Najdi forum

zagonski cd-slika diska

Najbrž bo tole precej začetniško vprašanje, a res ne bi več uničevala cd-jev, zato lepo prosim za pomoč.

Imam datoteko, ki je slika diska, zapečem jo na cd. Najprej sem mislila, da je takšen cd avtomatsko zagosnski, a ni, zato sem v neru preizkusila nekaj različnih opcij pečenja, a še vedno disk ni zagonski.

zanima me postopek, kako zapeči, da bo, ko zaženem računalnik, napisalo tisto možnost: press any key to boot…

V biosu imam naštimano tako, da se to da, drugi zagonski cd-ji se dajo zagnati na tak način.

Moram zraven slike diska dati še kakšno drugo datoteko, prosim za opis postopka, bolj podrobno, bolje bo.

Kako končnico pa ima ta datoteka ?
Še je večja od 2GB moraš v nerotu dati kot UDF dvd !!!

Končnica je .iso, velika pa je nekaj manj, kot 400 MB

Zapeci jo na cd kot sliko…
Odpri nerota, zapri čarovnika, ki se ti odpre in potem klikni Zapisovalnik (Recorder), Zapiši sliko (Burn Image), Izbereš sliko, ki jo želiš zapeči in klikneš na Zapiši (Burn).
Če je slika cdja, je verjetno že bootable in ti je ni potrebno kakorkoli popravljat…

To sem že naredila, a očitno slika ni bootable. Torej je najbrž problem v datoteki, ki jo imam, ne v pečenju?

Ja, zdaj sem preverila z image drive, res ni opcije autoplay, to bo najbž krivo, je tako? Če je tako, bo z drugo datoteko problem rešen. Že preverjam.

Hvala vama za hiter odziv in pomoč

Še eno podvprašanje imam. Če še kdaj dobim nezagonsko sliko diska, je mogoče možno iz le-te narediti zagonsko tako, da se poleg slike na cd zapeče datoteka autorun, ki je na kakšnem drugem zagonskem cd-ju?
Bi to potem delalo, so ti autoruni enaki, ne glede na to, kaj je drugega na cd-ju, ali je pač sliko obvezno zapeči samo za sebe, brez drugih dodatkov.

Vem, zakomplicirala sem, upam, da je vseeno napisano zadosti razumljivo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close