Za zaskrbljene….
ženske, ki se sekirate kakšne boste izgledale v kopalkah, celulit, špehec in podobno. Že 2 tedna opazujem ženske na plaži in moram vam rečt, da so zelooooo redke, ki imajo idealno postavo in to brez celulita. Pa še te so zelo mlade. Kar vidiš je; čisto normalne ženske, z običajnimi “napakami”.
Tisti ideali, s katerimi nas bombardirajo v revijah in filmih dejansko NE obstajajo v normalnem življenju!!!!!
Zato ženske, imejte se rade take kot ste in čimbolj sproščeno v kopalke!
Uživajte v poletju in sončku. :-))))
Tud sama sem med tistimi, ki se ful sekiramo ker naše postave niso takšne kot jih imajo dekleta z naslovnic.
Za mano sta dva poroda, sicer imam tri kilograme več kot prej, pa vem da tudi če te tri kilograme shujšam moja postav nikoli več ne bo takšna kot prej. Dobro imam srečo da nisem dobila strij, ampak celulit je pa obvezen. Sam tako je, moja sestra je še najstnica, pa ima kljub popolni postavi celulit. In zadnjič sem bila na pošti pa vidim punco nekje sedemnajst let staro z nizkimi oprijetimi hlačami, in kratko majčko vmes pa je ven gledal en ogromen trebuh(ne ni bila noseča). Potem še malce pogledam okoli sebe in podobne stvari. Mlade punce ali z trebuščki, ali s celulitom, debelimi stegni ali pa ogronmnimi zadnjicami. Pol pa se jst po dveh porodih sekiram?!!! Kakšne bodo šele one ko bodo imele dva poroda za sabo. Jst v hlačah tud fajn zgledam pa kaj! Zato se sedaj ne sekiram preveč. Poleti se dejansko vidi kako v resnici zgledamo. Torej lahko najdemo težave tudi na puncah ki imajo drugače popolne postave. Ker pač sedaj pokažejo več kože. Sam vem pa tudi to da me vidimo celulit pa trebuščke itd. Vprašajte kakšnega moškega ko bo šla kakšna v minici mimo ej a si vidu ta celulit? Te bo pa blesavo pogledu in rekel kakšen celulit nisem vidu.
Moški pogledajo naprej joške, potem rit, pol barvo las potem morda tudi obraz za kakšen celulit nimajo časa.
Pa kaj če imam celulit pa malce trebuha, pa bolj zalita stegna ni nimam več napeto rit. Takšna sem! Drugačna ne bom nikoli več (razen morda oblinejša) Če komu ne pašem me naj pa ne gleda!
Dobro nisem tako pogumna vedno tud iz mene udari premalo samozavesti, sam pol pa vidim najstnice ali pa ženske ki nimajo otrok pa se pomirim. Prej sem imela tudi jst popolno postavo brez celulita, brez trebuščka in zalitih stegen. Sam otroci so trejali svoj davek.
Nisem si glih všeč, bi marsikaj spremenila, sam sprijaznila sem se s tem da takšna pač sem in nikoli več ne bom imela popolne postave. Imam pa zato dva prekrasna otroka. Večina žensk ki rodijo niti shujša ne nazaj pol se bom pa jst sekirala.
Pa še to tudi ko sem imela popolno postavo nisem bila zadovoljna s sabo. Tiste ki so so redke.
Zato se jst ne sekiram ko oblečem kopalke, me pa nej ne gledajo. Ponavadi sem zgoraj brez pa v tangicah, pa pol ko si zagorel se celulit ne vidi tako zelo, pa sem sigurna da ne gledajo glih mojega celulita. Lani je prišel prijatelj zraven na morje pa ni niti pod razno opazil celulita(ni mel časa) ker je nonstop v vodo hodil se hladit (haha) .
Lp nija
jaz sem se tolk zasekirala,da sem ze vsaj 5 mesecev na intenzivni telovadbi – telovadim celo leto,vendar pred poletjem se bolj intenzivno,redno se mazem z anticelulitnimi kremcami in pazim kaj jem – bolj samozavestna sem in mi ne bo prav nic nerodno v kopalkice pa hop na plazo..Za to,da se dobro pocutis v sebi moras tudi kaj postoriti – meni tudi ni bilo ravno lustno svicat po skoraj eno uro na steperju,medtem ko so kolegice uzivale ob sadni kupi v slascicarni.Se pa splaca malo stvarem odrect,ker si potem bolj zadovoljen sam s sabo ko nastopi tvoj cas – ko je treba skociti v kopalke.Veliko srece !
Imam 10 kg vec od “idealne” teze in se ne sekiram cisto nic. Koncno sem prodobila samozavest, ki je nikoli nisem imela.
Prejsnja leta sem se vsako pomlad lotila kaksne diete, pa telovadbe, anti-celultinih krem itd. Tudi ko sem se znebila odvecnih kg in prisla na svojo “idealno” tezo, nisem bila zadovoljna s sabo. Se zmeraj sem imela celulit, se zmeraj sem imela strije na stegnih in joskih…
Potem sem pred nekaj casa tukaj gor zasledila post z naslovom Zenski manifest in koncno sem spoznala resnico: nihce ni popoln in vse tiste manekenke, ki jih videvamo v reklamah in revijah, so ze na robu normalnosti.
