Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za tiste ki obvladate peko tort

Za tiste ki obvladate peko tort

Mi lahko tako na uč podate mnenje za tale recept http://okusno.je/recept/lesnikova-torta

Hvala vam

Najbolje je, da jo narediš, pa boš ti nam podala mnenje:)

Ta torta je meni božanska. Je kar kalorična, močna. Jo delam ob svečanih priložnostih in bo na pokušino ponovno na božični večer.

Lep pozdrav !

Pa ne pride torta suha, glede na to da se oblatov nič ne navlaži?

Na uč zgleda dobro, samo, ni mi jasno, zakaj pride v testo en pecilni prašek, če ni moke v testu. Delam slično testo z mandeljni ali orehi + drobtine + sladkor + jajca, pa notri ni pecilnega praška. Mogoče bo vedela odgovoriti BUM, ker jo je že delala.

Aja, pa biskvit delam raje 2x, je precej bolj rahel in visok, kot pri enkratni peki. Tegale bi delala 3x, iz 1/3 mase, je malo več dela, ampak po mojem bi bilo bolje. Pri vmešanju beljakov je res treba bit previden, drugače zna vse past skupaj.

Niti ne! Sem že delala tudi brez namakanja. Vendar pa jo jaz vseeno malo, ampak res malo, navlažim z zelo rahlo sladkano prekuhano vodo.
Ta torta je najnajboljša, če je kar nekaj časa v hladilniku in je res mrzla, ko jo strežeš.

Lep pozdrav !

Res je, moke ni v testu, vendras je pa 9 jajc. Ko vse skupaj zmešaš kot je napisano in dodaš pecilni, je testo, ko je pečeno, bolj rahlo. Pa tudi dvigne se testo, malo. Drugače bi lešniki in drobtine naredile zbito testo.
Ni pa to klasičen biskvit, pa tudi ni tako visok, kot za klasične torte, ko je plast biskvita debela čez 1 cm, včasih celo 2 cm in potem imaš občutek, da je koh ali pa jogurtovo pecivo s čokoladno kremo..Pri tej torti dobiš, potem ko razrežeš dvakrat cca 0,8-1 cm debelo plast .

Lep pozdrav !

BUM samo še to bi vprašala. Običajno pečem vsak oblat posebej, a bi pri tej torti, glede na to da je testo malo drugačno to šlo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close