Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Za vse odvisnike od pametnih telefonov

Za vse odvisnike od pametnih telefonov

Sprejet je bil Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, kjer zelo jasno piše, da sosedska pomoč ne šteje kot delo na črno. Samo toliko v vednost…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Sprejet je bil Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, kjer zelo jasno piše, da sosedska pomoč ne šteje kot delo na črno. Samo toliko v vednost…[/quote]

a, če pokličem 112 ker vidim ogenj v sosedni vasi ali pa 113 ker sem peljal mimo gruče povoženih otrok … a sem za to obdavčen ☺

Ti meni rajši povej kdo to dela 100%… namreč bulji v telefon…. ja vidim ekstreme ki buljijo v telefon (pre)večkrat kot bi blo treba, ampak nobenega pa še nisem vido ki bi bil 100% al pa 90% časa na netu online na igračkah itd…..

Pravi geeki so doma za PCjem in igrajo PC igre kot je World of Warcraft ipd…..

Tisto so geeki….. ostalo pa je neka spakadranščina….[/quote]

Zanimivo, da lih ti, k ne maraš absolutnih cifer, mahaš zdaj z njimi in skušaš izsilit črno-belo situacijo – je ni. Nič ni 100%. Enkrat boš umrl in to je to.

Si si pogledal/poslušal video do konca? Veš, na kaj opozarja?

Meni se zdi grozno in naravnost razčlovečeno it recimo v lokal in videt folk, ki se namesto, da bi se pogovarjal, igračka po telefonih, odpisuje na smse, fotografira selfije (to je ja takooo moderno), ali pa poslovneže s svojimi tankimi notesniki, ko odgovarjajo na “nujno pošto”, ker zanje 10 ur šihta ni bilo dovolj.

Včasih mam res filing, da določeni sploh ne berete pisanja predhodnikov, ampak samo nekaj odpišete, sam da je. Pa razne digresije, ki nimajo veze s temo, sam da “ne ostanete dolžni” drugemu.

On_ je bil še najbližje debati, kar tudi cenim. Ne vem sicer, če se ni vmes malce posmehnil vplivu elektromagnetnih delovanj na naše možgane. Ipak mislim, da možgani niso tako odprtokodni, da bi se dali tako zlahka preslepit. Saj pa ne hodimo vsakodnevno hipnotizirani, da bi se dalo vplivati na nas 🙂 Definitivno pa zanimiva smer debate.

Sprejet je bil Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, kjer zelo jasno piše, da sosedska pomoč ne šteje kot delo na črno. Samo toliko v vednost…[/quote]Sicer offtopic…
[center]8. člen[/center]

[center](sosedska pomoč)[/center]

Za sosedsko pomoč se štejejo opravljanje dela med sosedi posamezniki, kadar med njimi obstaja določena bližina v smislu prebivanja, če med njimi ni sklenjene pogodbe in je delo opravljeno brez plačila, kakor tudi druge oblike sosedske pomoči, določene v drugem zakonu.

Tole ti nek pravnik prebere in sodnik te obtoži, če pomagaš nekomu v vasi/mestu, ki živi tri hiše naprej od tebe, ker ni več v coni “bližine v smislu prebivanja”, včasih ti je najbližji sosed šele v sosednji vasi in si spet v prekršku…. Nedaj bože pa da greš pomagat prijatelju, ki je par km stran od tebe ali nekomu, ki živi na drugi strani države in ti je “sosed po duši”, ker si s sosedom v smislu prebivanja nimaš kaj pomagat, mogoče si celo v sporu z njim in ti ni ravno blizu čeprav ti je sosed po hišni št.