Koncno… vzljubila sem svojo telo, taksno kakrsno je! Z vsemi napakami vred.
Letos sem sla prvic v zivljenju na plazo, brez da bi se sekirala, ce me kdo gleda in vidi moj celulit (ki ga je ziher vsaj malo vec kot lani), moj zaobljen trebuh in rit. Kljub temu, da imam vec kilaze kot prejsnja leta, se letos pocutim veeeeliko bolje. Prvic sem bila na plazi popolnoma sproscena.. Ne vem, no… ne znam vam opisati obcutka.
Nija… kar se najstnic, ki jim speh gleda ven… Ok, tudi jaz, ko sem prvic videla to, sem pomislila, da ne zgledajo ful lepo. Samo potem, ko sem bolje pomislila, morajo biti zelo samozaveste, da si upajo iti take v javnost – in to zelo cenim. Sploh se ne menijo za druge in za njihova mnenja… kar je po mojem obcudovanja vredno.
Se strinjam z Nijo… če komu nisem všeč,naj me pač ne gleda. in enkrat sem se pogovarjala s kolegico, pa je prišla ena mlada punca, stara ok. 15let, z ogromnim trebuhom,mini majčko in nizkim pasom. pa je rekla kolegica, kok to grdo zgleda. jst sm jo pa vprašala za koga grdo zgleda – za njo al za to punco? pa ji je blo jasn kam sem merila. in jst tut cenim to samozavest. tko bi morale vse ženske delat – naj hodijo po mestu kakor njim paše, ne kakor paše drugim. same živimo svoje življenje. tko da, lepo v kopalke in na plažo – SAMOZAVESTNO tko da bo vse odpihnl in ne bodo komentiral vašega celulita al pa trebuha, premajhnih/prevelkih/povešenih jošk, ampak vam bodo fouš ker ste tko samozavestne in bojo čist zeleni :))
no ja jest tega vsega res nisem bral, samo replika na prvo sporocilo…
…da ne obstajajo zenske z idealno postavo??? hmm kaj pa v bistvu je idealna postava????
Ce mislis da je to recimo atletska postava (brez odvecne mascobe in celulita) to sigurno obstaja.
Poznam kar par damic ki so cez 30 in mislim da bi jim marsikatera zenska zavidala postavo, samo njihov nacin zivljenja jim to omogoca (vsak dan fitnes, paziti kaj jesti (kak fast food itak da odpade) in pa seveda veliko gibanja) zdaj me boste nekatere sigurno napdle, da nimate casa za fitnes in podobno…. hja pol se pa ne pritozevat nad svojo postavo!!
Ce nekdo koce kaj spremeniti na sebi bo za to tudi kaj storil (govorim iz lastnih izkusenj, ker sem shujsal ze 15kg in mi manjka se par kg do idealne postave in delam vsak dan na tem!!!)
SomeOne
-Pa sej ti pravim da so redke! Od vseh žensk, ki jih poznaš je “idealnih ” samo par (2) damic.
-Tukilele se ni nobena pritoževala
– ko imaš familijo + delo je bolj malo časa za skakanje po fitnesih vsak dan
temveč samo občasno!
– shujšaš pa lahko tudi brez telovadbe. Me ženske pa imamo več maščob in manj mišic kot moški, zato tudi celulit!!!
Aja, pa še rodili ne boste nikoli! 🙂
Jaz se nad svojo postavo ne morem pritoževat, je skoraj idelana … sem suha visoka, lahko jem koliko hočem, sem rodila in sem praktično po dveh meseih bila enaka kot prej. Ampak da vam povem, zaradi postave se res ne rabim sekirat, SE PA ZARADI ČESA DRUGEGA!!! Tako da, če se hočeš sekirat vedno najdeš kakšen vzrok!!
Imejte se fajn in uživajte!!!!!!!!!
Draga moja! Poanta je, da ste ženske dosti bolj obremenjene s svojim videzom, kot bi bilonormalno, medtem ko moški marsikdaj spregleda vaše “namišljene” pomanjkljivosti. In tako pridemo do situacije, ko se ženska požre zaradi viška treh (ne tridesetih) kilogramov, moškemu se pa ona vseeno zdi dobra … Ko pa govoriš o letih 26 in več, se zavedaj da tudi moški z leti spreminja svoje kriterije in vsekakor tudi svoj videz (s pomočjo lenobe, piva, in še česa). Drugače pa na plažah vidiš dosti dobrih žensk “26 in več”, celo vedno več dobro ohranjenih “starih mam” pri 40-ih in 50-ih letih se sprehaja okoli in ti buri domišljijo. Mislim da je to zasluga drugačnega načina življenja, več gibanja, kozmetika in kaj vem kaj še. Če greš pa v kakšen fitnes, potem si ga pa naj… Toliko dobrih teleščkov (in to ne mladoletnih) na kupu, o la la.
Drugače pa se zavedaj da imajo vsake oči svojega malarja. Tudi s trideset kilogramskim viškom pri teži, jih bo veliko, ki mislijo da si poželjiva, stopilo v vrsto. Zatorej …
Forum je zaprt za komentiranje.