, ki vsebujejo razne sestavine za podalševanje zagorelosti, keratine ipd,l (glede na to, da vem, da izdelki za samoporjavitev oz. profesionalne samoporjavitvene terapije, ki vsebujejo keratine držijo dlje od navadnih, so taki izdelki ok.) poskusite, najverjetneje imajo določen efekt, saj jih proizvajalci testirajo preden gredo na trg.
Povpraševanje po tem je zato so take izdelke tudi razvili.

Sončite se varno, napolnite se z energijo sonca in uživajte zmerno,

vaša,

Simone Godina
Beauty Coach
AntiageDermoLab antiaging svetovalni centri
Ljubljana, Portorož
040 291 165
Facebook: Antiagedermolab

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close