Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Za vse odvisnike od pametnih telefonov

Za vse odvisnike od pametnih telefonov

http://blog.petflow.com/this-is-a-video-everyone-needs-to-see-for-the-first-time-in-my-life-im-speechless/

le kje je meja, ko je telefon pametnejši od lastnika???

Meni je smešno ko to deli folk ki je enak ”psihič” preko virtuale da nagovarja naj nehamo gledat v virtualo….

Tale internetni spotek, je nekaj podobnega, kot da bi v Zaporu vrteli

NE UBIJAJ, NE KRADI, NE LAŽI

Skratka bv

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Kok je ta tip annoying, ne morem ga poslušat. Sicer pa, emo video, za emo ljudi. Me niti ne preseneča kdo je odprl temo 😉

Ooooo prjatu se je vrnu:))). Samo ta nick ti ne paše…to je skoraj tako kot če bi napisal…enostavno najlepši:)).

Pametni telefoni, tablice, igranje igric, objava selfijev na fejsiča … tega je čist preveč! Greš na bus pa vsi na telefonih, prideš v čakalnico, isto.

Osamljenost in asocialnost se povečujeta z uporabo tehnoloških igračk. To je zaskrbljujoče. Sploh ko otroku za 12.rd kupiš tablico. Saj niste resni!

Meni je tudi bedno….poglejte malo okoli sebe….sedijo tri prjatlce v kafiču…včasih smo klepetale,
da se je kar kadilo okol nas….zdaj pa buljo vsaka v svoj telefon…
Pa karkoli se zanimivega dogaja….vsi snemajo, namest da bi gledali, poslušali in uživali…
Pa nesreča se zgodi….pa ti dajo modeli telefon ven in slikajo, namest da bi pomagal…

Da pa o otrocih, ki ne znajo enga kamna vreči, na eno drevo splezati, narediti mlinčka preko
potočka ali zapiskati na list trave….ne govorimo. To je pa res žalostno.

Tvoj problem, če si si izbrala glupe prijateljice.

Tvoj problem, če ne znaš brat….govorim o današnjih puncah….jaz HB z mojimi prjatelcami še
vedno veselo klepetam …..v živo, ne prek FB ali tviterja….

edino za kaj so mobiji uporabni:

http://www.mobilephonethrowing.fi/

evo še predlog za izboljšavo – aerodinamična oblika

Tvoj problem, če ne znaš brat….govorim o današnjih puncah….jaz HB z mojimi prjatelcami še
vedno veselo klepetam …..v živo, ne prek FB ali tviterja….[/quote]
“sedijo tri prjatlce v kafiču…včasih smo klepetale,
da se je kar kadilo okol nas….zdaj pa buljo vsaka v svoj telefon…”

Kura

vedno veselo klepetam …..v živo, ne prek FB ali tviterja….[/quote]
da se je kar kadilo okol nas….zdaj pa buljo vsaka v svoj telefon…”[/quote]
Bom ti jaz razložil. Včasih, ko je bila še Skela mlada, je s prijateljicami klepetala, da se je kadilo. Danes pa ta mlade samo še bulijo v telefon (Skela danes ni več mlada, ampak še vedno klepeta s svojimi starejšimi).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

da se je kar kadilo okol nas….zdaj pa buljo vsaka v svoj telefon…”[/quote]
Bom ti jaz razložil. Včasih, ko je bila še Skela mlada, je s prijateljicami klepetala, da se je kadilo. Danes pa ta mlade samo še bulijo v telefon (Skela danes ni več mlada, ampak še vedno klepeta s svojimi starejšimi).[/quote]

Hvala Marko :-))))

Bom ti jaz razložil. Včasih, ko je bila še Skela mlada, je s prijateljicami klepetala, da se je kadilo. Danes pa ta mlade samo še bulijo v telefon (Skela danes ni več mlada, ampak še vedno klepeta s svojimi starejšimi).[/quote]

Hvala Marko :-))))[/quote]

Glede na to kakšno zgago delaš na MONU si ne predstavljam kdo bi te prenašal še na FB-ju Twitterju.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Hvala Marko :-))))[/quote]

Glede na to kakšno zgago delaš na MONU si ne predstavljam kdo bi te prenašal še na FB-ju Twitterju.[/quote]
Mogoče bi jo pa zato lažje prenašal v živo. 🙂

Glede na to kakšno zgago delaš na MONU si ne predstavljam kdo bi te prenašal še na FB-ju Twitterju.[/quote]
Mogoče bi jo pa zato lažje prenašal v živo. :)[/quote]

Pust sebo, on je resno moten, vsaj kar se mene tiče, si ne more pomagat, da ne bi
žalil…. to mu je pogojni refleks.. …

Mogoče bi jo pa zato lažje prenašal v živo. :)[/quote]

Robi dvomim. Sedaj pa ti po pravici povej, če bi lahko prenašal tako žensko v živo? Po pravici! 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Če povem najbolj po pravici in iskreno, bo to tako, da ne povem nič. 🙂
Saj je ne poznam in zato ne morem sklepati le na podlagi tega, če ženski ni za FB in ostale vrste virtualnega čveka, da pa v živo ni prijetna sogovornica.
Raje se prepričam, preden (pre)sodim. To je moja filozofija. 🙂

Robi, prosim, če pobrišeš podrkavanja od Enostavni Bog, seba111, nmw3. Hvala

skela, se strinjam s tabo. Namesto, da bi dejansko uživali v naravi, v dejavnostih, vsi samo snemajo, slikajo. Jaz sem že dolgo časa nazaj nehala slikat, čeprav fotografiranje obožujem. Zdaj se raje nasmehnem in se nastavim soncu, slapu, energiji pač. Včasih smo rekli, da slika zamrzne spomin, da si lahko nek dogodek vedno prikličemo v spomin in ga znova podoživimo… pa je to sploh smiselno? To večno podoživljanje dogodkov? Ne rečem, rojstvo pa kake večje obletnice, uspehi, neuspehi, ampak že vsak najmanjši prdec ovekovečimo. Ko bi te slike vsaj našle svoje mesto na stenah, tako pa utonejo v pozabo na vse večjih spominskih karticah.

