Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Za tiste, ki ste bili na Djerbi

Za tiste, ki ste bili na Djerbi

Vem, da je potrebno piti ustekleničeno vodo in ne iz pipe. Kaj pa potem razni sladoledi, sadje, pijača z ledom? Se to normalno je in pije? Eni priporočajo s sabo kakšno žgano pijačo za razkužilo želodca, ampak kako pa to neseš tja, saj na avion ne smeš nesti nobene tekočine.

ojla,

vodo je potrebno piti ustekleničeno, ne vem kako umivajo sadje, mi smo ga ogromno pojedli pa niti ni bilo frke, za sladoled po moje tud ni panike,…za žganico midva nisva imela problema na letalu, sva pripeljala pijačo na djerbo v potovalki, brez težav.

pa lep dopust anita

Mi nismo imeli težav, dokler smo jedli v hotelu, ko smo pa jedli solato izven hotela, smo naslednji dan vsi po vrsti dobili drisko. Tako da v hotelih po moje ni panike, izven hotelov pa ???. Vsekakor priporočam nekaj žganega (kar skriješ med oblačila) in kakšne tablete proti driski. Mimogrede – jaz sem ustekleničeno vodo uporabljala tudi pri umivanju zob.

lp

Brez jegermajstra nimaš kaj iskati na Djerbi,preverjeno.
V hotelu sem jedla vse od solate dalje, nobene panike .
Priporočam pa ,da se izogibate jest od zunaj izven hotela.
Tudi zobe sem si prala z ostekleničeno vodo.
Kar se tiče jegermajstra sva ga z možem dala med prtljago v kovček,lepo zavila ,da v slučaju razbitja ne bi imela vse mokro.Na srečo nisem imela nobenih problemov.
Priporočam ,da si za vsak slučaj vzamete s sabo oglje ,če bi imeli kakšne manjše prebavne motnje in v slučaju večjih problemov dobite v lekarni Seldiar ,ki je zelo dober za takšne probleme.
Vsekakor pa velja pravilo najmanj 5x dnevno šilce jegermahstra.
Tudi alkoholni robčki pridejo prav,če jih imate v torbici,takrat ko jahate kamele ali kaj drugega si mal razkužite roke.
Vsekakor pa nobene panike in lep dopust vam želim
LP Irencca

No, za naju že pride v poštev Jegermaister, kaj pa 4. letni otrok?

Poznam par familij ,ki so bili na Djerbi tudi z otroci.
Ti so bili v hotelu 5*,nič jedli zunaj,se izogbali solatam in sadju katerega se ne olupi,stalno imeli pri sebi alkoholne robčke, nič pitja pijače z ledom,piti samo ostekleničeno vodo katera je original zaprta, v bifejih ali resrtavracijah naj raje pijejo z slamico.
Jaz bi preden bi odšla na pot šla do pediatra in mu povedala kam potujem in če vam kaj napiše na recept…,čeprav nekateri prisegajo, da ta zdravila raje kupite pri njih v lekarni,ker so boljš…,jaz bi raje mojemu otroku dala naša zdravila.
LP Irencca

Priporočam umivanje zob z ustekleničeno vodo,žganje(domače) za s sabo,nobenega sadja z tanko lupino(breskve,jabolka…),nobenega pitja neustekleničenih pijač in s sabo tablete proti driski.
Treba se je tudi izogibati raznim pikantnim jedem,če tega niste navajeni.
Moja mama je po neki rdeči reči bruhala dva dni.
LP

Ne kompliciraj. Solate pač pojej malo manj, sadje si operi z ustekleničeno vodo, v bazenu bo otrok popil veliko vode, vendar mu ne bo nič. Tudi zunaj mirno jejte, samo ne surove zelenjave. Na led pozabite, coca colo pijte iz pločevinke po slamici, sladoled je pa itak nestle, zapakiran. Mirno si privoščite tudi čaj v mestu. Mi smo bili 3x tam, v hotelu s 3*, pa ni bilo nikoli nič. Zdravila proti driski pa kupite tam – taksistu samo rečeš naj te odpelje v lekarno – tam pa poveš diagnozo – diarea turistica, pa te opremijo z zdravili, ki so poceni. Lekarne so SUPER.

Ni panike. Vodo pite ustekeničeno, za zobe smo mi uporabljali vodo iz pipe (brez težav), sadje perite z vodo iz pipe in nato dobro obrišite, sladoledi ok, pijača z ledom ni priporočljiva, redno umivajte roke (zlasti otroci), “razkužilo” pa karkoli že neseš s seboj prelij v plastenko in daj v prtljago ki gre pod letalo (prtljaga, ki se odda).

Predvsem pa brez panike in mirno – veliko je vzrokov, ki so “le v glavi”. Drisko (predvsem na začetku) vam pa lahko povzroči že sprememba okolja, pregretost ozračja, nestrpnos ob odkrivanju “novega”, tako da ni vedno samo higiena in hrana… Okoli lekarn so vam že povedali – takoj ko vas vidijo vam že pripravijo “osnovni paket za turiste”.
Mi smo na Djerbi že bili in tudi z otrokom, ki mimogrede potlači neumite roke v usta -nismo imeli nikakršnih težav.

LP

mislim, da ni potrebno pretiravati. pitje ustekleničene vode v Tuniziji je obvezno, kakor tudi skrb za higieno. ampak če je sadje oprano s pitno vodo iz pipe naj ne bi prišlo do neobene okužbe. Sicer pa se lahko s hrano okužimo tudi v domači gostilni in ne samo v Tuniziji.
Kar se tiče Žganja, če ga želite nesti s seboj na letalo ni problema, saj je prepovedan vnos tekočin v kabino v osebni prtljagi, to je prtljaga, ki jo imate med poletom pri sebi v kabini. Če steklenico spakirate v kovček ni nobenega problema.

Hvala vsem za odgovore in koristne nasvete. Zdaj pa res že komaj čakam, gremo čez 14 dni.

No, še jaz bom nekaj napisala na to temo. Noseča sem bila v Tuniziji,pa sem jedla normalno vse v hotelu, tudi sadje. Jedla sem sadje tudi na ladji, torej izven hotela, recimo. Pa svežo zelenjavo v berberskem naselju sredi puščave. Pila pa sem samo ustekleničeno vodo, tudi za umivanje zob samo voda iz steklenice. Seveda nisem nič razkuževala želodca z alkoholom zaradi nosečnosti, sem pa ob obrokih pojedla precej harisse (fuuul dobra zadeva iz grobo mletih čili paprik, česna, olja in začimb) in morda mi je to uničilo vse bakterije;)) Pa tudi kamele sem jahala (nič hudega, so zelooo počasne živali). Tako da, ne delajte prevelike panike iz te Tunizije. Za otroka pač gledaš, da je dobro prekuhane oz. pečene stvari, pije ustekleničeno vodo in to je to. Sladoleda pa nisem jedla, ker ga nikjer nisem videla. Sem pa seveda vlačila sabo vsa možna zdravila proti driski in podobno, pa ničesar nismo rabili. Otročki imajo ponavadi radi rogljičke, croissante, in te imajo v Tuniziji ODLIČNE (zapuščina Francozov), nismo se jih mogli dovolj najesti! Ne rečem, da ponavljaj za mano in jej vse po vrsti, vendar prevelika panika sigurno ni potrebna. Morda bi katera fasala najhujšo drisko, če bi delala kot jaz, ampak to je itak vse relativno. Ravnaj se po občutku, pa bo. Lep dopust želim!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close