Ni bil posmeh, bolj zaskrbljenost kaj vse si ne umislijo in na kak prefinjen način, da bi imeli nekoga v oblasti, da se ne bi porušila ustaljena ekonomska logika, ki jim prinaša dobiček pa čeprav je več kot očitno, da v tej smeri pretiranega izkoriščanja naravnih virov, ne bo več dolgo šlo, ker bomo sami sebi uničili pogoje za bivanje na tem planetu.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ti meni rajši povej kdo to dela 100%… namreč bulji v telefon…. ja vidim ekstreme ki buljijo v telefon (pre)večkrat kot bi blo treba, ampak nobenega pa še nisem vido ki bi bil 100% al pa 90% časa na netu online na igračkah itd…..

Pravi geeki so doma za PCjem in igrajo PC igre kot je World of Warcraft ipd…..

Tisto so geeki….. ostalo pa je neka spakadranščina….[/quote]

Zanimivo, da lih ti, k ne maraš absolutnih cifer, mahaš zdaj z njimi in skušaš izsilit črno-belo situacijo – je ni. Nič ni 100%. Enkrat boš umrl in to je to.

Si si pogledal/poslušal video do konca? Veš, na kaj opozarja?

Meni se zdi grozno in naravnost razčlovečeno it recimo v lokal in videt folk, ki se namesto, da bi se pogovarjal, igračka po telefonih, odpisuje na smse, fotografira selfije (to je ja takooo moderno), ali pa poslovneže s svojimi tankimi notesniki, ko odgovarjajo na “nujno pošto”, ker zanje 10 ur šihta ni bilo dovolj.

Včasih mam res filing, da določeni sploh ne berete pisanja predhodnikov, ampak samo nekaj odpišete, sam da je. Pa razne digresije, ki nimajo veze s temo, sam da “ne ostanete dolžni” drugemu.

On_ je bil še najbližje debati, kar tudi cenim. Ne vem sicer, če se ni vmes malce posmehnil vplivu elektromagnetnih delovanj na naše možgane. Ipak mislim, da možgani niso tako odprtokodni, da bi se dali tako zlahka preslepit. Saj pa ne hodimo vsakodnevno hipnotizirani, da bi se dalo vplivati na nas 🙂 Definitivno pa zanimiva smer debate.[/quote]

Saj sem dodal (boldano) ki pa več ni črno belo 🙂

Point je v tem, da jaz nobenega ne poznam, filmček sem pogledal 2x, in mi je realno gledano butast….

Če je starunkl Markec našo babo prek portala, pol jo bo še nekdo ki je DOSTI ČASA na spletu, če ima željo….

Point je v tem, da jaz zagovarjam teorijo ali tezo, da ko je želja dovolj močna, se spremeni marsiakj (tudi oblast aka. revolucija) do takrat, pa je prav da trpijo/mo…

Kajti samo tako se želja krepi!!!

Meni pa ni nič žalostno da buljijo v telefone, ampak mi je smešno, ker so več kot očitno prezabiti, da bi razumeli point gostilne 😉 😉 😉 😉 😉

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Z zadnjim odstavkom se čist strinjam. Prideš na neko zbirališče, kjer naj bi se družil z ljudmi, pa vsak strmi v svojo napravico.

Ne štekam pa, kaj si mislil s tem, naj narod trpi? V čem?

Ni nujno. Samo želja ni dovolj. Eni ljudje imajo strašno željo do nečesa, ne naredijo pa v smeri, da bi se uresničila, praktično ničesar (iz raznih razlogov, kot so neizkušenost, strah in podobno).
Ti si lahko 24h/dan na spletu, ampak to ti še ne pripelje ženske, še manj ljubezni. Kar poglej malo naokrog, koliko je “jamranja”, kako se na spletu nič ne najde. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

No, s tem se pa strinjam. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Z zadnjim odstavkom se čist strinjam. Prideš na neko zbirališče, kjer naj bi se družil z ljudmi, pa vsak strmi v svojo napravico.

