Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zadnji moment sem si premislil

Zadnji moment sem si premislil

Odgovor na objavo uporabnika
Pogostnost krvnih strdkov, 11.08.2021 ob 17:07

Pogostnost krvnih strdkov, 11.08.2021 ob 16:51

hopla konopla, 11.08.2021 ob 16:15

Ti pa malo pretiravaš v drugi stran. Hudih posledic po cepljenju nikakor ni 1/milijon. Tudi če že samo uradno potrjene smrti kot posledice cepljenja pogledaš, jih je bistveno več. Statistično je strdkov v možganskih venah po cepljenju 1:55.000, pri čemer je 25% primerov s smrtnim izidom (na začetku jih je bilo 50%, dokler se niso dogovorili o terapiji). Torej je že samo smrti zaradi možganskih strdkov 1:220.000, potem imaš še pljučne embolije, globoke venske tromboze, ki oboje lahko prav tako vodijo v smrt, pa miokarditis, ki je tudi dvomestni kratnik tvojega minimaliziranja in lahko tudi vodi v smrt, pri mladih pa lahko povzroči trajne posledice. A to ni hud stranski učinek zate? Pa z nevrološkimi posledicami, ki jim ne najdejo vzroka, tudi ni prav prijetno živeti in so za tistega, ki se spopada z njimi, hude posledice,…

Drži, da so HB taksni hudi zapleti relativno redki, ampak za tistemu, ki ga doletijo, pa uničijo življenje, zato je res potrebno individualno presoditi, kdo je toliko ogrožen od virusa, da lahko tvega (otroci in mladostniki prav gotovo niso).

======

Linque za statistiko 1:55000 z možganskimi strdki?

Se sicer strinjam, da je vredno presoditi tveganje in nekdo, ki je nagnjen k strdkom (ali pa ima kakšne imunološke težave/bolezni), verjetno bolje, da se ne cepi. Je pa dejstvo, da je letos v prometu umrlo več ljudi kot zaradi cepljenja (hkrati precej manj, nekje 10x, kot zaradi korone). Tako da, ja, premislite o tveganju, ko greste v avto. S tem, da cepiš se enkrat, v avto pa greš vsak dan in vsakič je nezanemarljiva verjetnost, da umreš.

Lepim link. Pogostnost je odvisna od starosti. Za mlajše od 50 let je celo 3.1 na 100.000. Imaš v članku tabelo. Gre sicer za AstroZeneci, sem pa našla tudi raziskavo, da so strdki enako pogosti pri mrna cepivih. Poiščem in prilepim še tisto.

https://www.health.gov.au/initiatives-and-programs/covid-19-vaccines/is-it-true/is-it-true-does-the-astrazeneca-covid-19-vaccine-cause-blood-clots

Sem našla še podatke po državah. Ponekod je bila pogostnost celo 1:26.000 (samo za VITT, torej strdke v možganskih venah, embolije in globoke venske tromboze niso stete zraven). Odvisno od angažiranosti države očitno).

https://covid19-sciencetable.ca/sciencebrief/risk-of-vaccine-induced-thrombotic-thrombocytopenia-vitt-following-the-astrazeneca-covishield-adenovirus-vector-covid-19-vaccines/

Ok, torej če je bilo v Sloveniji cepljenih z vsaj enim odmerkov nekaj čez 900 tisoč ljudi, to pomeni da jih je zaradi cepljenja dobilo hudo reakcijo (strdki, …)  okrog 20? Zanimivo, da se ravno za teh 20 dobi množica komentatorjev na tem forumu, kako poznajo sosedo/sodelavko/sorodnico, ki je umrla zaradi cepljenja (v bistvu manj kot 20, ker ne umrejo vsi cepljeni, ki dobijo hudo reakcijo).

Ja, saj smo vam dali imena in priimke teh oseb… aja ne, nismo. Ups, ujeti smo na laži zopet. 🙂

oort cloud, 11.08.2021 ob 13:54

Koliko pa je tega? V Sloveniji je vsaj en odmerek dobilo že več kot 900 tisoč ljudi. Po svetu na stotine milijonov.

Jaz mislim, da je ravno obratno kot se ti zdi. Ja, so možnosti ena na milijon, da imaš hujše zaplete. Ampak še to je dosti manj kot možnost nesreče, ko se vsak dan zjutraj usedeš v avto.

v EU je umrlo uradno (neuradno 20krat več) 15.000 ljudi in 850.000 je iznakaženih, v ZDA je uradno umrlo 50.000 ljudi 1.080.000 je iznakaženih….kaj ti še manjka kakšen podatek, da bi se cepil???

kar izvoli !

Pri mRNA cepivih (pfizer, moderna) niso toliko strdki, temveč t.i. popuščanje srčne mišice. Ampak tako redko, da se nima smisla obremenjevati. Kot pravi zgoraj, vsak dan, ko se usedeš v avto, tvegaš bolj kot pri cepljenju.

MAVRICAAAAA, 11.08.2021 ob 19:19

v EU je umrlo uradno (neuradno 20krat več) 15.000 ljudi in 850.000 je iznakaženih, v ZDA je uradno umrlo 50.000 ljudi 1.080.000 je iznakaženih….kaj ti še manjka kakšen podatek, da bi se cepil???

kar izvoli !

