za ženske (in moške) čez 40
Zanima me, kdaj se ženska začne “ohlajati” v postelji – ali so za to vzrok otroci ali leta. Imava jih nekaj čez 40 (let namreč) in žena čez dan ves čas nekaj brklja, če se ji nežno približam, najde izgovor, zvečer pa “pade dol!” In še kadar imava kaj v postelji je to vedno enako… Tudi pogovoriti se ne moreva, ker čisto popeni in pravi da je vse v redu…
Veš pri nama pa je obratno. Jaz sem tista, ki bi rada malo več nežnosti in mi ni dovolj , da sva v postelji dejavna samo enkrat na mesec. Pa tudi kadar do sexa pride je vedno eno in isto jaz spodaj in on zgoraj. Pa vse na hitro kot po tekočem traku. Predigre skoraj več ne pozna in meni, da je za te stvari škoda časa. Sprva mi je bilo hudo, ker me je zavračal , sedaj pa sem se nekako kar sprijaznila. Čista resnica pa je, da naju skupaj držita samo še otroka. Dala sem mu tudi že vedeti, da če se ne bo kaj spremenilo v najinem razmerju, da mu bom nekoč nabila rogove, da skozi vrata ne bo mogel. Kajti mislim, da si v tem kratkem življenju še kaj zaslužim, ne pa da čepim doma in čakam kot “nuna”.
Boštjan, ko boš razumel, da seks ni samo tiste pol ure v postelji (in to po možnosti vedno zvečer, ko je človeku res še samo za past mrtev); ko ti bo jasno, da je “nežno približevanje” lahko podobno tušu z ledeno vodo, če se zgodi v trenutku, ko ima čebula v loncu željo, da bi se prismodila, v spalnici čaka kup nezlikanega perila, hčerka pa ne razume matematične naloge… No, ko boš te lekcije osvojil, si na dobri poti.
Potem pa prečekiraj še vse ostalo: kakšno je finančno stanje (ali je treba 3X obrniti vsak tolar), kakšne so bivalne razmere, pa odnosi s sorodstvom, pa tvoja urejenost…
Veš, hudo me moti, ko pogosto slišim moško mnenje, da ženske manipuliramo s seksom, da ga uporabljamo za “vzgojno orodje” itd… Ne rečem, da se ne najde tudi kaka taka. Kolikor tu berem mnenja, je tudi med ženskami najti vse sorte. Ampak večinoma pa gre preprosto za to, da smo ženske pač bolj obremenjene z nekim kompliciranjem, razmišljanjem… Mene npr. lahko popoldanski prepir z mamo zasleduje še pozno v noč, večer imam pa itak pokvarjen.
Kakega pametnega nasveta ti, žal, ne bi mogla dati. Pri nama še kar nekako funkcionira, ker sem se naučila “odmisliti” napetosti in utrujenost. Enostavno si mislim, zakaj neki bi se odpovedala lepim trenutkom, če pa zaradi tega problemi ne bojo nič manjši. Tašča bo še vedno enako tečna in srajce še vedno enako zmečkane.
Ja, mogoče tole: poskusi zvečer, ko žena “pade dol” ne navalit ko lačen na beli kruh, ampak samo ponudi ramo za se naslonit. Naprej gre dostikrat samo od sebe…
Boštjan, napačno si zastavil vprašanje – mimogrede, po 40. ženska s pravim moškim doživlja pravi seks – , kaj je s tvojo, pa je lahko sto razlogov. Nekaj od teh so ti našteli že drugi.
Naj jih naštejem samo nekaj iz naše generacije: če je versko vzgojena je lahko vzrok tukaj – seks je namenjen novemu življenju, najbrž otrok ne bosta imela več, občutek da je to nekaj grdega, lahko ima težave z zdravjem, lahko ni zadovoljna s svojim izgledom – preveč kil, je preobremenjena s skrbmi, je spoznala da nisi ravno moški njenega življenja in sanja o drugem, (lahko namišljenem), bi rada izpolnila spolne fantazije a je preveč zaprta da bi jih zaupala tebi.