Ne štekam pa, kaj si mislil s tem, naj narod trpi? V čem?[/quote]

Ja če dam predpostavko, imamo tako oblast, kot si jo izvolimo, in če je večina debilnih, imamo debilno oblast in vsi trpimo, ko je manjšini dovolj, se začne premikat, ker večina se itak samo ”priklopi”

To je ena pot…

itak da je samo želja dovolj, zato ker ko je želja DOVOLJ močna, je vseeno za strah, neizkušenost ipd….

Dokler se nič ne premakne želja NI DOVOLJ MOČNA, simpl..

Tisto o čemer pišeš ti je sanjarjenje, tako kot jaz sanjam oz. ”želim” zadet jackpot… samo ga bom zelo težko, če želja ni dovolj močna da bi dvigno rit pa šel vplačat kajne?

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ne štekam pa, kaj si mislil s tem, naj narod trpi? V čem?[/quote]

Ja če dam predpostavko, imamo tako oblast, kot si jo izvolimo, in če je večina debilnih, imamo debilno oblast in vsi trpimo, ko je manjšini dovolj, se začne premikat, ker večina se itak samo ”priklopi”

To je ena pot…

itak da je samo želja dovolj, zato ker ko je želja DOVOLJ močna, je vseeno za strah, neizkušenost ipd….

Dokler se nič ne premakne želja NI DOVOLJ MOČNA, simpl..

Tisto o čemer pišeš ti je sanjarjenje, tako kot jaz sanjam oz. ”želim” zadet jackpot… samo ga bom zelo težko, če želja ni dovolj močna da bi dvigno rit pa šel vplačat kajne?[/quote]
S tem se pa ne strinjam. Ljudje ne razmišljajo vsi tako kot ti in jaz. Eni preprosto prehitro obupajo, pri čemer se jim zdi, da so storili že vse, kar je možno. Potem razočarani odnehajo, želja pa ostane. Ja, na koncu izpade res kot sanjarjenje. 🙂 Nimamo vsi enakih izkušenj, eni so navajeni, da jim stvari bolj same padejo v roke, drugi so že kot otroci spoznali, da se je za to potebno zelo potruditi.

Saj ravno o tem govorim Marko, da takim je PRAV, da ne dobijo tega, ker če hočejo ali pričakujejo da bo padlo v roke samo od sebe, potem je to sanjarjenje… če prehitro obupajo, so itak obupen primer in nevredni… simpl…

To je zelo enostavna krivulja….

noben ne bi obupal, če bi šlo za življenje in smrt in bi videl rešitev, če rešitve ne vidi, si je ne zasluži, simpl 🙂

Sprejet je bil Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, kjer zelo jasno piše, da sosedska pomoč ne šteje kot delo na črno. Samo toliko v vednost…[/quote]Sicer offtopic…
[center]8. člen[/center]

Za sosedsko pomoč se štejejo opravljanje dela med sosedi posamezniki, kadar med njimi obstaja določena bližina v smislu prebivanja, če med njimi ni sklenjene pogodbe in je delo opravljeno brez plačila, kakor tudi druge oblike sosedske pomoči, določene v drugem zakonu.

Tole ti nek pravnik prebere in sodnik te obtoži, če pomagaš nekomu v vasi/mestu, ki živi tri hiše naprej od tebe, ker ni več v coni “bližine v smislu prebivanja”, včasih ti je najbližji sosed šele v sosednji vasi in si spet v prekršku…. Nedaj bože pa da greš pomagat prijatelju, ki je par km stran od tebe ali nekomu, ki živi na drugi strani države in ti je “sosed po duši”, ker si s sosedom v smislu prebivanja nimaš kaj pomagat, mogoče si celo v sporu z njim in ti ni ravno blizu čeprav ti je sosed po hišni št.[/quote]

Pa je bil že kdo kaznovan, ker je pomagal nekomu na št. 45, medtem ko sam živi na št. 22?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Sicer offtopic…
[center]8. člen[/center]