Ni res, vsaj v ZDA je uradno zabeleženih 6490 smrti po cepljenju! Cepljenih pa je bilo 346 milijonov ljudi. Podatki https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/adverse-events.html. Ne vem kaj pa misliš s tem, ko praviš, da je milijon iznakaženih. Link kake uradne ustanove oz. agencije za to številko?

Pa saj vidiš da blefam in si sproti izmišljujem. Ti bedak se pa prerekaš z mano. Jaz na sociali serjem in zapravljam tvoj čas, ki je dragocenejši od mojega, tega ne vidiš?

bobi palčka426, 11.08.2021 ob 14:15

Jaz očitno res živim v nekem vzporednem svetu.

Ne poznam nikogar, ki bi v tem letu in pol zbolel za korono.

In ne poznam nikogar, ni ki imel zaradi cepljenja težave (tz izjemo boleče roke)

bobi palčka, očitno živiš pod kamnom.

Pri nas v službi je 3/4 ljudi zbolelo za Covidom!! Tako, da jih poznam kar precej. Nekaj tudi tistih, ki so imeli težave po cepljenju, ampak nič resnejšega, na srečo (razen vročine naslednji dan in boleče roke).

Mi je pa marsikdo od znancev in sodelavcev pravil o primerih, ko so imeli ljudje precej hude probleme, od kolapsa naprej, potem pa v bolnico, nekateri v komi…

krena831, 11.08.2021 ob 19:04

Ja, in smrtnost za covidom je npr. za starostno skupino 45 -54 let , moški,  v slo cca 27 na 100 000, torej 14x več kot VITT…

Na strani NIJZ je podatek, da je v starosti od 45-54 let na 100.000 prebivalcev s potrjeno okužbo (ne nujno zaradi covida! so bili tudi rajavi bolniki v terminal I fazi vmes) umrlo 9 oseb, od tega 3 ženske. Če upoštevamo, da gre v veliki večini v tej starostni skupini za osebe z več kroničnimi obolenji, med tem ko se VITT pojavi pri popolnoma zdravih osebah, pretežno ženskah, št so pa tam tam, mora biti pa odločitev že bolj premišljena. Če gledamo mlajše, torej pod 45 let, pa se računica nekako ne izide, če nisi ravno debel ali hud kronični bolnik oz oseba s pomanjkljivi delovanjem imunskega sistema.

čombe, 11.08.2021 ob 19:05

Ok, torej če je bilo v Sloveniji cepljenih z vsaj enim odmerkov nekaj čez 900 tisoč ljudi, to pomeni da jih je zaradi cepljenja dobilo hudo reakcijo (strdki, …)  okrog 20? Zanimivo, da se ravno za teh 20 dobi množica komentatorjev na tem forumu, kako poznajo sosedo/sodelavko/sorodnico, ki je umrla zaradi cepljenja (v bistvu manj kot 20, ker ne umrejo vsi cepljeni, ki dobijo hudo reakcijo).

VITT je samo eden od resnih zapletov po cepljenju. Teh je 1/55.000 (od tega jih 25-50% umre), imaš pa še druge vrste strdkov, ki povzročijo pljučno embolijo npr, infarkt, ipd, potem je resen stranski učinek, z veliko možnostjo fatalnega izida še kapilarno popuščanje in pa vnetje srčne mišice. To so vse uradno potrjeni stranski učinki različnih cepiv. Seveda so tako resni zapleti redki, prav pa je, da se o njih na glas govori in da se ne vztraja, da je npr AZ varna za ženske, mlajše od 30 let, če pa statistika govori drugače. V vsej vnemi, da bi se pocepilo čimveč je število prebivalstva, se tudi pozabi glasno povedati, da se statistično primerjajo neprimerljivi podatki (npr koliko oseb v določeni starostni skupini umre s covidom (čeprav ne nujno zaradi njega), primerjajo s številom, ki jih umre zaradi VITT po cepljenju, pri čemer ne primerjajo zdravstveno stanje teh oseb, npr. da so s covidom večinoma v tej starostni skupini umrle že prej hudo bolne osebe, po cepljenju pa popolnoma zdrave). To mi zelo smrdi.

Pa sem sicer ZA cepljenje za ogrožene skupine (ker absolutno pretehtajo koristi cepljenja), nikakor pa nisem za cepljenje za vsako ceno, tudi zdravih, mladih, celo otrok, kjer je korist cepljenja zelo vprašljiva, kar ugotavlja tudi vse več strokovnjakov. Zlasti ob dejstvu, da cepljenje NE ZAUSTAVI širjenja bolezni.

matej261, 11.08.2021 ob 14:18

Premišljen, 11.08.2021 ob 13:49

Evo. Zjutraj zvedel, da je krajana po cepljenju tako zvilo, da se sploh ne ve kaj bo z njim. Jaz pa sem se v tem tednu želel cepit in zdaj sem si za vedno premislil, da se cepil ne bom nikoli. Torej, želim povedati, da naj folk dobro premisli, preden nastavi roko, ker tega je čedalje več po cepljenju.

Tudi sam sem po dolgem času zbral pogum in se prijavil na cepljenje.

Pa ne grem, saj je sosedo pol ure po cepljenju povozil avto in leži v bolnici vsa polomljena…. Da bi tudi jaz zato riskiral, mi več niti na misel ne pride!

Dobra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close