Kaj lahko narediš ti? Posvečaj ji nežno pozornost ne da bi pričakoval seks, kakšno romantično vzdušje, daj ji vedeti da ti veliko pomeni, poskrbi za svoj izgled in ustrezno higieno, bodi gentelman, večkrat ji povej kaj lepega. Tako nekako, kot da jo na novo osvajaš. Ne pozabi, ženske rabimo potrditev.
Ta leta nimajo s tem nič.
Vsak dan lahko vse opereš, skuhaš, zlikaš, posesaš, obrišeš prah in ne vem kaj še vse, pa ne bo nič drugače.
Zato, ker je njej dobro tako, kot je sedaj. Ker popeni, ko samo omeniš, da je kaj narobe.
Moj nasvet, dobi žensko, ki se bo zanimala zate, ki se bo razveselila tvojega klica, ki bo uživala v tvojih poljubih, ki se bo zanimala zate, kako si, kaj občutiš, kaj želiš, ki se bo ljubila s tabo in imela hkrati ravno tako pospravljeno stanovanje. In potem se boš odločal, kako naprej.
Vse ne bo enostavno, tu me bodo spljuvali, tebe pa, če boš varal še bolj.
Pa kaj.
In začni malo razmišljat o sebi. Kdo si, kaj si in kakšno življenje si zaslužiš. Če bi tak post napisala ženska bi bili odgovori: pusti ga, zaslužiš boljšega.
Ker si ga napisal ti, kot moški, so odgovori čisto drugačni.
Znova osvojiti istega (kot je svetovala aneja), ali na novo osvojiti novega (kot svetuje afna)… to je večno vprašanje. Sama se bolj nagibam k prvi možnosti, ker pri že preizkušenem modelu točno veš, kaj boš dobil (in če je dolga leta delovalo, že ni tako zanič), z novim se pa lahko grdo nasankaš, ko zbledi prva strast.
Kako pa kaj drugače preživljata skupaj prosti čas. Midva ga sedaj, ko sva stara 40 veliko bolj aktivno, ker je en otrok že na faksu, drugi pa končuje srednjo šolo. Mlada sva se poročila (takoj po srednji šoli), imela zgodaj otroke, sedaj pa je prišel čas za naju. 1x na teden hodiva skupaj na rekreacijo, on hodi še enkrat sam, v petek zvečer greva ven k prijateljem ali v kino ali pa oni pridejo k nama, v soboto ponavadi lenuhariva pred televizijo, obvezno greva čez vikend na izlet in seveda obvezno kofetkava vsak dan po kosilu. Ti trenutki so najini, brez otrok in ker imava toliko skupnih trenutkov, je potem tudi v postelji prijetno in to večkrat na teden. Ženske smo pač bitja, pri katerih predigra ni povezana samo s spolnostjo, pač pa tudi s pomočjo pri gospodinjskih delih in pozornostjo partnerja čez dan.
Mimogrede, ali jo npr. kdaj pokličeš čez dan? Moj mene vsak dan, včasih zato, da me vpraša kaj nujnega, včasih zato, da mi pove kaj trapastega, skratka da mi vedeti, da mu je do mene še kako drugače, kot v postelji.
Razmišljaj o vzdrževanju strasti, ki razbije enoličnost, pa tudi primerna odprtost za nove ideje pri obeh partnerjih, morda sta preveč skupaj in si želita bolj mirno življenje, če nekoga malo pogrešaš je lahko precej bolje… obuditi željo po drugi osebi je dosti težko in večinoma smo ljudje malo lenuščki in se nam ne ljubi…morda ni potešena in se ji ne da, tudi ženska potrebuje veliko energije da se umiri če ne doseže viška, pojavi se lahko odpor sploh začeti s seksom, še posebej če se vedno na enak način približaš…morda ima kake zdravstvene težave, predsodke…to sam najbolje veš. Če si prenapet ti tudi najprej ne paše, potem ko pa te partner pravilno podreza, pa tudi če se braniš, se najprej malo potem pa vedno manj, ko popustiš pa je fantastično…to je lahko zelo pogost vzrok. Pogovarjajta se, daj ji občutek da ni samo gospodinja..bla..bla, ampak tudi poželenja vredna ženska…
Forum je zaprt za komentiranje.