Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za tiste, ki ste v bloku – zasteklitev balkona

Za tiste, ki ste v bloku – zasteklitev balkona

Tisti, ki stanujete v bloku in ste balkon zasteklili ali kako drugače zaprli:
ali ste dobili dovoljenje in od koga – upravnik bloka, občina ???

Nobenih dovoljenj nisem rabila.

danes to delamo vsi brez soglasij; načeloma bi jih pa potrebovalit

kakor jaz vem, vsi to počnejo brez soglasij, čeprav bi jih definitivno potrebovali, ker se spremeni zunanja podoba bloka. si pa faca 2x mama, nisi rabila dovoljenj…rabila si jih že, sam nisi jih pridobila.

če bi rada delala legalno, vprašaj za dovoljenje na upravni enoti, ti bodo vse povedali kako in kaj. sicer pa res VSI delajo na črno. ampak če se najde en siten sosed in te prijavi, imaš lahko štalo.

Potem pa na celem bloku dva balkona nista enaka, vsak si namontira drugačne rolete (da ne govorim o gatah in drugih cunjah, ki visijo na vsakem tadrugem balkonu) in zgleda vse skupaj precej cigansko.
Enkrat sem nekje brala, da naj bi bilo pri novejših blokih za kakršnokoli spremembo pridobiti soglasje arhitekta. Ne vem, ali so bile to samo ideje, ali se da kaj takega napisat v pogodbo, ampak po moje bi bilo treba na tem področju naredit malo reda, da ne bi vsak po svoje šaril po fasadah blokov.

Mene različni balkoni niti ne motijo tako zelo. Sem pa že parkrat videla, zazidan balkon, ko so stanovalci očitno iz balkona naredili sobo, to pa res izgleda grdo.
Kar se pa novodobnih arhitektov in njihovih modernih blokov tiče, pa raje ne bom izgubljala besed.

Se strinjam, bloki zgledajo nemogoče. Vsako stanovanje ima drugačna okna,
rolete, zastekljene balkone. Po moje bi moral biti balkon balkon in nobenega zastekljevanja.

Seveda rabiš soglasja, ker spreminjaš zunanji izgled bloka.
Povprašaj upravnika in pojdi na UE.

Sem pridobila od upravnika soglasje.

Sem pridobila od upravnika soglasje.[/quote]

Kaj pa dovoljenje UE?

rolete, zastekljene balkone. Po moje bi moral biti balkon balkon in nobenega zastekljevanja.[/quote]

jaz sem se vselila v novozgrajen blok, ki je bil brez zunanjih senčil. normalno, da si bo vsak stanovalec potem po svoje naredil.

rolete, zastekljene balkone. Po moje bi moral biti balkon balkon in nobenega zastekljevanja.[/quote]

jaz sem se vselila v novozgrajen blok, ki je bil brez zunanjih senčil. normalno, da si bo vsak stanovalec potem po svoje naredil.[/quote]

Ni čisto normaLno, se da tudi dogovorit. Oziroma, po mojem mnenju bi moralo biti določeno, blok ima lahko npr. samo takšne in takšne rolete. Pa ne bi vsak delal po svoje.

jaz sem se vselila v novozgrajen blok, ki je bil brez zunanjih senčil. normalno, da si bo vsak stanovalec potem po svoje naredil.[/quote]

Ni čisto normaLno, se da tudi dogovorit. Oziroma, po mojem mnenju bi moralo biti določeno, blok ima lahko npr. samo takšne in takšne rolete. Pa ne bi vsak delal po svoje.[/quote]
aha… pa kaj še
pol naj mi pa to še financirajo.
če si bi arhitekt izbral kakšno drago varianto, si polovica stanovalcev tega sploh ne bi mogla privoščit, poceni variante pa tisti, ki so malo bolj premožni ne bi hoteli.
zunanja senčila bi morala biti v novogradnjah del standardne opreme. obstaja pravilnik, kdaj mora investitor zagotoviti zunanja senčila, ampak je tako ohlapen, da pade skozi čisto vsak stanovanjski blok.

