začaran krog
Trenutno sem brez službe in brez stanovanja.
In ko se prijavim na kakšno delavno mesto, mi vsak reče, da brez stanovanja pa pri njih ne.
Zato se odpravim najet kakšno stanovanje, pa rečejo,da brez službe pa že ne.
In grem spet na razgovor za službo in mi spet rečejo, da brez stanovanja me ne vzamejo.
Zato spet hočem na vsk način najeti eno poceni majhno stanovanje, pa spet rečejo, da ne, ker ga brez službe ne bom mogel plačevati.
In se spet…
Pa spet…
Skratka začaran krog.
Kako bi vi rešili takšno situacijo?
Prosim odgovarjajte samo resni!
hvala za predloge
V kateri službi pa te to vprašajo? Še nisem slišala…
A zdaj pa živiš pod mostom? No, verjetno hodiš na razgovore za službo daleč od doma in si pri starših ali kaj takega.
Na razgovoru se mirno zlaži, da zaenkrat stanuješ pri fantu (ali pri sorodnikih) in da daješ pač stalni naslov za resen kontakt. Ali pa rečeš, da imaš študentsko varianto in stanujete še z dvema puncama skupaj in nimaš tam prijavljenega naslova.
Kaj jih pa briga, saj je to tvoja zasebna stvar! A se česa bojijo? Saj se nismo rodili s hiško na hrbtu, hudirja, in mnogi moramo plačevat kredite, najemnino… – mi, ne pa služba.
Brez težav pa si lahko najameš stanovanje ali za zdaj samo sobo po študentsko, bogpomagaj, lahko tudi za krajši čas, dokler se ti zadeve ne uredijo.
Ne vprašajo te ne, vendar se tega ne da skriti, če pa prideš potem v službo ves pomečkan. Nimam nobenega prostora, lansko zimo sem celo zimo preživel na prostem, spal sem zelo malo samo nekaj ur na noč in sicer tako, da sem izmenično hodil in spal, da sem tako ohranil temperaturo.
Veste, če živiš sam in nimaš službe in nobenega prijatelja je skoraj nemogoče priti do stanovanja, saj imajo še tisti s službo pri tem težave.
Ups, vzamem precej nazaj – iz prvega posta ni bilo razvidno, da je tako hudo. Mogoče pa tole niti ni pravi forum.
Jaz bi v taki situaciji, kakorkoli že zaideš vanjo, poskrbela, da bi na razgovor (ne samo za službo – tudi za stanovanje) prišla urejena in se taka vprašanja ne bi ponujala. Žal ne poznam ustanov, kot so centri za socialno delo, zavetišča itd., kjer bi dobil osnovne potrebščine, konkretno – toplo vodo in likalnik, ali vsaj napotke, kako in kje do tega priti. To najbrž poznaš sam bolje. Če pa ne, bi veljalo povprašati na moderiranem forumu Življenjska asistenca, gotovo imajo podatke. Zares srečno želim!
Forum je zaprt za komentiranje.