Mam kolegico, ki si kupuje tablico. Jo vprašam, čemu ji bo, pa pravi da bo v službi med pavzo na netu. WTF Otroci pa itak samo igrice igrajo na njih. Saj štekam, fino je mularijo zamotit med daljšo vožnjo z avtom pa fino je “met mir” pred njimi, ko si enkrat starš in si 24/7 na voljo, ampak popolnoma zgrešeno se mi zdi kupovanje tablic in mobitelov otrokom. Pa ti telefoni so višjega cenovnega razreda. V šoli jih itak ne smejo uporabljat, vsaj med poukom.

Video na nek kreativen in za mene dokaj zgovoren način pove, kam pelje pretirana uporaba tehnoloških igračk (ko po več ur visiš na netu, od doma na računalniku, pa v šoli/službi prek mobitela pa na potovanju prek tablice), ofrešuješ novice, čekiraš vreme, bereš časopis! odpišeš kak mejl ipd. Saj niso samo forumi. Bohnedaj, da bi doma pozabil telefona, a ne, je takoj cela panika.

Bolečina kot znak depresije

Najpogostejši znaki depresije so:

dolgotrajna žalost, tesnoba ali občutek praznine,
črnogledost, občutja brezupa,
občutja nemoči, brezvrednosti in krivde,
izguba zanimanja in veselja do stvari in dejavnosti, ki ste jih nekoč radi počeli,
izguba zanimanja in veselja do spolnosti,
nespečnost, zgodnje jutranje zbujanje ali pa pretirano dolgo spanje,
izguba apetita in telesne teže ali pa pretirana ješčnost in pridobivanje teže,
pomanjkanje energije, utrujenost in splošna upočasnjenost,
misli o smrti, o samomoru,
nemir, razdražljivost,
otežena koncentracija, spominjanje in odločanje.

Vir : http://www.ezdravje.com/dusevno-zdravje/depresija/?s=2

Nzk, rad priskočim na pomoč 🙂

Bolečina kot znak depresije

Najpogostejši znaki depresije so:

dolgotrajna žalost, tesnoba ali občutek praznine,
črnogledost, občutja brezupa,
občutja nemoči, brezvrednosti in krivde,
izguba zanimanja in veselja do stvari in dejavnosti, ki ste jih nekoč radi počeli,
izguba zanimanja in veselja do spolnosti,
nespečnost, zgodnje jutranje zbujanje ali pa pretirano dolgo spanje,
izguba apetita in telesne teže ali pa pretirana ješčnost in pridobivanje teže,
pomanjkanje energije, utrujenost in splošna upočasnjenost,
misli o smrti, o samomoru,
nemir, razdražljivost,
otežena koncentracija, spominjanje in odločanje.

Vir : http://www.ezdravje.com/dusevno-zdravje/depresija/?s=2

Nzk, rad priskočim na pomoč :)[/quote]

Če si depresiven, se pojdi zdravit, nam pa prizanesi s tvojimi umotrvori….

Kaj čmo sedaj?
Vse te naprave so postale del našega vsakdana in poti nazaj očitno ni več. Kot nekoč medsosedska pomoč brez katere nisi mogel preživet je počasi izginila z iznajdbo strojev do tega, da je danes postala že zakonsko kazniva!
Mogoče nas nekoč čaka to, da bo neposredno nagovarjanje in druženje z ljudmi tudi postalo nedovoljeno in se bomo lahko “družili” le še preko raznoraznih naprav….. 🙁
Krivokljunčica zato pa izkoristi (vsako) priliko, če te kdo povabi na kako druženje “osebno” predno bo prepozno…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ta mlajša generacija seveda živi v nekem svojem svetu. Podobno, kot smo mi živeli na drugačen način, kot pa naši starši. Časi se spreminjajo in brez družbene prilagodljivosti, ni sprememb.

So pa vse naše naprave proizvod našega uma. Njegova značilnost pa je racionalizacija in manipulacija.
Kar pomeni, s pomočjo manipuliranja z okoljem in izdelovanjem takšnih in drugačnih naprav, si omogočamo, da doživimo čimveč dogodkov, v čimkrajšem času in s čimmanj truda.
Že bicikl je ena takšna preprosta zadeva, ki nam omogoča, da se gibljemo hitreje in lažje.

Če bo šel razvoj še naprej v to smer, bo telo sčasoma postalo le nek balast, saj bo človek preko virtualne resničnosti in le s pomočjo misli, lahko doživel skoraj vse in videl ves svet, ne da bi se sploh premaknil.
http://www.hongkiat.com/blog/brain-controlled-gadgets/

Res nam je težko:)).
Vsak je zase odgovoren. Zgovarjati se na manipulacijo od zgoraj, spodaj al od kje že? Res pa je, da ne bo nikoli tako kot je bilo in to je čisto ok. Ne bi rada živela par stoletij nazaj. Koliko bom dopustila, da vse te napravice vplivajo name, na mojo psiho, na moj odnos do lajfa, je odvisno le od mene.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close