Tole ti nek pravnik prebere in sodnik te obtoži, če pomagaš nekomu v vasi/mestu, ki živi tri hiše naprej od tebe, ker ni več v coni “bližine v smislu prebivanja”, včasih ti je najbližji sosed šele v sosednji vasi in si spet v prekršku…. Nedaj bože pa da greš pomagat prijatelju, ki je par km stran od tebe ali nekomu, ki živi na drugi strani države in ti je “sosed po duši”, ker si s sosedom v smislu prebivanja nimaš kaj pomagat, mogoče si celo v sporu z njim in ti ni ravno blizu čeprav ti je sosed po hišni št.[/quote]

Pa je bil že kdo kaznovan, ker je pomagal nekomu na št. 45, medtem ko sam živi na št. 22?[/quote]Je bi! Pa ne samo eden in to še po starem zakonu, ki je bil za odtenek manj strog.
Oprosti, če si bila kdaj udeležena v kakem sodniškem postopku bi lahko vedela kako se pravniki držijo napisanih besed, kot pijanec plota, “črkobralci” in ne odločajo o primeru celostno ampak od črke do črke zakona, ki si ga za nameček še tolmačijo po svoje.
Torej, če nekdo živi na št.22 ni sosed od št.45, sosed je 44 in 46.
Senza a tebi to ni jasno kaj so za pravnika sosednje hišne št.? 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Pa je bil že kdo kaznovan, ker je pomagal nekomu na št. 45, medtem ko sam živi na št. 22?[/quote]Je bi! Pa ne samo eden in to še po starem zakonu, ki je bil za odtenek manj strog.
Oprosti, če si bila kdaj udeležena v kakem sodniškem postopku bi lahko vedela kako se pravniki držijo napisanih besed, kot pijanec plota, “črkobralci” in ne odločajo o primeru celostno ampak od črke do črke zakona, ki si ga za nameček še tolmačijo po svoje.
Senza a tebi to ni jasno kaj so za pravnika sosednje hišne št.? ;)[/quote]
Ne, ni mi jasno, ker se o tem še z nikomer od njih nisem pogovarjala. Ampak bom malo pobarala svoje prijatelje, ki delajo v pravniških poklicih. Že zdaj občutek, da bom naletela na dve vrsti pravnikov – te, ki bodo poudarjali tisto, kar v zakonu dejansko piše (“črkobralce”), in tiste, ki bodo iskali podrobnosti, ki v tem zakonu niso zapisane.
Zdaj me pa samo še nekaj zanima (ker vidim, da o tem veliko veš); sodnik obtoži ali obsodi? 🙂

Je bi! Pa ne samo eden in to še po starem zakonu, ki je bil za odtenek manj strog.
Senza a tebi to ni jasno kaj so za pravnika sosednje hišne št.? ;)[/quote]
Ne, ni mi jasno, ker se o tem še z nikomer od njih nisem pogovarjala. Ampak bom malo pobarala svoje prijatelje, ki delajo v pravniških poklicih. Že zdaj občutek, da bom naletela na dve vrsti pravnikov – te, ki bodo poudarjali tisto, kar v zakonu dejansko piše (“črkobralce”), in tiste, ki bodo iskali podrobnosti, ki v tem zakonu niso zapisane.
Zdaj me pa samo še nekaj zanima (ker vidim, da o tem veliko veš); sodnik obtoži ali obsodi? :)[/quote]:))Če je sodnik potem obsodi. Nekako iz izpeljave besede sodnik je beseda obsodba.
Vsaka beseda je izpeljava neke druge besede. Podobno se ti nap. voziš od Kopra do Maribora, če se pelješ z vozom, če se pa pelješ z vlakom, se pa od Kopra do Maribora….. kaj že? 😉 :)))

Eno je, da greš nekega pravnika nekaj vprašat, drugo pa kako se zadeva na sodišču odvija, ko se nekdo zapiči v neko besedilo zakona in se x krat pritoži na odločitev sodišča češ, da je preširoko odsodilo primer in da ni v skladu z določenim členom zakona za katerega so te tožili.

