Zadnji moment sem si premislil
Evo. Zjutraj zvedel, da je krajana po cepljenju tako zvilo, da se sploh ne ve kaj bo z njim. Jaz pa sem se v tem tednu želel cepit in zdaj sem si za vedno premislil, da se cepil ne bom nikoli. Torej, želim povedati, da naj folk dobro premisli, preden nastavi roko, ker tega je čedalje več po cepljenju.
Koliko pa je tega? V Sloveniji je vsaj en odmerek dobilo že več kot 900 tisoč ljudi. Po svetu na stotine milijonov.
Jaz mislim, da je ravno obratno kot se ti zdi. Ja, so možnosti ena na milijon, da imaš hujše zaplete. Ampak še to je dosti manj kot možnost nesreče, ko se vsak dan zjutraj usedeš v avto.
kako to, 11.08.2021 ob 13:52
Jaz sicer nisem cepljena, ampak s to antipropagando pa tudi ni treba pretiravati.
“Vedno več je tega”? aja, kje pa točno
Tega je čedalje več v krogu znancev. Kapi, slabo počutje že mesec dni odkar so se cepili, zastajanje vode v telesu… Če si nekateri za tiskate oči, še ne pomeni, da to ni res.
Tisti, ki beremo tudi tuje strani, imamo boljši uvid v situacijo. Verjemi. V sosednji državi regijski zdravstveni zavodi sprašujejo centralno upravo, kako naj ravnajo, ker strmo naraščajo zahtevki za nadomestilo zaradi posledic cepiva. Centralna uprava odgovarja, da naj v nobenem primeru ne odgovarjajo na zahtevke oziroma naj zavlačujejo, dokler ne bo ministrstvo za zdravje pripravilo skupnega odgovora. Gre za realne interne dokumente, najdeš tudi na spletu. Tega je res veliko, vendar se pometa pod preprogo.
Novinarji imajo strašno radi dobre drame in tragedije in vedno se najdejo taki, ki niso pod taktirko vlade. Če bi bilo vse to o veliko stranskih učinkov res – bi že zdavnaj brali o tem. Gledali kupe oddaj, intervjujev, ipd.
Avtor – ko ravno omenjaš kredibilnost npr Novic (kar je res) – zakaj bi pa tebi verjeli?
Si kaj bolj kredibilen?
Premišljen, 11.08.2021 ob 13:49
Evo. Zjutraj zvedel, da je krajana po cepljenju tako zvilo, da se sploh ne ve kaj bo z njim. Jaz pa sem se v tem tednu želel cepit in zdaj sem si za vedno premislil, da se cepil ne bom nikoli. Torej, želim povedati, da naj folk dobro premisli, preden nastavi roko, ker tega je čedalje več po cepljenju.
Tudi sam sem po dolgem času zbral pogum in se prijavil na cepljenje.
Pa ne grem, saj je sosedo pol ure po cepljenju povozil avto in leži v bolnici vsa polomljena…. Da bi tudi jaz zato riskiral, mi več niti na misel ne pride!
rok-1, 11.08.2021 ob 14:15
Novinarji imajo strašno radi dobre drame in tragedije in vedno se najdejo taki, ki niso pod taktirko vlade. Če bi bilo vse to o veliko stranskih učinkov res – bi že zdavnaj brali o tem. Gledali kupe oddaj, intervjujev, ipd.
Avtor – ko ravno omenjaš kredibilnost npr Novic (kar je res) – zakaj bi pa tebi verjeli?
Si kaj bolj kredibilen?
Ti si že marsikdaj potrdil svojo naivnost. Očitno živiš v srečnem balončku.
Premišljen, 11.08.2021 ob 14:05
Tega je čedalje več v krogu znancev. Kapi, slabo počutje že mesec dni odkar so se cepili, zastajanje vode v telesu… Če si nekateri za tiskate oči, še ne pomeni, da to ni res.
Za vsakega tvojega znanca, ki mi ga pokažeš in ima težave, ki jih opisuješ, ti plačam 10.000 Eur. Če jih ne bo toliko kot govoriš mi ti plačaš 10.000 Eur
oort cloud, 11.08.2021 ob 13:54
Koliko pa je tega? V Sloveniji je vsaj en odmerek dobilo že več kot 900 tisoč ljudi. Po svetu na stotine milijonov.
Jaz mislim, da je ravno obratno kot se ti zdi. Ja, so možnosti ena na milijon, da imaš hujše zaplete. Ampak še to je dosti manj kot možnost nesreče, ko se vsak dan zjutraj usedeš v avto.
Ti pa malo pretiravaš v drugi stran. Hudih posledic po cepljenju nikakor ni 1/milijon. Tudi če že samo uradno potrjene smrti kot posledice cepljenja pogledaš, jih je bistveno več. Statistično je strdkov v možganskih venah po cepljenju 1:55.000, pri čemer je 25% primerov s smrtnim izidom (na začetku jih je bilo 50%, dokler se niso dogovorili o terapiji). Torej je že samo smrti zaradi možganskih strdkov 1:220.000, potem imaš še pljučne embolije, globoke venske tromboze, ki oboje lahko prav tako vodijo v smrt, pa miokarditis, ki je tudi dvomestni kratnik tvojega minimaliziranja in lahko tudi vodi v smrt, pri mladih pa lahko povzroči trajne posledice. A to ni hud stranski učinek zate? Pa z nevrološkimi posledicami, ki jim ne najdejo vzroka, tudi ni prav prijetno živeti in so za tistega, ki se spopada z njimi, hude posledice,…
Drži, da so HB taksni hudi zapleti relativno redki, ampak za tistemu, ki ga doletijo, pa uničijo življenje, zato je res potrebno individualno presoditi, kdo je toliko ogrožen od virusa, da lahko tvega (otroci in mladostniki prav gotovo niso).
se je oglasil ekspert za medije. a si že bil kdaj bližje rtv kot takrat, ko si se sprehajal po kolodvorski. nisi. nimaš pojma kako mediji delujejo in kaj pomeni zaukazan totalni medijski mrk oz blokada. nisem dejal, da se to dogaja na rtv, pač presodite sami. sem pa rtv jevec tko mimgrede, kar ti nikoli ne boš. danes imamo spet v gosteh janeza in še ene par političnih mandeljcev. vsak dan, vsak dan sem po studijih zaradi teh politikov. oglasil pa se je blesavec rok, ki živi zavit v vato in mu mamica pere gate. svašta.
