Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zadnji vikend – še torta

Zadnji vikend – še torta

Pa še tort aza mojo sestrco 😉

hehe, dopolnila je pa 23 let, sam je tak sonček, da si je zaslužila tega sončka.

Neži

Smejte se!

Živjo!!!

Luštna tortica! Daj povej, s čim je ta rumena podlaga za sonček narejena… Me ful zanima, bi kdaj porabila za lastne potrebe. 🙂

Še nekaj… Ananasovo pecivo mi je fuuuul mikavno – kaj lahko pripneš link, kje si vzela recept??? Hvala…… hvala…….!!!!!

Hej!

Vse sem si ogledala, tudi spodaj! Joj, si pridna:) Sem misllila, da samo lonce prenasas, zdaj pa vidim zmoto:)))))

Opazila se nekaj: Lep delovni pult. Enako barvo imam v kuhinji po tleh.

Lep dan Babi

Babi .. tud pr nama je to na tleh 😉 edino skutine kocke so na mizi slikane se mi zdi 😉 slike so z balkona, ker je tam bolj hladno in dovolj prostora.

N

Smejte se!

Pridna Neža, ni kaj. Vse pa izgleda strašno njami :-))

Evo, recept za ananasovo pecivo je tule http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3947&besede=ananasovo%20pecivo

Rumena podlaga … ne vem, ali naj izdam tole skrivnost 😉 hecam se, veš da ideje vedno delim: mleti sladkor, NOŽEVA konica (NAJMANJŠI NOŽEK) zafranovega prahu in vroča voda … vode sem dodajala po kapljicah, da sem ugnetla testo, razvaljala med dvema peki papirjema in položila na torto (PAZI – položiti moraš na biskvit, če položiš na vlažno kremo, se bo sladkor raztopil in ne bo več lepo) … res je super izpadlo, od žafrana ni imelo nobenega okusa. RESNIČNO, dodat ga moraš par prašnih zrnc, je IZREDNO močno barvilo.

Neži

Smejte se!

Hvala za idejo!!! Sama se ne bi domislila, vsekakor je super videt!!!!

Hvala se za link! Bom spodaj naredila aktivnega, če bo še kdo hotel pogledati recept, pa da lazje najde!!!

Pozdravcek!

Neži, kakšno je tvoje mnenje glede sočnosti ananasovega peciva?

Kaj si naredila s tekočino od ananasovega kompota?

Mnenje glede sočnosti: meni je bilo super, ravno dovolj (n epremokro in ne presuho). Testo sem naredila iz 1.5 količin in nadev po občutku enako.

Zakaj? ti je suho??

Sok od ananasa je namočil torto, kar je pa ostalo je pa spil moj mož.

Než

Smejte se!

Jaz recepta še nisem poizkusila.
Povprašala sem zato, ker sta pod receptom dve mnenji:
1. zelo sočno, zaradi ananasa. kokos popestri okus
2. premalo sočno in brez izrazitega okusa. ananas se v njem kar izgubi

Ja Zabavno.

meni je bilo dovoljl sočno, okus je bil tudi zadovoljiv – predvsem po ananasu. Verjetno je malo odvisno, kateri kompot vzameš. Pa … kakšen okus imaš. Te ocene, sem ugotovila, so velikokrat zelo subjektivne. Če nekomu nekaj ni VŠEČ, napiše, da je slabo…. to mi ne gre.

jaz bi ti rekla ..poskusi, jaz vsako stvar naredim pač enkrat. Če nam ni všeč, je ne naredim več 😉 kar pa ne pomeni, da ni dobra nekomu drugemu (npr. ene čokoladne ploščice s Kulinarike so meni čist mimo, ker sploh ne vem kakšne naj bi bile – namreč če se držiš recepta, dobiš eno na pol surovo zadevo – mojemu dragemu so pa neskončno všeč in me vedno sam spomni, da jih že dolgo nisme naredila 😉

Neži

Smejte se!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close