Zdaj me pa samo še nekaj zanima (ker vidim, da o tem veliko veš); sodnik obtoži ali obsodi? :)[/quote]:))Če je sodnik potem obsodi. Nekako iz izpeljave besede sodnik je beseda obsodba.
Vsaka beseda je izpeljava neke druge besede. Podobno se ti nap. voziš od Kopra do Maribora, če se pelješ z vozom, če se pa pelješ z vlakom, se pa od Kopra do Maribora….. kaj že? 😉 :)))

Eno je, da greš nekega pravnika nekaj vprašat, drugo pa kako se zadeva na sodišču odvija, ko se nekdo zapiči v neko besedilo zakona in se x krat pritoži na odločitev sodišča češ, da je preširoko odsodilo primer in da ni v skladu z določenim členom zakona za katerega so te tožili.[/quote]

Mnja, glede na to, v kakšnem stanju so naše železnice, se bolj kot ne vlačiš, če že ne vlečeš…

No, glede sodnika pa “izpeljank”, se mi bolj zdi, da obsoditi prej izhaja iz soditi (nedovršni glagol), ki preide v dovršno obliko glagola – po feelingu, ker se mi ne da preveriti… Vprašala sem pa samo zato, ker si v enem izmed prejšnjih postov napisal, da sodnik obtoži. Picajzl, kaj ‘češ… 🙂

Z novimi (in spremenjenimi) zakoni je pa žal tako (vsaj tako se mi zdi), da je prekleto težko predvideti sleherni odklon, ki ga potem po ljudsko imenujemo “luknja”… In nekateri imajo sposobnost neverjetnega fokusa na morebitne opcije za manipulacijo (eee, drugačno interpretacijo) – če ne najdejo nobene, imajo odvetniki še vedno možnost sklicevanja na postopek… In se farse vlečejo, folk pa tiho gleda (okej, z izjemo par objokanih starcev, ki so jim ljubljenega “onečastili”).

Mnja, glede na to, v kakšnem stanju so naše železnice, se bolj kot ne vlačiš, če že ne vlečeš…

No, glede sodnika pa “izpeljank”, se mi bolj zdi, da obsoditi prej izhaja iz soditi (nedovršni glagol), ki preide v dovršno obliko glagola – po feelingu, ker se mi ne da preveriti… Vprašala sem pa samo zato, ker si v enem izmed prejšnjih postov napisal, da sodnik obtoži. Picajzl, kaj ‘češ… 🙂

Z novimi (in spremenjenimi) zakoni je pa žal tako (vsaj tako se mi zdi), da je prekleto težko predvideti sleherni odklon, ki ga potem po ljudsko imenujemo “luknja”… In nekateri imajo sposobnost neverjetnega fokusa na morebitne opcije za manipulacijo (eee, drugačno interpretacijo) – če ne najdejo nobene, imajo odvetniki še vedno možnost sklicevanja na postopek… In se farse vlečejo, folk pa tiho gleda (okej, z izjemo par objokanih starcev, ki so jim ljubljenega “onečastili”).[/quote]Sodišče bi moralo bit tisto, ki bi moralo gledat širši kontekst zgodbe/primera in potem pravično razsoditi pravično/sorazmerno, tako se pa obešajo po posameznih črkah zakona (linija manjšega odpora) in odsodijo glede na to kar piše v posameznem členu, kar je lahko popolnoma skregano z vsakršno logiko, je pa pravilno po zakonu…tako da Senza, če se boš kdaj vlačila iz Kopra do Maribora, da bi šla karkoli pomagat svojim prijateljem, sosedom po duši, vedi, da boš v prekršku in če te kdo prijavi boš obsojena po 8. členu zakonika o delu na črno… 😉

Rano tako bi znalo biti da bo kdo od tvojih zanamcev kriv/obsojen pred zakonom, če se bo prosto pogovarjal s kom brez uporabe telefona (ali kake druge takratne naprave), ker bo to takrat pogovor na črno in bo sankcioniran po zakonu….

