zadah
že od nekdaj dam kar precej na ustno higieno.kaj vem, tako sem se navadla, da si zobe umivam precej temeljito, ščetkam si še jezik, pa ustno vodico grgram, čez dan včasih uporabim tudi nitko, redno hodim k zobarju…. ker bi rada obdržala zdrave zobe dokler bo šlo. fant moj je pa čisto nasprotje. on zobe na hitrco podrgne, jezik ima čist bel, pri zobarju ni bil že pet let in zanj neče niti slišat. zgleda, da ima glede tega bolj slabe navade. pa sem ga poskušala lepo na tiho bolj navdušiti s kao svoji zgledom in pravi, da nisem čist normalna s temi svojimi zobmi in da pretiravam. u glavnem, težava je v tem, da ima včasih tak zadah, da se nočem lupčkat z njim (pa nisva kadilca, ker pravjo, da s kadilcem se je grozn lupčkat). pa ne samo to, tudi zavoha se ga meter naokoli. še posebej mi je nerodn, ko sva v kaki družbi. pa sem se poskušala pogovorit z njim, ker zgleda, da on misli, da je vse okej. včasih si potem temeljiteje umije zobe, ampak čez dva dni je spet isto.
ali mislite, da res pretiravam? sam včasih mi je, ko se lupčkam z njim tako, kot bi se lupčkala z enim starim dedom…
kako naj mu na lep način dopovem, da je ustna higiena zelo pomembna??? imate kak nasvet ali lastno izkušnjo?
lp
hmm..glede zadaha-mogoce bi bilo bolje,ce bi mu poizkusila sem in tja vtihotapiti vsaj kaksne osvezilne bonbone ali zvecilne gumije? Pac tako,da jih imas in vzames sama kaksnega,pa se njemu ponudis?
Drugace pa je po moje itak tezko nekoga navaditi na boljso higieno..
Samo ce ni druge,pa mu razlozi,da te moti,ker ima zadah in da bi rada,da ga odpravi?
(sicer pa zadah pri drugih tudi mene moti in imam vedno zvecilne s seboj,ali tic tac.)..pa tudi za zobe skrbim tako kot ti,ceprav to ne le zaradi zadaha,temvec tudi zato,ker sovrazim obiske pri zdravniku-(ceprav se pac spravim na vsakih 7 ali 8mesecev na kontrolo),in nocem imeti tezav,da bi mi bilo treba popravljati)
Forum je zaprt za komentiranje.