Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za tiste z idejami

Za tiste z idejami

Prosim za pomoč pri izdelavi torte. Namreč na njej naj bi bil konjski pašnik s konjički. Kako in iz česa naj izdelam ograjo? Prosim za ideje. (Skušam uresničiti hčerkino željo.

Ograjo lahko narediš iz bobi palčk ali pa iz čokoladnih palčk (polnjene so menda z mentolom, če se prav spomnim), lahko pa tudi bobi plačke pomočiš v čokolado. Za ‘lepilo’ uporabiš beljak in sladkor v prahu.

Morda bo še kakšna ideja.

lp n.

Jaz bi jo izdelala ali iz marcipana, v katerega daš zobotrebce, ali pa iz same beljakove sladkorne mase (ta se tako strdi, ko se posuši, da ni potrebno dodatne okrepitve ograje).

Lp, mishika

P.S.: Kako se boš pa lotila konjičkov?

Konjički pa bodo kar kupljeni plastični, katere bo z veseljem uporabljala za igro hčerka še po tem, ko torte ne bo že nikjer več. Zaljubljena je v konje.

Lep pozdrav in hvala za ideje!

V neki knjigi o sladicah sem nekoč videla slike, kako se dela razne okraske za torte kar iz stopljene jedilne čokolade. To stopljeno čokolado naj bi se dalo v “škrniceljček” – ali pa mogoče kar v vrečko (PVC) kateri odrežeš čisto majhno luknjico v vogalčku. Potem čokolado nabrizgaš v željeno obliko na peki papir. Sama tega nisem še nikoli delala.
Ali pa podobna varianta samo s stopljenim sladkorjem? Tudi to sem enkrat nekje prebrala. Če te zanima kaj več bi se potrudila in poiskala.
LP
Damjana

Tole s stopljeno čokolado je tudi meni všeč, ampak mislim, da pride bolj v poštev za brizganje vzorčkov (ornameti).
Tudi jaz predlagam, da uporabiš marcipan ali bobi palčke in sladkorno maso.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close