Da ne vlečem cele kače naprej: že to bi bilo v redu, da bi bilo določeno, montirati se sme npr. samo bele rolete. Ne pa, da ima nekdo bele, drugi svetlo rjave, tretji temno rjave, četrti zunanje žaluzije…
To je pa itak mimo, da ni rolet že vgrajenih, se strinjam. Najbrž je to že “nadstandard” 🙂

Rabili smo soglasje od upravljalca in arhitekta.Šlo je za novejši blok tik po vselitvi.Seveda je bilo treba pazit na izvedbo in barvo.Ni pa bil nek hud strošek,ker je ograja zidana in smo v bistvu samo kot okna zmontirali.Je pa treba potem pazit na vlago in te zadeve.Mi smo ga še dodatno izolirali,letos pa bomo dali še električni radiator.To pa predvsem zaradi sobe s katero se drži,ker je precej mrzla.Balkon pa uporabljamo zgolj za stvari,ki jih ne potrebujemo vsak dan in ne za dodatno sobo.

Mi smo imeli prej zasteklena (ima jih skoraj cel blok), potem smo dali ta prava okna in nismo pridobili nobenega soglasja. In v naši okolici ne vem za nikogar, ki bi ga. Sosed je montiral klimo tudi brez soglasja.

Odgovor na objavo uporabnika
okna in rolete, 15.09.2008 ob 08:24

Ni čisto normaLno, se da tudi dogovorit. Oziroma, po mojem mnenju bi moralo biti določeno, blok ima lahko npr. samo takšne in takšne rolete. Pa ne bi vsak delal po svoje.[/quote]
aha… pa kaj še
pol naj mi pa to še financirajo.
če si bi arhitekt izbral kakšno drago varianto, si polovica stanovalcev tega sploh ne bi mogla privoščit, poceni variante pa tisti, ki so malo bolj premožni ne bi hoteli.
zunanja senčila bi morala biti v novogradnjah del standardne opreme. obstaja pravilnik, kdaj mora investitor zagotoviti zunanja senčila, ampak je tako ohlapen, da pade skozi čisto vsak stanovanjski blok.

Hvala ,da ste to povedali,se strinjam z vami .

Že dolgo živim v bloku, kjer so vsi balkoni (lože) zastekljeni. Sploh pomislila nisem nikoli, da bi rabili kakšno dovoljenje za to. Sicer se nismo dogovarjali, a imamo vsi približno enako urejeno. Enako je s klimami, ki jih imamo na enakih mestih in je  po vertikalah lepo usklajeno. Jih je pa še nekaj, ki klime nimajo.

Prej kot slej si bo nekdo zmislil, da bo treba dat v prvotno stanje. O tem se ful govori. Naredi, ampak tako, da boš enostavno tudi podrla, če bo kdaj potrebno. Ne postavljaj nekih vodovodnih in ogrevalnih instalacij tja. Če bo kdo kaj kokodakal, samo reči, da boš odstranila, ko bodo odstranjene vse zasteklitve, za katera niso pridobljena soglasja. Zaenkrat je na tem področju texas

kako? Predvidena je klima in ti arhitekt ne naredi prostora za zunanjo enoto, ampak jo enostavno položi v balkon ali ložo. Na fasadi bloka zunanje enote ne pusti. Blok stoji ob cesti ali je okolje tako, da brez klime ni mogoče biti. Takemu arhitektu bi bilo potrebno vzeti licenco. Ne zdi se mi nič narobe, da se ljudje znajdejo in po svoje uredijo te zadeve, tudi če je to zasteklitev ali kaj drugega in tega ne bi smeli omejevati lastnikom stanovanja v bloku, da si na tak način izboljšajo kvaliteto življenja, če je seveda to sploh mogoče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close