Ti pa malo pretiravaš v drugi stran. Hudih posledic po cepljenju nikakor ni 1/milijon. Tudi če že samo uradno potrjene smrti kot posledice cepljenja pogledaš, jih je bistveno več. Statistično je strdkov v možganskih venah po cepljenju 1:55.000, pri čemer je 25% primerov s smrtnim izidom (na začetku jih je bilo 50%, dokler se niso dogovorili o terapiji). Torej je že samo smrti zaradi možganskih strdkov 1:220.000, potem imaš še pljučne embolije, globoke venske tromboze, ki oboje lahko prav tako vodijo v smrt, pa miokarditis, ki je tudi dvomestni kratnik tvojega minimaliziranja in lahko tudi vodi v smrt, pri mladih pa lahko povzroči trajne posledice. A to ni hud stranski učinek zate? Pa z nevrološkimi posledicami, ki jim ne najdejo vzroka, tudi ni prav prijetno živeti in so za tistega, ki se spopada z njimi, hude posledice,…
Drži, da so HB taksni hudi zapleti relativno redki, ampak za tistemu, ki ga doletijo, pa uničijo življenje, zato je res potrebno individualno presoditi, kdo je toliko ogrožen od virusa, da lahko tvega (otroci in mladostniki prav gotovo niso).
======
Linque za statistiko 1:55000 z možganskimi strdki?
Se sicer strinjam, da je vredno presoditi tveganje in nekdo, ki je nagnjen k strdkom (ali pa ima kakšne imunološke težave/bolezni), verjetno bolje, da se ne cepi. Je pa dejstvo, da je letos v prometu umrlo več ljudi kot zaradi cepljenja (hkrati precej manj, nekje 10x, kot zaradi korone). Tako da, ja, premislite o tveganju, ko greste v avto. S tem, da cepiš se enkrat, v avto pa greš vsak dan in vsakič je nezanemarljiva verjetnost, da umreš.
Smo pokopali v roku dveh mesecev od kar so se cepile,ne seri pa vse stare pod 50 tko da ne ne bom se in moji tudi ne smo zdravi in nameravamo ostati za tisti smrkelj bomo pa robce uporabili pa se to mladi sportnik so ga nasrali se je sel cepit in je v enemu mesecu raka fasal tko da prevec zgodb ,nasi pa vsi z fiziolosko cepljeni iz prve roke povem
fsghjty, 11.08.2021 ob 16:43
Vsi poznate toliko sosed, sorodnikov, znancev, ki so po cepljenju nenadoma umrli, da bi se to moralo poznati na statistiki prebivalstva (presežne smrti). Se mi zdi bolj verjetno, da kotalite buče.
Ne, bedak. Ni ravno govora o smrti zaradi cepljenja, ampak o stranskih učinkih le tega. Vam cepcem se že pozna drek na možganih. Najbrž je to tudi stranski učinek ??
hopla konopla, 11.08.2021 ob 16:15
======
Linque za statistiko 1:55000 z možganskimi strdki?
Se sicer strinjam, da je vredno presoditi tveganje in nekdo, ki je nagnjen k strdkom (ali pa ima kakšne imunološke težave/bolezni), verjetno bolje, da se ne cepi. Je pa dejstvo, da je letos v prometu umrlo več ljudi kot zaradi cepljenja (hkrati precej manj, nekje 10x, kot zaradi korone). Tako da, ja, premislite o tveganju, ko greste v avto. S tem, da cepiš se enkrat, v avto pa greš vsak dan in vsakič je nezanemarljiva verjetnost, da umreš.
Lepim link. Pogostnost je odvisna od starosti. Za mlajše od 50 let je celo 3.1 na 100.000. Imaš v članku tabelo. Gre sicer za AstroZeneci, sem pa našla tudi raziskavo, da so strdki enako pogosti pri mrna cepivih. Poiščem in prilepim še tisto.
Karel veliki, 11.08.2021 ob 16:49
Ne, bedak. Ni ravno govora o smrti zaradi cepljenja, ampak o stranskih učinkih le tega. Vam cepcem se že pozna drek na možganih. Najbrž je to tudi stranski učinek ??
Znaš brati? Zgoraj je eden od bučarjev napisal, da so pokopali dve sosedi. Bednik nedonošeni.
Pogostnost krvnih strdkov, 11.08.2021 ob 16:51
Lepim link. Pogostnost je odvisna od starosti. Za mlajše od 50 let je celo 3.1 na 100.000. Imaš v članku tabelo. Gre sicer za AstroZeneci, sem pa našla tudi raziskavo, da so strdki enako pogosti pri mrna cepivih. Poiščem in prilepim še tisto.
Sem našla še podatke po državah. Ponekod je bila pogostnost celo 1:26.000 (samo za VITT, torej strdke v možganskih venah, embolije in globoke venske tromboze niso stete zraven). Odvisno od angažiranosti države očitno).
Forum je zaprt za komentiranje.