Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za tiste, ki imate aparat za sladoled

Za tiste, ki imate aparat za sladoled

Imam že kar nekaj let star aparat za sladoled, a ga skoraj nisem uporabljala, ker mi sladoled v njem nikakor ne uspe. Tudi če ga pripravim s sladko smetano, po 40 minutah mešanja v posodi dobim le hladno tekočino. Posodo predhodno ohladim v zmrzovalniku. Kaj delam narobe?

Recept, po katerem sem delala danes – neuspešno:
1/2l mleka
100 ml sladke smetane
1 vanilin slador
70g sladkorja
ščepec soli
70g naribane čokolade.
Vse to sem zmiksala in vlila v mešalno posodo in dobila hladno tekočino.

Menim, da za male strojčke za sladoled (cca 0,9 l prostornine) je po tvojem receptu preveč mleka (preveč tekočine – morda bi dala več smetane in manj mleka).
Sama v strojčku delam predvsem sadne sladolede.
Ohlajeno zmiksano sadje – odlične so borovnice, jagode, maline, banane, itd., lahko posamično ali tudi več vrst skupaj (2 – 3 jogurtove lončke), malo ali nič sladkorja, kakšen jogurt (lahko sadni (naj se ujema z vrsto sadja ali navadni).

Tudi pri meni je bilo podobno, dokler nisem uporabila res zelo, zelo hladnih sestavin (vse iz hladilnika ali pa sem dala celo za krajši čas v zmrzovalnik, da se je resnično močno ohladilo, ni pa še zmrznilo) in pa dokler nisem ugotovila, da je v “frizerju” oz. zgornjem predalu hladilnika “previsoka” temperatura da bi dobro ohladil posodo, ki tako ni zmogla dovolj dobro zmrzniti sladoledne mase in je tudi meni nastala le malo hladnejša trekočina, včasih celo shake.
Odkar pa res dobro ohladim vse potrebščine, pa brez problema izdelam sladoled.

Mislim, da količine ali sestavine niso vprašljive, ker jaz ponavadi delam sladoled iz približno 750 ml.

pa veliko uspeha in sladkanja 😉

Lara

kaj misliš: posodo predhodno OHLADIM? mora biti vsaj en dan v globokem zamrzovanju, tako, da se jezik nalepi nanjo (raje probaj s prstom).

jaz naredim maso kar tako nekaj: malo mleka, malo jogurta, malo smetane, malo sadja in sladkor v prahu. tako, da je masa dobrego okusa, cca pol litra. in vedno rata.

če predolgo mešam (in je tudi ozračje toplo) se pa že začne talit.

imam ene 8 let star strojček od philipsa

Jaz vzamem samo sladko smetano in nič mleka. Vzamem pa pol rastlinske smetane in po mlečne. Obe pa najprej stepem (obe skupaj), s sladkorjem nato pa dam vse ostale sestavine. No posodo tudi prej ohladim.
Delam pa še tudi orehov sladoled, ta je meni najboljši. Kadar pa se poželi bolj kremastega dodam tudi rumenjak (tega mešam v vodni kopeli). Če koga zanimajo podrobnosti vam jih sporočim.

Enja prosila bi za podrobnosti o pripravi sladoleda. LP Maja

Tukaj je recept za moj orehov sladoled.
Ta sladoled ni mogoče pripravit v aparatu, zaradi koščkov orehov.
Vzamem vsaj dve ščag peni. Mleko, ki je potrebno za pripavo le te, najprej zavrem in v njej nekaj časa kuham nasekane orehe. Mleko nato ohladim in precedim. Ko je mleko zares hladno (iz hladilnia) šlag peno stepem. Med časom ko se mleko hladi pa pipravim jajčno kremo. Vzamem dva sveža rumenjaka, dodam sladkor po okusu, nato miksam nad vodno paro, (v večji posodi zavrem vodo in vanjo postavim skledo z rumanaki)tako dolgo da so rumenjki kremasti in vroči (pazi,da se ti ne primejo na rob sklede). Ko se rumenjaki ohladijo jih primšam k smetani,dodam še orehe. Vse skupaj pa postavim v skrinjo in vsakih toliko časa malo premešam.

Kremast sladoled.
Jajčno kremo pripravim po zgornjem receptu. Če delam naprimer malinin sladoled. Vzamem 1 jogurtov lonček malin, te zmečkam. 1/4 l rastlninske smetane in ravno toliko mlečne smetane. Obe skupaj stepam s sladkorjem (po okusu). Ko je jajčna krema ohlajena zmešam vse skupaj in dam v aparat za sladoled. Lahko pa se vse skupaj postavi v skrijo in vsakih toliko časa mal o prmeša.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close