Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek za vse nekoč prevarane

za vse nekoč prevarane

Spodaj berem temo o tem kako ena prevarana trpi in se muči pa vaše nasvete, naj ga brcne v rit.
Pa me zanima a ste res tako odločne in bi ali pa ste to naredile, a ste se ustrašile zanj in povozile sebe, ga moledovale, mu vse oprostile in ste še zdaj z njim. meni se zdi, da vas je veliko več drugih, ker kar tako zbrcati ga je kar težko, sploh finančno. Včasih pravijo, da je ljubica tista, ki ne da nič nase in ga je pripravljena deliti z ženo, samo prej bi rekla, da je stvar ravno obratna. Da žena ne da dosti nase in je pripravljena tolerirat njegovo varanje,da raje zamiži in trpi, samo da ni nič treba naredit.

Besede, besede, besede … Jaz sem sicer, ko sem bila še zelo zelo mlada imela enega fanta, ki me je prevaral. Ni mi povedal, enostavno sem začutila. Tudi zanikal je, ko sem ga vprašala. Ampak sem verjela sebi in počasi se je veza končala. čez par mesecev pa je priznal svoje dejanje. Zdaj sem starejša in ne vem, kaj bi storila, če bi me prevatral mož. Mislim, prevaral 1x. Ker če bi me varal, potem bi mu samo zaželela srečno prihodnost s to ta drugo (ker mi na pamet ne pade živet s človekom, ki me ne ljubi). Če pa bi se zgodilo zaradi ne vem česa 1x …pa ne vem. Bi se morala znajti v situaciji. Ampak 2x bi bilo pa zame že varanje in povratka ne bi bilo.

Drugače pa. Ničkoliko žensk poznam, ki so varane (od mnogih imajo možje celo otroka z ljubico), pa se ne ločijo in se ne bodo. Večina zaradi “denarja” – pa ne zaradi egzistenčne ogroženosti, ampak ker bi se jim standard kar konkretno znižal, tako da raje goltajo antidepresive (in živijo z rožnatimi očali na nosu), kot da bi se ločile. Druge zaradi nezmožnosti “biti same”, tretje kao “zaradi otrok”, kar je sploh farsa itd. Teh žensk jaz enostavno ne spoštujem “kot ženske”, ker se ponižujejo in so dejansko same sebe dale v nič.

Kolikor vem, se je tip odločil za drugo. Kaj češ potem prosit?

Sama sem se ločila zaradi prevare – to je bil sicer neposredni vzrok, samo najin zakon že prej ni več deloval, kot bi moral. Če bi bilo med nama vse ok, bi verjetno zamižala, tako sem pa prevaro prav izkoristila za to, da mi je dala moč za odločitev.
V Sloveniji je pa sicer običajno, da ga moški namakajo, da to vsi vedo, vključno z ženami, ampak da vse teče naprej po ustaljenem redu. V tujini sem opazila, da je tega manj, več je iskrenosti in poštenja v odnosih in manj strahu pred ločitvijo – velik faktor je nedvomno ta, da so tam ženske finančno bolj samostojne in se ne ustrašijo novih razmer. Pri nas pa je tako pomembno vzdrževati zunanjo podobo in določen standard, da zakonci raje marsikaj požrejo, kot da bi se to spremenilo.

Prosit?
Ja prosila sem ga, da pomaga kufre (njegove) naredit. No če ne bi pomagal bi bil rezultat enak.

V bistvu je sama fizična prevara še najmanj. Zraven so še laži, nespoštovanje, zasmehovanje in ponižanje. Tudi sekundo ne bi mogla z nekom, ki me ne spoštuje in kateremu ne morem 100% zaupati, deliti posteljo.

Pred 10 leti na veliko noč se je meni to zgodilo. Shujšala sem 10 kg.
Do konca sem imela poteptano samozavest in seveda upala, da se vrne k družini kakor je obljubljal. Pa se ni ker se je toliko zaljubil, da ni mogel živeti. Bilo je toliko hudo, da sem si želela samo konec. Pa moraš naprej. Ja odslovila sem ga, ker se ni dalo nič več zakrpati v najinem odnosu.
Danes? Lepo mi je, otroci pa tudi že na pol samostojni. Tako, da se splača boriti.

da je prišlo nenadoma do laži, nespoštovanja, zasmehovanja, nezaupanja itd itd….torej preteklo je precej minut do pakiranja kovčkov.

1.V minuti je bil na zunanji strani vhodnih vrat, jaz pa sem imela še en rezerni ključ,
2.Pri naslednjem se mi ni več dalo tako na divje, ta je dobil kvalitetne rogove:) In še jih bo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close