Z novimi (in spremenjenimi) zakoni je pa žal tako (vsaj tako se mi zdi), da je prekleto težko predvideti sleherni odklon, ki ga potem po ljudsko imenujemo “luknja”… In nekateri imajo sposobnost neverjetnega fokusa na morebitne opcije za manipulacijo (eee, drugačno interpretacijo) – če ne najdejo nobene, imajo odvetniki še vedno možnost sklicevanja na postopek… In se farse vlečejo, folk pa tiho gleda (okej, z izjemo par objokanih starcev, ki so jim ljubljenega “onečastili”).[/quote]Sodišče bi moralo bit tisto, ki bi moralo gledat širši kontekst zgodbe/primera in potem pravično razsoditi pravično/sorazmerno, tako se pa obešajo po posameznih črkah zakona (linija manjšega odpora) in odsodijo glede na to kar piše v posameznem členu, kar je lahko popolnoma skregano z vsakršno logiko, je pa pravilno po zakonu…tako da Senza, če se boš kdaj vlačila iz Kopra do Maribora, da bi šla karkoli pomagat svojim prijateljem, sosedom po duši, vedi, da boš v prekršku in če te kdo prijavi boš obsojena po 8. členu zakonika o delu na črno… 😉

Rano tako bi znalo biti da bo kdo od tvojih zanamcev kriv/obsojen pred zakonom, če se bo prosto pogovarjal s kom brez uporabe telefona (ali kake druge takratne naprave), ker bo to takrat pogovor na črno in bo sankcioniran po zakonu….[/quote]

WTF?

Sodišče bi moralo bit tisto, ki bi moralo gledat širši kontekst zgodbe/primera in potem pravično razsoditi pravično/sorazmerno, tako se pa obešajo po posameznih črkah zakona (linija manjšega odpora) in odsodijo glede na to kar piše v posameznem členu, kar je lahko popolnoma skregano z vsakršno logiko, je pa pravilno po zakonu…tako da Senza, če se boš kdaj vlačila iz Kopra do Maribora, da bi šla karkoli pomagat svojim prijateljem, sosedom po duši, vedi, da boš v prekršku in če te kdo prijavi boš obsojena po 8. členu zakonika o delu na črno… 😉

Rano tako bi znalo biti da bo kdo od tvojih zanamcev kriv/obsojen pred zakonom, če se bo prosto pogovarjal s kom brez uporabe telefona (ali kake druge takratne naprave), ker bo to takrat pogovor na črno in bo sankcioniran po zakonu….[/quote]

WTF?[/quote]…nekaj podobnega bi rekel nekdo, ko bi mu pred cca 100leti rekel, da bo medsebojna pomoč (v širšem smislu), danes prepovedana. :/

Za tiste, ki telefone nosite po žepih:

http://www.racunalniske-novice.com/novice/mobilna-telefonija/dogodki-in-obvestila/nosenje-mobilnika-v-zepu-lahko-pri-moskih-povzroci-neplodnost.html

Za tiste, ki telefone nosite po žepih:

http://www.racunalniske-novice.com/novice/mobilna-telefonija/dogodki-in-obvestila/nosenje-mobilnika-v-zepu-lahko-pri-moskih-povzroci-neplodnost.html%5B/quote%5D

Ja in?

Vsaj ne bom rabo it na jebeno vazektomijo ki jo skela tak promovira namesto tabletk……

A zaupaš temu članku dovolj? :))

ko bi se odvisniki od česarkoli obesili in tako obVISELI bi bilo pa že kičasto na Zemlji

Ne se hecat, kaj pa veš, kako trmaste (odporne) spermije imaš…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close