Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice za vesno-last minute varianta

za vesno-last minute varianta

vesna živjo.
V enem od prejšnjih postov sem brala, da ti vedno potuješ z avstrjskimi agencijami (last minute). Pa me zanima, katere so to. Sem namreč tudi sama že slišala, da so cene smešno nizke in da je organizacija na nivoju.

Že vnaprej hvala in lep (čeprav) deževen dan

Jaz sploh ne gledam, katera agencija je to. Ko pridem na turistično agencijo (v mojem primeru je to turistična agencija AVANTURA-res so super), ali vprašam, kaj imajo ugodnega ali pa sama postavim limit do katerega zneska mi je cena sprejemljiva. Npr.: – Kanarski otoki (marec)-54.000,00 sit-1 teden,polpenzion
– Kanarski otoki (december)-100.000,00-2 tedna,polpenzion
(na Kanarskih sem bila že 4X : 3X Gran Canaria, 1X Tenerife)
– Turčija (julij)-55.000,00-1 teden,polpenzion
– Tunizija (oktober)-48.000,00sit-1 teden,polpenzion
– Bolgarija (julij)-60.000,00sit-1 teden,polpenzion

Avstrijci imajo vedno super hotele in organizacijo. Tudi, če vplačaš tisto varianto, ko ne veš v kateri hotel boš šla, je super v primerjavi z našimi agencijami, ko te lahko pošljejo v največjo luknjo.
Sicer pa so to GULET, FUN&SUN,…..

Je pa spet odvisno, koliko si tudi upaš.
Jaz sem še brez otrok in me ni strah, tudi, če bi šlo kaj narobe. V Turčiji sem bila ravno takrat, ko so bili potresi in ko je naše ministrstvo vsa potovanja dol odsvetovalo (na Kompasu so rekli, da ni šans, da bi pri njih vplačala). Lani sem bila v Bolgariji (res tam pa je zakon, ljudje prijazni, je pa zelooooooooo poceni)-vsak pravi, kako je lahko zanimivo, ko pa je dol “ciganarija”, pa to sploh ni res, saj tam kjer so hoteli je turistično območje. S tem, da je bila Bolgarija najdražja glede vplačila aranžmaja.
Po tistem, ko so na Bali vrgli bombo, sem hotela dol, pa niso ravno padle cene.
Mogoče grem letos v Turčijo, če bo dol še taka panika, ker bodo temu primerne tudi cene.

Sicer pa ogromno proftiraš, če greš preko Avstrije-se pač zapelješ do Gradca, le 1X sem šla iz Dunaja.

Kam pa bi ti šla?

Sporoči mi

Lep pozdrav

Vesna

P.S.:Če imaš otroke so Kanarski ravno zate, saj tam vidiš otroke, ki so stari od 2 tednov naprej.

vesna živjo.

najlepša hvala za odgovor. mene mika….zaenkrat najbolj Španija ali pa Grčija. Držala sem bom tvojega nasveta in šla na Avanturo, ker sem pripravljena tudi malo tvegat. Sem brez otrok, tako da greva s fantom sama.

Zanimajo me še malo Kanarski otoki. Je res tam tako zelo lepo. Kateri mesec se mi pa splača najbolj iti?

Še enkrat se ti zahvaljujejm za informacije, pa lepo se imej

Čao Ivy!

Ja, Kanarski so res raj na zemlji.
Meni je od Kanarskih bolj všeč Gran Canaria (bila sem tudi na Tenerifih). To je najtoplejši otok, samo moraš obvezno na JUG (na severu je glavno mesto in je kar dosti hladneje). Zabave je ogromno-velik luna park, imajo aqua park (park z zazličnimi bazeni, tobogani z vodo,..), botanični vrt,..-v glavnem ogromno stvari je za videti.
Saj so tenerifi tudi zeli v redu, mogoče kakšno stopinjo hladnejši, a vseeno super-tu pa je ogromeeeeen živalski vrt (imajo tudi gorile, pingvine,..).
Poleti se ti definitivno ne splača-jaz sem bila novembra, decembra (za Novo leto) in marca, se pravi je idealen termin med novembrom in marcem-vsaj za to ceno.
Odvisno, koliko si fleksibilna glede dospusta, ker te variante so lahko tudi tako, da se na Avanturi zmeniš, da ko je ugodna varianta, da te pokličejo, tako da te lahko obvestijo v sredo, da v petek potuješ.
Samo pri teh variantah ultra last minute, imaš lahko tudi samo apartma, se pravi brez hrane ali pa samo z zajtrkom.

Kar pa se tiče Grčije (bila sem na Krfu)-meni ni bila tako všeč: dol je sama mladina in to non stop pijana, saj drugače sva s fantom s skuterjem prevozila cel otok, samo nimaš toliko za videti.
Kanarski so mi bolj všeč, saj je 1 teden skoraj premalo, ker si je toliko stvari za ogledat, zvečer so pa tudi ful žurke po lokalih, kakpen dan pa si privoščiš poležavanje na peščeni plaži. Da o nakupovanju ne govorim, saj je brezcarinska cona in so stvari cenejše kot pri nas. V Grčiji pa je kar dražje, od kar imajo evro (saj v Španiji ga tudi imajo).

A Turčija te pa za poletje ne zanima? Bodrum je mesto mladih in je tudi zanimivo, je pa seveda bolj revno kot na Kanarskih.

Upam, da sem ti kaj pomagala, sicer pa se mi še javi

P.S.: Lahko mi sporočiš mail ali pa tel.št., pa se lahko dogovoriva, da ti pokažem prospekte za Kanarske in povem še podrobnosti.

čao

vesna

kje pa so te agencije, naprimer avantura, fun&sun?

Gulet, Fun&sun, Tui,…..so avstrijske turistične agencije (kot pri nas Ilirika, Kompas Holidays,..) in v Sloveniji nimajo svojega sedeža.

Turistična agencija Avantura je:
– v Ljubljani, Slovenska c. 40 (zraven Šestice);tel.:01/242-00-00
– v Celju, Ljubljanska c. 3A; tel.:03/492-52-40

Avantura pa ima avstrijske ponudbe oz. je nek posrednik med avstrijskimi agencijami in nam potrošniki.

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close