Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek za vse starše, ki uporabljate ventolin-pomoč prosim

za vse starše, ki uporabljate ventolin-pomoč prosim

Namreč situacija je naslednja. Hči naj bi imela astmo, ki pa ni tipična astma ampak ima napade samo kadar stakne virozo. Nima standardnih simptomov ampak samo hude napade kašlja. Ko ji dam ventolin se sicer stanje za nekaj časa izboljša tam za cirka eno uro, potem pa se ti napadi zopet ponovijo. Zdravnica mi je rekla, da lahko ventolin dobiva tudi vsako uro, vendar sem nekje zasledila, da ventolin slabo vpliva na srce. Do sedaj sem se ventolina izogibala če se je le dalo, vendar je imela danes ponoči tako hude napade, da nismo spali popolnoma nič. Zanima me na koliko časa daste vi ventoli, če so ti napadi res neznosni. Aja hči ima tri leta.

Moj sin (6 let) je imel napade, sicer ne hude, ampak enako ob virozah. Dokler nismo na bioresonanci ugotovili da ima alergijo na kravje mleko. Kar mleka ne uživa več (7 mesecev), teh težav ni več in ventolina ne rabimo več.

Tudi sama sem imela podobne napade astme ob virozah. najprej so mi predpisali ventolin, vendar kasneje zamenjali z berudualom – po ventolinu mi je namreč srce nenormalno hitro nabijalo, cela sem se tresla in kar slabo mi je bilo. Nikoli nisem imela vpihov pogosteje kot na 3 ure, pa so bili napadi zelo močni. Včasih tako, da sem komaj zdržala jutra, ko sem šla k zdravniku na inhalacije.

Pri nas smo 3 člani družine na ventolinu, k sreči ga potrebujemo res zelo občasno, ker imamo sicer druga zdravila. Če pa je kriza ga res lahko daješ zelo pogosto in prav gotovo naredi manj škode kot če pustiš da se otrok matra z dihanjem.
Kako pa ga jemlje? V nekaj letih kar se ubadamo z alergijami in astmo smo že večkrat dobili različna navodila.Na zadnji kontroli so nas poučili tako:
izdih, vpih ventolina v bučko, globok vdih in zadržanje sape za 10 sekund, izdih v bučko, ponovno vdih, in še enkrat izdih. Šele takrat bučko umakneš.
Tako naj bi bil učinek ventolina najboljši.
LP

Za kašelj pomagajo tudi razni sirupi (slezov naraven sirup) tako, da jaz ne bi pretiravala z Ventolinom. Se ga pa daje na 4 ure 2 vpiha izjemoma več, če ima težave z dihanjem. če se frekvenca dihanja poviša pa takoj k zdravniku.
Astma se poslabša ob virozah. Otrok ima ob poslabšanju naslednje znake:
bolečina v prsih, otežkočeno dihanje, kašelj…
Pri astmi je pomebna tudi zaščitna terapija (flixotide).
Ne vem, če ima tvoja hči astmo. Astma je ali pa je ni. Je pa res, da ni za take majhne otroke nobenih preiskav na voljo (ne vem kako je z NO preiskavo na Pediatrični oz. pri katerih letih otrokove starosti jo naredijo). Šele pri petih letih lahko otroku diagnosticirajo astmo.
Jaz bi peljala hči k pulmologu, da dorečejo kako postopat v vašem primeru, ker to dajanje Ventolina tja v tri dni ni dobro.

Tudi jaz uporabljam Ventolin in mi res odlično pomaga. Vedno ga naročim v preverjeni lekarni, tukaj: topsup24.com/buy-ventolin-inhaler-si.html, kjer imajo vedno kakovostne izdelke.

Kar se tiče vaše hčerke, razumem, kako težko je, ko napadi ne popuščajo. Glede na to, da je stara tri leta in ima netipične simptome astme, je še posebej pomembno, da natančno sledite navodilom zdravnice. Če je rekla, da lahko dajete Ventolin tudi vsako uro, to pomeni, da je trenutno stanje takšno, da to potrebuje. Ventolin sicer lahko občasno poveča srčni utrip, a pri pravilni uporabi in pod zdravniškim nadzorom koristi močno pretehtajo morebitna tveganja.

Moj nasvet bi bil, da redno spremljate njeno stanje in v primeru dvomov ali nadaljnjih težav znova kontaktirate zdravnico. Prav tako razmislite o pogovoru s pulmologom, če napadi kašlja ob virozah postajajo pogosti, da prilagodijo dolgoročno zdravljenje. Držim pesti, da se stanje hitro izboljša! ❤️

Mi smo dajali 4 vpihe na 4 ure, hči je zbolela za alergijsko astmo pri letu in pol. Pri vsakem prehladu ji je zabilo pljuča i nismo upali spati nič! Zelo so pomagale inhalacije s fiziološko raztopino, mašino smo kupili v Hoferju za 40 EUR in je super, deluje še danes, po petnajstih letih. Ko je hči zrasla in so bili tudi bronhiji širši, Ventulina nismo več potrebovali, v puberteti se velikokrat to popravi. Eni pravijo, da na starost zopet ven vseka, ne vem …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close