Žabji kraki
Ko sem kot majhna deklica zivela v Biljah pri Vipavi,je oce redno lovil “urhe”;to so bili pravi nocni pohodi mladih fantov.Jaz sem drzala vreco.
Jesti jih pa nisem hotela. Sele veliko let kasneje sem prvic v vaski gostilni
pokusila in moram reci,da ni slabo-podobno pohanemu piscancu.Vsaj meni se je tako zdelo. Sama jih pa se nisem nikoli naredila:)) Lp Babi
Hoj, Babi, si me spomnila na dogodek izpred mnogih let. Pri nas doma smo namreč pogostokrat jedli žabje krake – enkrat s peteršiljem in česnom z vinsko omako, drugič ocvrte. Ampak ena od mojih tet je že samo ob omembi krakov s skrčenim želodcem tekla proti stranišču.
Nekoč jo je mama povabila na kosilo in pojadikovala, da je pa tokrat pri paniranju piščanca imela prav zares smolo, ker se ji je meso tako nadrobilo. Seveda pa srčno upa, da bo vsaj okusno. No, teta je s slastjo zmazala kar precej kosov tega malega piščanca in ga ves čas hvalila, kako da je izvrsten.
Kasneje ji je mama seveda povedala, kaj je jedla, ampak teta se ni dala – preživela je sicer edini žabji obrok, toda kasneje ji niti na misel ni prišlo, da bi jih še kdaj poskusila.
Sploh pa ne dvomim, da bi ravno ti – če bi se jih seveda lotila – te žabje okončine pripravila tako, da bi jih še angelčki jedli :)))
lp
Modra
H Y ETA
TEGA RECEPTA , NI V NOBENI KNJIGI , je iz prakse .
Recept je enak ,za krake in lignje ,katere imam najraje , dostavijo pa
mi jih primorci , po tel. naročilu .
PREPROSTO :
zmržnjene , daj v večjo skodelo , prelij z vročo vodo , da se na hitro
odtalijo , (5-10 minut) , odlij vodo in začini :
-vegeta , čili , rdeča paprika v prahu , kari (curry) , česen v prahu ,
lahko tudi malo mlete kumine in kot pika na I-olupljene drobne šalotke.
To premešaj ,naj počiva 30 minut , na segreto olje – v višji posodi ,
popeči , odcedlino pa uporabi za zalivanje , s tem mislim , da ne vsuješ
iz skodele ampak jih polagaš -ročno enega …..
tako ti ostane omaka v skodeli . Peci na zmerni temperaturi , ko zaliješ
z omenjenim , si še lahko privoščiš zalivanja tudi z vinom ali pivom ,
NAMREČ – to se duši ,ne peče .
Začimbe doziraj zmerno , oz. po okusu
L . P . OGI
Forum je zaprt za komentiranje.