Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Za tiste, ki jadrate

Za tiste, ki jadrate

Lepo bi prosila za en nasvet. Za nekaj dni grem prvič na jadranje. Ker mi je na čolnu rado slabo, če so visoki valovi, sem se odločila, da si nabavim tablete proti slabosti. Mislite, da je smiselno, da jih jem že nekaj dni preden grem na jadrnico?
Ima kdo drug kakšen nasvet glede slabosti? Baje v Avstriji obstajajo nekakšni obliži.

Lp, Nik@

Dramine ne rabiš jesti že pred slabostjo. Jih vzameš morda kakšno urico prej.Obliže pa si daje moj prijatelj kar čez popek (so navadno hansaplasti), pa pravi da mu pomaga. Ja so samo placebo učinek.Veš kaj meni pomaga, kakšen orng kozarček loze. verjela ali ne je res.

Oprosti, ampak jaz nekam česar ne prenesem ne bi silila. Tablete ne pomagajo ne vem kaj.

kvečjemu boš pokvarila jadranje tistim ki si to želijo.

Na barki nekoga ki bruha in ves zelen vegetira na vedno neprimernem mestu, ni ravno gušt gledati.

Presodi sama.

Meni Dramina pomaga!

M

Dramina je zakon!! Imam zelo slab želodec (beri: bruham že v vožnji z avtomobilom), pa 1 uro pred jadranjem vzamem Dramino in pol prvih cca. 3-4 dni redne doze, kot so predpisane. Pol se pa organizem (vsaj moj) navadi na valove in jih neham jemat. Sem pa občuno bolj zaspana, ko jih jemljem. Slabo mi ni bilo pa res še nikoli. Jadranje je zakon, ne se mu odpovedat!

Uff. kako smo pokroviteljski. In naduvani, a ne?

Poskusi z ingverjevimi tabletami. V DM-u jih prodajajo.

Če ti je slabo že v navadnem čolnu, raje pusti želodec doma! Jadrnica je zgolj in le samo gugalnica oz. asketska zadeva (najhuje ti bo med spanjem). Jesti tablete pa bo zate nočna mora, ker te tablete ne vplivajo na želodec ampak na možgane. Preostanejo ti še stabilne počitnice na suhem.

Ne bit preveč pametni. Poznam človeka, ki je prejadral še pa še, pa mu je prvih nekaj dni na jadrnici za znoret slabo. In ja, bruha čez ograjo. Dramine jaz vzamem zjutraj preden izplujemo. Pomaga pa tudi, če se osredotočiš na obzorje. Če ti je rado slabo, med plovbo ostani na krovu, je veliko lažje prenašat. Če boste pluli tudi ponoči je to malo težje. Če se še s čim zaposliš, recimo s krmarjenjem je spet lažje prenašat.
Pa lepo jadranje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close